Elektrisch rijden wordt steeds populairder en elektrische auto’s worden daarom ook steeds vaker ontwikkeld voor het gehele gezin. Bij het aanschaffen van een auto, elektrisch of niet, dien je op veel punten te letten – de één nog belangrijker dan de ander. Eén van de aspecten waar veel mensen op letten, is de hoeveelheid kofferruimte.
De elektrische auto met de grootste laadruimte is de Tesla Model S. Dit was door de vele grote elektrische auto’s op de markt, lastig om uit te zoeken, maar dit is ons toch gelukt. Wat de Tesla Model S allemaal aan laadruimte te bieden heeft, en wat je nog meer kan met dit elektrische model, lees je allemaal hieronder.
Inhoudsopgave
Wat is de Tesla Model S?

De Tesla Model S is een elektrische auto van het Amerikaanse merk Tesla. Het is een grote sedan die op de markt verscheen in juni van het jaar 20212. Met een actieradius van maar liefst 480 kilometer, kan de wagen naar zeker 100 kilometer per uur optrekken in slechts 4,6 seconden.
Verder heeft de Tesla Model S een motor van P90D – 773 PK (569 kW) en wordt haar software per periode geüpgraded. Dit gebeurt draadloos en Tesla verzoekt je bij iedere upgrade om toestemming te geven dat ze zowel je radar- als cameragegevens mogen gebruiken om het rijden in de toekomst verder te kunnen verbeteren.
Maar natuurlijk ben je meer benieuwd naar de laadruimte van de Tesla Model S; anders was je per slot van rekening niet naar dit artikel op zoek gegaan. Hierover hoef je je bij de Tesla Model S echter geen zorgen te maken!
Wat is de laadruimte van de Tesla Model S?

De laadruimte van de Tesla Model S is minimaal 26 kubieke meter. Of, om exacter te zijn, kan je op precies te zijn 745 liter kwijt wanneer je zowel de voorste als achterste én onderste bagageruimte gebruikt. Onder de bagagebodem heeft de auto namelijk een extra opbergbak waar je extra spullen kwijt kan.
Klap je de stoelen in, dan kan je toch zeker maximaal 1.645 liter kwijt in de Tesla Model S. Dit is ontzettend veel; zelfs meer dan de benzineauto met de meeste laadruimte, namelijk de Volkswagen Arteon. Dit model Volkswagen heeft meer kofferruimte zonder de achterbank in te klappen, maar komt toch net onder de Tesla Model S te vallen wanneer je dit wél doet.
Hoeveel zitruimte heb je in de Tesla Model S?
Bij sommige auto’s gaat het zitcomfort ten koste van de laadruimte, en dit kan andersom hetzelfde werken: meer kofferruimte leidt regelmatig tot minder zitgelegenheid of zitgelegenheid met minder comfort. Hoe zit dit bij de Tesla Model S?
In de Tesla Model S kan je gelukkig gewoon prima comfortabel zitten. Er is ruimte voor vier personen, inclusief bestuurder, en de stoelen bieden een goed comfort met een aangename steun in de rug. Het enige wat we er misschien nog over zouden kunnen opmerken, is dat de achterbank wat aan de gladde kant is; hierdoor worden je benen minder goed ondersteund.
Rijdt de Tesla Model S zuinig?

Wie zijn wagen regelmatig vollaadt met (zware) spullen, is er meestal ook erg benieuwd naar hoe zuinig de auto rijdt. In het geval van de Tesla Model S hoef je je natuurlijk geen zorgen te maken over het benzineverbruik, maar je hebt nog steeds te maken met het verbruik van kWh.
We zullen proberen hier een beetje een beeld van te geven: je houdt na een 220 kilometer-ritje nog zeker 170 kilometer over in je batterij. Het model wordt een actieradius geschat van 637 kilometer en bij de Tesla Model S Long Range Plus wordt zelfs een verbruik gemeten van 17,6 kWh per 100 kilometer.
Geloof je liever uitgevoerde testen? Ook dan zal je zien dat de Tesla Model S een zuinig model is. Een test die is uitgevoerd in het heuvelachtige landschap van Japan, waar de maximumsnelheid ook nog eens erg laag is, kon er met een volle accu toch zeker een afstand van 495 kilometer worden afgelegd – dit maakt de Tesla Model S tot een auto met toch zeker hetzelfde bereik als dat een benzineauto heeft.
Is de Tesla Model S de beste elektrische auto met veel laadruimte?
Het is altijd lastig om iets als “de beste” te bestempelen – vooral als het gaat om auto’s. Iedereen heeft zijn eigen wensen, voorkeuren en bedoelingen met hun rijdvoertuig en het is dus geen keuze die je zomaar maakt; laat staan als je dit voor een ander doet.
Adviseren kan natuurlijk gelukkig wél altijd en dat is dan ook wat we zullen doen. Uiteraard is het makkelijk om als eerst te stellen dat wie niet het budget heeft voor een Tesla, beter naar een minder dure auto kan kijken. De MG ZS EV SUV is bijvoorbeeld een elektrische auto met een laadruimte van 448 liter en kost tegen de € 31.990,-, waar je voor de Tesla Model S toch zeker vanaf de € 104.990 kwijt bent.
Beschik je wél over dit budget, dan is de Tesla Model S een ideaal model als je een gezin hebt, vaak veel spullen vervoert (bijvoorbeeld je mountainbikes of vakantiespullen) en optimaal wil genieten van het zuinige gebruik dat een Tesla biedt. Klinkt dit als een auto waar jij jezelf in vindt, dan weet je welke elektrische auto het beste is voor jou én je complete lading.