Deze tweet van Peter R De Vries Was Niet Handig

Peter R. de Vries (2017)

Peter R. de Vries heeft een tweet geplaatst die hij misschien beter niet had kunnen plaatsen. De tweet schoot bij veel mensen namelijk in het verkeerde keelgat. De Vries kon daarom ook rekenen op veel kritiek.

Gevangenis

In de tweet vergeleek de misdaadjournalist de gedwongen thuisquarantaine met het leven in de gevangenis. Hij vroeg zich af of veel Nederlanders nu anders denken over dat opgesloten zitten in gevangenissen ‘niks voorstelt’, nu ze weten hoe het is om een paar weken vast aan huis te zitten. Daarbij zegt de Vries dat het gewoon zwaar is om opgesloten te zitten, geen vrijheid te hebben en maar te moeten doen wat je opgedragen wordt.

Reacties

Zijn volgers op Twitter waren verontwaardigd. In de reacties onder zijn tweet werd dan ook gesproken over een rare vergelijking, aangezien criminelen zelf wisten dat ze in de gevangenis konden belanden. Ook reageren boze Twitteraars dat de bevolking niet heeft gekozen voor het virus. Een andere Twitteraar noemt het simpelweg een domme opmerking.

Hij kon uiteindelijk op meer dan 2000 reacties rekenen onder zijn controversiele tweet.

Alberto Stegeman

Dit is niet de eerste keer dat Peter R. de Vries geen blad voor de mond nam: iets waar hij om bekend staat. Eerder dit jaar belandde hij al in een ruzie met collega Alberto Stegeman op TV. De ruzie ontstond doordat de Vries Stegeman aansprak op zijn televisie-uitzendingen over nepbommen die hij op militaire locaties achterliet. Hij zag hier namelijk niet de waarde van in. Daar was Stegeman het zelf totaal niet mee eens, wat leidde tot een felle discussie.

Wat vond je van dit artikel?

Top 7 Beste Sauna Arrangementen

Dit is hoe topmodel Gigi Hadid haar verjaardag viert