Top 30 Beste Spitsen Aller Tijden

Spitsen, het zijn bijzondere spelers. Soms zie je ze een hele wedstrijd niet en dan scoren ze ineens 1, 2 of 3 keer. Zo had je bij PSV vroeger bijvoorbeeld Romario. Hij kwam na de zomervakantie gewoon pas 3 weken te laat aanzetten, omdat hij nog in Brazilië staat. Alle fans waren dan boos op hem, maar vervolgens maakte hij een hattrick in de openingswedstrijd van het seizoen en iedereen was weer zijn grootste fan.

Naast Romario, heb je nog tal van enorm goede spitsen die door de jaren heen actief zijn geweest in het voetbal. De één natuurlijk beter dan de ander. Er zijn zoveel goede spitsen, dat het voor sommige mensen misschien lastig is om te zeggen wat nou de allerbeste waren. Precies om die reden hebben we dit lijstje opgesteld!

De beste spits aller tijden is Pelé. Hij werd geboren in Brazilië en speelde vrijwel zijn hele carrière voor de droomclub uit zijn jeugd, Santos FC. Echter, hij eindigde zijn carrière bij de New York Cosmos, aan de oostkust van de Verenigde Staten. Lange tijd was Pelé de topscorer aller tijden in het voetbal, maar bij dit record is hij inmiddels voorbijgestreefd door de Portugese topper Cristiano Ronaldo.

Wil jij weten welke 29 andere spitsen er in het lijstje van de top 30 beste spitsen aller tijden staan? Lees dan snel verder!

1. Pelé

 • Actief vanaf: 1956
 • Actief tot: 1977
 • Gespeeld bij: Santos FC, New York Cosmos
 • Afkomstig uit: Brazilië

Pelé, die eigenlijk Edson Arantes do Nascimento heet, is de allerbeste spits aller tijden in het voetbal en door sommigen wordt hij zelfs gezien als de beste voetballer aller tijden. Het grootste gedeelte van zijn carrière speelde hij voor Santos FC. Voor hen speelde hij in totaal 496 wedstrijden, alvorens hij naar de New York Cosmos vertrok. Voor Santos FC scoorde hij in totaal 504 keer in officiële wedstrijden.

Voor de New York Cosmos speelde Pelé twee seizoenen, waarin hij 37 doelpunten maakte. Daarnaast beleefde hij een erg succesvolle interlandcarrière voor Brazilië. Hij speelde 92 officiële interlands, waarin hij 77 keer scoorde. Met het Braziliaanse elftal won hij drie keer een WK, namelijk in 1958, in 1962 en in 1970.

2. Ronaldo Lima

Ronaldo Lima
 • Actief vanaf: 1993
 • Actief tot: 2011
 • Gespeeld bij: Cruzeiro, PSV, FC Barcelona, Internazionale, Real Madrid, AC Milan, Corinthians
 • Afkomstig uit: Brazilië

Ronaldo Luis Nazario de Lima is de tweede beste spits die er ooit op de velden heeft rondgelopen. Hij werd geboren in Brazilië en begon zijn Europese carrière bij PSV, de club waarvoor hij in 46 wedstrijden 42 keer tot scoren kwam. Vervolgens maakte Ronaldo, die ook wel R9 genoemd wordt, de overstap naar FC Barcelona.

Na een seizoen actief te zijn geweest voor FC Barcelona maakte hij de overstap naar Internazionale, waarna hij de transfer maakte naar Real Madrid, de rivaal van zijn eerdere club FC Barcelona. Via AC Milan kwam hij uiteindelijk terug in zijn thuisland Brazilië, en ging hij voetballen bij de Corinthians.

Ook speelde Ronaldo Lima voor zijn land, Brazilië, bijna 100 interlands, waarin hij 62 doelpunten maakte. Met dit land won hij twee WK’s, namelijk het WK van 1994 en het WK van 2002. Volgens velen had Ronaldo Lima zomaar eens de allerbeste voetballer aller tijden kunnen worden, maar onder andere wegens vele knieblessures heeft hij uiteindelijk zijn potentie nooit helemaal waar kunnen maken.

3. Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo
 • Actief vanaf: 2002
 • Actief tot: heden
 • Gespeeld bij: Sporting Club de Portugal, Manchester United, Real Madrid, Juventus
 • Afkomstig uit: Portugal

Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro werd op 5 februari 1985 geboren op Madeira, een Portugees eiland. Zijn professionele carrière begon Ronaldo bij Sporting Club de Portugal, de club waar hij als kind altijd al van droomde. Voor deze club speelde hij in totaal maar één echt seizoen in de hoofdmacht, waarna hij de overstap maakte naar Manchester United, als gevolg van een enorm goede oefenwedstrijd.

