Top 30 Beste Verdedigers Van Dit Moment

Wanneer we ons na een wedstrijd afvragen wie nou de beste man op het veld was hebben we het eigenlijk altijd over de aanvallers, of met een beetje geluk misschien nog de aanvallende middenvelders. Dit komt omdat zij vaak degene zijn die de goals maken en degene die opvallen. Maar vaak zijn het juist de verdedigers die heel veel van het écht belangrijke werk verrichten.

Goed kunnen verdedigen is erg moeilijk. Je moet veel verschillende kwaliteiten hebben en daarbij ook nog eens de rust erin houden. Maar toch zijn er erg veel verdedigers die er erg goed in zijn. Door de jaren heen zijn er al enorm veel super goede verdedigers geweest op de velden, en vandaag de dag is dat nog steeds zo. Maar wat zijn nou de 30 beste verdedigers van dit moment? Dat lees je in dit artikel.

De beste verdediger van dit moment is Sergio Ramos. Hij begon zijn carrière bij Sevilla FC, maar maakte al snel de overstap naar Real Madrid, de club waar hij als aanvoerder aan de basis zou staan van vele grote successen, waaronder vier keer de Champions League. Daarnaast was hij ook aanvoerder van het Spaanse nationale voetbalelftal en ook hier behaalde hij grote successen. Hij won met de ploeg namelijk een WK én twee keer een EK.

Wil jij weten welke 29 andere verdedigers er in het lijstje van de top 30 beste verdedigers van dit moment staan? Lees dan snel verder!

1. Sergio Ramos

Sergio Ramos
 • Actief sinds: 2003
 • Eerdere clubs: Sevilla FC, Real Madrid
 • Huidige club: Paris Saint Germain
 • Afkomstig uit: Spanje
 • Positie: centrale verdediger

Sergio Ramos Garcia begon zijn carrière op 17 jarige leeftijd bij Sevilla FC, waar hij uiteindelijk twee seizoenen zou spelen voordat hij de overstap maakte naar Real Madrid. Real Madrid is tot nu toe de club waar hij zijn grootste successen behaalde. Het is namelijk ook de club waar hij tot nu toe bijna zijn hele carrière actief was. Voor de club speelde hij in totaal 469 officiële wedstrijden, waarin hij 72 doelpunten maakte.

Met de club won hij vele prijzen. Zo won hij vier keer de Champions League, waarvan ze deze ook eens drie seizoenen achter elkaar wonnen. Daarnaast werd hij met de club vijf keer kampioen van Spanje en wonnen ze twee keer de Spaanse Copa Del Rey. Ook wonnen ze vier keer het WK voor clubs en daarnaast drie keer de Europese Super Cup.

Onlangs maakte Sergio Ramos de transfervrije overstap naar Paris Saint Germain, nadat Real Madrid besloot zijn contract niet te verlengen. Hiermee komt er een einde aan een bijzondere periode, maar door de fans uit Madrid zal hij nooit vergeten worden.

2. Virgil van Dijk

Virgil van Dijk
 • Actief sinds: 2010
 • Eerdere clubs: FC Groningen, Celtic, Southampton
 • Huidige club: Liverpool
 • Afkomstig uit: Nederland
 • Positie: centrale verdediger

De Nederlandse centrale verdediger Virgil van Dijk is één van de beste verdedigers van dit moment en wordt door sommigen zelfs gezien als één van de beste verdedigers aller tijden. Echter, dat is misschien wat overdreven. Het is namelijk niet zo dat Virgil van Dijk al tien jaar op het allerhoogste niveau speelt. Hij doet dit pas 2 à 3 seizoenen.

Wel was Virgil van Dijk ooit de allerduurste verdediger aller tijden. Nadat Liverpool hem in januari van het jaar 2018 voor 84,5 miljoen euro overnam van Southampton werd hij namelijk officieel de allerduurste verdediger aller tijden. Inmiddels is hij in deze titel voorbijgestreefd.

Bij Liverpool speelde hij tot nu toe 96 wedstrijden. In deze wedstrijden kwam hij tot nu toe 11 keer tot scoren. In deze wedstrijden behaalde hij met Liverpool wel al grote successen. Hij won er namelijk al een Champions League én een Premier League met de club en daarmee is het misschien wel de succesvolste periode die Liverpool in de laatste 20 jaar heeft beleefd.

