Top 30 Beste Studentensteden ter Wereld

Een studentenstad kiezen. Het is een erg lastige en belangrijke keuze. Het is een keuze die daadwerkelijk je hele leven gaat veranderen. Voor velen is dit dan ook erg spannend.

De beste studentenstad ter wereld is Londen. Londen ligt in Engeland en staat bekend om zijn grote variëteit, zowel in studenten als in dingen die er te doen zijn en nog veel meer. De stad heeft enkele fantastische universiteiten en de studenten in de stad hebben het er erg naar hun zin. Meer over Londen als studentenstad lees je later.

Je gaat er misschien wonen, of misschien niet. Wat je zeker weet is dat je er veel tijd door gaat brengen. Het is dan ook belangrijk dat je een goede keuze voor jezelf maakt. Vind je bier drinken belangrijk, dan is een andere stad misschien beter voor jou dan wanneer je architectuur belangrijk vindt.

In deze lijst hebben we geprobeerd een goed beeld te geven van de 30 beste studentensteden ter wereld. Hierbij hebben we onder andere gebruik gemaakt van een enquête die jaarlijks wordt afgenomen. De studenten van alle steden in de wereld vullen deze dan in en beoordelen hun eigen stad.

Wil je weten welke 29 andere steden er in de top 30 van beste studentensteden ter wereld zitten, en of hier misschien ook wel een Nederlandse stad tussen zit? Lees dan snel verder!

1. Londen, Engeland / Groot-Brittannië

Londen student
 • Gemiddelde kosten studentenkamer per maand: €750 per maand
 • Benodigd maandelijks budget: tussen de €1300 en €1500 per maand
 • Prijs van een biertje: €6,20
 • Wat is er te doen: shoppen in Oxford, tot rust komen in Hyde Park, uitgaan op Leicester Square en nog veel meer

Londen is al meerdere keren benoemd tot beste studentenstad ter wereld. De stad ligt in Engeland. In Londen liggen maar liefst 18 officiële universiteiten, waarvan er 2 in de top 10 wereldwijd staan. Op de 8e plek staat namelijk het Imperial College London en op de 10e plek staat het University College London.

Een jaar aan collegegeld kost voor wereldwijde studenten (waar Nederlanders onder vallen) ongeveer 17,5 duizend euro. Daarnaast zul je per maand, afhankelijk van je uitgavensgewoontes, tussen de €1300 en €1500 kwijt zijn. De bierprijs in London is gemiddeld €6,20. Het is daarmee één van de duurste steden wereldwijd, kijkend naar de bierprijs.

2. Tokyo, Japan

Tokyo studenten
 • Gemiddelde kosten studentenkamer per maand: ongeveer €400 per maand
 • Benodigd maandelijks budget: ongeveer €850 per maand
 • Prijs van een biertje: tussen de €1 en €2
 • Wat is er te doen: wandelen door Piss Alley, tot rust komen in één van de vele parken, latte art bestellen en opdrinken en nog veel meer

Voor iemand die graag wil studeren in een ware metropool is Tokyo perfect. De stad is elke dag enorm druk en voor mensen die dit in hun dagelijkse leven nog niet meemaken zal dat even wennen zijn. Tokyo staat bekend als de beste Aziatische studentenstad die er is.

De hoofdstad van Japan heeft 12 officiële universiteiten, maar toch is het aandeel studenten van de totale bevolking erg klein. Dit komt niet omdat er weinig studenten wonen, maar omdat er zo enorm veel andere mensen wonen. In de stad wonen maar liefst 38 miljoen inwoners.

3. Melbourne, Australië

Melbourne studenten
 • Gemiddelde kosten studentenkamer per maand: ongeveer €650 per maand
 • Benodigd maandelijks budget: tussen de €1150 en €3200 per maand
 • Prijs van een biertje: gemiddeld €4,50
 • Wat is er te doen: de trams zijn er gratis, er zijn vele leuke markten zoals de Queen Victoria Markt en nog veel meer

Op de derde plaats staat Melbourne, dat in Australië ligt. Jaarlijks vertrekken er vele studenten richting Australië. Niet alleen om er een volledige studie te gaan volgen, maar ook voor bijvoorbeeld een half jaar durende stage of uitwisseling. De studentengemeenschap in Melbourne is meer divers dan waar dan ook. In Melbourne zitten studenten die werkelijk afkomstig zijn uit alle hoeken van de wereld.

