Top 30 Beste Spitsen Van Dit Moment

Het werk van een spits, het is echt een vak apart. Altijd staan ze op de goede plek om de bal even het netje in te tikken. De topscorer van een club of competitie is vaan een spits. Hoewel dat niet gek is, ze staan namelijk in de punt van de aanval, is het toch erg knap.

De beste spitsen van de wereld komen echt van over de hele wereld en door de jaren heen zijn er al enorm veel goede spitsen geweest. De beste spelers ter wereld spelen vaak in de beste competities, maar zoals je in dit lijstje zult zien hoeft dit niet altijd zo te zijn. Maar wat zijn nou de 30 beste spitsen van dit moment? Op die vraag krijg je in dit artikel antwoord.

De beste spits van dit moment is Robert Lewandowski. Hij is de topscorer van de Bundesliga in één enkel seizoen, een titel waarvoor hij de legendarische spits Gerd Müller van de troon stootte. Hij maakte al meer dan 200 doelpunten voor de Beierse club, in om precies te zijn 220 officiële wedstrijden. Daarnaast heeft hij al meer dan 100 interlands gespeeld voor zijn land Polen, maar met dit land won hij helaas nog nooit een prijs.

Weten welke 29 andere spitsen in het lijstje van de top 30 beste spitsen van dit moment staan? Lees dan snel verder.

1. Robert Lewandowski

Robert Lewandowski
 • Actief sinds: 2005
 • Voorheen gespeeld voor: Delta Warschau, Legia Warschau II, Znicz Pruszków, Lech Poznan, Borussia Dortmund
 • Spelend voor: FC Bayern München
 • Afkomstig uit: Polen

Robert Lewandowski is werd op 21 augustus 1988 geboren in Warschau, de stad waar ook zijn profcarrière begon. Hij maakte zijn professionele debuut namelijk voor Delta Warschau, op 17 jarige leeftijd. Vervolgens kwam hij via het tweede elftal van Legia Warschau terecht bij Znicz Pruszków, vanwaar hij na twee seizoenen de overstap maakte naar Lech Poznan, één van de grootste clubs van Polen.

Bij Lech Poznan deed hij het erg goed en dit leverde hem dan ook de transfer naar Borussia Dortmund op, zijn eerste échte topclub. Hij speelde vier jaar voor de club en maakte hierin 74 doelpunten, voordat hij de overstap maakte naar de grootste concurrent, FC Bayern München.

Zijn grootste successen behaalde hij bij de laatstgenoemde club. Hij won er al zeven keer de Bundesliga titel en daarnaast won hij al eens een Champions League. Als speler van de club werd hij ook verkozen tot beste mannelijke voetballer van het jaar 2020 en daarnaast is hij inmiddels dus de topscorer van de Bundesliga in een enkel seizoen, een titel die hij overnam van de legende Gerd Müller.

2. Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo
 • Actief sinds: 2002
 • Voorheen gespeeld voor: Sporting Club de Portugal, Manchester United, Real Madrid
 • Spelend voor: Juventus
 • Afkomstig uit: Portugal

Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro is een Portuguese aanvaller die actief is voor Juventus, maar dat hoeven we je waarschijnlijk al niet meer te vertellen. De 36 jarige spits is een ware superster en iedereen kent hem wel. Hij is één van de beste voetballers van dit moment en misschien wel één van de beste voetballer aller tijden.

Hij begon zijn carrière bij het Portugese Sporting Club de Portugal, de club waar hij als kind altijd al van droomde. Na het hier een seizoen lang enorm goed te hebben gedaan wilde Sir Alex Ferguson hem erg graag hebben en hij vertrok dan ook naar midden Engeland, naar Manchester United. Hier zou hij zes jaar actief zijn en 84 doelpunten maken in 196 wedstrijden.

Dit bleef niet onopgemerkt en hij vertrok naar Real Madrid, de club waar hij tot nog toe zijn grootste successen behaalde. Hij speelde er 292 officiële wedstrijden, waarin hij 311 doelpunten maakte. Dit betekent dus dat hij gemiddeld meer dan één doelpunt per wedstrijd maakte, ongekende cijfers. Daarnaast won hij bijvoorbeeld eens drie seizoenen achter elkaar de Champions League, niet normaal.