Ook op persoonlijk vlak behaalde Virgil van Dijk al vele successen. Zo werd hij al eens de Premier League Speler van het Jaar, namelijk in het seizoen 2018/2019. In datzelfde seizoen werd hij ook verkozen tot UEFA Speler van het Jaar en uiteraard dan ook tot UEFA Beste Verdediger van het Jaar. Het seizoen werd hij al opgenomen in het UEFA Champions League Elftal van het Jaar. Deze lijst met persoonlijk prijzen zal de komende jaren vast nog wel aangevuld worden.

3. Ruben Dias

Ruben Dias
 • Actief sinds: 2017
 • Eerdere clubs: SL Benfica
 • Huidige club: Manchester City
 • Afkomstig uit: Portugal
 • Positie: centrale verdediger

Ruben Dias, die in zijn volledigheid Ruben Santos Gato Alves Dias heet, heeft de laatste maanden ineens een ongekende opmars gemaakt en mag zichzelf zeker met trots één van de beste verdedigers noemen op dit moment. Hij begon zijn carrière bij SL Benfica, de club waar hij in totaal 91 wedstrijden speelde en 9 keer tot scoren kwam. Met de club werd hij één keer kampioen van Portugal en won hij daarnaast één keer de Portugese Super Cup.

Vervolgens maakte Ruben Dias de overstap naar Manchester City nadat Pep Guardiola hem enorm graag wilde hebben. Hij kreeg dan ook meteen een basisplaats en liet onmiddellijk zien waarvoor hij gehaald werd. In zijn eerste wedstrijden kon je al zien dat hij enorm goed was en waarschijnlijk de Premier League de komende seizoenen zou gaan domineren als verdediger zijnde. In zijn eerste seizoen deed hij dit al zeker en onder andere dit leverde het elftal uit Manchester dan ook de Premier League titel op.

Zijn goede debuutseizoen viel ook de criticasters op. Hij werd in zijn eerste seizoen in de Premier League namelijk al verkozen tot Speler van het Jaar van deze competitie.

4. Matthijs de Ligt

Matthijs de Ligt
 • Actief sinds: 2016
 • Eerdere clubs: Ajax
 • Huidige club: Juventus
 • Afkomstig uit: Nederland
 • Positie: centrale verdediger

Matthijs de Ligt is een Nederlandse centrale verdediger en hij wordt gezien als degene die de verdediging van het Nederlands elftal het komende decennium moet gaan leiden. Hij begon zijn carrière in de jeugd bij de amateurclub FC Abcoude, maar na vier jaar bij de club maakte hij de mooie stap naar Ajax.

Ajax is dan ook de club waar hij doorbrak als professioneel voetballer. Hij mocht eerst een seizoen meedoen bij Jong Ajax in de Jupiler League, de competitie die inmiddels de Keuken Kampioen Divisie heet. Vervolgens mocht hij gaan spelen voor de hoofdmacht van Ajax, waar hij uiteindelijk 117 officiële wedstrijden voor zou spelen. In deze wedstrijden kwam hij tot 13 doelpunten.

Matthijs de Ligt was een enorm belangrijk onderdeel in de selectie van Ajax die de halve finale van de Champions League bereikte en zijn talent viel toen in heel Europa op, zo ook in Turijn. Juventus besloot Matthijs de Ligt over te nemen van Ajax en hoewel dit stroef begon, is Matthijs de Ligt inmiddels uitgegroeid tot een vaste kracht en daarnaast tot één van de beste middenvelder van de wereld.

De kans is groot dat Matthijs de Ligt binnen enkele jaren op plek 1 in dit lijstje staat.

5. John Stones

John Stones
 • Actief sinds: 2011
 • Eerdere clubs: Barnsley, Everton FC
 • Huidige club: Manchester City
 • Afkomstig uit: Engeland
 • Positie: centrale verdediger

Samen met Ruben Dias, die later nog aan bod zal komen, vormt John Stones het centrale duo van Manchester City, de meest recente kampioen van de Premier League. Dit was echter niet de ploeg waar Stones zijn professionele carrière begon. De club waar hij zijn carrière begon was namelijk Barnsley. Voor de club uit de Championship speelde hij in totaal 24 wedstrijden en hierin kwam hij niet tot scoren.

Vervolgens mocht hij gaan spelen voor Everton FC, in de Premier League. Hij speelde drie seizoenen voor de club waarin hij in totaal tot 77 wedstrijden kwam. Helaas won hij geen prijzen met de club.

Dit deed hij wel met zijn volgende club. In 2016 maakte hij namelijk de overstap naar het Manchester City van trainer Pep Guardiola. Tot nu toe kwam hij tot 69 wedstrijden voor de club en in deze wedstrijden won hij al drie keer de Premier League titel, één keer de FA Cup, vier keer de League Cup en twee keer de FA Community Shield.