Bij Manchester United maakte eigenlijk de hele wereld pas écht kennis met Cristiano Ronaldo. Hij speelde 196 wedstrijden voor de club en maakte in deze wedstrijden 84 doelpunten. Eén van zijn doelpunten die het vaakst herinnerd wordt is waarschijnlijk zijn vrije trap tegen Portsmouth. Deze vrije trap inspireerde vele spelers om te gaan oefenen met het schieten met een ‘zwabber’.

Na Manchester United kwam hij terecht bij Real Madrid. Dit is de club waar hij zijn grootste successen tot nu toe behaalde. Hij won er bijvoorbeeld al eens drie jaar achter elkaar de Champions League. Hij speelde in totaal 292 wedstrijden voor de club, waarin hij 311 keer tot scoren kwam. Erg indrukwekkende cijfers dus!

Op dit moment speelt Cristiano voor Juventus. De club waar hij verliefd op werd nadat hij een staande ovatie kreeg na zijn succesvolle omhaal in het Allianz Stadium. Hij kwam naar deze club met maar één doel: de cup met de grote oren naar Turijn brengen.

4. Ferenc Puskas

 • Actief vanaf: 1946
 • Actief tot: 1962
 • Gespeeld bij: Boedapest Honved, Real Madrid
 • Afkomstig uit: Hongarije

Ferenc Puskas was een Hongaarse voetballer die actief was van 1946 tot 1962. Hij begon zijn voetbalcarrière bij Boedapest Honved, een voetbalclub die al sinds 1909 bestaat. Vervolgens was hij nog actief voor Real Madrid. Ook in zijn interlandcarrière was hij voor verschillende ploegen actief. Het grootste gedeelte van zijn interlandcarrière was hij namelijk actief voor Hongarije, maar hij speelde ook nog vier interlands voor Spanje.

De beroemde Puskas Award is vernoemd naar Ferenc Puskas. Deze prijs wordt elk jaar uitgereikt aan de speler die dat jaar de mooiste goal van de wereld heeft gemaakt.

5. Gerd Müller

 • Actief vanaf: 1963
 • Actief tot: 1982
 • Gespeeld bij: TSV 1861 Nördlingen, FC Bayern München, Fort Lauderdale Strikers, Smiths Brothers Lounge
 • Afkomstig uit: Duitsland

Gerd Müller was lange tijd de topscorer aller tijden in één seizoen van de Bundesliga. Hij behaalde deze titel als speler van FC Bayern München, de club waarvoor hij lange tijd actief was. Voor zijn periode bij FC Bayern München speelde hij echter ook een seizoen voor TSV 1861 Nördlingen en na zijn periode bij FC Bayern München speelde hij nog voor twee verschillende clubs in de Verenigde Staten, namelijk de Fort Lauderdale Strikers en de Smiths Brothers Lounge.

Zijn titel als topscorer aller tijden binnen één seizoen verloor Gerd Müller aan Robert Lewandowski, die de titel in het seizoen 2020/2021 overnam.

6. Alfredo di Stefano

 • Actief vanaf: 1945
 • Actief tot: 1966
 • Gespeeld bij: River Plate, Huracan, Millionarios, Real Madrid, Espanyol
 • Afkomstig uit: Spanje

Alfredo di Stefano werd geboren in Argentinë, maar was het grootste gedeelte van zijn interlandcarrière actief voor Spanje. Dat is dan ook de reden dat we hem onder het land Spanje hebben staan. Echter, hij speelde ook meerdere interlands voor zowel Argentinië als Colombia.

Alfredo di Stefano was actief voor verschillende clubs in zijn carrière, maar zijn meest noemenswaardige periode had hij bij Real Madrid. Hij was actief bij de club van 1953 tot 1964 en hij speelde 282 wedstrijden voor de club waarin hij 216 keer tot scoren kwam.

De invloed die Alfredo di Stefano had op Real Madrid is zeker nog niet vergeten. Het stadion op het sportcomplex van de club is namelijk naar hem vernoemd. Het stadion heet het Estadio Alfredo di Stefano. In dit stadion speelt normaalgezien het tweede team van Real Madrid, Real Madrid Castilla, maar wegens de verbouwingen aan het hoofdstadion, Estadio Santiago Bernabeau, speelt op dit moment de hoofdmacht van Real Madrid er ook.

