Top 10 Beste Speedboot Merken

Ondanks de zogenaamde recessie en alle COVID maatregelen en gevolgen daarvan zijn er toch nog mensen die genoeg geld hebben om leuke speeltjes te kopen. Eén van de meest geliefde speeltjes is een boot. Speedbootje kopen?

Boten hebben we voldoende in Nederland, maar échte powerboten, daar zijn er in Nederland maar weinig van. Mocht je er toch eentje willen, dan hebben we hier een overzicht van de allergaafste speedboten op een rijtje gezet.

1. Baja Marine

Baja Marine

Baja Boats zijn absoluut iets speciaals. Het bedrijf bestaat als sinds 1971 en is gespecialiseerd in het bouwen van super indrukwekkende speedboten of powerboten.

Het gebeeldhouwde ontwerp van de Baja Outlaw is de natte droom van iedere speedboot liefhebber. En dit bootje ziet er niet alleen heel strak uit, het geeft ook nog eens de prestaties die bij dit uiterlijk horen.

De aerodynamische vormgeving van het dek en de voorruit in combinatie met de brullende MerCruiser-krachtpatsermotor schreeuwen om snelheid. De met koolstofvezel versterkte True-V-romp snijdt door het water als een warm mes door de boter.

Er zijn verschillende uitvoeringen van de Baja Outlaw. De boot biedt zitplaats voor max. 10 personen en onderdeks zijn enkele slaapgelegenheden, maar dit is een boot om mee te spelen, niet om mee op vakantie te gaan.

Natuurlijk hangen aan deze indrukwekkende bootjes ook indrukwekkende prijskaartjes. De nieuwprijs van het meest goedkope model van de outlaw-serie begint bij ongeveer een ton.

2. YAMAHA

YAMAHA

Tot voor kort waren de speedboten van Yamaha iets meer dan 7.5 meter lang, maar dit jaar komt het merk op de proppen met de 275- SE. Deze boot is de absolute droom van iedere liefhebber van watersports!

De Yamaha 275-SE wordt geleverd met een wakeboard-toren, een verlengde bimini en zitplaatsen op het achtersteven.

Ook dit prachtige speeltje komt niet voor niets! Vers van de fabriek, zonder leveringskosten of enige extra’s, betaal je toch al gauw een 106.000 euro. En voor maar ‘een fractie’ meer kan je de boot opleuken met eigen ontwerp bekleding (misschien je persoonlijke logo of initialen?), een ingebouwde koelbox en een speciale grill.

3. Mercedes AMG

Ja, naast auto’s maakt Mercedes ook boten, en vooral ook speedboten. Wat dacht je bijvoorbeeld van de Mercedes-AMG die ze samen met het Cigarette Racing Team hebben ontwikkeld?

Dit nieuwe zeevarende monster heeft een topsnelheid van meer dan 200 km p/u. Een geweldige machine die de adrenaline door je lichaam laat schieten. De standaarduitvoering is 11 meter, maar je kunt ook een uitvoering kopen van bijna 20 meter, waarop plaats is voor 25 gasten en die bijna net zo snel gaat.

Het instapmodel (die van 11 meter met minder pk) begint bij een halve ton. Het échte werk begint bij de 20-meter boot. Voorzien van 6 enorme buitenboordmotoren en veel speelgoed zoals een goede muziekinstallatie, waterski’s, wakeboard, zwemvesten, een ingebouwde bar (waarom niet) en een heuse pantry, begint dit bootje bij de lieve som van 3 miljoen euro. Misschien een leuk cadeau-idee?

4. Skater

Het bedrijf Skater heeft zich volledig toegelegd op het bouwen van powerboten. Dit hoogwaardige catamaran bouwende Amerikaans bedrijf bestaat inmiddels alweer 40 jaar!

Het bedrijf is opgericht in 1978 door Peter Hledin, die nog steeds de touwtjes zelf in handen heeft. Het in Michigan gevestigde bedrijf perfectioneerde als eerste het gebruik van S-glas, kevlar, de vacuümzak-technologie, koolstofvezels, epoxyharsen en andere constructietechnieken voor hun speedboten.

Skater bouwt geen standaard boten. Alles vanaf het interieur tot aan de lak, het motorpakket, de vormgeving van het stuur en alles daartussenin, kan volledig aangepast worden aan de behoeften van de klant.

5. Boston Whaler

Boston Whaler

Richard Fisher studeerde in 1936 af aan de Harvard University. Hij leidde een bedrijf dat kleine, lichtgewicht boten bouwde van balsahout. In de jaren vijftig werd polyurethaanschuim uitgevonden, en dit had grote veranderingen tot gevolg.