Er zijn in Melbourne 7 officiële universiteiten, waarvan de hoogst gerankte de University of Melbourne is. Dit is de 40e beste universiteit ter wereld en de 3e beste universiteit van Australië. Voor wereldwijde studenten (waar Nederlanders onder vallen) kost een jaar studeren in Australië ongeveer €20.000 aan collegegeld en daarbij komt dan nog eens tussen de €1150 en €3200 per maand, afhankelijk van je voorkeuren en spendeergewoontes.

4. München, Duitsland

München student
 • Gemiddelde kosten studentenkamer per maand: gemiddeld ongeveer €300 per maand
 • Benodigd maandelijks budget: gemiddeld ongeveer €900 per maand
 • Prijs van een biertje: gemiddeld ongeveer €3,50
 • Wat is er te doen: breng een middagje door op het Marienplatz, wandel lekker door de Engelse Tuin of bekijk een wedstrijd in de Allianz Arena, zo zijn er nog tal van leuke dingen te noemen

München, gelegen in Duitsland, is verkozen tot 4e beste studentenstad op de hele wereld. Inderdaad Duitsland heeft 2 steden in de top 5 staan, Berlijn en München. Jaarlijks wordt er een enquête gehouden waarin studenten van over de hele wereld vragen in moeten vullen over hun stad. Dit is één van de factoren waar deze lijst op is gebaseerd. München scoort over het algemeen elk jaar enorm goed op deze enquête.

Ook scoort München erg goed op de lijst van betaalbaarheid. De stad is, in vergelijking met vele andere studentensteden, absoluut niet duur. Hoewel München net ietsjes duurder is dan Berlijn, is het zeker te betalen. Daarnaast is de West-Europese cultuur gemengd met de Beierse cultuur iets wat erg veel studenten als muziek in de oren doet klinken.

5. Berlijn, Duitsland

Berlijn student
 • Gemiddelde kosten studentenkamer per maand: voor €300 per maand heb je een prima kamer
 • Benodigd maandelijks budget: ongeveer €875 per maand
 • Prijs van een biertje: gemiddeld €3,50
 • Wat is er te doen: studeer bij de Brandenburger Tor, wandel langs de prachtige architectuur, picknick tijdens de prachtige zonsondergangen vanaf uitzichtpunten of doe één van de andere enorm veel leuke dingen die er in Berlijn te doen zijn

De populariteit van Berlijn is in de afgelopen jaren enorm gestegen. De hoofdstad van Berlijn staat daardoor op plek 5 en is daarmee de 5e beste en leukste studentenstad wereldwijd. Creativiteit staat de laatste jaren in Berlijn centraal, iets wat heel veel jongeren en dus studenten aantrekt.

Een andere reden voor de populariteit van Berlijn als studentenstad is dat bijna alle bachelor opleidingen en zelfs sommige master opleidingen er gratis te volgen zijn. Niet alleen voor Duitsers zelf, maar ook voor buitenlandse studenten waaronder Nederlanders.

Daarnaast zijn de maandelijkse kosten in Berlijn erg laag en is het vrij eenvoudig een bijbaantje te vinden waardoor het redelijk makkelijk te betalen is. Iets wat voor veel studenten natuurlijk goed uitkomt.

6. Montreal, Canada

Montreal universiteit
 • Gemiddelde kosten studentenkamer per maand: ongeveer €450 per maand
 • Benodigd maandelijks budget: ongeveer €800 per maand
 • Prijs van een biertje: gemiddeld €5
 • Wat is er te doen: breng een bezoek aan de Notre Dame van Montreal

Montreal, gelegen in Canada, is de 6e beste studentenstad op de hele wereld. De stad is erg multicultureel én meertalig. In de stad wordt namelijk Frans en Engels gepraat, evenals in de rest van Oost-Canada.

De best gewaardeerde universiteit van de stad is de McGill University. Deze staat gerankt als de 35e beste universiteit ter wereld. Montreal is naast Toronto de tweede stad in de lijst, maar is de beste studentenstad van Canada. Montreal wordt erg geprezen om de grote variëteit in kunst en cultuur, maar ook om zijn vriendelijke mensen en grote diversiteit.