6. Jose Maria Gimenez

Jose Maria Gimenez
 • Actief sinds: 2012
 • Eerdere clubs: Danubio
 • Huidige club: Atletico Madrid
 • Afkomstig uit: Uruguay
 • Positie: centrale verdediger

Jose Maria Gimenez is een Uruguayaanse verdediger die op dit moment speelt voor Atletico Madrid. In 2013 kwam hij over naar Madrid, nadat hij daarvoor gespeeld had voor Danubio, een Uruguayaanse club. Voor Atletico Madrid speelde hij tot nu toe 161 wedstrijden onder trainer Diego Simeone. Tot nu scoorde hij in deze wedstrijden 3 keer.

In deze wedstrijden bij Atletico Madrid al best veel prijzen. Zo won hij al eens een UEFA Europa League, namelijk in het seizoen 2017/18. Daarnaast won hij al twee keer een Primera Division, namelijk in de seizoenen 2013/14 en 2020/21. Tevens won hij een UEFA Super Cup en een Supercopa de Espana. Elk van deze prijzen werden gewonnen onder dezelfde trainer, die tevens zijn landgenoot is.

7. Joao Cancelo

Joao Cancelo
 • Actief sinds: 2012
 • Eerdere clubs: SL Benfica, Valencia CF, Internazionale, Juventus
 • Huidige club: Manchester City
 • Afkomstig uit: Portugal
 • Positie: rechtsback

De rechtsback van Manchester City van dit moment is Portugees, namelijk Joao Cancelo. Hij speelde tot nu toe ‘maar’ zes wedstrijden voor de club maar maakte hierin wel indruk. Dit deed hij ook bij zijn vorige club, Juventus en daarnaast ook bij de club waar hij daarvoor actief was, namelijk Internazionale.

Hij begon zijn carrière echter bij SL Benfica, waar hij uiteindelijk maar één wedstrijd in de hoofdmacht speelde voordat hij de overstap maakte naar Valencia CF. Bij Valencia CF zou hij gepresenteerd worden aan het grote Europese publiek. Zo viel hij ook op bij de scouts van Internazionale en hij mocht dan ook gaan spelen voor de club uit Milaan.

Joao Cancelo won al vele prijzen in zijn carrière. Zo was hij onderdeel van het Portugese elftal dat de UEFA Nations League won in de finale tegen Nederland en daarnaast werd hij bijvoorbeeld al eens kampioen van Italië, als onderdeel van de selectie van Juventus.

8. Nico Elvedi

Nico Elvedi
 • Actief sinds: 2013
 • Eerdere clubs: FC Zürich
 • Huidige club: Borussia Mönchengladbach
 • Afkomstig uit: Zwitserland
 • Positie: centrale verdediger

Nico Elvedi is een Zwitserse centrale verdediger die op dit moment speelt voor Borussia Mönchengladbach. Dit is de club waar hij naar overstapte na een seizoen actief te zijn geweest in de hoofdmacht van FC Zürich. Na hier goed te hebben gespeeld, onder andere in de Europa League, raakte Borussia Mönchengladbach geïnteresseerd en besloten ze hem definitief over te nemen.

Bij Borussia Mönchengladbach is hij inmiddels al zes jaar actief als basisspeler en kwam hij tot nu toe tot 118 wedstrijden en hierin scoorde hij 5 keer. Hij won helaas nog geen prijzen met de club.

Daarnaast is Nico Elvedi actief als international voor zijn thuisland Nico Elvedi. Tot nu toe speelde hij 30 interlands voor Zwitserland, waarin hij onder andere actief was op het WK van 2018 en het EK van 2021.

9. Andreas Christensen

Andreas Christensen
 • Actief sinds: 2014
 • Eerdere clubs: Borussia Mönchengladback
 • Huidige club: Chelsea FC
 • Afkomstig uit: Denemarken
 • Positie: centrale verdediger

Andreas Christensen groeide op in Denemarken, maar dit is niet het land waar hij zijn doorbraak als voetballer ervaarde. Hij viel namelijk op in de jeugd van Brondy IF en hij werd begeerd door heel Europa. Op 18 jarige leeftijd werd hij dan ook overgenomen door Chelsea FC. Vanuit de Londense club werd hij eerst nog voor twee seizoenen verhuurd aan Borussia Mönchengladbach, waar hij uiteindelijk tot 62 wedstrijden kwam in de hoofdmacht.