7. Romario

 • Actief vanaf: 1985
 • Actief tot: 2010
 • Gespeeld bij: Vasco de Gama, PSV, FC Barcelona, Flamengo, Valencia CF, Flamengo, Vasco de Gama, Fluminense, Al Sadd, Vasco de Gama, Miami, Adelaide United, Vasco de Gama, América
 • Afkomstig uit: Brazilië

Romario de Souza Faria was een Braziliaanse superspits die geboren werd in Rio de Janeiro. Op 22 jarige leeftijd kwam hij naar Europa om te gaan voetballen voor PSV. Hij speelde 109 wedstrijden voor de club, verdeeld over vier seizoenen, en in deze wedstrijden kwam hij maar liefst 98 keer tot scoren. Naast zijn thuisclub Vasco de Gama, de club waar hij vier verschillende termijnen voor speelde, speelde hij voor geen enkele club meer wedstrijden dan voor PSV.

Romario speelde bijvoorbeeld ook een periode voor FC Barcelona. Hij was actief voor de club van 1993 tot 1995 en kwam naar Catalonië toe na zijn succesvolle periode bij PSV. Hij speelde uiteindelijk ‘maar’ 46 wedstrijden voor de Spaanse topclub, maar scoorde hierin wel 34 keer.

Naast het normale veldvoetbal houdt Romario erg van strandvoetbal, net als vele andere Brazilianen. Voor hem is het echter niet alleen een hobby, hij speelt vaak mee met toernooien en deed zelfs mee met het strandvoetbal WK in 2005 en was hier onderdeel van de Braziliaanse nationale ploeg.

8. Eusebio

 • Actief vanaf: 1957
 • Actief tot: 1979
 • Gespeeld bij: Lourenço Marques, SL Benfica, Boston Minutemen, Monterrey, Toronto Metros Croatia, Beira Mar, Las Vegas Quicksilvers, Uniao de Tomar, New Jersey Americans
 • Afkomstig uit: Portugal

Eusebio is een Portuguese topaanvaller die geboren werd in Portugees Mozambique. Zijn volledige naam was Eusebio da Silva Ferreira, maar hij werd ook wel de ‘Parel van Mozambique’ genoemd. Voordat Cristiano Ronaldo geboren werd was er geen enkele twijfel over mogelijk dat Eusebio de allergrootste voetballer aller tijden was, maar inmiddels staan ze misschien naast elkaar op die positie.

Eusebio was nooit echt actief bij een héle grote club. De grootste en bekendste club waar hij ooit voor speelde is waarschijnlijk SL Benfica. De club uit Lissabon is zeker een topclub in Portugal en laat ook af en toe wel eens wat leuks zien in Europa, maar je kunt het zeker geen absolute topclub noemen. Voor deze club speelde hij 301 wedstrijden, waarin hij 317 doelpunten maakte. Na zijn periode bij SL Benfica vertrok hij naar het continent Noord-Amerika en hij ging daar verschillende clubs af.

9. Marco van Basten

Marco van Basten
 • Actief vanaf: 1981
 • Actief tot: 1995
 • Gespeeld bij: Ajax, AC Milan
 • Afkomstig uit: Nederland

Marco van Basten, ook wel San Marco, De Gazelle of de Hollandse Zwaan genoemd, is de beste spits die we als Nederland zijnde ooit hebben gehad. Hij werd geboren in Utrecht, maar brak uiteindelijk door bij Ajax. Hij was hier zes jaar lang actief, waarin hij 133 wedstrijden speelde en daarin 128 doelpunten scoorde.

Vervolgens vertrok hij naar AC Milan. Voor deze club speelde hij 147 wedstrijden, waarin hij 90 doelpunten maakte. Helaas moest Marco van Basten zijn carrière vroegtijdig beëindigen, wegens een zware knieblessure.

10. Josef Bican

 • Actief vanaf: 1928
 • Actief tot: 1955
 • Gespeeld bij: Schustek, Farbenlutz, Rapid Wien, Admira Wien, Slavia Praag, FC Vitkovice, FC Hradec Králové, Dynamo Praag
 • Afkomstig uit: Oostenrijk

Josef Bican was een Oostenrijkse spits die actief was van 1928 tot en met 1955. Hij werd geboren in Praag, gelegen in Tsjechië. Hij speelde echter zijn meeste interlands voor Oostenrijk en dit is dan ook het land waar we hem aan gekoppeld hebben. Hij speelde echter interlands voor drie verschillende landen. Dit waren Oostenrijk, Tsjechoslowakije en Bohemen-Moravië. De meeste interlands speelde hij voor Oostenrijk, dit waren namelijk 19 interlands en in deze 19 interlands kwam hij 14 keer tot scoren.