Vervolgens vertrok hij naar Juventus om ook voor de Turijnse club de Champions League te winnen. Tot nog toe is dit nog niet gelukt, maar Ronaldo is geen opgever en het zou dus zeker kunnen dat het hem, en zijn teamgenoten, in de toekomst nog gaat lukken.

3. Harry Kane

Harry Kane
 • Actief sinds: 2009
 • Voorheen gespeeld voor: Leyton Orient, Millwall, Norwich City, Leicester City
 • Spelend voor: Tottenham Hotspur
 • Afkomstig uit: Engeland

Super spits Harry Kane heeft in zijn carrière al verschillende clubs gehad, maar hij is altijd ‘eigendom’ geweest van de club Tottenham Hotspur. Echter, hij werd aan verschillende clubs verhuurd, aan elke club een seizoen.

Zijn eerste verhuurperiode was naar Leyton Orient. Voor deze club speelde hij 18 wedstrijden en scoorde hij 5 keer. Vervolgens werd hij verhuurd aan Millwall, waar hij 7 keer tot scoren kwam. Hierna werd hij verhuurd aan Norwich City en tenslotte nog aan Leicester City. Dit was nog voordat deze club hun wonderseizoen meemaakte waarin ze kampioen van Engeland werden.

Na deze laatste verhuurperiode mocht hij eindelijk gaan spelen voor ‘zijn’ club Tottenham Hotspur. Inmiddels speelde hij al 240 wedstrijden voor de club, waarin hij 165 doelpunten maakte. Ook speelde hij al vele wedstrijden voor zijn land, Engeland. Van beide van deze ploegen is hij ook de aanvoerder.

Hij gaat Tottenham Hotspur waarschijnlijk snel verlaten, want hij wil prijzen winnen en hiervoor ziet hij bij de Noord-Londense club geen enkel perspectief.

4. Erling Braut Haaland

Erling Braut Haaland
 • Actief sinds: 2016
 • Voorheen gespeeld voor: Bryne FK, Molde FK, Red Bull Salzburg
 • Spelend voor: Borussia Dortmund
 • Afkomstig uit: Noorwegen

Erling Braut Haaland is de zoon van de ex-voetballer Alf Inge Haaland. Hoewel zijn vader verdediger was, is Erling Braut dus spits. Hij werd in Leeds geboren in het jaar 2000, maar is in zijn interlandcarrière actief voor het land van zijn vader en daarnaast het land waar hij opgroeide, Noorwegen.

Zijn professionele voetbalcarrière begon voor Erling Braut Haaland bij Bryne FK. Voor deze club speelde hij 16 wedstrijden, maar hierin kwam hij helaas niet tot scoren. Bij zijn volgende club, Molde FK, kwam hij dit wel. Hij speelde voor de club 39 wedstrijden, waarin hij 14 keer scoorde. In de periode dat hij voor deze club actief was scoorde hij tevens wel eens 9 keer in een EK onder 20 wedstrijd, ongekend.

Na Molde FK kwam hij terecht bij Red Bull Salzburg. Voor deze club was hij, onder andere samen met Taki Minamino, onderdeel van een enorm talentvolle aanval en dit leverde hem dan ook zijn transfer naar Borussia Dormtund. Voor deze club begon hij erg goed en doet hij het nog altijd enorm goed. Hij speelde al 43 wedstrijden voor de club waarin hij 40 doelpunten maakte. Het zou zomaar eens kunnen dat Haaland in de toekomst nog de allerbeste voetballer ter wereld wordt.

5. Kylian Mbappé

Kylian Mbappé
 • Actief sinds: 2015
 • Voorheen gespeeld voor: AS Monaco
 • Spelend voor: Paris Saint Germain
 • Afkomstig uit: Frankrijk

Kylian Mbappé werd geboren in Parijs en is op dit moment ook actief voor Paris Saint Germain, de grootste club uit Parijs. Echter, zijn carrière begon niet bij deze club. Zijn professionele carrière begon namelijk bij AS Monaco. Hij speelde voor de hoofdmacht van de club 41 doelpunten en kwam hierin 16 keer tot scoren. In deze periode won hij met de club tevens de Ligue 1, de hoogste competitie van Frankrijk.

Vervolgens maakte hij echter de overstap naar Paris Saint Germain, op dit moment de grootste club van Frankrijk. Voor deze club speelde hij tot nu toe 105 wedstrijden en hierin kwam hij 89 keer tot scoren. Met deze club won hij bijvoorbeeld al drie keer de Ligue 1.