Nadat hij terug kwam van zijn verhuurperiode werd hij niet onmiddellijk basisspeler van Chelsea FC, maar op den duur mocht hij wel steeds meer minuten gaan maken. Uiteindelijk werd hij zelfs basisspeler en groeide hij uit tot een erg belangrijke kracht. Hij speelde tot nu toe 49 wedstrijden in de hoofdmacht van Chelsea FC en won er tot nu toe bijvoorbeeld al een Champions League.

Daarnaast is Andreas Christensen een belangrijke schakel in de nationale selectie van Denemarken en hij was bijvoorbeeld basisspeler op het EK van 2021. Daarnaast speelde hij ook op het WK van 2018, maar helaas won hij met dit team nog nooit een prijs.

10. Harry Maguire

Harry Maguire
 • Actief sinds: 2011
 • Eerdere clubs: Sheffield United, Hull City, Wigan Athletic, Leicester City
 • Huidige club: Manchester United
 • Afkomstig uit: Engeland
 • Positie: centrale verdediger

Jacob Harry Maguire is een Engelse verdediger die geboren werd in Sheffield en ook doorbrak als voetballer in deze tijd, namelijk bij Sheffield United. Destijds was deze club nog op lagere niveaus actief, maar inmiddels speelt de club in de Premier League. Na meer dan 100 wedstrijden voor de club gespeeld te hebben maakte hij de overstap naar Hull City waarna hij na een verhuurperiode de overstap maakte naar Leicester City.

Na 69 wedstrijden te hebben gespeeld voor Leicester City maakte hij de overstap naar Manchester United. Bij Manchester United speelde hij tot nog toe 72 wedstrijden en hierin maakte hij al 5 doelpunten. Hij groeide er zelfs uit tot aanvoerder, maar won er nog geen prijzen.

Daarnaast is Harry Maguire natuurlijk actief voor het Engelse nationale voetbalelftal. Hij stond bijvoorbeeld in de basis tijdens de EK finale van 2021 waarin Engeland faalde om het voetbal ‘home’ te brengen. Wel schoot hij zijn penalty op prachtige wijze binnen.

11. Thiago Silva

Thiago Silva
 • Actief sinds: 2002
 • Eerdere clubs: RS Futebol Clube, Juventude, FC Porto B, Dinamo Moskou, Fluminense, AC Milan, Paris Saint Germain
 • Huidige club: Chelsea FC
 • Afkomstig uit: Brazilië
 • Positie: centrale verdediger

Thiago Emiliano da Silva, die vaak gewoon Thiago Silva genoemd wordt, is een Braziliaanse centrale verdediger die inmiddels al een lange lijst clubs achter zijn naam heeft staan. Tussen deze clubs staan een aantal hele mooie namen. Op dit moment speelt hij voor Chelsea FC, maar hiervoor was hij bijvoorbeeld al actief voor AC Milan en Paris Saint Germain.

Het grootste gedeelte van zijn carrière was hij tot nu toe actief voor Paris Saint Germain, waar hij in totaal 204 wedstrijden voor speelde. In deze wedstrijden kwam hij 9 keer tot scoren en won hij bijvoorbeeld zeven keer de Franse competitie en vijf keer de Franse beker.

Ook is Thiago Silva een onmisbare schakel in het Braziliaanse nationale voetbalelftal. Met deze ploeg, waar onder andere ook Neymar en Gabriel Jesus in actief zijn, won hij al eens de CONMEBOL Copa America en de FIFA Confederations Cup. De CONMEBOL Copa America won hij in 2019 en de FIFA Confederations Cup in 2013.

12. Giorgio Chiellini

Giorgio Chiellini
 • Actief sinds: 2000
 • Eerdere clubs: Livorno, ACF Fiorentina
 • Huidige club: Juventus
 • Afkomstig uit: Italië
 • Positie: centrale verdediger

Giorgio Chiellini is een Italiaanse centrale verdediger, maar op jonge leeftijd speelde hij vaak ook als linksback. Hij begon zijn carrière bij Livorno, een Italiaanse club die actief is in de Serie B. Hij speelde voor deze club 55 wedstrijden waarin hij 4 keer scoorde. Hij won nooit prijzen met de club, maar viel wel in positieve zin op. Hij mocht na vier jaar bij de club namelijk op 20 jarige leeftijd de overstap maken naar ACF Fiorentina.

Bij de club uit Florence was hij uiteindelijk maar 37 wedstrijden actief voordat hij al de overstap maakte naar zijn huidige club, Juventus. Bij Juventus speelde hij tot nu 509 wedstrijden en kwam hij 36 keer tot scoren. Hij won al vele prijzen bij de club. Zo werd hij al negen keer kampioen van de Serie A en één keer kampioen van de Serie B. Daarnaast won hij al vijf keer de Coppa Italia en drie keer de Supercoppa Italiana. Een prijs die voor hem nog altijd uitblijft is de Champions League. Dit is een prijs die zijn club Juventus ongekend graag weer eens wil winnen.

