Top 10 Meest Verkeerd Gebruikte Emoji’s

Omdat we met het versturen van berichtjes geen gebaren kunnen maken, zijn miscommunicaties niet geheel ongebruikelijk. Die slimme Japanners wisten dat en hebben daarom Emoji’s uitgevonden.

Om deze miscommunicaties tegen te gaan, zijn emoji’s bedacht om onze berichtjes toch duidelijker te maken. Met kleine afbeeldingen naast onze berichten wordt net iets duidelijker wat we bedoelen.

Meest gebruikte emoji

De meest gebruikte emoji is de lach-emoji, waarmee we laten zien dat we iets grappig vinden duidelijk natuurlijk. Maar niet alle emoji’s zijn zo duidelijk als de lach-emoji, waardoor berichten alsnog anders kunnen overkomen dan hoe ze bedoeld zijn.

Met onderstaande lijst van tien verwarrende emoji’s en de echte betekenis, maak je nooit meer een emoji-miscommunicatie.

1. 💫

Heb je net een vallende ster gezien en wil je deze emoji daarvoor gebruiken, dan zou je zomaar iemand ongerust kunnen maken. Deze emoji beeldt namelijk de sterretjes uit die je ziet als je duizelig bent en staat dus voor duizeligheid. Voor een vallende ster bestaat deze emoji: ?.

2. 🙇

Wanneer je ergens van schrikt, zou je misschien deze emoji gebruiken. Maar deze emoji is eigenlijk een Japans gebaar, genaamd dogeza. Bij het gebaar plaats je je knieën op de grond en raak je met je hoofd de grond aan. Dit wordt gedaan om te laten zien dat iets je heel erg spijt of wanneer je een groot verzoek doet aan iemand.

3. 💁

Deze emoji zou je kunnen zien als het ‘duh’-gebaar of wanneer iets een sarcastisch toontje heeft. In werkelijkheid staat de emoji voor iemand die bij een informatiebalie werkt.

4. 👏

Van deze emoji wordt vaak gedacht dat de emoji aan het bidden is. De emoji beeldt eigenlijk klappen uit. Voor bidden bestaat er de 🙏-emoji.

5. 😤

Het lijkt alsof deze emoji zo boos is dat het stoom uit de neus komt, maar niets is minder waar; de emoji laat het gevoel van overwinning zien.

6. 🤗

Sta je ergens met beide handen voor open, zou je misschien deze emoji gebruiken. Toch is de emoji eigenlijk bedoeld voor het laten zien dat je een knuffel wilt geven.

7. 🏩

Deze emoji kan voor gênante miscommunicatie leiden: het lijkt op een ziekenhuis, maar is het niet. Het is namelijk een ‘love hotel’: een hotel waar je betaalt voor elk uur dat je er verblijft om vervolgens de liefde te vieren.

8. 👌

Nee, deze emoji beeldt het spreekwoord ‘met de handen in het haar zitten’ niet uit. De armen moeten namelijk de letter O voorstellen, wat weer staat voor OK.

9. 😘

Hoewel deze emoji lijkt te fluiten, maakt-ie in werkelijkheid met de getuite lippen een kusgebaar.

10. 😪

Deze emoji kun je voor twee verkeerde dingen aanzien: als verkouden (vandaar de snotneus) of als verdrietig. Toch beeldt de emoji slaperig zijn uit. Het uitbeelden van slaperigheid met een snotneus komt uit Japanse tekenseries, zogenaamde anime.

Wat vond je van dit artikel?

Top 10 Beste Websites Om Gratis Ebooks Te Downloaden

Top 11 Lelijkste Tatoeages Die Ooit Zijn Gezet