Boston Whaler heeft jarenlang gewerkt aan het onzinkbaar maken van boten zonder in te leveren op de prestaties en duurzaamheid van de boot. Boston Whaler-boten blijven ook drijven wanneer ze volledig onder water staan ​​(vol water).

Terwijl Boston Whalers voornamelijk worden gezien als recreatieve boten, worden deze boten ook verkocht aan de kustwacht- en marine-eenheden over de hele wereld.

6. Sea Ray

Sea Ray

Het Amerikaanse botenmerk Sea Ray wordt door sommigen genoemd als de grootste en meest belangrijkse bouwer van sportboten in de wereld. Ze maken sportboten van 6 meter en jachten tot 20 meter en alles daartussenin.

Ook in Nederland zijn de boten van Sea Ray erg geliefd. Er bestaan vele soorten en uitvoeringen maar de nieuwste is de Sea Ray Bowrider 210 SPX Outboard Black Beauty. Dit bootje is 7.2 meter lang, 2.6 meer breed, 200 PK motor en biedt plaats voor 12 personen.

De prijs, vraagt u? Ach, net onder de 80.000 euro. Dat is haast voor niets!

7. Monterey

Monterey

Monterey Boats is in 1985 opgericht in Florida door de broers Jeff en Charles Marshall. In de beginjaren produceerden ze slechts twee kleinere bootmodellen. In 1989 lanceerde het bedrijf zijn eerste familieboot en halverwege de jaren negentig begonnen ze met een forse uitbreiding van het assortiment.

De Monterey Super Sport Series wordt gekenmerkt door 3 zaken; sportieve vormgeving, agressieve prestaties en een geavanceerd ontwerp. Elke Monterey Super Sport wordt met de hand gemaakt door echte professionals.

Alle Super Sport modellen worden geleverd met roestvrijstalen bekerhouders, een ergonomisch ontworpen cockpit, speciale opbergmogelijkheden, zonne-eiland zitplaatsen, zwemplatform met ingebouwde zwemtrap en fusion-satelliet-ready stereo. Prijzen zijn alleen op aanvraag, maar een knappe, nieuwe Monterey begint bij de 80.000 euro.

8. Glasstream

Glasstream

Dat de Glasstream komt uit een bedrijf met een race achtergrond blijkt duidelijk zodra je deze echte powerboot van wat dichterbij bekijkt: de stijl van het dashboardconsole, de hydrodynamische onderkant en de prakische pure lijnen van zowel de boeg als het interieur.

De 24-voet Glasstream 240 CC speedboot is een allround boot die alles heeft wat je nodig hebt op het water. Hij is te gebruiken voor watersporten, vissen en natuurlijk spelevaren voor de kust. De boot is licht, snel en (relatief) zuinig in het brandstofverbruik.

De standaarduitvoering van de 240 CC heeft een prachtig achterdek met zwemplatform, een aasput, visbox en voldoende opbergruimte. De zitplaatsen kunnen worden omgezet in een zonnelounge. Ingebouwde Bluetooth-stereo met 4 luidsprekers, extra zonnekussens, wasgelegenheid, LED-cockpitverlichting en onderwaterverlichting. En dat voor de prijs van ‘slechts’ 40.000 euro!

9. Princess R35

Princess R35

De geheel nieuwe Princess R35 beschikt over het allernieuwste op het gebied van geavanceerde technologie en scheepsarchitectuur. Het is dan niet echt een powerboot, maar toch provocerend, grensverleggend en opwindend genoeg om een plaats in onze top 10 gaafste speedboten te veroveren.

Met haar krachtige V8-benzinemotoren in harmonie met het unieke Princess Active Foil System (AFS) om de snelste, meest opwindende en meest efficiënte Princess-rit tot nu toe te leveren met een topsnelheid van 50 knopen.

Zoals bij elk Princess-jacht is de R35 volledig aanpasbaar aan de wensen van de kopers.

De boot heeft een ruime cabine en een goed uitgeruste kombuis met zithoek. De Princess R35 kan gebruikt als sportjacht, met ruimte voor andere thrillseekers op haar hoofddek.

Met een startprijs van 6 ton kan ook jij dit superbootje in je bezit hebben.

10. Fountain 34 Thundercat

Gaat het je puur om snelheid dan is de Fountain 34 Thundercat misschien meer jouw smaak. Deze superslanke catamaran powerboot heeft een topsnelheid van meer dan 200 km per uur!

Dit racemonster kom natuurlijk standaard met een ingebouwd muzieksysteem en biedt plaats voor 7 passagiers. Het prijskaartje valt eigenlijk reuze mee. Voor 2.6 ton is ze van jou!

Wat vond je van dit artikel?

Top 10 Beste Zweedse Rockbands Aller Tijden

Top 10 Warmste Plekken in Italië