Top 30 Beste Films op Pathé Thuis van dit Moment

Pathé Thuis brengt wekelijks films uit de bioscoop bij de mensen in huis. Het is een videostreamingdienst waarbij de kijker recente films thuis kan bekijken. Meestal duurt het drie tot vier maanden voordat een film uit de bioscoop beschikbaar wordt op Pathé Thuis.

Welke films die momenteel beschikbaar zijn op Pathé Thuis, worden het meest bekeken?

De beste film van dit moment is The Shawshank Redemption (1994). Gebaseerd op het werk van schrijver Stephen King, is deze Amerikaanse klassier ook op IMDB de best beoordeelde film. Een verhaal over een ten onrechte veroordeelde bankier die in de Shawshank gevangenis een hechte vriendschap sluit met een medegevangene, op zoek naar hoop, troost en verlossing.

Op nummer twee staat The Godfather (1972) gevolgd door Dark Knight (2008). In de selectie worden zowel drama, misdaad en oorlogsfilms opgenomen, als actie en fantasie. Klassiekers als Pulp Fiction, The Matrix, Star Wars en de Triologie Lord of the Rings.

We geven hier een overzicht van de top 30 beste films op Pathé Thuis van dit moment.

Voor elk wat wils.

1. The Shawshank Redemption

 • IMDb-score: 9,3
 • Genre: Drama
 • Jaar: 1994

Deze Amerikaanse klassieker is IMDb’s best beoordeelde film aller tijden, en is gebaseerd op het werk van de schrijver Stephen King. We volgen het getormenteerde leven van Andy (Tim Robbins), een voormalige bankier die zich in de Shawshank gevangenis bevindt voor een misdaad die hij niet pleegde. Hij werd veroordeeld tot tweemaal levenslang voor de moord op zijn vrouw en haar minnaar.

In een streng gevangenisregime, wijdt Andy zich toe aan het gevraagde werk, helpt hij bewakers en probeert hij zich te verdedigen tegen de aanrandingen van enkele medegevangenen. Hij sluit bontgenootschappen, waaronder een hechte vriendschap met de kameraad ‘Red’ (Morgan Freeman). Een klassieker die ons tot op de dag van vandaag meeneemt in een verhaal over hoop, troost en verlossing.

2. The Godfather

 • IMDb-score: 9,2
 • Genre: Misdaad, drama
 • Jaar: 1972

Een epische film die de geschiedenis van Hollywoord veranderde. Een werk van Coppola gebaseerd op dat van Mario Puzo. Don Vito Corleone staat aan het hoofd van de Corleone maffiafamilie in New York. Hij is een machtig man en wordt aanzien door velen. Tijdens het huwelijk van zijn dochter is ook Michael, zijn jongste zoon, aanwezig. Deze lijkt echter niet geïnteresseerd om zijn vader op te volgen.

Wanneer een verraderlijke tegenstander uit een andere familie besluit drugs te verkopen, loopt het fout. Don Vito weigert deel te nemen aan drugshandel en zijn zoon Michael wordt in verhaal van moordaanslagen en ontvoeringen gedwongen om de drugsverkoop goed te keuren. Een strijd tussen oude waarden en nieuwe wegen. Bendeoorlogen die verweven worden met interne familieconflicten.

3. The Dark Knight

 • IMDb-score: 9,0
 • Genre: Actie, Misdaad, Drama
 • Jaar: 2008

Wanneer Batman (Bruce Wayne), Luitenant Gordon en de nieuw aangewezen officier Harvey Dent de criminelen die de stad Gotham teisterden, onder controle beginnen te krijgen; verschijnt Batman’s grootste vijand: de Joker. Een mysterieus en sadistisch figuur en een meedogenloze moordenaar, gespeeld door Heath Ledger,

Er heerst chaos en anarchie in Gotham, waarbij Batman persoonlijk geraakt wordt in zijn strijd tegen de Joker. De held wordt gedreven tot het uiterste van zijn eigen waarden om het meesterbrein van de grootste vijand te kunnen stoppen. Bovendien geraakt hij verwikkeld in een driehoeksverhouding samen met officier Dent. Een verhaal waarbij psychologische en fysieke vaardigheden getest worden in het teken van de strijd tegen onrechtvaardigheid.