Montreal is een erg populaire migratiestad vanuit de hele wereld. Vanuit alle hoeken van de wereld komen er mensen die naar Montreal verhuizen.

7. Parijs, Frankrijk

Parijs student
 • Gemiddelde kosten studentenkamer per maand: ongeveer €800 per maand
 • Benodigd maandelijks budget: ongeveer €925 per maand
 • Prijs van een biertje: gemiddeld €4
 • Wat is er te doen: studeer of picknick in het park bij de Eiffeltoren

De Franse hoofdstad Parijs staat stevig in de top 10 van de top 30 beste studentensteden ter wereld. In totaal zijn er in de stad 12 universiteiten te vinden, die een breed assortiment aan studies aanbieden.

De beste, en meest gespecialiseerde, scholen van Parijs zijn de ENS Paris, de Ecole Polytechnique ParisTech, de Sciences to Paris en de HEC Paris. Hieruit zijn ’s werelds beste filosofen, wetenschappers, politici en zakenmannen voortgekomen van de laatste 100 jaren.

De City of Love heeft nog altijd een bijzondere plek in het hart van vele studenten. In de jaarlijkse enquête benoemde veel studenten voornamelijk de prachtige omgevingen het geweldige nachtleven.

8. Zürich, Zwitserland

Zürich universiteit
 • Gemiddelde kosten studentenkamer per maand: ongeveer €1100 per maand
 • Benodigd maandelijks budget: ongeveer €1500 per maand
 • Prijs van een biertje: gemiddeld €6,50
 • Wat is er te doen: leer bij een bar met een prachtig uitzicht

Zürich, gelegen in Zwitserland, is 8e beste studentenstad ter wereld. Gezien de lage belastingen, maar hoge prijzen lijkt Zürich (en Zwitserland in zijn geheel) misschien meer geschikt voor miljonairs dan voor studenten, maar niet is minder waar!

ETH Zürich wordt gezien als de 6e beste universiteit ter wereld en de allerbeste in Europa. Ook de University of Zürich staat in de top 10, namelijk op plek 76. Zürich is één van de meest welvarende steden ter wereld, en hierdoor zijn de huur en leef kosten ook relatief hoog. Hier staat wel tegenover dat het schoolgeld erg laag is.

9. Sydney, Australië

Sydney studenten
 • Gemiddelde kosten studentenkamer per maand: ongeveer €325 per maand
 • Benodigd maandelijks budget: ongeveer €500 per maand
 • Prijs van een biertje: gemiddeld €6,40
 • Wat is er te doen: breng een bezoek aan het wereldberoemde prachtige Sydney Opera House

Hoewel Melbourne de hoogst gerankte Australische studentenstad is, is het niet de enige Australische stad in de lijst. Ook Sydney staat erin, namelijk op plek 9. De studenten zelf vinden het leukste aan de stad dat deze zo divers, groot en inclusief is.

Sydney staat ook bekend om de eenvoud waarmee studenten aan banen kunnen komen. Studenten komen er erg makkelijk aan banen en deze betalen over het algemeen goed. De studie is daardoor ietwat makkelijker te betalen.

10. Seoul, Zuid Korea

Seoul studenten
 • Gemiddelde kosten studentenkamer per maand: ongeveer €370 per maand
 • Benodigd maandelijks budget: ongeveer €750 per maand
 • Prijs van een biertje: gemiddeld €1,65
 • Wat is er te doen: studeer in een écht Zuid Koreaans plaatsje

Seoul, dat in Zuid Korea ligt, is de 10e beste studentenstad van de hele wereld. Daarnaast is het, na Tokyo, de tweede beste studentenstad van Azië. Seoul doet het goed op het gebied van werkgelegenheid. Studenten vinden er makkelijk een baan, wat voor velen een voordeel kan zijn. De studie is dan namelijk makkelijker te betalen.

De best gerankte universiteit van Seoul is de Seoul National University. Deze universiteit wordt gezien als de 37e beste universiteit op de hele wereld. In Seoul gaat het leven 24 uur per dag en 7 dagen per week door. Altijd is er iets te doen. Alle leuke dingen samen maken het een fascinerende studentenstad!