Ook met Frankrijk behaalde hij al eens een enorm succes. Hij won namelijk op 20 jarige leeftijd al eens een WK met zijn land Frankrijk, het land waarin dat toernooi ook werd georganiseerd.

6. Luis Suarez

Luis Suarez
 • Actief sinds: 2005
 • Voorheen gespeeld voor: Nacional, FC Groningen, Ajax, Liverpool, FC Barcelona
 • Spelend voor: Atletico Madrid
 • Afkomstig uit: Uruguay

De spits Luis Suarez is duidelijk één van de beste spitsen van de afgelopen jaren en hoewel hij uit Uruguay komt, was hij lange tijd actief in Nederland. Zijn Nederlandse carrière begon namelijk bij FC Groningen. Voor deze club was hij één seizoen actief. In dit seizoen speelde hij 29 wedstrijden en scoorde hij 13 doelpunten.

Dit viel ook Ajax op en hij maakte dan ook de overstap naar Amsterdam. Voor de Amsterdamse voetbalclub speelde hij 110 wedstrijden en kwam hij maar liefst 83 keer tot scoren voordat hij de overstap maakte naar Liverpool. Ook bij Liverpool speelde hij 110 wedstrijden maar maakte hij iets minder doelpunten. Voor Liverpool scoorde hij namelijk 69 keer.

Vervolgens maakte hij de overstap naar FC Barcelona, de club waar hij de beste vriend én buurman van Lionel Messi zou worden. Hij speelde 191 officiële wedstrijden voor de club en kwam hierin 147 keer tot scoren. Met FC Barcelona won hij onder andere een UEFA Champions League en een Primera Division, maar daarnaast nog vele andere prijzen.

Bij FC Barcelona hoefden ze ‘El Pistolero’ niet meer te hebben en dus maakte hij de overstap naar Atletico Madrid. Hier werd hij in zijn eerste seizoen al kampioen van Spanje en je kunt dus niet anders zeggen dan dat dit ook voor hem een goede stap is gebleken.

7. Karim Benzema

Karim Benzema
 • Actief sinds: 2005
 • Voorheen gespeeld voor: Olympique Lyon
 • Spelend voor: Real Madrid
 • Afkomstig uit: Frankrijk

Karim Benzema is een Franse spits die op dit moment speelt voor Real Madrid. Echter, dit is niet de club waar hij zijn carrière begon. Zijn carrière begon hij namelijk bij Olympique Lyon, de club waar hij ook het grootste deel van zijn jeugdopleiding genoot. In totaal speelde hij 112 wedstrijden voor de hoofdmacht van de club, waarin hij 43 doelpunten maakte.

Vervolgens vertrok hij naar de hoofdstad van Spanje om voor Real Madrid te gaan spelen. Hij won met de club al verschillende clubs, waaronder een aantal Champions League en een aantal keer de Primera Division. Hij speelde al bijna 400 wedstrijden voor de Spaanse club en kwam hierin al bijna 200 keer tot scoren.

8. Romelu Lukaku

Romelu Lukaku
 • Actief sinds: 2009
 • Voorheen gespeeld voor: RSC Anderlecht, Chelsea FC, West Bromwich Albion, Everton FC, Manchester United
 • Spelend voor: Internazionale
 • Afkomstig uit: België

Romelu Menama Lukaku Bolingoli is een Belgische spits die op dit moment actief is voor Internazionale. Hij begon zijn carrière bij RSC Anderlecht, maar nadat zijn talent opgevallen was bij de Londense club Chelsea FC maakte hij de overstap naar deze club. Bij Chelsea FC kwam hij nooit echt tot een doorbraak en na een verhuurperiode aan West Bromwich Albion maakte hij dan ook de definitieve overstap naar Everton FC.

Bij Everton FC groeide hij echt uit tot een held aan de Merseyside in de stad Liverpool. In totaal speelde hij 141 wedstrijden voor de club en in deze wedstrijden maakte hij 68 doelpunten. Vervolgens maakte hij de overstap naar de Engelse topclub Manchester United, waar hij 28 doelpunten maakte. Na twee goede seizoenen bij de club, waarin hij onder andere een Europa League won, maakte hij de overstap naar het Italiaanse Internazionale. De club waar hij al een Serie A titel won en nog altijd actief is.