4. The Godfather: Part II

 • IMDb-score: 9,0
 • Genre: Misdaad, drama
 • Jaar: 1974

Het vervolg op de film Godfather, vertelt het verhaal van de jonge Vito Corleone en zijn zoon Michael. Don Vito groeit op in Sicilië en is getuige van de moord op zijn ouders en broer. Vele jaren later vestigt hij zich in New York en werkt zich op tot een machtige maffiabaas. Na zijn dood, neemt zijn zoon Michael de machtig familie business over en probeert deze verder uit te breiden.

Een geschiedenis van twee generaties misdaad. Zowel vader als zoon zijn getuige van de moord op hun meest dierbaren. Een drama over macht, geweld en wraak ter bescherming van het eigen rijk. “I don’t feel I have to wipe everybody out, Tom. Just my enemies.”

5. 12 Angry Men

 • IMDb-score: 9,0
 • Genre: Misdaad, drama
 • Jaar: 1957

Een film die zich volledig afspeelt in de kamer van de jury. De juryleden dienen te beslissen of een jongeman al dan niet schuldig is aan de moord op zijn vader. Wanneer alle leden overtuigd lijken te zijn van zijn schuld, is er echter één jurylid van een andere mening. Hij is standvastig in zijn oordeel en pleit voor de onschuld van de jongeman. Zonder consensus kan er geen veroordeling plaatsvinden.

Een moord in de eerste graad, en een moord met voorbedachten rade. Een zaak die aanvankelijk duidelijk leek te zijn, ontwikkelt zich in een drama van vooroordelen en beschuldigingen. Wordt een gerechtelijke dwaling voorkomen?

6. Pulp Fiction

 • IMDb-score: 8,9
 • Genre: Misdaad, Drama
 • Jaar: 1994

Twee criminelen, Vega (John Travolta) en Winnfield (Samuel L. Jackson), gaan achter een gestolen aktetas aan. Wanneer hun baas, de machtige misdadiger Wallace (Ving Rhames), op zakenreis gaat, wordt Vega gevraagd om zijn vrouw Mia in het oog te houden. Wallace is ondertussen ook verwikkeld in een deal met de ouder wordende bokser Butch, die er met zijn geld vandoor gaat.

De levens van ogenschijnlijk niet-gerelateerde personen vermengen zich in een absurd, grappig en origineel verhaal. Een film die regisseur Quentin Tarantino vooraan in de ranking van Amerikaanse filmmakers plaatste.

7. The Lord of the Rings: The Return of the King

 • IMDb-score: 8,9
 • Genre: Actie, Avontuur, Fantasie
 • Jaar: 2003

Terwijl de Hobbits Frodo en Sam het duistere Mordor naderen om de Ene Ring te kunnen vernietigen, nemen Gandalf en Aragorn samen met de Wereld van Mensen het op tegen het leger van Sauron. Zo hopen ze de aandacht af te leiden van de aankomst van Frodo en ook de legers van Sauron te kunnen vernietigen.

Een finale confrontatie tussen goede en slechte krachten met de wens om de toekomst van Midden-Aarde te verzekeren. Een trilogie die vele Awards binnenhaalde en aantoont dat zelfs de kleinste persoon de loop van de geschiedenis kan veranderen. “All you have to decide, is what to do with the time that is given to you”.

8. Schindler’s List

 • IMDb-score: 8,9
 • Genre: Drama, Historisch, Biografie
 • Jaar: 1993

Een film van regisseur Steven Spielberg die het waargebeurde verhaal vertelt van Oskar Schindler. Een ijdele en hebberige Duitse zakenman die lid is van de nazibeweging tijdens de holocaust. Verrassend genoeg, besluit hij om zijn fabriek in te zetten als vluchtplaats voor Joden.