11. Toronto, Canada

Toronto studenten
 • Gemiddelde kosten studentenkamer per maand: ongeveer €750 per maand
 • Benodigd maandelijks budget: ongeveer €800 per maand
 • Prijs van een biertje: gemiddeld €5,75
 • Wat is er te doen: het echte stadsleven meemaken

Toronto is de 11e beste studentenstad ter wereld. De stad blijft de andere Canadese stad Montreal achter en is daarmee de 2e beste studentenstad van Canada en tevens de 2e beste studentenstad van het Noord-Amerikaanse continent.

3 universiteiten uit Toronto staan in de top 100 van beste universiteit ter wereld. De hoogste daarvan is de University of Toronto. Deze staat op plek 29 en is daarmee ook de beste universiteit van Canada.

Toronto is vergelijkbaar met New York, maar dan wat kleiner en rustiger. De studenten die er al actief zijn prijzen de stad vooral om zijn inclusie, diversiteit en om zijn vele culturen.

12. Boston, Verenigde Staten

Boston harvard
 • Gemiddelde kosten studentenkamer per maand: ongeveer €540 per maand
 • Benodigd maandelijks budget: ongeveer €750 per maand
 • Prijs van een biertje: gemiddeld €4,50
 • Wat is er te doen: studeer in één van de prachtige Massachussets parken

Boston, dat in Massachusetts in de Verenigde Staten ligt, is de 12e beste studentenstad ter wereld en blijft daarmee New York maar liefst 5 plekken voor. Het is de allerbeste studentenstad van de Verenigde Staten.

Boston staat erg bekend om Harvard University en de Massachussets Institute of Technology (MIT), deze universiteiten staan op plek 1 en 3 in de top 100 universiteiten van de wereld. De kwaliteit van onderwijs is dus al een erg groot pluspunt en mede de reden waarom Boston zo hoog staat. Echter, er is nog veel meer.

De stad is een kern van kunst, politiek en cultuur. Er is erg veel groen en je woont er dan ook heel mooi. De staat, Massachussets, staat ook wereldwijd bekend om zijn staat mooie herfstkleuren. Volgens de enquête die jaarlijks aan studenten wordt afgenomen staat Boston ruim in de top 10.

13. Wenen, Oostenrijk

Wenen studenten
 • Gemiddelde kosten studentenkamer per maand: ongeveer €570 per maand
 • Benodigd maandelijks budget: ongeveer €780 per maand
 • Prijs van een biertje: gemiddeld €4

Wenen, gelegen in Oostenrijk, is één van de Europese steden die echt een historie hebben. Er zijn veel culturele- en kunstrijkdommen. Er zijn vele theaters en concerthallen waar vroeger artiesten als Mozart en Beethoven optraden.

14. Hong Kong, Hong Kong

Hong Kong
 • Gemiddelde kosten studentenkamer per maand: ongeveer €1700 per maand
 • Benodigd maandelijks budget: ongeveer €800 per maand
 • Prijs van een biertje: gemiddeld €4,50
 • Wat is er te doen: de Aziatische cultuur proeven

Verschillende van ’s werelds beste universiteiten liggen in Hong Kong. Dit zijn bijvoorbeeld de University of Hong Kong, de Hong Kong University of Science and Technology, de Chinese University of Hong Kong en de City University of Hong Kong. Deze allen staan in de top 50 beste universiteiten ter wereld.

Naast de enorm hoge kwaliteit van onderwijs zit je ook erg goed in de stadstaat Hong Kong als student.

15. Edinburgh, Schotland / Groot-Brittannië

Edinburgh studenten
 • Gemiddelde kosten studentenkamer per maand: ongeveer €300 per maand
 • Benodigd maandelijks budget: ongeveer €650 per maand
 • Prijs van een biertje: gemiddeld €5
 • Wat is er te doen: het uitgaansleven in de pubs is er erg leuk

Edinburgh staat gerankt als tweede beste studentenstad van Groot-Brittannië. De stad ligt in Schotland en is erg leuk voor studenten.