9. Ciro Immobile

Ciro Immobile
 • Actief sinds: 2008
 • Voorheen gespeeld voor: Juventus, Siena, US Grosseto, Pescara, Genua, Torino FC, Borussia Dortmund, Sevilla FC, Torino FC
 • Spelend voor: SS Lazio Roma
 • Afkomstig uit: Italië

Ciro Immobile is een Italiaanse spits die gedurende zijn carrière al enorm veel Italiaanse clubs achter zijn naam heeft staan. Echter, dit is niet omdat elke club hem steeds snel weg wil doen, Immobile is namelijk gewoon een enorm goede spits. Zo werd hij al eens topscorer van Europa, namelijk in het jaar 2019/2020.

Hij begon zijn professionele carrière bij Juventus, maar werd vanuit deze club drie keer verhuurd, namelijk aan Siena, US Grosseto en Pescara. Via Genua en Torino FC kwam hij uiteindelijk voor het eerst terecht in de het buitenland, namelijk bij Borussia Dortmund. Vanuit hier maakte hij uiteindelijk de overstap naar Sevilla FC, via waar hij weer terug in Italië terechtkwam, opnieuw bij Torino FC. Na één seizoen bij de club maakte hij de overstap naar SS Lazio Roma, de club waar hij nog altijd actief is. Inmiddels speelde hij al 151 wedstrijden voor de club, waarin hij 109 doelpunten maakte.

10. André Silva

André Silva
 • Actief sinds: 2013
 • Voorheen gespeeld voor: FC Porto, AC Milan, Sevilla FC, Eintracht Frankfurt
 • Spelend voor: RB Leipzig
 • Afkomstig uit: Portugal

De Portugese André Silva is één van de grootste spitsentalenten van dit moment. Hij speelt op dit moment voor RB Leipzig, maar speelde nog geen enkele wedstrijd voor de club, aangezien hij pas onlangs de officiële overstap naar de Oost-Duitse club maakte.

Hij begon zijn carrière bij FC Porto, waar hij uiteindelijk tot 41 wedstrijden in de hoofdmacht kwam vorodat hij de overstap maakte naar AC Milan. Bij AC Milan speelde hij 25 wedstrijden waarin hij ‘maar’ 2 doelpunten maakte. Deze overstap was dus geen super groot succes en hij werd dan ook twee keer verhuurd. De eerste keer werd hij verhuurd aan Sevilla FC, maar voornamelijk zijn tweede verhuurperiode, naar Eintracht Frankfurt, werd een groot succes. Hij maakte vervolgens dan ook de definitieve overstap naar de Duitse club. Hier werd hij één van de beste spitsen van de Duitse competitie en hij mocht dan ook de overstap maken naar één van de beste Duitse clubs, RB Leipzig.

11. Sergio Aguero

Sergio Aguero
 • Actief sinds: 2003
 • Voorheen gespeeld voor: Independiente, Atletico Madrid, Manchester City
 • Spelend voor: FC Barcelona
 • Afkomstig uit: Argentinië

Sergio Leonel Aguero del Castillo, die ook wel ‘El Kun’ genoemd wordt, is een Argentijnse spits die al jaren op het allerhoogste niveau speelt. Hij begon zijn carrière in Argentinië, bij Independiente, waar hij iets meer dan twee seizoenen actief was.

Vervolgens maakte hij de overstap naar Europa, om precies te zijn naar Atletico Madrid. Voor deze club speelde hij 175 wedstrijden, waarin hij 74 doelpunten maakte. Hierna maakte hij de overstap naar Manchester City, de club waar hij zou uitgroeien tot een echte legende. Bij deze club speelde hij bijna 300 doelpunten en hierin scoorde hij 184 doelpunten. Zijn meest legendarische moment was natuurlijk zijn winnende doelpunt in de laatste seconde tegen de Queens Park Rangers die ze het Premier League kampioenschap opleverde.

Na een enorm mooie periode te hebben beleefd bij Manchester City maakte hij uiteindelijk de transfervrije periode naar FC Barcelona om samen te gaan spelen met zijn vriend Lionel Messi.