Een aangrijpende film die zich afspeelt in het door Duitsland bezette Polen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Schindler wordt getoond in zijn groeiende empathie voor de Joodse werkkrachten in tijden van vervolging en weet door zijn moed meer dan duizend Joden te redden van de gaskamers van Auschwitz.

9. Inception

 • IMDb-score: 8,8
 • Genre: Actie, Thriller, Sciencefiction
 • Jaar: 2010

Dom Cobb (Leonardo DiCaprio) is een meesterdief, gespecialiseerd in het stelen van bedrijfsgeheimen via het gebruik van technologie voor het delen van dromen. Het maakt hem enerzijds tot een heel gewilde speler in een verraderlijke wereld van bedrijfsspionage en anderzijds is hij permanent voortvluchtig en verloor hij alles wat hem dierbaar was.

Hij krijgt echter een kans om terug te keren naar zijn vorig leven. Een laatste opdracht die zijn verlossing zou kunnen betekenen. Dit via het realiseren van het onmogelijke: in plaats van het stelen van ideeën, dient hij een idee in te planten in het brein van een algemeen directeur. Een mogelijks perfecte misdaad. Als Cobb ook kan ontsnappen aan zijn levensgevaarlijke vijand.

10. Fight Club

 • IMDb-score: 8,8
 • Genre: Drama
 • Jaar: 1999

Jack (Edward Norton) is een verzekeringsinspecteur die aan chronische slapeloosheid lijdt. Hij geeft gehoor aan de grappende opmerking van zijn arts, en begint deel te nemen aan een praatgroep voor terminaal zieken. Niet alleen vindt hij er een uitlaatklep, hij ontmoet er ook de mysterieuze Marla.

Wanneer er op een dag een explosie plaatsvindt in zijn appartement, zoekt hij hulp bij de extravagante Tyler (Brad Pitt) die hij eerder per toeval ontmoette. Een zeepverkoper die het niet erg heeft voor zelfverbetering. Samen beslissen ze een ondergrondse vechtclub op te starten. Een zaak die snel uitgroeit tot heel wat meer, waarbij de vriendschap uit de hand loopt in een competitieve rivaliteit om liefde en macht.

11. Forrest Gump

 • IMDb-score: 8,8
 • Genre: Drama, Romantiek
 • Jaar: 1994

De president John F. Kennedy, de oorlog in Vietnam, het Watergate-schandaal en andere historische gebeurtenissen ontvouwen zich vanuit het perspectief van een man uit Alabama met een IQ van 75: Forrest Gump (Tom Hanks). Hij loopt aan een verrassende snelheid en dat brengt hem ertoe om ondanks zijn lage IQ een prominente rol te spelen bij diverse gebeurtenissen in de Amerikaanse geschiedenis. Zoals zijn moeder hem altijd leerde: “you are the same as everybody else, you are no different”.

Desondanks, is zijn enige verlangen om herenigd te worden met zijn jeugdliefde Jenny, die haar leven heeft gecompliceerd. Uiteindelijk gelooft Forrest Gump vooral dat iedereen van iedereen kan houden.

12. The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring

 • IMDb-score: 8,8
 • Genre: Actie, Avontuur, Fantasie
 • Jaar: 2001

Een eeuwenoude ring die men jarenlang verloren achtte, komt door een vreemde speling van het lot terecht in de handen van de kleine Hobbit Frodo. Wanneer de tovenaar Gandalf erachter komt dat het gaat om de Ene Ring van de slechte Meester Sauron, vraagt hij Frodo de tocht te ondernemen naar het duistere Mordor om de Ring te kunnen vernietigen. Hij doet dit echter niet alleen. Frodo gaat samen op stap met Gandalf, een Dwerg, een Elf, twee Mensen en drie andere Hobbits.

