Top 5 Beste Manieren Om Het Doucheputje Te Ontstoppen

Soms loopt het water niet weg tijdens het douchen en zit het doucheputje verstopt. Het kan een smerig karwei zijn om dit schoon te maken. Niet prettig maar het kan gemakkelijker en sneller met deze handige tips.

Niemand maakt met plezier het doucheputje schoon

Al dat achtergebleven haar met viezigheid eraan vastgeplakt. Zeep- en tandpastaresten die zorgen voor een extra laag viezigheid. Nee, niemand houdt ervan om dit klusje te klaren maar gebeuren moet het wel. In je eigen vuil plassen stampen is ook geen pretje. Het doucheputje ontstoppen is één van de minst populaire klusjes in het huishouden. Hij staat in iedere top van 5 van meest gehate klusjes in het huishouden en dat is geheel terecht. Gelukkig zijn er manieren om ook dit rotklusje snel te klaren.

5 slimme manieren om je doucheputje te ontstoppen

Chemische producten werken natuurlijk heel effectief maar of je daarmee aan de slag wilt, is nog maar de vraag. Het stinkt, is niet veilig voor kinderen en vaak is de ontstopping niet in één keer verholpen. Daarboven komt dat het allemaal geld kost. Met onze tips kun je jouw doucheputje snel, gemakkelijk én goedkoper ontstoppen.

1. Gebruik een gootsteenontstopper

Lekker ouderwets de zuignap erop. Dit zou in de meeste gevallen het probleem moeten verhelpen.

3. Baking soda, azijn en heet water

Strooi een kop baking soda in het putje, giet daar azijn overheen en laat dit een half uurtje zo staan. Spoel het na met voldoende heet water. Je moet wel zelf de haren verwijderen!

4. Stroop je mouwen op

Dit is de minst prettige manier maar het werkt wel. Soms moet je wel even graaien, het is niet anders. Spuit van tevoren voldoende luchtverfrisser en doe handschoenen aan. Succes!

5. Gebruik een kledinghaak

Wil je jouw handen er niet in steken? Gebruik dan een hanger. Deze kun je hergebruiken dus dat scheelt jou geld. Na gebruik even goed ontsmetten.

Bel in noodgevallen gewoon een loodgieter

Er zijn meer manieren om het doucheputje, maar ook de gootsteen te ontstoppen. Het blijft een onprettige klus maar met deze tips kom jij al een heel eind. Gruwel jij al bij de gedachte van haar, huidschilfers, zeepresten en alles wat daar verstopt zit? Dan is een loodgieter misschien toch de beste oplossing. Soms helpt helemaal niets meer en moet je wel. Het is niet bepaald goedkoop maar een loodgieter weet misschien ook hoe jij in het vervolg een verstopping kunt voorkomen. Dat is dan wel weer handig, toch?!

Lees meer handige schoonmaaktips

Bron: Den Garden en  Grando

Wat vond je van dit artikel?

Top 12 Meest Populaire Soorten Jeans

Top 3 Redenen Waarom Niet Veel Jongeren Boer Willen Worden