Top 10 Goedkoopste Steden Van Amerika Om Te Wonen en Leven

Als je erover denkt om te gaan emigreren en je geluk in het buitenland te beproeven, waar ga je dan heen? Naar Amerika? “The land of the Free?” Waar het zelfstandig ondernemerschap de belangrijkste grondlegger van de economie is?

De goedkoopste steden van Amerika om je te vestigen verschillen enorm van elkaar. Dat kan ook haast niet anders, in een land dat meer dan 200 keer zo groot is als ons eigen kikkerlandje. Welke keuzes heb je? Wij geven je hier een paar opties!

1. Harlingen, Texas

Harlingen, Texas

Harlingen is een klein stadje in het zuidelijkste puntje van Texas, met iets minder dan 65.000 inwoners. De stad is gesticht in 1908 door zakenman en pionier L. Hill. Hij was verliefd op de uit Nederland afkomstige Elisabeth van Harlingen, en raakte zo gefascineerd door het Friese kanalendorp dat hij het in Texas probeerde te kopiëren.

Harlingen heeft 2 middelbare scholen en ligt vlak bij de luchthaven Valley International Airport. Van de totale bevolking is 70% hispanic. Het ligt dan ook (bijna) op de grens van Mexico en de Golf van Mexico.

De voordelen van in Harlingen wonen zijn dus legio: de huizenmarkt is nog betaalbaar, lekker Mexicaans eten, zo de grens over naar het goedkopere Mexico en, je woont op 50 km afstand van de Golf van Mexico.

2. Memphis, Tennessee

Memphis, Tennessee

Memphis is gesticht in 1819 en vernoemd naar de gelijknamige plaats in Egypte. Memphis ligt aan de rivier de Mississippi. Het inwoneraantal ligt rond de 600 duizend inwoners en is dalende! Dit heeft te maken met de oprukkende armoe en criminaliteit uit de buitenwijken.

De meest belangrijke inwoner van Memphis is Elvis Presley. Graceland is de belangrijkste toeristen trekpleister van het stadje. Memphis staat ook bekend om de bluesmuziek. Martin Luther King is doodgeschoten op het balkon van Lorraine Motel in Memphis.

De bevolking is vrij oud, wat betekent dat er niet zoveel concurrentie is op de arbeidsmarkt, en de toeristen industrie is een bron die nooit zal opdrogen.

3. McAllen, Texas

McAllen, Texas

Wel eens van het stadje McAllen in Texas gehoord? Nee? Geeft niks, de meeste mensen hebben geen idee van het bestaan van dit stadje. Daarom is het er ook nog steeds vrij goedkoop om er te gaan wonen!

McAllen ligt net als Harlingen op de grens met Mexico. Het stadje is gesticht in 1904 en er wonen zo’n 125.000 inwoners.

Landbouw de grootste economische sector en het stadje staat vooral bekend vanwege de lekkerste citrusvruchten van de wereld (zeggen ze zelf). In de zomermaanden kan de temperatuur hier aardig oplopen. Behalve ‘Stad van de Palmen” wordt McAllen ook wel de “Stad van de muggen” genoemd.

Het is goedkoop wonen, maar je moet wel mugge- en hittebestendig zijn.

4. Tulsa, Oklahoma

Tulsa, Oklahoma

Tulsa ligt in het midden van Amerika. Het stadje heeft zo’n 400 duizend inwoners en is gelegen aan de rivier de Arkansas.

Tulsa heeft het de afgelopen jaren economisch heel erg moeilijk gehad. De rassenhaat die in 1920 hoog opliep, is nooit helemaal weggegaan. Het verhaal gaat dat de plaats vervloekt is door de indianen die hier naartoe gedreven werden en in de eerste ‘indianenreservaten’ verdwenen.

Om de leegloop tegen te gaan werd aan jonge ondernemers die bereid waren in Tulsa te wonen en te werken een bonus van 10.000 USD beloofd. Dit heeft inderdaad een positief resultaat gehad, maar dat is inmiddels weer teniet gedaan door de economische klappen in de olie-industrie. Of zou het toch aan de vloek van de indianen liggen?