Daarnaast is Giorgio Chiellini de onmisbare aanvoerder van het Italiaanse voetbalelftal. Hij speelde tot nu toe 109 officiële interlands, waarin hij 8 doelpunten maakte. Hij won al eens een EK met dit land, namelijk het meest recente EK in 2021, dat officieel het Euro 2020 heet. Daarnaast werd hij al eens derde op de Olympische Spelen met zijn land en daarmee mochten hij en zijn teamgenoten een Bronzen Medaille mee naar huis nemen.

13. Stefan de Vrij

Stefan de Vrij
 • Actief sinds: 2010
 • Eerdere clubs: Feyenoord, SS Lazio Roma
 • Huidige club: Internazionale
 • Afkomstig uit: Nederland
 • Positie: centrale verdediger

Stefan de Vrij is een Nederlandse verdediger die al eens werd verkozen tot beste verdediger van de Serie A. In de Serie A is dit een enorm knappe prestatie, want de competitie staat bekend om zijn goede verdedigers. Hij speelt op dit moment voor Internazionale, maar dit is zeker niet zijn eerste club in de Serie A. Voorheen was hij namelijk actief voor SS Lazio Roma, waar hij al 95 wedstrijden speelde in de Serie A.

Bij Internazionale heeft hij inmiddels bijna evenveel wedstrijden gespeeld, daar kwam hij namelijk tot 94 wedstrijden. In deze wedstrijden kwam hij tot 7 doelpunten en won hij al eens het Italiaanse kampioenschap, waarmee ze de reeks van negen jaar waar Juventus aan bezig was verbraken. Dit vond plaats in het afgelopen seizoen 2020/21.

14. Raphael Varane

Raphael Varane
 • Actief sinds: 2010
 • Eerdere clubs: RC Lens
 • Huidige club: Real Madrid
 • Afkomstig uit: Frankrijk
 • Positie: centrale verdediger

Raphael Varane is een Franse voetballer die geboren werd in Lille. Hij is op dit moment 28 jaar oud en was ooit één van de grootste verdedigende talenten ter wereld. Op dit moment speelt hij voor Real Madrid, de club waar hij in 2011 naar overkwam vanuit RC Lens, uit Lens.

Voor Real Madrid speelde hij tot nu toe 236 wedstrijden waarin hij 8 doelpunten maakte. Met de club won hij al vele prijzen, waaronder vier keer een Champions League en drie keer de Primera Division. Dit zijn nog maar zeven van de vele prijzen die hij al met de club heeft gewonnen.

Daarnaast is hij actief voor het Franse nationale voetbalelftal en met dit elftal won hij al eens het WK, namelijk het WK van 2018. Het zou zomaar kunnen dat hier in de komende jaren nog wat prijzen bij komen, want het Franse elftal is ongelofelijk sterk.

15. Marquinhos

Marquinhos
 • Actief sinds: 2012
 • Eerdere clubs: SC Corinthians, AS Roma
 • Huidige club: Paris Saint Germain
 • Afkomstig uit: Brazilië
 • Positie: centrale verdediger

Marcos Aoas Correa, die vaak Marquinhos genoemd wordt, is een centrale verdediger die geboren werd in Brazilië en zijn professionele carrière begon bij SC Corinthians. Hij speelde echter maar 6 wedstrijden in de hoofdmacht van de club voordat hij de overstap maakte naar AS Roma. Ook hier was hij maar één seizoen actief voordat hij de transfer maakte naar Parijs om te gaan spelen voor Paris Saint Germain.

Voor Paris Saint Germain speelde hij tot nu toe 315 wedstrijden, waarin hij 28 doelpunten maakte. Hij won al vele prijzen bij de club, namelijk onder andere al zes keer de Ligue 1 titel, vijf keer de Coupe de France en daarnaast nog elf andere prijzen. Echter, de eigenaren van de club willen heel graag een Champions League winnen en dat is ze nog nooit gelukt. Met de transfer die ze deze zomer doen zou het echter zomaar eens kunnen dat dat komend seizoen gaat lukken.