In zijn carrière speelde Josef Bican voor acht verschillende clubs. Hij speelde voor vier verschillende clubs in Oostenrijk en voor vier verschillende clubs in Tsjechië. Zijn meeste wedstrijden speelde hij voor Slavia Praag. Voor deze club speelde hij in totaal 221 wedstrijden, waarin hij maar liefst 427 keer scoorde. Dit zijn ongekende cijfers!

11. Paolo Rossi

 • Actief vanaf: 1973
 • Actief tot: 1987
 • Gespeeld bij: Juventus, Como 1907, L.R. Vicenza Virtus, Perugia Calcio, Juventus, AC Milan, Hellas Verona
 • Afkomstig uit: Italië

Paolo Rossi was een Italiaanse spits die actief was van 1973 tot 1987. Hij werd één keer verkozen tot beste voetballer ter wereld, namelijk in het jaar 1982. Paolo Rossi, die vaak Pablito genoemd werd, was volgens Pelé één van de beste voetballers ooit, maar toch is hij in Nederland niet super bekend.

Op 17 jarige leeftijd werd Paolo Rossi toegevoegd aan de selectie van Juventus, maar tijdens zijn eerste termijn als speler van de club maakte hij geen enkele minuut. Op 25 jarige leeftijd kwam hij echter terug bij de club. Ditmaal kwam hij tot 83 wedstrijden voor de club, waarin hij 24 keer scoorde. Met Juventus won hij twee keer de Serie A en één keer de Champions League. Daarnaast won hij in het jaar dat hij verkozen werd tot beste speler van de wereld tevens het WK met zijn land Italië.

12. Emilio Butragueno

Emilio Butragueno
 • Actief vanaf: 1984
 • Actief tot: 1998
 • Gespeeld bij: Real Madrid, Club Celaya
 • Afkomstig uit: Spanje

Emilio Butragueno Santos was een voetballer die werd geboren in Madrid en voor het overgrote deel van zijn carrière ook actief was voor de grootste club uit deze stad, Real Madrid. Hij was nooit zo erg lang, en moest het dan ook zeker niet van zijn lengte hebben. Maar zijn schot en dribbel waren zo goed dat hij toch tot erg veel doelpunten wist te komen.

Butragueno werd vaak El Buitre genoemd, wat de gier betekent. Hij speelde in totaal 341 wedstrijden voor de club uit Madrid en maakte in deze wedstrijden 123 doelpunten. Daarnaast speelde hij 69 officiële interlands en in deze interlands maakte hij 26 doelpunten. Met Spanje won hij echt nooit een prijs.

13. Giuseppe Meazza

 • Actief vanaf: 1927
 • Actief tot: 1947
 • Gespeeld bij: Internazionale, AC Milan, Juventus, Varese Sportiva, Atalanta BC, Internazionale
 • Afkomstig uit: Italië

Giuseppe ‘Peppino’ Meazza is één van de grootste legendes van de club Internazionale, gelegen in Milaan. Dit is dan ook de club waar hij het overgrote deel van zijn wedstrijden speelde. In totaal speelde hij precies 365 officiële wedstrijden voor de club. In deze wedstrijden scoorde hij in totaal 242 doelpunten.

Echter, hij was bijvoorbeeld ook actief tot de stadsgenoot van Internazionale, namelijk AC Milan. Daarnaast was hij ook actief voor Juventus, Varese Sportiva en Atalanta BC. Ook speelde hij verschillende interlands voor Italië, namelijk 53 officiële interlands. In deze wedstrijden scoorde hij 33 doelpunten.

14. George Weah

George Weah
 • Actief vanaf: 1985
 • Actief tot: 2003
 • Gespeeld bij: Mighty Barolle, Invincible Eleven, Africa Sports International, Tonerre Yaoundé, AS Monaco, Paris Saint Germain, AC Milan, Chelsea FC, Manchester City, Olympique Marseille, Al Jazira Club
 • Afkomstig uit: Liberia

George Weah is een Liberiaanse ex-voetballer, die inmiddels actief is als politicus in zijn thuisland. Hij speelde voor verschillende clubs, waaronder een aantal Europese topclubs. Clubs waarvoor hij bijvoorbeeld speelde zijn Paris Saint Germain, AC Milan, Chelsea FC en Manchester City. In totaal was hij bijna 20 jaar actief als professioneel voetballer en maakte hij veel mooie momenten mee.