12. Pierre Emerick Aubameyang

Pierre Emerick Aubameyang
 • Actief sinds: 2008
 • Voorheen gespeeld voor: AC Milan, Dijon FCO, Lille OSC, AS Monaco, AS Saint-Étienne, Borussia Dortmunt
 • Spelend voor: Arsenal FC
 • Afkomstig uit: Gabon

Pierre Emerick Aubameyang, die vaak ‘Auba’ genoemd wordt, is een Gabonese voetballer die origineel geboren werd in Frankrijk. Echter, hij is actief voor het nationale elftal van Gabon en dit is dan ook de reden dat we hem onder het land Gabon gezet hebben.

Hij begon zijn professionele carrière bij AC Milan, maar speelde nooit een officiële wedstrijd voor de club. Hij werd vanuit de club echter wel vier keer verhuurd. Achtereenvolgend werd hij verhuurd aan Dijon FCO, Lille OSC, AS Monaco en AS Saint-Étienne. Naar deze laatste club maakte hij uiteindelijk ook de definitieve overstap en uiteindelijk kwam hier via hier terecht bij Borussia Dortmund.

Bij Borussia Dortmund werd hij écht gepresenteerd aan het grote publiek. Hij speelde er 144 wedstrijden en kwam in deze wedstrijden 98 keer tot scoren voordat hij de overstap maakte naar Arsenal FC.

13. Jamie Vardy

Jamie Vardy
 • Actief sinds: 2007
 • Voorheen gespeeld voor: Stocksbridge Park, Halifax Town, Fleetwood Town
 • Spelend voor: Leicester City
 • Afkomstig uit: Engeland

Jamie Vardy is een Engelse topspits die pas enkele jaren actief is op het hoogste niveau. Tot 2011, het jaar waarin hij 24 werd, was hij namelijk nog gewoon actief op amateurniveau. Via Fleetwood Town kwam hij echter terecht bij Leicester City. De club waar hij uitgroeide tot een wereldwijd beroemde en gewaardeerde spits.

Tot nu toe speelde hij voor de club 306 wedstrijden en hierin kwam hij 136 keer tot scoren. Zijn mooiste seizoen was uiteraard het seizoen waarin Leicester City op magische wijze kampioen werd, maar het is ook een enorm knappe prestatie hoe hij, en de club in zijn geheel, hun niveau nog altijd vasthouden en nog altijd actief zijn in bijvoorbeeld de Champions League. Dit is iets wat waarschijnlijk niemand had verwacht.

14. Timo Werner

Timo Werner
 • Actief sinds: 2013
 • Voorheen gespeeld voor: VFB Stuttgart, RB Leipzig
 • Spelend voor: Chelsea FC
 • Afkomstig uit: Duitsland

Timo Werner is een Duitse spits die speelt voor Chelsea FC. Hij brak echter door bij VFB Stuttgart. Voor deze club speelde hij bijna 100 wedstrijden en hij kwam hierin 13 keer tot scoren. Voor een spits is dit echter natuurlijk niet zoveel.

Tot leverde dit hem de transfer naar RB Leipzig op. Voor deze club speelde hij meer dan 100 wedstrijden en kwam hij bijna 80 keer tot scoren. Hij maakte vervolgens de overstap naar Chelsea FC en hier gaat het voor hem tot nog toe nog niet super. Hij heeft al vele grote kansen gemist.

15. Mauro Icardi

Mauro Icardi
 • Actief sinds: 2012
 • Voorheen gespeeld voor: Sampdoria, Internazionale
 • Spelend voor: Paris Saint Germain
 • Afkomstig uit: Argentinië

Mauro Icardi is een Argentijnse spits die geboren werd in Rosario, in dit stadje werd ook Lionel Messi geboren. Echter, al op jonge leeftijd vertrok hij naar Europa om in Spanje te gaan wonen. Hij ging hier ook voetballen en kwam uiteindelijk in de jeugdopleiding van FC Barcelona terecht. Dit is echter niet de club waar hij zijn professionele debuut maakte. Dit debuut maakte hij namelijk bij Sampdoria.

Nadat hij uitgespeeld was bij Sampdoria maakte hij de overstap naar Internazionale. Voor Internazionale speelde hij in totaal 188 wedstrijden, waarin hij 111 keer tot scoren kwam. Nadat hij in verschillende conflicten bij de club terecht kwam maakte hij de overstap naar Paris Saint Germain. Voor deze club speelde hij in totaal 32 wedstrijden waarin hij 17 doelpunten maakte.