16. Kalidou Koulibaly

Kalidou Koulibaly
 • Actief sinds: 2010
 • Eerdere clubs: FC Metz, KRC Genk
 • Huidige club: SSC Napoli
 • Afkomstig uit: Senegal
 • Positie: centrale verdediger

Kalidou Koulibaly is een Senegalees-Franse voetballer die actief is voor het nationale voetbalelftal van Senegal, hoewel hij in de jeugdelftallen voor Frankrijk speelde. Hij begon zijn professionele carrière dan ook in Frankrijk, namelijk bij FC Metz. Uiteindelijk kwam hij via KRC Genk echter bij zijn huidige club, SSC Napoli, terecht.

Voor SSC Napoli speelde hij tot nu toe 283 wedstrijden, waarin hij 11 doelpunten maakte. Met SSC Napoli won hij tot nu toe een Supercoppa Italiana en daarnaast een Coppa Italia. Kalidou Koulibaly wordt vaak gekoppeld aan verschillende grote clubs in tal van geruchten. Tot nog toe is een transfer er echter nog nooit tot gekomen. Of dit komt door zijn eigen voorkeur of door iets anders is niet bekend.

17. Merih Demiral

Merih Demiral
 • Actief sinds: 2016
 • Eerdere clubs: AC Alcanenense, Sporting Club de Portugal B, Alanyaspor, US Sassuolo
 • Huidige club: Juventus
 • Afkomstig uit: Turkije
 • Positie: centrale verdediger

Merih Demiral is een Turkse centrale verdediger die op dit moment speelt voor Juventus. Hij speelde tot nu toe 21 wedstrijden voor deze club en moet waarschijnlijk in de toekomst in samen met Matthijs de Ligt de verdediging van de Italiaanse club gaan leiden.

Juventus was echter niet zijn eerste club. Hij was voorheen namelijk al actief voor bijvoorbeeld het tweede elftal van Sporting Club de Portugal, waarna hij via Alanyaspor terecht kwam bij US Sassuolo, waarna hij uiteindelijk dus de overstap maakte naar Juventus.

18. Caglar Soyuncu

Caglar Soyuncu
 • Actief sinds: 2014
 • Eerdere clubs: Altinordu, SC Freiburg
 • Huidige club: Leicester City
 • Afkomstig uit: Turkije
 • Positie: centrale verdediger

Caglar Soyuncu is een Turkse verdediger die speelt voor Leicester City. Hij speelde tot nu toe 63 wedstrijden voor de club waarin hij 2 doelpunten maakte. Hij kwam in 2018 naar Leicester City voordat hij twee seizoenen gespeeld had voor het Duitse SC Freiburg. Nog hiervoor speelde hij voor het Turkse Altinordu.

Hoewel hij nog nooit bij een absolute topclub gespeeld heeft, al komt Leicester City wel in de buurt, heeft hij al wel eens een prijs gewonnen. In het seizoen 2020/21 won hij namelijk met Leicester City de FA Cup.

19. Luke Shaw

Luke Shaw
 • Actief sinds: 2012
 • Eerdere clubs: Southampton
 • Huidige club: Manchester United
 • Afkomstig uit: Engeland
 • Positie: linksback

Luke Shaw is dé linksback van Manchester United. Enkele jaren geleden nog, werd hij gezien als één van de grootste talenten ter wereld. Echter, nadat hij in de Champions League wedstrijd tegen PSV zwaar geblesseerd raakte na een tackel van Hector Moreno lag hij er enorm lang uit. Hij moest erg lang revalideren en zelfs toen hij eenmaal terug was moest hij lang weer wennen en het duurde lang voordat hij terug op zijn oude niveau was.

Inmiddels is hij dit weer en hij speelt soms de sterren van de hemel. Zo maakte hij de openingsgoal in de EK finale van 2021. Een prachtig doelpunt!

20. Dayot Upamecano

Dayot Upamecano
 • Actief sinds: 2015
 • Eerdere clubs: Red Bull Salzburg, FC Liefering, RB Leipzig
 • Huidige club: FC Bayern München
 • Afkomstig uit: Frankrijk
 • Positie: centrale verdediger

Dayot Upamecano is een Franse centrale verdediger die onlangs de overstap gemaakt heeft naar FC Bayern München. Hij heeft nog geen officiële wedstrijden gespeeld voor de club, want hij kwam pas in de zomer van 2021 officieel over.

Hiervoor speelde hij voor RB Leipzig, waar hij al 69 wedstrijden had gespeeld in de hoofdmacht van de club. Hiervoor speelde hij voor Red Bull Salzburg, die zoals de naam al doet suggereren net als RB Leipzig onderdeel zijn van Red Bull. De talenten van Dayot Upamecano zijn duidelijk en de kans is groot dat we nog veel van hem gaan horen.