Hij speelde in totaal ook 62 interlands voor zijn land Liberia. Hiervan speelde hij er 61 tijdens zijn actieve voetbalcarrière, maar ook één speelde hij er in 2018, 15 jaar nadat hij was gestopt met het voetballen op professioneel niveau.

15. Gabriel Batistuta

 • Actief vanaf: 1988
 • Actief tot: 2005
 • Gespeeld bij: Newell’s Old Boys, River Plate, Boca Juniors, Fiorentina, AS Roma, Internazionale, Al Arabi
 • Afkomstig uit: Argentinië

Gabriel Omar Batistuta was een Argentijnse spits die zijn debuut maakte voor de Newell’s Old Boys, in het jaar 1988. Voor deze club zou hij uiteindelijk 24 wedstrijden spelen waarin hij zeven keer scoorde. Via River Plate en absolute aartsrivaal Boca Juniors zou hij uiteindelijk in Europa terecht komen, bij Fiorentina.

Fiorentina was de club waar hij het grootste gedeelte van zijn carrière actief was. Hij speelde in totaal namelijk 269 wedstrijden voor de club waarin hij 168 keer tot scoren kwam. Met de club won hij drie prijzen, dit waren de Serie B titel, de Coppa Italia en de Supercoppa Italiana. Vervolgens vertrok hij naar AS Roma, waar hij een Serie A titel en een Supercoppa Italiana zou winnen.

16. Hugo Sanchez

 • Actief vanaf: 1975
 • Actief tot: 1998
 • Gespeeld bij: Pumas UNAM, San Diego Sockers, Atletico Madrid, Real Madrid, Club America, Rayo Vallecano, CF Atlante, FC Linz, FC Dallas, Atletico Celaya
 • Afkomstig uit: Mexico

Huguo Sanchez is een Mexicaanse spits die door de jaren heen grote successen heeft behaald. Een groot gedeelte van zijn carrière bracht Hugo Sanchez door bij Real Madrid. Hij speelde 207 wedstrijden voor de club, waarin hij 164 keer scoorde. Echter, hij was ook actief voor Atletico Madrid. Hij speelde 111 wedstrijden voor deze club en scoorde daarin 54 keer.

In zijn carrière won hij vele kampioenschappen. Zo werd hij vier keer kampioen van Mexico, vijf keer kampioen van Spanje en won hij daarnaast vier Supercoppa de Espana en twee keer de Copa del Rey.

17. Jean Pierre Papin

 • Actief vanaf: 1984
 • Actief tot: 2001
 • Gespeeld bij: Valenciennes, Club Brugge, Olympique Marseilles, AC Milan, FC Bayern München, Girondins Bordeaux, E.A. Guingamp, JS Saint Pierroise
 • Afkomstig uit: Frankrijk

De Franse spits Jean Pierre Papin is de zeventiende beste spits aller tijden. Hoewel hij uit Frankrijk kwam was hij ook actief voor verschillende topclubs buiten zijn thuisland. Zo speelde hij onder andere voor FC Bayern München, AC Milan en Club Brugge. Daarnaast speelde hij 54 officiële interlands voor Frankrijk, waarin hij 30 doelpunten maakte.

Jean Pierre Papin was onderdeel van het ‘Legioen van Eer’. Dit was een elftal dat werd samengesteld aan het einde van de 20e eeuw. Dit elftal bestond uit de elf beste spelers van diezelfde eeuw. Tevens werd hij bijvoorbeeld uitgeroepen tot Speler van de Eeuw van Olympique Marseille. Ook werd hij drie keer topscorer in de Champions League, die destijds nog de Europacup I heette.

18. Karl Heinz Rummenige

 • Actief vanaf: 1974
 • Actief tot: 1989
 • Gespeeld bij: FC Bayern München, Internazionale, Servette
 • Afkomstig uit: Duitsland

Karl Heinz Rummenige is een oud-spits afkomstig uit Duitsland. Hij was actief van het jaar 1974 tot en met het jaar 1989. Het grootste deel van zijn carrière speelde Karl Heinz Rummenige voor FC Bayern München. Hij speelde meer dan 300 wedstrijden voor de club, waarin hij ongeveer 162 keer scoorde.