16. Josip Iličić

Josip Iličić
 • Actief sinds: 2007
 • Voorheen gespeeld voor: SC Bonifika, Interblock, Maribor Branik, US Palermo, ACF Fiorentina
 • Spelend voor: Atalanta Bergamo
 • Afkomstig uit: Slovenië

Josip Iličić werd geboren in Bosnië en Herzegovina maar speelt zijn interlands voor Slovenië, aangezien dit het land is waar hij opgroeide. Hij begon hier ook zijn carrière, namelijk bij SC Bonifika. Vervolgens speelde hij nog voor twee andere Sloveense club, namelijk Interblock en Maribor Branik.

Hierna ging hij in Italië speelde. In totaal speelde hij al voor drie verschillende Italiaanse clubs, namelijk US Palermo, ACF Fiorentina en Atalanta Bergamo. De meeste wedstrijden speelde hij tot nu toe voor ACF Fiorentina. Voor deze club speelde hij in totaal namelijk 105 wedstrijden, waarin hij 29 doelpunten maakte.

17. Marcus Rashford

Marcus Rashford
 • Actief sinds: 2016
 • Voorheen gespeeld voor: Manchester United
 • Spelend voor: Manchester United
 • Afkomstig uit: Engeland

Marcus Rashford is één van de grootste talenten van Engeland en hij speelt al zijn hele leven voor Manchester United, de club waar hij als kind altijd al van droomde. Hij speelde al 179 officiële wedstrijden voor de club, waarin hij 55 keer tot scoren kwam.

Ook heeft hij al vaak met Engeland mee mogen doen. Hij speelde al 38 interlands voor het Engelse nationale voetbalelftal. In deze interlands scoorde hij al 10 keer.

18. Lautaro Martinez

Lautaro Martinez
 • Actief sinds: 2015
 • Voorheen gespeeld voor: Racing Club
 • Spelend voor: Internazionale
 • Afkomstig uit: Argentinië

Lautaro Martinez is een Argentijnse spits en hij zou zomaar eens de toekomstige leider van het Argentijnse elftal kunnen worden. Hij speelt op dit moment voor Internazionale, maar hiervoor speelde hij voor de Argentijnse club Racing Club.

Voor Racing Club speelde hij 48 wedstrijden, waarin hij 22 doelpunten maakte. Voor Internazionale speelde hij 71 wedstrijden waarin hij 25 doelpunten maakte. Ook voor Argentinië heeft hij al verschillende wedstrijden mogen spelen. Hij speelde 21 wedstrijden voor zijn land en hierin maakte hij 11 doelpunten.

19. Paulo Dybala

Paulo Dybala
 • Actief sinds: 2011
 • Voorheen gespeeld voor: Instituto Atletico Central de Cordoba, US Palermo, Juventus
 • Spelend voor: Juventus
 • Afkomstig uit: Argentinië

Paulo Dybala is een Argentijnse voetballer die zijn jeugdopleiding genoot bij de club waar hij tevens doorbrak, Instituto Atletico Central de Cordoba. Hij speelde in totaal 38 wedstrijden voor de hoofdmacht van deze club en hierin maakte hij 17 doelpunten.

Vervolgens maakte hij de overstap naar Italië, waar hij ging spelen voor US Palermo. Hier speelde hij 89 wedstrijden, waarin hij 21 doelpunten maakte. Hierna mocht hij gaan spelen voor de grootste club voor Italië, namelijk Juventus. Hier speelde hij tot nu toe 143 wedstrijden, waarin hij 62 doelpunten maakte. Hij kreeg zelfs nummer 10 toegewezen, een nummer dat voor de club erg legendarisch is, maar inmiddels is Paulo Dybala een beetje op een zijspoor beland.

20. Roberto Firmino

Roberto Firmino
 • Actief sinds: 2009
 • Voorheen gespeeld voor: Figueirense, 1899 Hoffenheim
 • Spelend voor: Liverpool
 • Afkomstig uit: Brazilië

Roberto Firmino Barbosa de Oliveira is een Braziliaanse voetballer die op dit moment actief is voor Liverpool en speelt in de spitspositie. Hij begon zijn carrière echter gewoon in zijn thuisland Brazilië, namelijk bij de club Figueirense. Dit is de club waar hij tevens in zijn jeugd actief was en hij maakte uiteindelijk in 38 wedstrijden voor de hoofdmacht van de club 8 doelpunten.