21. Ibrahima Konaté

Ibrahima Konaté
 • Actief sinds: 2017
 • Eerdere clubs: FC Sochaux, RB Leipzig
 • Huidige club: Liverpool
 • Afkomstig uit: Frankrijk
 • Positie: centrale verdediger

Ibrahima Konaté is een Franse centrale verdediger die sinds een aantal weken speler is van Liverpool, de club aan de Merseyside. Hij speelde nog geen wedstrijden voor de Engelse club, maar zal dit vanaf komend seizoen gaan doen.

Voorheen speelde hij voor FC Sochaux en RB Leipzig. Zijn periode bij RB Leipzig is het meest noemenswaardig. Voor de Oost-Duitse club speelde hij 66 officiële wedstrijden, waarin hij 2 doelpunten maakte.

22. Jules Kounde

Jules Kounde
 • Actief sinds: 2018
 • Eerdere clubs: Girondins de Bordeaux
 • Huidige club: Sevilla FC
 • Afkomstig uit: Frankrijk
 • Positie: centrale verdediger

Jules Kounde is een Franse centrale verdediger die speelt voor Sevilla FC. Hij speelde al 63 wedstrijden voor Sevilla FC en kwam hierin 3 keer tot scoren. Met de club won hij al eens een Europa League, toen zijn teamgenoot Luuk de Jong nog verschillende enorm belangrijke doelpunten maakte.

Hiervoor speelde Jules Kounde voor Girondins de Bordeaux. Hij speelde 55 wedstrijden voor de club, maar won met de club helaas geen prijzen.

23. Achraf Hakimi

Achraf Hakimi
 • Actief sinds: 2016
 • Eerdere clubs: Real Madrid, Borussia Dortmund, Internazionale
 • Huidige club: Paris Saint Germain
 • Afkomstig uit: Marokko
 • Positie: rechtsback

Achraf Hakimi Mouh is een Marokkaanse rechtsback die sinds deze zomer speelt voor Paris Saint Germain. Echter, hij heeft al verschillende andere enorm indrukwekkende clubs achter zijn naam staan. Niet gek, want hij is echt één van de grootste, al dan niet het grootste rechtsbacktalent ter wereld.

Paris Saint Germain betaalde dan ook maar liefst €60 miljoen voor de snelle verdediger. De tijd zal ons leren of hij dat bedrag waard is voor Paris Saint Germain. De club heeft natuurlijk maar één doel: het winnen van de Champions League.

24. Denzel Dumfries

Denzel Dumfries
 • Actief sinds: 2015
 • Eerdere clubs: Sparta Rotterdam, SC Heerenveen
 • Huidige club: PSV
 • Afkomstig uit: Nederland
 • Positie: rechtsback

Denzel Justus Morris Dumfries is een Nederlandse rechtsback die op dit moment speelt voor PSV, maar deze club waarschijnlijk binnenkort gaat verlaten. Hij wil namelijk graag een volgende stap maken en is hier ook zeker klaar voor. Zo bleek ook op het EK van 2021. Hij maakte vele doelpunten en was erg dreigend.

Het is nog even afwachten bij welke club hij uiteindelijk terecht zal komen maar met zijn werklust gaat hij er waarschijnlijk wel komen! Het is te hopen dat hij ook voor het Nederlands elftal de komende jaren nog belangrijk kan zijn.

25. Sven Botman

 • Actief sinds: 2018
 • Eerdere clubs: Ajax, SC Heerenveen
 • Huidige club: Lille OSC
 • Afkomstig uit: Nederland
 • Positie: centrale verdediger

Sven Botman is een Nederlandse centrale verdediger die speelt voor Lille OSC. Hij speelde tot nu toe 23 wedstrijden in de hoofdmacht van de Franse club en deed dit erg goed. Hij werd hiervoor ook beloond door in het Ligue 1 Elftal van het Jaar opgenomen te worden als centrale verdediger. In dit seizoen was hij dan ook een belangrijke schakel in de selectie van Lille OSC die de Franse Ligue 1 binnen wisten te halen.

Hij begon zijn carrière echter bij Ajax, maar nadat hij geen perspectief zag op een doorbraak maakte hij de overstap naar Lille OSC.

26. Jordi Alba

Jordi Alba
 • Actief sinds: 2007
 • Eerdere clubs: Valencia CF, CD Mestalla, Gimnastic
 • Huidige club: FC Barcelona
 • Afkomstig uit: Spanje
 • Positie: linksback

Jordi Alba is een Spaanse linksback die inmiddels een beetje aan het einde van zijn carrière komt, omdat hij ouder begint te worden. Dit zie je dan ook terug in zijn spel, maar hij is nog steeds erg goed. Echter, een aantal jaar geleden zou hij zeker hoger in de lijst hebben gestaan.