Daarnaast was hij ook actief voor Internazionale en de Zwitserse club Servette. Hij speelde zijn interlands voor West-Duitsland. Hij speelde 95 interlands voor zijn land en scoorde hierin 45 doelpunten.

19. Hristo Stoichkov

Hristo Stoichkov
 • Actief vanaf: 1982
 • Actief tot: 2003
 • Gespeeld bij: Hebros Harmanli, CSKA Sofia, FC Barcelona, Parma, FC Barcelona, CSKA Sofia, Al Nassr, Kashiwa Reysol, Chicago Fire, DC United
 • Afkomstig uit: Bulgarije

Hristo Stoichkov maakte op 16 jarige leeftijd zijn debuut voor de Bulgaarse club Herbros Harmanli. Hij speelde uiteindelijk 32 wedstrijden voor deze club en hij maakte in deze wedstrijden 14 doelpunten. Vervolgens kwam hij via CSKA Sofia terecht bij FC Barcelona. Voor deze club speelde hij 151 wedstrijden en hij vond voor de Catalaanse club 76 keer het net.

In een tweede termijn bij FC Barcelona speelde hij nog eens 24 wedstrijden, waarin hij nog zeven keer de bal uit het net mocht halen. De speler heeft een erg mooie carrière gehad en is waarschijnlijk zeker de allerbeste voetballer die ooit uit Bulgarije is voortgekomen.

20. Roberto Baggio

 • Actief vanaf: 1982
 • Actief tot: 2004
 • Gespeeld bij: Lanerossi Vicenza, Fiorentina, Juventus, AC Milan, Bologna, Internazionale, Brescia
 • Afkomstig uit: Italië

Roberto Baggio maakte zijn debuut in het voetbal voor Lanerossi Vicenza. Hij speelde 36 wedstrijden voor de club en maakte hierin 13 doelpunten. Verder was hij in Italië nog actief Fiorentina, Juventus, AC Milan, Bologna en Internazionale en uiteindelijk kwam hij nog terecht Brescia Calcio. Daarnaast speelde hij voor het Italiaanse nationale voetbalelftal. Hij speelde 95 interlands voor het land en scoorde daarin 45 doelpunten.

Roberto Baggio speelde eigenlijk als aanvallende middenvelder, maar speelde ook wel eens als spits en deed dit erg goed. Zo goed, dat hij zelfs als spits werd opgenomen in de Italiaanse Hall of Fame van het voetbal.

21. Thierry Henry

Thierry Henry
 • Actief vanaf: 1994
 • Actief tot: 2012
 • Gespeeld bij: AS Monaco, Juventus, Arsenal, FC Barcelona, New York Red Bulls, Arsenal
 • Afkomstig uit: Frankrijk

Thierry Henry is één van de allerbeste Franse spitsen aller tijden. Hij begon zijn carrière in 1994 bij AS Monaco. Voor de club speelde hij 102 officiële wedstrijden, waarin hij 20 keer het net wist te vinden. Vervolgens kwam hij via Juventus bij Arsenal terecht, waar hij zichzelf echt een legende maakte. Hij speelde 254 wedstrijden waarin hij 174 tot scoren kwam.

Vervolgens kwam hij terecht bij FC Barcelona, waar hij 80 wedstrijden speelde. Hij scoorde in iets minder dan de helft van deze wedstrijden. Hierna maakte hij nog een transfer naar de New York Red Bulls. Voor deze club speelde hij nog eens 122 wedstrijden en maakte hij nog eens 51 wedstrijden.

22. Andriy Shevchenko

Andriy Shevchenko
 • Actief vanaf: 1994
 • Actief tot: 2012
 • Gespeeld bij: Dynamo Kiev, AC Milan, Chelsea FC, AC Milan, Dynamo Kiev
 • Afkomstig uit: Oekraïne

Andriy Mykolayovych Shevchenko is de beste spits van Oekraïne aller tijden en misschien wel de allerbeste voetballer ooit uit het land. Hij begon zijn carrière in zijn thuisland, namelijk bij Dynamo Kiev. Voor deze club speelde hij in zijn eerste termijn 117 wedstrijden, waarin hij 60 keer scoorde, maar hij kwam er nog eens terug, tegen het einde van zijn carrière.

AC Milan was zijn tweede club en waarschijnlijk de meest noemenswaardige periode van zijn carrière. Voor deze club speelde hij namelijk 208 wedstrijden, waarin hij 127 keer scoorde.