Het is de hoofdstad van Schotland en ongeveer 35% van de studenten in de stad zijn internationaal. De stad heeft verschillende erg goede universiteiten, bijvoorbeeld de University of Edinburgh. De University of Edinburgh staat op plek nummer 20 als 20e beste universiteit ter wereld.

16. Vancouver, Canada

Vancouver studenten
 • Gemiddelde kosten studentenkamer per maand: ongeveer €800 per maand
 • Benodigd maandelijks budget: ongeveer €650 per maand
 • Prijs van een biertje: gemiddeld €5,50
 • Wat is er te doen: Vancouver is dé perfecte afwisseling van stad en natuur, binnen 5 minuten zit je een park wat er uit ziet als een echte jungle

Vancouver, gelegen in Canada, is een werkelijk prachtige stad. De stad heeft erg goede universiteiten, bijvoorbeeld de University of British Columbia. Deze universiteit staat op plek nummer 51 in de lijst van beste universiteiten ter wereld.

Een andere universiteit, de Simon Fraser University, heeft een prachtige locatie. De campus ligt namelijk in het midden van de Burnaby Mountain Conservation Area.

17. Taipei, Taiwan

Taipei universiteit
 • Gemiddelde kosten studentenkamer per maand: een studentenkamer kost ongeveer €30 (!) per maand
 • Benodigd maandelijks budget: ongeveer €400 per maand
 • Prijs van een biertje: gemiddeld €1,80
 • Wat is er te doen: bezoek één van de gebouwen met een erg mooi uitzicht

Taipei blijft alleen maar voordeliger worden voor studenten. Het is dan ook niet onwaarschijnlijk dat Taipei over enkele jaren nog hoger op de lijst staat. De beste universiteit van Taipei is de National Taiwan University. Deze universiteit staat op plek nummer 66 in de top 100 universiteiten ter wereld.

Taipei staat op plek nummer 65 als meest diverse studentenstad ter wereld.

18. Kyoto / Osaka / Kobe, Japan

Kyoto
 • Gemiddelde kosten studentenkamer per maand: ongeveer €450 per maand
 • Benodigd maandelijks budget: ongeveer €600 per maand
 • Prijs van een biertje: gemiddeld €2,75
 • Wat is er te doen: beleef de Japanse cultuur, het is een cultuur zoals je die nergens anders ziet

De naam Kyoto / Osaka / Kobe lijkt een beetje raar. Hiermee bedoelen we de stedelijke gebieden van Kyoto, Osaka en Kobe bij elkaar. Deze steden zijn door de jaren heen zo naar elkaar toegegroeid dat het inmiddels eigenlijk één grote stad is.

Kyoto is van de 3 steden in principe het beste voor studenten. De Kyoto University is de beste universiteit in het betreffende stedelijke gebied. Deze universiteit staat op plek nummer 33 in de lijst van beste universiteiten ter wereld.

19. New York City, Verenigde Staten

New York City
 • Gemiddelde kosten studentenkamer per maand: ongeveer €625 per maand
 • Benodigd maandelijks budget: ongeveer €1200 per maand
 • Prijs van een biertje: gemiddeld €5
 • Wat is er te doen: studeer aan het water met uitzicht op het vrijheidsbeeld

New York City is een prachtige stad. Het is misschien wel één van de bekendste steden ter wereld. Je vindt er zowel kunst, architectuur, business en financiën. Noem het maar op. Alles is in New York City te vinden.

De 2 bekendste, en beste, universiteiten van de New York City zijn Columbia University en New York University (NYU). Columbia University staat op plek nummer 18 en New York University staat op plek nummer 39 in de lijst van beste Amerikaanse universiteiten ter wereld.

Als het allemaal zo perfect is, waarom staat New York City dan niet hoger in de lijst? Dat komt voornamelijk door de kosten die komen kijken bij het studeren in New York City. Het is simpelweg erg duur.

