Wat is de gemiddelde lengte van een Amerikaanse vrouw?

Vraag je je bij het tv kijken wel eens af hoe lang je favoriete Amerikaanse popsterren zijn?

Je zult je wellicht verbazen over het verschil met Nederlandse vrouwen. Lady Gaga is bijvoorbeeld maar 1,55 meter en Ariana Grande is 1,60 meter.

De gemiddelde lengte van een Amerikaanse vrouw is 1,62 meter. Amerikaanse vrouwen staan wereldwijd op de 42e plek van langste vrouwen. Nederlandse vrouwen zijn gemiddeld 1,70 meter, en staan daarmee op de tweede plaats.

Voor mannen geldt dat de gemiddelde Amerikaanse man 1,75 meter is, wat ze de 32e plek geeft wat betreft langste mannen ter wereld.

Nederlandse mannen zijn de langste mannen ter wereld, met een gemiddelde lengte van 1,81 meter.

Waarom zijn Amerikanen korter dan Nederlanders?

Nederland is het langste land ter wereld. Er zijn verschillen in genen, dieet en andere aspecten die ertoe leiden dat we langer zijn dan de bevolking van de Verenigde Staten.

Een belangrijk verschil tussen Amerikanen en Nederlanders, is het dieet. Nederland produceert veel vlees en melk, waardoor zelfs honderd jaar geleden de gemiddelde Nederlander een calorierijk dieet had.

Daarnaast zijn de Nederlandse vlees- en zuivelproducten van hoge kwaliteit.

In Amerikaans vlees zit zoveel hormonen dat de Europese Unie het verboden heeft. De kwaliteit is te laag voor de Europese markt.

Daarnaast is er een andere simpele reden: Nederlandse vrouwen houden van lange mannen. Uit onderzoek is gebleken dat lange mannen in Nederland meer kinderen krijgen.

Daarnaast krijgen lange vrouwen ook meer kinderen. Lengte wordt in Nederland gezien als teken van gezondheid, en maakt lange mannen daarmee de voorkeurspartner om mee voort te planten.

Lengte is genetisch, daarom kan deze trend zich voortzetten.

In het onderzoek is gebleken dat in de Verenigde Staten mannen met een gemiddelde lengte en korte vrouwen de meeste kinderen krijgen.

Er is dus een cultureel verschil tussen Amerikanen en Nederlanders wat betreft voorkeur voor lengte.

Amerikanen worden korter

Uit onderzoek is gebleken dat Amerikanen in vergelijking met andere nationaliteiten minder lang worden.

Dit betekent niet letterlijk dat Amerikanen korter worden, maar dat de rest van de wereld op een sneller tempo langer wordt dan Amerikanen.

In 1914 stonden Amerikaanse mannen wereldwijd op de derde plaats qua lengte, en vrouwen op de vierde plaats. Op dit moment zijn ze gezakt naar de 37e en 42e plaats.

Een mogelijkheid is dat de immigratiestroom naar de Verenigde Staten invloed heeft op de lengte van de gemiddelde Amerikaan.

Als er veel immigratie vanuit landen met kortere bewoners plaatsvindt, kan dit de gemiddelde lengte namelijk veranderen.

Dat immigratie de reden is voor het ‘krimpen’ van Amerikanen, wordt door sommige wetenschappers ontkend.

Mensen die al generaties lang in de Verenigde Staten wonen, hebben namelijk ook niet veel verandering gezien in hun gemiddelde lengte.

In plaats van immigratie wijzen deze wetenschappers naar de stilstand in sociale groei. Zij stellen dat sociale condities, zoals inkomen, voedselkwaliteit en medische zorg ertoe leiden dat populaties langer worden.

Een gezonder leven leidt namelijk tot langere mensen.

Omdat er een groot verschil is tussen rijk en arm in de Verenigde Staten, en niet iedereen medische zorg kan ontvangen (het hebben van een zorgverzekering is daar niet verplicht) groeien Amerikanen niet meer, volgens dit argument.

Waarom zijn mannen langer dan vrouwen?

Ook al heeft Nederland de langste bevolking van de wereld, Nederlandse vrouwen zijn nog steeds niet zo lang als Amerikaanse mannen. Mannen zijn namelijk over het algemeen langer dan vrouwen.

Hier is een evolutionaire verklaring voor. In het kort: mannen waren constant in competitie met elkaar.

De sterkste (en grootste) man overleefde in deze competitie, waardoor ze zich voort kunnen planten. Dit is het concept van survival of the fittest van Darwin.

Deze verklaring wordt als verouderd gezien. Er is nieuw medisch bewijs dat ook kan verklaren waarom mannen gemiddeld langer zijn dan vrouwen.

Deze verklaring betreft het verschil tussen mannen en vrouwen in hormonen. Oestrogeen stimuleert namelijk de verlenging van de botten.

Tot de puberteit groeit iedereen met hetzelfde tempo, maar daarna zullen mensen die meer oestrogeen aanmaken een snelle groeispurt ervaren. Hierdoor zijn meisjes vaak langer dan jongens.

Deze groeispurt houdt echter op wanneer de puberteit voorbij is. Mensen met meer testosteron groeien geleidelijk, maar groeien wel langer door. Hierdoor zijn mannen gemiddeld langer dan vrouwen.

Conclusie

Amerikaanse vrouwen zijn gemiddeld 1,62 meter, terwijl Amerikaanse mannen gemiddeld 1,75 meter zijn. Dit is een stuk korter dan de gemiddelde Nederlandse man en vrouw.

Nederlanders zijn langer dankzij een voedzamer dieet en een heersende voorkeur voor langere partners.

Meer lange mensen krijgen kinderen, waardoor een groter deel van de bevolking het ‘lange gen’ draagt.

Daarnaast groeit de bevolking van de Verenigde Staten bijna niet meer. In vergelijking met de rest van de wereldpopulatie worden ze daarom zelfs korter.

Mannen zijn over het algemeen langer dan vrouwen, omdat testosteron ze toelaat voor een langere periode geleidelijk te laten groeien, terwijl oestrogeen leidt tot een snelle, maar kortdurende groeispurt.

Wat vond je van dit artikel?

Wat is de gemiddelde hoogte van een kapstok?

Hoeveel pretparken zijn er in Nederland?