23. Jurgen Klinsmann

Jurgen Klinsmann
 • Actief vanaf: 1981
 • Actief tot: 2003
 • Gespeeld bij: Stuttgarter Kickers, VFB Stuttgart, Internazionale, AS Monaco, Tottenham Hotspur, FC Bayern München, Sampdoria, Tottenham Hotspur, Orange County BS
 • Afkomstig uit: Duitsland

Jurgen Klinsmann is een Duitse ex-spits die vaak bekend stond onder de namen Klinsi, De Gouden Bombardier en De Blonde Rat. Hij was voor veel verschillende clubs actief, maar begon zijn carrière bij de Stuttgarter Kickers, waarna hij terecht kwam bij VFB Stuttgart terecht kwam.

Vervolgens kwam hij nog bij verschillende Europese topclubs terecht, bijvoorbeeld Tottenham Hotspur, FC Bayern München en Internazionale. Zijn interlands speelde Jurgen Klinsmann voor West-Duitsland. Hij speelde meer dan 100 officiële interlands voor dit land en scoorde bijna 50 doelpunten voor de westkant van Duitsland.

24. Jimmy Greaves

 • Actief vanaf: 1957
 • Actief tot: 1980
 • Gespeeld bij: Chelsea FC, AC Milan, Tottenham Hotspur, West Ham United, Brentwood Town, Chelmsford City, Barnet, Woodford Town
 • Afkomstig uit: Engeland

James Peter ‘Jimmy’ Greaves is één van de beste spitsen ooit uit Engeland. Hij begon zijn carrière bij Chelsea FC, maar heeft een indrukwekkend lijstje clubs achter zijn naam staan. Hij maakte na Chelsea FC namelijk de transfer naar AC Milan, nadat hij een enorm lucratief contract van Newcaslte United afgeslagen had.

Na een aantal succesvolle seizoenen bij AC Milan te hebben gespeeld vertrok hij naar Tottenham Hotspur, in Noord-Londen. Vervolgens vertrok hij richting stadsgenoot West Ham United en uiteindelijk kwam hij terecht bij Brentwood Town. Via Chelmsford City en Barnet vertrok hij tenslotte nog naar Woodford Town, waar hij zijn carrière uiteindelijk zou afsluiten.

25. Raul Gonzalez

Raul Gonzalez
 • Actief vanaf: 1994
 • Actief tot: 2015
 • Gespeeld bij: Real Madrid, FC Schalke 04, Al Sadd, New York Cosmos
 • Afkomstig uit: Spanje

Raul Gonzalez Blanco is één van de grootste legendes van de club Real Madrid van de afgelopen jaren. Hoewel hij in zijn jeugdopleiding actief was bij Atletico Madrid, bracht hij het grootste gedeelte van zijn professionele carrière door bij Real Madrid. In totaal speelde hij 550 officiële wedstrijden voor de club. In deze 550 wedstrijden maakte hij 228 doelpunten voor de club uit Madrid.

Vervolgens maakte hij de overstap naar FC Schalke 04, waar hij twee seizoenen actief was. Via Al Sadd zou hij uiteindelijk nog terecht komen bij de New York Cosmos, waar hij nog één seizoen speelde. In dit ene seizoen speelde hij 28 wedstrijden, waarin hij acht doelpunten maakte.

26. Kenny Dalglish

 • Actief vanaf: 1969
 • Actief tot: 1990
 • Gespeeld bij: Celtic, Liverpool
 • Afkomstig uit: Schotland

Kenny Dalglish is één van de spelers van Liverpool die de fans echt werkelijk nooit zullen vergeten. Hij wordt dan ook vaak King Kenny genoemd en er is zelfs een tribune in het stadion van de club, Anflied, naar hem vernoemd.

Hij kwam in 1977 over van Celtic en speelde 335 officiële wedstrijden voor Liverpool. In deze 335 wedstrijden scoorde hij maar liefst 118 keer voor de club. Voordat hij naar Liverpool kwam had hij al 204 wedstrijden voor Celtic gespeeld en in deze wedstrijden scoorde hij 111 keer.

