Dit zijn de 8 beste keukenspullen die elke student moet hebben

Het studentenleven is niet altijd rozengeur en maneschijn. Veel nieuwe verantwoordelijkheden zullen, naast de enorme vrijheid, hun intrede doen. Zo moet je opeens huur betalen, je zorgverzekering regelen, boodschappen doen en veel meer schoonmaken (in theorie tenminste..).

Ook het verzorgen van jezelf en voorzien van je dagelijkse hoeveelheid vitamientjes en voedingsstoffen moet je voortaan zelf regelen. Om deze overgang soepel te laten verlopen, stellen we voor jullie hierbij 8 tips die je zeker moet regelen alvorens je warme nest bij je ouders te verlaten.

Een ding moge wel duidelijk zijn; in de keuken van je ouders tref je vaak een hele verzameling aan spullen en handige snufjes. Dit kun je je als student natuurlijk niet veroorloven.

Bovendien heb je vaak ook nog een stuk minder keukenruimte als student  Wij stellen dus hierbij de minimale vereisten voor een succesvolle maaltijd, die niet veel hoeven te kosten en ook nog eens weinig ruimte in beslag nemen.

1. Vergiet

Aangezien het budget van de algemene student niet erg hoog is, zal pasta, rijs of noedels veelvuldig op het menu staan. Een vergiet om het water na het koken af te voeren is dus een must-have voor elke student.

2. Bamboe keukengerei

Een set met basis keukengerei zoals een roerlepel, stamper, spatel en een soeplepel is nodig voor de meest simpele maaltijden. Kies een bamboeversie hiervan uit. Deze zijn milieuvriendelijk en ook nog eens stevig en betaalbaar.

3. Pannen

Om je maaltijd te bereiden, heb je natuurlijk een aantal pannen nodig. Een tip is om hier wederom, niet veel uit te geven . Voor je het weet staat je huisgenoot namelijk heerlijk te krassen in jouw pan met zijn vork.

Het onderhouden van de pannen zal namelijk niet zo hoog op je lijstje staan tijdens je studententijd. Je hebt minimaal 4 pannen nodig; 1x grote pan om pasta, aardapelen of rijst in te koken, een klein en grotere koekenpan en 1 wok/braadpan.

4. Snijplank

Een snijplank is geen luxe. Hiermee voorkom je ongelukken en zorg je ervoor dat je snel en gemakkelijk je maaltijd hebt bereid. Je hebt ze tegenwoordig in alle vormen en maten beschikbaar dus aan keuze geen gebrek!

5. Bestek

Een bestekset is natuurlijk ook nodig. Ook hier hoef je niet voor de meest dure versie te gaan want veel van jou bestek zul je tegen het einde van jouw studententijd niet meer terugvinden.

Toch is het wel belangrijk dat je minimaal 2 scherpe, kwalitatieve messen aanschaft. Een grotere voor vlees e.d. en 1 kleinere voor de groente.

6. Blikopener

Aan het einde van de maand, wanneer de teller de bank laag staat, is blikvoer een van de laatste mogelijkheden om toch nog gevarieerd te eten, en wat groenten op te nemen.

Een studentenkeuken met een blik voer en hongerige studenten bevat de ideale ingrediënten voor een gevaarlijke situatie. Daarom is het in huis halen van een goede blikopener een absolute aanrader!

7. Dunschiller

Tenzij jij het geduld hebt van een engel en de precisie van een horlogemaker, is een dunschiller voor voor het schillen van aardappels, komkommers andere andere zaken, een goede oplossing.

Zo snijd je niet onnodig voedsel weg en kun je snel je maaltijd oppeuzelen. Het schillen met een dunschiller bespaart je namelijk heel veel tijd.

8. Opbergbakjes

Opbergbakjes zijn enorm handig in elke keuken. Het is namelijk moeilijk in te schatten hoeveel mensen er mee-eten maar ook al het voedsel dat overblijft kun je zo gemakkelijk opbergen en/of invriezen voor een volgende keer.

Het kokkerellen tijdens je studententijd is een uitdaging op zich. Met deze 8 tips hebben wij jouw nu perfect voorbereid zodat je alle basis spullen in huis hebt om in ieder geval aan de slag te kunnen. Eet smakelijk!

Wat vond je van dit artikel?

Dit zijn de 9 beste nieuwe manieren om WD-40 te gebruiken

Dit Is De Reden Waarom Je Een Paardenbloem Laat Staan