20. Singapore, Singapore

Singapore universiteit
 • Gemiddelde kosten studentenkamer per maand: ongeveer €150 per maand
 • Benodigd maandelijks budget: je kunt verwachten naast de huur ongeveer €500 per maand kwijt te zijn
 • Prijs van een biertje: gemiddeld €9
 • Wat is er te doen: zwem in de infinity pool op het dak van een bijzonder hoog gebouw

Singapore, zowel als stad en als stadstaat, zit de afgelopen jaren in de lift omhoog. Met de economie gaat het erg goed, wat veel effect heeft op de gehele stad. Zo ook op de universiteiten. Bijvoorbeeld de Nanyang Technological University (NTU) en de National University of Singapore (NUS) zijn erg goed. Deze staan toevallig op de gedeelte 11e plek in de top 100 van beste universiteiten ter wereld.

21. Barcelona, Spanje

Barcelona, Spanje
 • Gemiddelde kosten studentenkamer per maand: ongeveer €450 per maand
 • Benodigd maandelijks budget: naast de huur nog ongeveer €700 per maand
 • Prijs van een biertje: gemiddeld €2
 • Wat is er te doen: studeer aan de prachtige Costa Brava

Barcelona, gelegen in Spanje, is één van de beste studentensteden ter wereld. De stad staat namelijk op plek nummer 21 in de lijst. Daarnaast is het wel de beste Spaanse studentenstad ter wereld.

Dit heeft de stad onder andere te danken aan zijn goede universiteiten. Bijvoorbeeld de University of Barcelona (UB) en de Universitat Autónama de Barcelona staat erg goed aangeschreven.

22. Brisbane, Australië

Brisbane, Australië student
 • Gemiddelde kosten studentenkamer per maand: ongeveer €175 per maand
 • Benodigd maandelijks budget: je kunt verwachten ongeveer €600 per maand kwijt te zijn, naast de huur
 • Prijs van een biertje: gemiddeld €4
 • Wat is er te doen: de prachtige Australische stranden

In de Australische stad Brisbane zijn 3 enorm goede universiteiten, terwijl er in de stad ‘maar’ 2 miljoen mensen wonen. De beste universiteit van Brisbane is de University of Queensland. Deze staat op plek nummer 47 in de top 100 universiteiten ter wereld.

De stad is de 3e beste stad van Australië, gekeken naar de welvaart. Dit komt natuurlijk goed uit voor studenten. Je woont er erg goed.

23. Canberra, Australië

canberra universiteit
 • Gemiddelde kosten studentenkamer per maand: ongeveer €300 per maand
 • Benodigd maandelijks budget: je kunt naast de huur verwachten ongeveer €650 per maand kwijt te zijn
 • Prijs van een biertje: gemiddeld €6
 • Wat is er te doen: studeer prachtig aan het water in de zon

Zoals de meeste Australische steden, scoort Canberra erg goed gekeken naar de diversiteit van de stad. Het land staat bekend als een land waar studenten graag naartoe komen.

De beste universiteit van Canberra is de Australian National University (ANU). Deze stad staat op plek nummer 29 in de top 100 lijst van beste universiteiten ter wereld.

24. Amsterdam, Nederland

Amsterdam, Nederland
 • Gemiddelde kosten studentenkamer per maand: ongeveer €500 per maand
 • Benodigd maandelijks budget: je kunt verwachten naast de huur ongeveer €700 per maand kwijt te zijn
 • Prijs van een biertje: gemiddeld €4,50
 • Wat is er te doen: studeer op één van de vele mooie terrassen

Jazeker, er staat ook een Nederlandse stad in de lijst. Amsterdam is een erg leuke studentenstad. Naast het zijn van een leuke studentenstad, is Amsterdam ook populair onder de toeristen. En niet voor niets. De stad is prachtig. Er zijn vele mooie terrassen en andere locaties, ideaal voor studenten.

De beste universiteit van Amsterdam is de Universiteit van Amsterdam (UvA). Deze universiteit staat op plek nummer 64 in de top 100 lijst van beste universiteiten ter wereld. Ook heb je in Amsterdam bijvoorbeeld de Vrije Universiteit van Amsterdam (VU).

25. Los Angeles, Verenigde Staten

Los Angeles, Verenigde Staten
 • Gemiddelde kosten studentenkamer per maand: ongeveer €800 per maand
 • Benodigd maandelijks budget: je kunt naast de huur ongeveer verwachten €1500 per maand kwijt te zijn
 • Prijs van een biertje: gemiddeld €5,75
 • Wat is er te doen: leer op één van de prachtige stranden

Los Angeles is een stad waar vele jongeren van dromen. Het is een prachtige stad en de levensstijl waar de stad bekend om staat is iets waar vele jongeren graag onderdeel van willen zijn.

