Top 9 Meest Bijzondere Hoogtepunten in IJsland

IJsland is een eilandnatie in de Noord-Atlantische Oceaan. Op slechts 4 uur vliegen van het vasteland van Europa, is dit land geologisch gezien het jongste van Europa. Het is een actief vulkanisch gebied, met meer dan 20 vulkanen. Geisers en warmwaterbronnen zijn een kenmerk van het landschap. IJsland is mede hierdoor een vakantieparadijs voor natuurliefhebbers, met een overvloedige flora en fauna.

Een landschap van contrasten met zwarte stranden, besneeuwde bergen en weelderig groene valleien. Het land heeft een rijke cultuur, met een sterke traditie en cultuur. De leukste dingen om te doen in IJsland zijn eindeloos en gevarieerd, van het verkennen van het unieke vulkanische landschap van het land tot het smullen van de plaatselijke keuken.

Gelukkig zijn er onderweg voldoende overnachtings- en eetgelegenheden, zodat je je nooit zorgen hoeft te maken dat je in het wild kampeert of zonder eten komt te zitten. Als je een reis naar IJsland plant, zijn hier enkele van onze top aanbevelingen!

1. Golden Circle Route

IJsland is een prachtig land met een verbluffend landschap, en een nieuwe must-see voor reizigers is de Golden Circle route. Als je de Golden Circle aflegt, krijg je enkele van IJslands spectaculairste natuurwonderen te zien: geisers, watervallen en een vulkaan. Vooral de watervallen zijn een van de meest verbazingwekkende dingen die je in IJsland kunt zien, en er zijn er veel.

Het is niet de goedkoopste manier om IJsland te zien, maar de Golden Circle route biedt enkele van de spectaculairste landschappen van het land, samen met mogelijkheden om meer te weten te komen over de geologie, de geschiedenis en de cultuur.

Op één dag kun je drie van de beste natuurlijke attracties van IJsland bezoeken: een waterval, een geothermisch gebied, en een geiser. Kortom, een geweldige manier om in korte tijd verschillende indrukwekkende delen van het IJslandse landschap te ontdekken!

2. Asbyrgi Canyon

IJsland staat bekend als een land van landschappelijke wonderen, met het noorderlicht, warmwaterbronnen, geisers en vulkanen die allemaal om de eerste plaats strijden als het gaat om het indrukwekkendste schouwspel.

Maar er is nog een nieuwe kanshebber in het land: de Asbyrgi Canyon. De canyon ligt in het noorden van het eiland, en is een van de nieuwste Nationale Parken van IJsland, en herbergt enkele van de meest unieke natuurlijke kenmerken van het land, waaronder een waterval die door een dunne spleet in de rots naar beneden stort.

Asbyrgi Canyon wordt vaak beschouwd als de mooiste en indrukwekkendste canyons van IJsland, en het is gemakkelijk te zien waarom. De kloof zelf ligt in het noordelijk deel van het land en wordt omgeven door steile kliffen, die uit vulkanisch gesteente bestaan.

3. Viking World

Er zijn zoveel redenen waarom je een uitstapje zou willen maken naar Viking World in IJsland. Dit themapark heeft een aantal attracties en belevenissen die het tot een avontuur maken dat je nooit zult vergeten.

Het is een themapark gewijd aan de Vikingtijd in het land, met replica’s van oude Vikinghuizen, en een museum dat de bezoekers over het leven van de Vikingen laat leren en over hun cultuur laat ontdekken.

4. Reykjavik

De meeste mensen brengen hun vakantie liever door in een warmer land, met volop zon, zand en palmbomen. Maar als je de juiste keuze maakt en IJsland in de zomer bezoekt, kun je verrast zijn. Het plaatselijk verbouwde, verse voedsel is heerlijk, en de mensen zijn erg vriendelijk. Het landschap zal je met ontzag doen neerkijken, en de hoofdstad Reykjavik is op zichzelf al een bezoek waard.

Het is een weinig bekend feit dat Reykjavik eigenlijk ’s werelds meest geothermische stad is. Er zijn plaatsen in IJsland waar je werkelijk stoom uit de grond kunt zien opstijgen, zelfs in de winter. Als je zin hebt in een avontuur, trek dan zeker even de heuvels in, waar je getuige kunt zijn van de originele sauna van de natuur.

