Top 10 Beste Nederlandse Podcasts Over Beleggen

Het is de laatste jaren razend populair: wanneer je maar wilt, luisteren naar een interessante podcast. Nog zoiets wat steeds meer mensen interesseert is daarnaast beleggen. Combineer die twee gouden formules in één et voilà: Podcasts over beleggen!

Aangezien goed geïnformeerd zijn één van de belangrijkste pijlers van een succesvolle belegging is, zijn podcasts bij uitstek een mooie manier om alle ins- en outs van deze manier van een fortuin creëren te leren. Er staat op dit moment een jungle aan beleggingspodcasts op het internet. Wat zijn de beste opties? Hier lees je alles over de 10 beste Nederlandse podcasts over beleggen, interessant voor beginners tot doorgewinterde investeerders.

De beste Nederlandse podcast over beleggen is Beurswatch, hét programma over beleggen voor beleggers. Van actuele zaken als Bitcoin en olieaandelen tot oude trends die invloed op het heden uitoefenen; alles komt aan bod bij Beurswatch.

Lees gauw verder om meer over dit programma, en over de andere 9 goede Nederlandse podcasts over beleggen te weten te komen.

1. Beurswatch

Beurswatch
Beeld: BNR

https://www.bnr.nl/podcast/beurswatch

De meest autoritaire bron voor Nederlandse podcast op het gebied van beleggen is zonder enige twijfel Beurswatch. Het is dan ook hier waar dagelijks een marktanalyse op BNR Nieuwsradio wordt gehouden door niemand minder dan Rob Jansen.

Alles wat je ook maar aan het twijfelen kan brengen op het gebied van beleggen, komt aan bod. Zo wordt er gesproken over de financiële gevolgen van de coronacrisis, de zaken van Tesla, sojabonen en goud. Alle kennis van zaken wordt direct toegepast op wat er gaande is op de beurs, en zo ontstaat een mooi overzicht dat jou helpt de juiste keuzes in je beleggingen te maken.

2. BNR Beleggerspanel

BNR Beleggerspanel
Beeld: BNR

https://www.bnr.nl/podcast/zakendoen-beleggen

Wat is er aan de hand met het Nederlands vermogensbeheer? Welke invloed heeft de nieuwe groene regelgeving op mijn belegging? Hoe staat het met de Chinese economie? Is het slim om te investeren in de ruimtereizen van Richard Branson? Als jij je geregeld zulke vragen stelt, raden we je aan te luisteren naar de podcasts van BNR Beleggerspanel.

Thomas van Zijl heeft hier wekelijks beurskenners te gast en bespreekt met hen de laatste trends, nieuws en economie. Alles wat van invloed kan zijn op jouw beleggingen wordt aangestipt, van Wall Street tot de AEX.

3. IEX podcast

IEX podcast
Beeld: IEX

https://www.iex.nl/Tag/5547/IEX-Podcast.aspx

Zoek je een podcast die maximaal een half uur duurt, en toch ontzettend informatief is? Luister dan eens naar IEX podcast, gecreëerd door aandelenanalist Niels Koert en markt watcher Arend Jan Kamp. Zij hebben de kracht om de serieuze zaken van het beleggen op een luchtige en duidelijke manier te bespreken.

De beursdag wordt door Niels in eigen stijl en overduidelijk doorgenomen, langs rentemarkten, haute finance, centrale banken, indices en commodities. Hoewel dat ingewikkeld klinkt, weet Niels als geen ander voor iedereen deze taal toegankelijk te maken. Arend Jan bespreekt al het wereldnieuws wat van invloed van zijn op aandelen op een aangename manier.

Het duo zorgt ervoor dat jij goed geïnformeerd aan een nieuwe beleggings-dag kan beginnen.

4. Beleggen met Rowan Nijboer

Beleggen met Rowan Nijboer
Beeld: Rowan Nijboer

https://www.rowannijboer.nl

Begin je pas met beleggen, of denk je er stiekem over na je geld ergens op in te leggen? Luister dan naar Beleggen met Rowan Nijboer. Zijn podcast is speciaal gemaakt om nieuwkomers tot beleggen te informeren. Daarom maakt hij het samen met zijn vriendin Barbara. Zij stelt de vragen die jij Rowan ook zou willen stellen, en vat zijn conclusies samen.

Rowan is al 18 jaar een begrip in de wereld van het beleggen. Een wereld van lastige terminologie en kennis. Zijn missie is iedereen de kans geven om te kunnen beleggen. Hij is dan ook al vaker uitgenodigd bij onder andere de NOS, RTLZ, Trouw en De Telegraaf.

5. Jong Beleggen de podcast

Jong Beleggen de podcast
Beeld: Jong Beleggen, de podcast

https://jongbeleggendepodcast.nl

Zelden is een ondernemer zo open over zijn winsten en verliezen als Pim Verlaan. In zijn podcast Jong Beleggen de podcast, doet hij een boekje open in zijn beleggingen. Toen hij jaren geleden zijn softwarebedrijf verkocht, begon zijn ontdekkingstocht in de wereld van het beleggen.