27. Ruud van Nistelrooij

Ruud van Nistelrooij
 • Actief vanaf: 1993
 • Actief tot: 2012
 • Gespeeld bij: FC Den Bosch, SC Heerenveen, PSV, Manchester United, Real Madrid, Hamburger SV, Malaga CF
 • Afkomstig uit: Nederland

Ruud van Nistelrooij, die eigenlijk Rutgerus Johannes Martinus ‘Ruud’ van Nistelrooij heet, werd geboren in Geffen en begon dan ook met voetballen in de jeugdopleiding van VV Nooit Gedacht uit Geffen. Vervolgens mocht hij gaan voetballen voor FC Den Bosch, waarna hij via SC Heerenveen terecht kwam bij PSV.

Na het bij PSV erg goed te hebben gedaan vertrok hij naar Manchester United. Hier vond de meest succesvolle periode van zijn carrière kwijt. Het leverde hem dan ook zijn transfer naar Real Madrid op. Uiteindelijk kwam hij via Hamburger SV nog terecht bij Malaga CF, waar hij mede door blessures besloot zijn carrière te beëindigen.

28. Ian Rush

Ian Rush
 • Actief vanaf: 1978
 • Actief tot: 2000
 • Gespeeld bij: Chester City, Liverpool, Juventus, Liverpool, Leeds United, Newcastle United, Sheffield United, Wrexham FC, Sydney Olympic
 • Afkomstig uit: Wales

Ian Rush is één van de beste spitsen ooit actief aan de Merseyside, voor Liverpool. Echter, dit is niet de club waar hij zijn carrière begon. Dit was namelijk bij Chester City, de club waar hij doorbrak als professioneel voetballer.

Na hier te zijn doorgebroken vertrok hij echter richting Liverpool. Na hier een succesvolle periode te hebben gehad vertrok hij naar Juventus, maar binnen korte tijd was hij alweer terug bij Liverpool. Na het in Liverpool een beetje uitgespeeld te hebben vertrok hij richting Leeds United, via waar hij terecht kwam bij Newcastle United. Uiteindelijk vertrok hij achtereenvolgens nog naar Sheffield United, Wrexham FC en Sydney Olympic waarna hij besloot zijn carrière te beëindigen.

29. Miroslav Klose

Miroslav Klose
 • Actief vanaf: 1998
 • Actief tot: 2016
 • Gespeeld bij: FC Homburg, 1. FC Kaiserslautern, Werder Bremen, FC Bayern München, SS Lazio
 • Afkomstig uit: Duitsland

Miroslav Klose werd eigenlijk geboren in Polen, maar speelde zijn hele interlandcarrière voor Duitsland en dit is dan ook de reden dat we dit land aan hem toegewezen hebben.

Miroslav speelde bij verschillende clubs maar beleefde zijn meest succesvolle periode bij FC Bayern München. Hij was vier seizoenen lang actief voor de club, waarin hij twee keer de Bundesliga won, twee keer de DFB pokal won en daarnaast nog een DFL supercup.

Vervolgens vertrok hij naar SS Lazio. Voor deze club was hij vijf seizoenen actief. Hij speelde 139 wedstrijden voor deze club, waarin hij 54 doelpunten maakte. In deze periode won hij echter enkel een Coppa Italia.

30. Didier Drogba

Didier Drogba
 • Actief vanaf: 1998
 • Actief tot: 2018
 • Gespeeld bij: Le Mans, E.A. Guingamp, Olympique Marseille, Chelsea FC, Shanghai Shenhua, Galatasaray, Chelsea FC, Montreal Impact, Phoeix Rising
 • Afkomstig uit: Ivoorkust

Didier Drogba is een enorm goede spits die afkomstig is uit Ivoorkust. Hij is inmiddels niet meer actief, maar heeft in zijn carrière enorm veel succesvolle momenten meegemaakt.

Zijn meest succesvolle periode was waarschijnlijk die bij Chelsea FC. Voor de club was hij acht seizoenen lang actief, waarin hij 107 doelpunten maakte. In deze periode won hij onder andere vier keer de Premier League titel, maar ook vier keer de FA Cup en daarnaast de UEFA Champions League. Een titel waarin hij een enorm belangrijk aandeel had.

Voor zijn land speelde Didier Drogba meer dan 100 officiële interlands, om precies te zijn speelde hij 105 interlands. In deze interlands kwam hij 65 keer tot scoren. Hij maakte bijvoorbeeld het eerste doelpunt dat Ivoorkust ooit op een WK maakte. Dit was op het WK van 2006 in de wedstrijd tegen Duitsland.

Wat vond je van dit artikel?

Top 30 Beste Films Nu Te Zien Op Netflix

Top 20 Beste Scandinavische Series Nu Op Netflix