5. Natchez, Mississippi

Natchez, Mississippi

Natchez is een klein plaatsje aan de rivier de Mississippi, en voorheen een stopplaats van de rivierboten die van en naar New Orleans gingen. Net als in Tulsa heeft het bestuur in Natches een geldelijke vergoeding uitgeloofd voor iedereen die zich in het dorp wilde vestigen, maar dan moest je wel op afstand werken (bijvoorbeeld online), want werkgelegenheid is er ook niet.

Maar, op zich is het een prachtig, gemoedelijk dorpje aan de Mississippi rivier, dus hou je van water en ben je online aan het werk dan is dit je kans!

6. Fayetteville, Arkansas

Fayetteville, Arkansas

In het plaatsje Fayetteville wonen een kleinen 60 duizend inwoners. Het stadje zelf is best aardig; er staan mooie gebouwen, typische Amerikaanse huizen en een paar musea. Het enige nadeel van dit stadje is, het ligt echt in the middle of nowhere!

In de wijde omstreken van Fayetteville is niks te doen. Het stadje heeft geen luchthaven en is ook niet met het spoor aan andere steden verbonden. Daarom wordt het ook wel gekscherend het “vergiet van de duivel” genoemd: wanneer je hier verdwijnt, gaat niemand je zoeken.

Toch heeft het stadje een vrij standvastige economie en worden nieuwe zelfstandige ondernemers van harte welkom geheten. En net zoals in zoveel Amerikaanse steden staan er weer enorm veel huizen leeg die voor een prikkie te koop zijn.

7. Pueblo, Colorado

Pueblo, Colorado

Aan de voet van de Rocky Mountains, in het midden van het land ligt het kleine stadje Pueblo. De bevolking bestaat voor de helft uit Spaanstalige inwoners, en meer dan 15% is boven de 65.

De stad heeft een weinig fantasierijke architectuur en er is niet echt veel te doen. Voor liefhebbers van de natuur is het de ideale plek om te wonen! Je kunt er geweldige trektochten maken en je zit ook niet ver van Natuurpark Yellowstone.

Kan jij in je eigen inkomen voorzien en hou je van de wildernis? Dan is Pueblo de plaats voor jou!

8. Pryor Creek, Oklahoma

Pryor Creek, Oklahoma

Pryor Creek is slechts 17 vierkante kilometer groot, en er wonen zo’n 10 duizend inwoners.

Wanneer je op zoek bent naar goedkoop wonen, is de locatie altijd een belangrijke factor. Hoe meer afgelegen en hoe ruiger het terrein of de omstandigheden, des te goedkoper wordt het om daar te leven. Waarom? Omdat niemand anders het wil!

Ook Pryor Creek heeft te maken met een langzame leegloop. Pryor Creek is niet groot, maar toch de grootste stad in 60 km omtrek. Pryor Creek is vooral een tref en verzamelpunt van alle boerengehuchten in de omgeving.

Behalve wandelen in de echt prachtige natuur is er weinig te beleven in Pryor Creek. Misschien is dit wel de aangewezen plek voor jou? Verzin een activiteit om te doen in deze gemeente en je zit gebeiteld!

9. Flint, Michigan

Flint, Michigan

Het stadje Flint in Michigan heeft al voor heel wat beroering gezorgd in het nieuws. Dit heeft alles te maken met de docu-film maker Michael Moore, die in de streek is opgegroeid.

Het stadje heeft het de laatste jaren enorm moeilijk. Behalve een ernstige vervuiling van het grondwater met chemicaliën die zowel de bewoners, het vee en de gewassen ziek maakt, is en andere “schande” de achterstandswijken met veel leegstand, werkeloosheid en als gevolg daarvan criminaliteit.

In Flint staan ook de grootste wapenfabrieken van Amerika. Vind je het niet erg om dodelijke wapens te maken voor de Amerikanen, dan kom je hier vast en zeker aan een baan en goedkope woonruimte.

10. Ashland, Ohio

Ashland is een klein stadje met iets meer dan 20 duizend inwoners, en voor de verandering is er eigenlijk niets mis met dit kleine stadje: de bewoners worden de aardigste mensen van Amerika genoemd!

Misschien is het daarom dat het aantrekkelijk is om hier te wonen. Ondanks dat er verder niks te doen is, kan je rekenen op hulp van de alleraardigste bevolking bij het opstarten van je nieuwe leven in dit uitgestrekte continent.

Wat vond je van dit artikel?

Top 10 Kleinste Staten van Amerika

Top 10 Beste Steden van Amerika Om Te Wonen