Vervolgens maakte hij de voerstap naar 1899 Hoffenheim, via waar hij terecht kwam bi Liverpool. Voor Liverpool speelde hij tot nu toe 186 doelpunten, waarin hij 59 doelpunten maakte. Daarnaast is hij ook actief voor zijn land, Brazilië. Tot nu toe speelde hij 48 officiële interlands, waarin hij 16 doelpunten maakte.

21. Raul Jimenez

Raul Jimenez
 • Actief sinds: 2010
 • Voorheen gespeeld voor: Club America, Atletico Madrid, SL Benfica
 • Spelend voor: Wolverhampton Wanderers
 • Afkomstig uit: Mexico

Raul Jimenez is een Mexicaanse spits die op dit moment speelt voor Wolverhampton Wanderers. Hij kwam in 2018 terecht bij deze club en speelde tot nu toe 57 wedstrijden voor de club waarin hij 21 doelpunten maakte.

Dit was echter niet zijn eerste club. Hiervoor was hij namelijk al actief geweest voor Club America, Atletico Madrid en SL Benfica. De meeste wedstrijden speelde hij voor Club America, waar hij ook zijn hele jeugdopleiding had doorgebracht.

22. Anthony Martial

Anthony Martial
 • Actief sinds: 2012
 • Voorheen gespeeld voor: Olympique Lyon, AS Monaco
 • Spelend voor: Manchester United
 • Afkomstig uit: Frankrijk

Anthony Martial is een Franse spits die al voor verschillende clubs speelde en daarnaast al tal van wedstrijden gespeeld heeft voor zijn land, Frankrijk. Hij begon zijn carrière bij Olympique Lyon, maar speelde er maar drie officiële wedstrijden. Hierna maakte hij namelijk de overstap naar AS Monaco, waar hij in 49 wedstrijden tot 11 doelpunten kwam.

Dit leverde hem zijn transfer naar Manchester United op. Voor deze club speelde hij tot nu toe 127 wedstrijden, waarin hij 41 keer tot scoren kwam.

23. Wissam Ben Yedder

Wissam Ben Yedder
 • Actief sinds: 2009
 • Voorheen gespeeld voor: UJA Alfortville, Toulouse FC, Sevilla FC
 • Spelend voor: AS Monaco
 • Afkomstig uit: Frankrijk

Wissam Ben Yedder is een Franse spits die op dit moment speelt voor AS Monaco. Hij begon zijn carrière bij UJA Alfrotville, waarna hij terecht kwam bij Toulouse FC. Voor Toulouse FC speelde hij 156 wedstrijden, waarin hij 63 doelpunten maakte.

Vervolgens vertrok hij naar Sevilla FC, de club waar hij uitgroeide tot een grote speler, voornamelijk omdat zijn kaartje in de populaire game FIFA zo goed was. Hij maakte echter de overstap naar AS Monaco. Voor deze club speelde hij tot nu toe 63 wedstrijden, waarin hij 38 doelpunten maakte.

24. Moussa Dembele

Moussa Dembele
 • Actief sinds: 2013
 • Voorheen gespeeld voor: Fulham, Celtic, Olympique Lyon
 • Spelend voor: Atletico Madrid
 • Afkomstig uit: Frankrijk

Moussa Dembele is één van de vele Franse spitsen in dit lijstje. Hij speelt sinds 2021 voor Atletico Madrid, maar was daarvoor actief voor Olympique Lyon. Voor Olympique Lyon speelde hij maar liefst 76 wedstrijden, waarin hij 32 keer tot scoren kwam.

Voordat hij voor Olympique Lyon speelde, was hij de spits van Celtic en nog daarvoor speelde hij voor Fulham.

25. Gabigol Barbosa

Gabigol Barbosa
 • Actief sinds: 2013
 • Voorheen gespeeld voor: Santos FC, Internazionale, SL Benfica, Santos FC
 • Spelend voor: CR Flamengo
 • Afkomstig uit: Brazilië

Gabigol Barbosa Almeida is een Braziliaanse spits die actief is voor de Braziliaanse topclub CR Flamengo. Hij begon zijn carrière echter bij Santos FC en was later nog actief voor Internazionale, SL Benfica en vervolgens nogmaals Santos FC voordat hij terecht kwam bij CR Flamengo.

