Wat is het grootste buitenzwembad van Nederland?

Wanneer het weer warmer wordt en je eindelijk weer een vrije dag te pakken hebt, is er weinig zo lekker als in het water plonzen onder de zon. Gelukkig zijn er ontzettend veel buitenzwembaden in Nederland waar je dat kan doen; waar je ook mag wonen.

Het grootste buitenzwembad van Nederland is het Boschbad; wellicht heb je er wel eens van gehoord. Waar ligt dit bad precies? En wat kan je er allemaal doen? In dit artikel gaan we er dieper op in.

Wat is het Boschbad?

Het Boschbad is een buitenzwembad dat zich bevindt in Apeldoorn. Tevens is het bad met de grootte van 14 hectare het grootste buitenzwembad van Nederland, en biedt de accommodatie diverse recreatiemogelijkheden.

Daarnaast heeft het Boschbad nog enkele interessante historische feitjes aan haar naam kleven en biedt het in het voorjaar zelfs de mogelijkheid om samen te zwemmen met je hond.

Waar bevindt het Boschbad zich?

Het Boschbad kan je vinden in Apeldoorn. Het ligt hier in de villawijk genaamd Berg en Bos – westelijk van Apeldoorn en tegen de rand van de bossen van de Veluwe.

Er is een ruime parkeerplaats die € 8,80 kost om er een dag gebruik van te maken. Daarnaast is er ook een gratis onbewaakte fietsenstalling en kan je er eenvoudig komen door buslijn 2 of 3 te nemen die allebei ook langs centraal station Apeldoorn komen.

Wat biedt het Boschbad allemaal?

Qua zwemgelegenheid biedt het Boschbad een 50 meter wedstrijdbad, een recreatiebad en een peuterspeelbad. Het recreatiebad is overigens voorzien van een waterspeeltuin en diverse glijbanen.

Naast het zwemmen zijn er ook sport- en spelgelegenheden, zoals strandvolleybal en glijbanenracen, Ook minigolf spelen, basketballen, tafeltennissen en zelfs kanoën zijn activiteiten die je kan doen. In de winter wordt de kanovijver ook nog wels eens aangeboden voor schaatsgelegenheden.

Uiteraard biedt het Boschbad ook de nodige faciliteiten als douches, kleedruimtes en een EHBO-post. Daarnaast worden er soms activiteiten georganiseerd of kan je er je kinderfeestje houden.

Welke activiteiten kan je doen bij het Boschbad?

activiteiten
Beeld: Facebook / Boschbad

Bij het Boschbad kan je je kinderfeestjes geven. In verband met de benodigde voorbereidingen, is van tevoren reserveren echter wel nodig. Het Boschbad biedt twee verschillende arrangementen om uit te kiezen.

Het eerste arrangement waar je uit kan kiezen, is Midgetgolf & Zwemmen. Voor € 11,20 per persoon kunnen je kinderen na hun spel op de 18-holes minigolfbaan gelijk het zwembad in. Daarnaast kunnen ze een patatje, snack en slushpuppy nemen.

Het andere arrangement is het BoschBommetje. Hierbij kan de jarige een hele middag vrij zwemmen met zijn of haar vrienden en vriendinnen. Ook hier wordt eten en drinken verzorgd en bedragen de kosten € 11,20 per persoon.

Een laatste activiteit die populair is bij het Boschbad, is het zwemmen met honden. Dit is een evenement dat jaarlijks door het Boschbad georganiseerd wordt, waarbij baasjes lekker kunnen zwemmen met hun trouwe viervoeter. Dit evenement vindt plaats op de laatste zondag van september.

Hoeveel kost het om te zwemmen bij het Boschbad?

Om een dagje te kunnen zwemmen bij het Boschbad, dien je natuurlijk entree te betalen. Voor iedereen vanaf de vier jaar oud, bedragen deze kosten € 8,-. Kinderen tot en met drie jaar oud zijn gratis, maar let wel: per ouder mag je maximaal twee kinderen zonder zwemdiploma meenemen.

Wil je toch liever een abonnement nemen, dan kost dit € 69,50 per persoon; wederom vanaf de leeftijd van vier jaar. Echter, op het moment van schrijven biedt het Boschbad ook een voorverkoop aan die geldig is tot en met mei 2022. Koop je een abonnement in de voorverkoop, dan kost het je € 39,50 per jaar, wat aanzienlijk goedkoper is.

Welke historie hangt er achter het Boschbad?

Zoals we al eerder verteld hebben, gaat het Boschbad gepaard met een interessant stukje geschiedenis. Daar gaan we nu wat dieper op in.

Oorspronkelijk werd het Boschbad aangelegd als gemeentelijke zweminrichting. Dit was in de jaren dertig. Er werd gemengd gezwommen, totdat het katholieke gedeelte van de gemeenteraad hier bezwaar tegen tekende. Toen kreeg men de mogelijkheid om gescheiden te zwemmen.

Wat extra interessant is aan het Boschbad, is dat er aan de rand van de kanovijver een monument staat voor een gebeurtenis die plaatsvond in de Tweede Wereldoorlog. Dit monument is er geplaatst ter nagedachtenis van een neergestorte bommenwerper (model B-17), dat terug kwam vliegen vanuit Duitsland, maar dankzij de beschadigingen neerstortte. Omdat de piloot, die nog twee bommen aan zijn vliegtuig had, zich neer liet storten in het Boschbad, heeft hij een ramp met potentieel vele doden weten te voorkomen.

Is het Boschbad geschikt voor mij?

Iedereen die van zwemmen houdt, heeft zo zijn eigen redenen om een bepaald zwembad uit te kiezen om dit te doen. Belangrijk is dus om te kijken naar wat een zwembad biedt, wil je van bepaalde wensen gebruik kunnen maken.

Wil je bijvoorbeeld de mogelijkheid binnen te kunnen zwemmen, dan is het Boschbad minder geschikt. Ben je echter een groot liefhebber van zwemmen én andere sporten, zoals midgetgolf? Dan kan je bij het Boschbad zeker je plezier wel kwijt!

Wat ook erg aangenaam is aan het Boschbad, is de omgeving. Want het grootste buitenzwembad van Nederland ligt aan de rand van de Veluwse bossen, wat een heerlijke natuurlijke sfeer biedt. Dit kan heerlijk zijn voor dat extra beetje ontspanning.

Beeld: Boschbad

Wat vond je van dit artikel?

Top 10 Meest Bekende Mexicaanse Kunstenaars

Wat is het grootste dance festival van Nederland?