Top 10 Beste Steden van Amerika Om Te Wonen

Amerika is groot, iets meer dan 230 keer zo groot als Nederland om precies te zijn. De westkust ligt aan de Grote Oceaan en in het oosten aan de Atlantische Oceaan. Natuurlijk zijn er veel verschillen tussen de west- en oostkust.

De beste stad om in te wonen is Boulder in Colorado, in het midden van het land. Iedere stad heeft zo zijn eigen voor- en nadelen. Nieuwsgierig welke stad wat te bieden heeft? Lees hier alles over de 10 leukste steden in de Verenigde Staten!

1. Boulder, Colorado

Boulder, Colorado

De Amerikaanse stad Boulder is gelegen aan de voet van de Rocky Mountains. Er wonen zo’n 110 duizend mensen, waarvan ongeveer 30.000 studenten.

Boulder ligt op een hoogte van 1600 meter en heeft een droog bergklimaat. Dit betekent gemiddeld 300 dagen met zon per jaar!

De stad heeft een gezellig centrum met veel restaurants waar je heerlijk kunt eten tegen een betaalbare prijs en barretjes en cafés. Boulder is verkozen tot de meest groene én diervriendelijkste stad van Amerika. Er zijn maar liefst zestig stadsparken. Daarnaast wordt de stad omringd door kilometerslange wandel- en fietspaden die dwars door de natuur lopen. Boulder is dan ook een geliefde trainingsplaats voor topsporters die komen trainen op uithoudingsvermogen.

Misschien heb je wel eens van deze plaats gehoord? Het is het stadje waar Mindy (van Mork) woonde, en de tv-serie Perfect Strangers. In 2021 was er een grote schietpartij waarbij 10 doden vielen en kwam de stad helaas negatief in het nieuws.

2. Miami, Florida

Miami, Florida

Miami is een bekende Amerikaanse stad aan de Atlantische Oceaan met het hele jaar door lekker weer. Er wonen een half miljoen mensen, en de stad kan ieder jaar rekenen op een bezoekersaantal van 30 miljoen mensen.

70% van de bevolking is latino of hispanic, vooral afkomstig uit Mexico en Cuba en deze gezelligheid zie en voel je overal. Miami-Stad is een metropool vol met gezellige wijkjes, hippe clubs, restaurants en cafeetjes en de typisch Amerikaanse shoppingmalls waarin je gemakkelijk een dag kan dwalen.

Miami heeft in Nederland en België vooral naamsbekendheid gekregen door de tv-serie in het begin van het jaar 2000, Miami Vice. Ook Gloria Estefan met haar Miami Sound Machine zorgde voor naamsbekendheid van deze Amerikaanse stad.

3. Austin, Texas

Austin, Texas

De stad heeft iets meer dan 1 miljoen inwoners, en ligt aan de rivier de Colorado.

Austin is de hoofdstad van Texas en heeft een subtropisch vochtig klimaat, met hete zomers, vochtige winden en milde winters.

In Austin staan meerdere universiteiten waar ieder jaar een totaal van een half miljoen studenten naartoe gaan. En waar studenten zijn, daar zijn gezellige cafeetjes en goedkope restaurantjes. De relatief progressieve stad staat ook bekend vanwege zijn Food Trucks en Breakfast Tacos.

Austin wordt door de Amerikanen ook wel de “Music Capital of the World” of “de hoofdplaats van de countryrock” genoemd. Er wonen heel veel musici en overal hoor je bandjes spelen.

Wanneer je van live-muziek houdt, dan moet je echt naar Austin gaan!

Ook in deze stad zijn weer kilometerslange wandelpaden, vele stadsparken en veel ruig terrein te vinden, ideaal voor sportieve mensen en hondenliefhebbers.

Waarom wij Austin kennen? Het is de woonplaats van Lance Armstrong, Sandra Bullock, Matthew McConaughey en de geweldige blues/rockzanger Stevie Ray Vaughan.

4. Boston, Massachusetts

Boston, Massachusetts

Boston ligt aan de Atlantische Oceaan. Het is de hoofdstad van Massachusetts en heeft meer dan een 650 duizend inwoners, de Bostonians. Boston heeft een klimaat dat veel op ons Nederlandse klimaat lijkt.

Boston stad is relatief klein en dichtbevolkt. Het is een van de oudste en rijkste steden van Amerika. Het is een stad die boordevol is met historie. De oude straatjes zijn gevuld met gezellige cafeetjes en hippe boetiekjes. De stad heeft verschillende uit mooie parken, heel veel winkelmogelijkheden en de beste ziekenhuizen van de wereld (aldus de Bostonians).