Daarnaast heeft hij tot nu toe 8 officiële interlands gespeeld voor Brazilië, waarin hij 3 keer tot scoren kwam.

26. Duvan Zapata

Duvan Zapata
 • Actief sinds: 2008
 • Voorheen gespeeld voor: America de Cali, Estudiantes, SSC Napoli, Udinese, Sampdoria
 • Spelend voor: Atalanta Bergamo
 • Afkomstig uit: Colombia

De Colombiaanse spits Duvan Esteban Zapata Banguero speelt op dit moment voor Atalanta Bergamo. Echter, dit is niet de eerste club waarvoor hij speelde. Hij begon zijn carrière bij het Colombiaanse America de Cali. Via Estudiantes kwam hij vervolgens bij SSC Napoli terecht.

Vanuit Napels werd hij echter verschillende keren verhuurd en vervolgens kwam hij via Sampdoria bij zijn huidige club, Atalanta Bergamo, terecht.

27. Dries Mertens

Dries Mertens
 • Actief sinds: 2005
 • Voorheen gespeeld voor: KAA Gent, Eendracht Aalst, AGOVV, FC Utrecht, PSV
 • Spelend voor: SSC Napoli
 • Afkomstig uit: België

De kleine Dries Mertens wordt vaak ‘Ciro’ genoemd en is bij SSC Napoli uitgegroeid tot één van de grootste legendes die de club ooit heeft gekend. Zo is hij bijvoorbeeld Diego Maradona voorbij als topscorer van de club.

Voordat hij bij SSC Napoli terecht kwam speelde hij al voor verschillende andere clubs, waaronder PSV, FC Utrecht en het inmiddels failliete AGOVV.

28. Gabriel Jesus

Gabriel Jesus
 • Actief sinds: 2015
 • Voorheen gespeeld voor: Palmeiras
 • Spelend voor: Manchester City
 • Afkomstig uit: Brazilië

Gabriel Fernando de Jesus is een Brazialiaanse spits die zijn doorbraak kende bij Palmeiras. Zijn talent viel echter op bij Pep Guardiola en hij maakte dan ook de overstap naar Manchester City. Voor deze club speelde hij tot nu toe 85 wedstrijden, waarin hij 35 doelpunten maakte.

Daarnaast is hij inmiddels de vaste spits van het Braziliaanse nationale elftal geworden en hij speelde al 39 interlands, waarin hij 18 keer tot scoren kwam.

29. Donyell Malen

Donyell Malen
 • Actief sinds: 2017
 • Voorheen gespeeld voor: –
 • Spelend voor: PSV
 • Afkomstig uit: Nederland

Donyell Malen is de hoogste, en enige, Nederlander in het lijstje, maar hij heeft zijn plek zeker verdiend. Hij speelde in de jeugdopleiding van Ajax, maar kwam uiteindelijk via de opleiding van Arsenal FC in de opleiding van PSV terecht. Bij deze club zou hij uiteindelijk doorbreken.

Voor PSV speelde hij al 81 wedstrijden, waarin hij 40 keer scoorde en hij mocht al vaak meedoen interlands voor het Nederlands elftal. Het zou zomaar kunnen dat Malen in de toekomst de aanvalsleider van het Nederlands elftal gaat worden.

30. Alexandre Lacazette

Alexandre Lacazette
 • Actief sinds: 2010
 • Voorheen gespeeld voor: Olympique Lyon
 • Spelend voor: Arsenal FC
 • Afkomstig uit: Frankrijk

Alexandre Lacazette is een Franse spits die geboren werd in Lyon in 1991. Hij begon zijn professionele carrière dan ook bij Olympique Lyon, de grootste club uit de stad. Hij speelde meer dan 200 wedstrijden voor de club en kwam precies 100 keer tot scoren. Vervolgens maakte hij de overstap naar Arsenal FC, de club waarvoor hij tot nu toe 32 keer tot scoren kwam in 77 officiële wedstrijden.

Ook mocht hij al een aantal keer meedoen in het Franse nationale voetbalelftal. Hij speelde al 16 officiële interlands en kwam hierin 3 keer tot scoren maar een vaste basisplek zal er voor Lacazette in het Franse elftal helaas niet meer in zitten.

Wat vond je van dit artikel?

Top 30 Beste Europese Voetballers Aller Tijden

Top 30 Beste Verdedigers Aller Tijden