Er zijn verschillende goede universiteiten in de stad, bijvoorbeeld de University of California Los Angeles (UCLA) en de California Institute of Technology (Caltech). Ook andere universiteiten uit de stad worden erg gewaardeerd.

26. Auckland, Nieuw Zeeland

Auckland, Nieuw Zeeland
 • Gemiddelde kosten studentenkamer per maand: gemiddeld ongeveer €300 per maand
 • Benodigd maandelijks budget: je kunt naast de huur ongeveer verwachten €600 per maand kwijt te zijn
 • Prijs van een biertje: gemiddeld €8
 • Wat is er te doen: breng een bezoek aan de Sky Tower

Auckland is de hoogst gerankte Nieuw Zeelandse stad en daarmee de beste Nieuw Zeelandste studentenstad die er is. De stad staat voornamelijk bekend om zijn brede diversiteit en gezellige community.

27. Madrid, Spanje

Madrid, Spanje
 • Gemiddelde kosten studentenkamer per maand: ongeveer €800 per maand
 • Benodigd maandelijks budget: naast je huur kun je verwachten in Madrid ongeveer €500 per maand kwijt te zijn
 • Prijs van een biertje: gemiddeld €3
 • Wat is er te doen: breng een bezoek een één van de velen grote oude gebouwen, zoals het Koninklijk Paleis van Madrid

Madrid is de Spaanse hoofdstad en tevens meest bevolkte stad van Spanje. Daarnaast is het de 27e beste studentenstad ter wereld. Madrid is één van de Europese hoofdsteden op het gebied van financiën, administratie en cultuur.

28. Kuala Lumpur, Maleisië

Kuala Lumpur, Maleisië
 • Gemiddelde kosten studentenkamer per maand: gemiddeld ongeveer €200 per maand
 • Benodigd maandelijks budget: je kunt naast de huur verwachten ongeveer €625 per maand kwijt te zjin
 • Prijs van een biertje: gemiddeld €3,25
 • Wat is er te doen: breng een bezoek aan de Petronas Twin Towers

Kuala Lumpur is de hoofdstad van Maleisië. De stad heeft 3 werkelijke topuniversiteiten. De beste hiervan is de Universiti Malaya. De universiteit staat op plek nummer 70 in de top 100 van de beste universiteiten ter wereld. De universiteit wordt erg geprezen en de reputatie blijft maar beter worden.

29. Manchester, Engeland / Groot-Brittannië

Manchester, Engeland universiteit
 • Gemiddelde kosten studentenkamer per maand: ongeveer €400 per maand
 • Benodigd maandelijks budget: zonder huur kunt je verwachten ongeveer €750 per maand kwijt te zijn
 • Prijs van een biertje: gemiddeld €4,50
 • Wat is er te doen: bezoek een wedstrijd van één van de clubs, Manchester United of Manchester City

Na Londen en Edinburgh, is Manchester de 3e beste studentenstad van Groot-Brittannië. De stad ligt, uiteraard, in Engeland en staat vooral bekend om zijn 2 grote voetbalclubs Manchester United en Manchester City.

De stad heeft zijn plek in de top 30 voornamelijk te danken aan zijn verschillende kwalitatief goede universiteiten, maar ook om zijn enorm gezellige studentencultuur.

30. Buenos Aires, Argentinië

Buenos Aires studenten
 • Gemiddelde kosten studentenkamer per maand: ongeveer €800 per maand
 • Benodigd maandelijks budget: naast de huur van je kamer ongeveer €400 per maand
 • Prijs van een biertje: gemiddeld €1,75
 • Wat is er te doen: bezoek één van de vele mooie bezienswaardigheden of studeer in de zon in één van de mooie parken

Buenos Aires is de hoogst gerankte studentenstad van Latijns Amerika. De stad ligt in Argentinië en scoort erg goed in de enquête. De studenten die er actief zijn prijzen de stad voornamelijk om zijn diversiteit en goede onderwijs.

Wat vond je van dit artikel?

Top 30 Beste Hotels in Bali

Top 30 Beste Films Over Honden