Bekende Bostonians zijn zangeres Donna Summer en de actrice Uma Thurman.

5. Chicago, Illinois

Chicago is de grootste stad van Illinois en heeft een inwoneraantal van bijna 3 miljoen mensen. De stad liegt aan het Michiganmeer, en het is er iets kouder dan in ons land.

De bruisende stad heeft de bijnaam ´Windy City´ en staat bol van de cultuur, natuur en historie. Naast prachtige architectuur vind je er ook heel veel stadsparken waar concerten, exposities en festivals worden georganiseerd. Door de hele stad zijn veel musea te vinden en ’s nachts is er een bruisend nachtleven.

Chicago is de hoofdstad van de blues en de plaats waar Oprah Winfrey is begonnen met haar tv-carrière.

6. San Francisco, Californië

San Francisco ligt aan de westkust, aan de Grote Oceaan. De stad heeft iets minder dan een miljoen inwoners en is gebouwd op 43 heuvels. San Francisco heeft een mediterraan klimaat, waarbij de temperatuur zomers niet veel verschilt van de wintertemperatuur. Het is er wel vaak vochtig en mistig.

San Francisco is een echte toeristentrekker. Toplocaties zijn de Golden Gate Bridge, Chinatown, de homowijk Castro en de Alcatraz gevangenis.

7. San Diego, Californië

San Diego, Californië

San Diego ligt aan de kust in het zuidwesten, aan de grens met Mexico. Er wonen ongeveer 1.5 miljoen inwoners. De stad heeft een steppeklimaat, met droge warme zomers en aangename wintertemperaturen.

San Diego wordt ook wel ‘America’s Finest City’ genoemd. Er is meer dan 100 kilometer kust en 30 prachtige zandstranden. Bij de San Diego’s gaat het om de drie B’s, Beer, Burrito & (surf)boarding.

8. Scottsdale, Arizona

Scottsdale, Arizona

De Amerikaanse stad Scottsdale telt 2 miljoen inwoners. De Salt River Vally, waar de stad is gelegen, is beter bekend bij ons als de ‘Valley of the Sun”. In de zomer kan de temperatuur oplopen tot gemiddeld 36 C, en in de winter ligt de gemiddelde temperatuur rond de 10 C.

Er is haast geen activiteit te bedenken die je niet kunt doen in deze grote en gezellige metropool. Met meer dan 130 musea komen de cultuurliefhebbers zeker aan hun trekken. Ook de natuurliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen en de prachtige omgeving verkennen per 4×4 jeep, paard, trike, bike of hiking.

Scottsdale staat hoog genoteerd op de lijst van favoriete steden om naartoe te emigreren. Het is de ideale stad om een zelfstandig bedrijf in op te starten, en de woonlasten liggen hier relatief laag. Je moet wel van warm weer houden!

9. Minneapolis, Minnesota

Minneapolis, Minnesota

Minneapolis is een stad met een half miljoen inwoners en een gematigd zeeklimaat. Het weer is dus ongeveer hetzelfde als in Nederland. Om en nabij de stad liggen meer dan twintig meren en de stad wordt ook wel City of the Lakes genoemd. Daarnaast ligt de stad aan de rivier de Mississippi, en vind je hier prachtige watervallen.

Waarom je in Minneapolis zou moeten gaan wonen? Omdat het bekend staat als de meest vriendelijke stad van Amerika, met de allerlekkerste hamburgers. En de muzikant Prince is hier geboren.

10. New York, New York

New York, New York

Als je dan toch ergens in Amerika wilt gaan wonen, waarom niet in Amerika’s grootste en meest bekende stad, New York! NYC heeft een vochtig, subtropisch klimaat (lekker!) en gemiddeld 235 dagen zon per jaar.

De stad heeft zo’n 8.5 miljoen inwoners. New York staat bekend om haar gele taxi’s en de gigantische hoeveelheid reclameborden en natuurlijk omdat er altijd wat te doen is. Niet voor niks heeft de stad de bijnaam ”The City that never sleeps”. Je moet wel wat geld hebben:

Afhankelijk van de gekozen wijk, ligt de huurprijs voor een standaard 1 kamer flat rond de 2000 euro per maand.

Wat vond je van dit artikel?

Top 10 Goedkoopste Steden Van Amerika Om Te Wonen en Leven

Top 10 Zelfstandige Beroepen Met Het Beste Salaris