5. Rauðasandur

Rauðasandur

IJsland is een van de interessantste plaatsen ter wereld, en dat is niet alleen omdat je er de mooiste watervallen en adembenemende landschappen vindt. Het is een plek waar je op avontuur kunt gaan, ongeacht de tijd van het jaar. Een van de meest bijzondere plaatsen in IJsland is het Rauðasandur strand. Het strand ligt in de regio Westfjorden van IJsland, die in het noordwesten van het land ligt, en het is aangelegd op een zwart zandstrand.

Het Rauðasandur strand is een van de meest unieke stranden van IJsland, en is een must tijdens je rondreis door het land. Hoewel dit strand een uitstekende dagtocht vanuit de stad is, is de rit erheen op zichzelf al een must: het serene, grimmige landschap en de ijzige bergen zijn bezienswaardigheden die je niet snel zult vergeten!

6. Het Noorderlicht

Er zijn maar weinig plaatsen in de wereld waar het zien van de aurora borealis, of noorderlicht, gegarandeerd is. Als je echter naar IJsland gaat, kun je het licht niet alleen zien, maar ook voelen. Ze maken deel uit van de unieke IJslandse natuur, en dus ben je, waar je ook bent in het land, nooit ver van ze vandaan. Ze zijn zichtbaar in het noorden, maar ook in het oosten en zuiden van IJsland, dus je kunt de stad of het platteland bezoeken en ze zien.

De winter is de beste tijd om dit verschijnsel te aanschouwen en te fotograferen, en hoewel het het hele jaar door zichtbaar is, zijn de uren van duisternis het kortst van december tot februari. Als je altijd al het noorderlicht hebt willen zien, maar het winterweer is je te koud, dan hebben we enkele tips om je te helpen de drukte te vermijden en het licht in al zijn glorie te vangen.

7. Blue Lagoon

Blue Lagoon is de populairste toeristische attractie in IJsland, waarbij een kwart van alle toeristen die het land bezoeken een stop maken bij dit natuurlijk verwarmde kuuroord.

Zoals bij veel natuurwonderen komt de lagune het best tot zijn recht bij zonsopgang of zonsondergang, want de blauwe kleur van het water is het meest levendig in de vroege ochtend of de late namiddag.

De lagune is echter de hele dag open (als het weer het toelaat), waardoor je ook op andere momenten van de dag een onvergetelijk bezoek kunt brengen aan de lagune.

8. Dynjandi waterval

De Dynjandi waterval ligt in West-IJsland. Deze enorme waterval is een van IJslands verborgen juweeltjes. Het is de op twee na hoogste waterval van IJsland en is ruim honderd meter hoog.

Zijn naam zou afgeleid zijn van het IJslandse woord “dyngja” dat donder betekent. De Dynjandi waterval wordt gevoed door de Lagarfljót rivier en is omgeven door een aantal bergen en heuvels. Hij wordt ook omringd door een aantal andere watervallen.

9. Snæfellsjökull National Park

Het Snæfellsjökull Nationaal Park is een natuurreservaat in het westen van IJsland, en een van de jongste nationale parken van het land. Hoewel het eigenlijk geen nationaal park is in de strikte zin van het woord, maar een beschermd gebied, voldoet het wel aan alle criteria van een nationaal park. Het park ligt bovenop een grote vulkaan die verantwoordelijk is voor veel van de ongelooflijke stukken land en zee die het omringen.

Het Snæfellsjökull Nationaal Park ligt op de punt van het Snæfellsnes Peninsula in het westen van IJsland en is een klein maar adembenemend stukje land, met grimmige lavavelden, diepblauwe gletsjermeren en met sneeuw bedekte bergen. Maar dit kleine nationale park is ook een paradijs voor geologen, en een droom voor fotografen: het gebied herbergt een aantal vulkanische verschijnselen, waaronder de gletsjer zelf, lavabuizen, dampende openingen en een groeiend lavaveld in het noorden.

Wat vond je van dit artikel?

Top 9 Mooiste Stranden van Griekenland

100+ Mooiste Herfst Achtergronden & Foto’s