De kunst van het beleggen, zou je kunnen zeggen. Zijn motto is: beleg met beleid en zorg ervoor dat je kennis van zaken hebt. Pim´s portfolio heeft 30% groeiaandelen en 70% dividend.

Het is mogelijk om direct vragen aan de makers van de podcast te stellen, die zijn in de volgende podcast zullen aanstippen. Ook kun je de show steunen met zo´n 5 euro per maand.

6. Jansen Belegt

Jansen Belegt
Beeld: BNR

https://www.bnr.nl/podcast/jansenbelegt

Rob Jansen heeft een prachtig georganiseerde portefeuille die ruim 25.000 euro waard is. Hoe hij dit heeft vergaard en hoe hij deze zo groot houdt, legt hij haarfijn uit in zijn podcast Jansen Belegt. Rob heeft de gave om dit complexe thema op een bijzonder simpele manier uit te leggen, zodat de kennis voor iedereen toegankelijk is.

De podcasts duren maar 60 seconden en in die minuut, praat Rob over de keuzes van de dag. Onderwerpen als technologie in de coronacrisis, Apple, slechte kansen en nieuwe beleggingen komen aan bod.

De podcast is ideaal als je niet veel tijd hebt, en toch alles over beleggen te weten wilt komen. Het gaat niet over álles wat zich afspeelt op de beurs, maar over Rob´s individuele keuzes afgestemd op zijn beleggingen.

7. LangzaamRijker Podcast

LangzaamRijker Podcast
Beeld: LangzaamRijker Podcast

https://langzaamrijker.podbean.com

No nonsense, geen geblaat over hoe je snel rijk kunt worden. Nee, LangzaamRijker Podcast is een eerlijke podcast voor de (beginnende) belegger waar je praktische handvaten toegereikt krijgt om financieel vooruit te gaan.

Naast beleggen, komen ook thema´s over hoe je online geld kunt verdienen en hoe je je persoonlijke financiën kunt organiseren. De maker besteedt aandacht aan investeringen als edelmetalen zoals zilver en goud. Altijd al willen weten waarom dit soort investeringen waarde hebben? Je hoort het allemaal middels LangzaamRijker podcast.

8. Goed met Geld

Beeld: Goed met Geld Podcast

https://goedmetgeldpodcast.nl

Wil je naast beleggen meer te weten komen over hoe je jouw geld optimaal kunt benutten? Luister dan eens naar de podcast Goed met Geld. Hier bespreken Arjan en Bas alles over hoe je financiële onafhankelijk kunt verkrijgen.

Hun vertelstijl is verfrissend want er is veel ruimte voor humor en zware beleggingsonderwerpen worden op een luchtige manier besproken. Leer onder andere over actieve trading met aandelen, beleggen, het kiezen van de juiste broker, strategie en het bijsturen van je investeringen.

Arjan en Bas hebben veel kennis over sparen, banken en beleggen. Met hun tips kunnen veel risico´s die beginners normaliter maken, vermeden worden. Luisteren dus!

9. De Spaarpodcast

De Spaarpodcast
Beeld: De Spaarpodcast

https://despaarpodcast.nl/spaarpodcast/

Denk jij ook weleens dat beleggen, sparen en financiële thema´s saai en langdradig zijn? Geef dan de podcast van Robin Seetz eens een kans. In De Spaarpodcast doet hij namelijk zijn uiterste best deze onderwerpen zo interessant, simpel en leuk mogelijk te maken.

Van vragen als wat te doen voor mijn pensioen, studieschuld of spaarrekening, tot hoe je je geld kunt investeren in interessante beleggingen; het komt allemaal aan bod in zijn podcast.

Robin is een echte millennial en zijn podcast is dan ook toegespitst op de oren van andere millennials. Vandaar dat veel van zin thema´s gaan over beleggen, sparen en andere financiële keuzes van deze bevolkingsgroep.

10. Gek op Beleggen

Gek op Beleggen
Beeld: Binck

https://www.binck.nl/kennis/gek-op-beleggen-podcast

Als je ooit gehoord hebt van het boek Beleggen voor Dummies maar wellicht niet zo van lezen houdt, of je meer wilt verdiepen in beleggen als beginner, luister dan eens naar de podcast van auteur Peter Siks. Zijn missie met Gek op Beleggen is alle ins- en outs van het beleggen bekend maken bij het geïnteresseerde publiek.

Het is geen podcast voor adviezen over beleggen, maar over wat beleggen nou zo succesvol maakt. Hoe begin je ermee, en wat zijn belangrijke zaken om op te letten? Als deze vragen je aanspreken, dan is Gek op Beleggen een mooie podcast voor jou.

Wat vond je van dit artikel?

Top 10 Grootste Kippenrassen

Top 10 Meest Populaire Nederlandse Liedjes uit de Jaren ’60