Dit is waarom steeds meer jongeren ketamine gebruiken

Het is niet meer weg te denken. Feestvierende jongeren en het gebruik van ketamine. Of zoals zij dat zelf noemen; vitamine K. Het is enorm in opmars. Alle mooie effecten voor het extra genieten van het feestje wegen echter absoluut niet op tegen de nadelen. Er is namelijk een ernstige stijging van gevallen waarin deze jongeren in het ziekenhuis of op de EHBO post terecht komen. Dit is in de afgelopen jaren zelfs vervijfvoudigd, aldus het Trimbos-instituut.

Wat is er bekend over ketamine?

We weten dat het in verschillende vormen verkrijgbaar is. Zowel in poedervorm als vloeistof en het is oorspronkelijk ontwikkeld als medicijn. Het is een erg sterk middel, bedoeld om paarden en andere grote dieren mee te verdoven. Je kunt je dus wel voorstellen dat het een enorm effect heeft op mensen.

Goedkoop, snel en effectief

Toch blijven veel jongeren het middel gebruiken omdat het snel werkt en niet al te prijzig is. Een andere bijkomstigheid is dat je niet aan iemand kunt zien dat hij het spul heeft ingenomen. Dit zijn allemaal factoren die meewegen in de keuze.

Een te mooie droom die in duigen valt

Het gebruik van ketamine stimuleert de zintuigen en mensen krijgen er een enorm blij gevoel van. In sommige landen is het zelf toegestaan om te gebruiken als medicijn voor depressiviteit. Echter, een te hoge dosis van dit spul zorgt ervoor dat je in een soort van K-hole terecht komt. Je blijft maar dwalen in je gedachten en men zegt soms achteraf dat het lijkt op een bijna-dood ervaring. De mooie droom waarin de gebruiker in eerste instantie inzat, spat dus in een keer uit elkaar. Het gebruik van dit spul is daarom zeker niet zonder risico’s.

Ketamine kan de dood als gevolg hebben

Een overdosis van deze drugs heeft desastreuze gevolgen, van coma tot aan de dood. Dit gebeurt bij een heel hoge dosis of wanneer het spul in combinatie met andere verdovende middelen is ingenomen.

Wat vond je van dit artikel?

Dit is wat je allemaal met de Dasty ontvetter van Wibra kunt schoonmaken

Reddingswerkers vangen slang van 4 meter lang in Thailand