Koninklijke Horeca Nederland: ‘bestel niet meer via Thuisbezorgd.nl’

Heb je wel eens wat besteld via Thuisbezorgd.nl en vervolgens een briefje bij je bestelling gevonden met het bericht of je voortaan via het restaurant zelf wilt bestellen? Het gebeurt steeds vaker. Volgens Koninklijke Horeca Nederland (KHN) is dit een goede zaak en zouden meer ondernemers dit initiatief moeten nemen.

Tarieven

Volgens KHN moeten restaurants proberen baas te zijn in eigen huis. Thuisbezorgd heeft te veel macht omdat ze de prijzen kunnen bepalen. Er is weinig concurrentie waardoor Thuisbezorgd restaurants kan dwingen om niet onder de prijs van Thuisbezorgd te verkopen. Dit soort prijsafspraken zijn in andere landen niet toegestaan. Thuisbezorgd rekent een commissie van 12%.

Reactie

Volgens Thuisbezorgd is het grote onzin en gebeurt het niet vaak dat restaurants briefjes bij de bestelling doen met oproepen om via het restaurant zelf te bestellen. Thuisbezorgd zegt dat het bijna geen winst maakt in Nederland en dat de hoge commissie nodig is voor de hoge advertentiekosten die het bedrijf heeft.

Bron: BNR

Wat vond je van dit artikel?

Dit is de reden waarom we niks meer van Britney Spears horen

15 design ontwerpen waarbij we plaatsvervangende schaamte voelen