Hij begon zijn carrière bij Valencia CF, maar na twee verhuurperiodes en drie seizoenen in de hoofdmacht van Valencia CF maakte hij de overstap naar FC Barcelona. Voor de laatstgenoemde club speelde hij tot nu toe 215 wedstrijden, waarin hij 10 doelpunten maakte. Met de club won hij al vele prijzen, waaronder vijf keer een Primera Division titel en één keer een Champions League. Onderdeel van het elftal dat de Champions League won met Jordi Alba was bijvoorbeeld ook Ibrahim Afellay, die inmiddels analist is bij de NOS.

27. Alessandro Bastoni

Alessandro Bastoni
 • Actief sinds: 2016
 • Eerdere clubs: Atalanta Bergamo, Parma
 • Huidige club: Internazionale
 • Afkomstig uit: Italië
 • Positie: centrale verdediger

Alessandro Bastoni is een super groot verdedigend talent van Internazionale. Hij speelde echter nog geen wedstrijden in de hoofdmacht van de club, hij werd namelijk al twee keer verhuurd. Eén keer aan Atalanta Bergamo en één keer aan Parma Calcio.

Er wordt verwacht van Bastoni dat hij in de toekomst één van de beste verdedigers ter wereld wordt.

28. Edmond Tapsoba

 • Actief sinds: 2015
 • Eerdere clubs: US Ouagadougou, Leixoes, Vitoria Guimaraes
 • Huidige club: Bayer 04 Leverkussen
 • Afkomstig uit: Burkino Faso
 • Positie: centrale verdediger

Edmon Tapsoba is een centrale verdediger die uit Burkina Faso komt en zijn interlands ook voor dit land speelt. Hij speelde tot nu toe namelijk 13 officiële interlands en maakte hierin nog geen doelpunten.

Zijn professionele carrière begon dan ook in zijn thuisland Burkina Faso, maar na twee clubs in Portugal kwam hij terecht bij zijn huidige club Bayer 04 Leverkussen. Tot nu toe speelde hij 41 wedstrijden voor de club.

29. Aymeric Laporte

Aymeric Laporte
 • Actief sinds: 2011
 • Eerdere clubs: CD Baskonia, Bilbao Athletic, Athletic Club de Bilbao
 • Huidige club: Manchester City
 • Afkomstig uit: Spanje
 • Positie: centrale verdediger

Aymeric Laporte is een origineel Franse centrale verdediger, maar nadat hij niet aan spelen toe kwam in het Franse nationale voetbalelftal verwisselde hij van nationaliteit en inmiddels speelt hij voor het Spaanse nationale voetbalelftal. Voor die ploeg heeft hij inmiddels al 5 officiële interlands gespeeld, elk daarvan op het EK van 2021.

Als speler is hij actief voor Manchester City, waar hij tot nu toe 52 wedstrijden heeft gespeeld. In deze wedstrijden maakte hij 3 doelpunten en hierin won hij bijvoorbeeld al drie keer een Premier League titel.

30. Simon Kjaer

Simon Kjaer
 • Actief sinds: 2007
 • Eerdere clubs: FC Midtjylland, Palermo, VFL Wolfsburg, AS Roma, Lille OSC, Fenerbahçe SK, Sevilla FC, Atalanta Bergamo
 • Huidige club: AC Milan
 • Afkomstig uit: Denemarken
 • Positie: centrale verdediger

Simon Kjaer is een Deense centrale verdediger die een indrukwekkend lijstje clubs achter zijn naam heeft staan, maar met name op het EK van 2021 uitgroeide tot een echte held. Hij was namelijk als eerste bij Eriksen toen hij in elkaar zakte op het veld, was degene die het kringetje om hem een organiseerde én degene die Eriksen’s vrouw meteen ging steunen. Je kunt daar alleen maar respect voor hebben!

Daarnaast is hij ook een enorm goede centrale verdediger die inmiddels speelt voor AC Milan. Voor deze club speelde hij tot nu toe 28 officiële wedstrijden, waarin hij nog niet tot scoren kwam. Hij scoorde sowieso pas 14 keer in zijn hele clubcarrière, maar gelukkig is hij verdediger en hoeft hij helemaal niet te scoren.

Wat vond je van dit artikel?

Top 30 Beste Fletcher Hotels Van Nederland

Top 30 Beste Europese Voetballers Aller Tijden