Een tocht door sneeuw, bergen, wind, woud en rivieren; waarbij het Genootschap van de Ring elk kwaad dient te trotseren. De enige hoop is het komaf maken met het heersen van het Duistere Rijk en zo Midden-Aarde te redden uit de handen van Meester Sauron.

13. The Good, the Bad and the Ugly

 • IMDb-score: 8,8
 • Genre: Western
 • Jaar: 1966

Blondie (De Goede) (Clint Eastwood) is een professionele scherpschutter die probeert een paar dollar te verdienen. Hij werkt samen met Tuco (De Gemene), een gezochte crimineel die tracht zijn eigen huid te redden. Samen ontwikkelden ze een strategie: Blondie levert Tuco uit aan een sheriff, strijkt de beloning op en redt hem dan op de valreep, waarna ze beide op de vlucht slaan.

Wanneer ze in tijden van Amerikaanse burgeroorlog echter te horen krijgen van de laatste overlevende van een dorp, dat er een fortuin goud begraven ligt op een afgelegen kerkhof, begint een nieuwe missie. Een derde gangster verschijnt hierbij op het toneel. Angel Eyes (De Slechte), een huurmoordenaar die met toewijding zijn taken volbrengt, volgt het duo in het pad naar het goud.

14. The Matrix

 • IMDb-score: 8,7
 • Genre: Actie, Sciencefiction
 • Jaar: 1999

Thoms A. Anderson (Keanu Reeves) is een man die een dubbelleven leidt. Overdag werkt hij als computerprogrammeur, terwijl hij in de nachtelijke uren aan de slag gaat als hacker onder de naam Neo. Hij ontmoet Morpheus die hem naar een onheilspellende onderwereld brengt. Neo ontdekt zo de schokkende waarheid dat het leven op aarde een virtuele realiteit blijkt te zijn, een computersimulatie: de Matrix. Een misleiding van een kwaadaardige cyberintelligentie om de mensheid in bedwang te houden.

Volgens Morpheus is Neo de enige die de Matrix kan vernietigen en zo de mens zijn vrijheid terug kan geven. Samen met Morpheus neemt hij het op in de strijd tegen de agenten van de cyberwereld: machines en superkrachtige computerprogramma’s die trachten Neo en de menselijke opstand te stoppen. “The matrix is the world that has been pulled over your eyes to blind you from the truth”.

15. The Lord of the Rings: The Two Towers

 • IMDb-score: 8,7
 • Genre: Actie, Avontuur, Fantasie
 • Jaar: 2002

The Two Towers is de tweede film in de rij van de trilogie The Lord of the Rings van regisseur Peter Jackson. Hij baseerde zich hiervoor op het werk van J.R.R. Tolkien. De Hobbits Frodo en Sam trekken verder in de richting van Mordor. Ze dienen hun taak te volbrengen en de machtige Ene Ring waar de duistere Meester Sauran op zoek naar is, te vernietigen.

Ze ontdekken dat ze gevolgd worden door de mysterieuze Gollum die uiteindelijk een onverwachte hulp blijkt te zijn. Het andere deel van de Genootschap van de Ring neemt het op tegen Saurons nieuwe bondgenoot Saruman en zijn legers in het Rohan Koninkrijk, waar ze koning Theoden bijstaan in zijn strijd tegen Saruman.

16. Star Wars: Episode V – The Empire Strikes Back

 • IMDb-score: 8,7
 • Genre: Actie, Avontuur, Fantasie
 • Jaar: 1980

Na de vernietiging van de Death Star, voert Darth Vader de jacht op de Rebellen op. Hij wil elke tegenstand tegen het Keizerrijk de kop indrukken. De keizerlijke troepen weten de Rebellen Luke Skywalker, Han Solo, prinses Leia en Chewbacca te vinden op de afgelegen ijsplaneet Hoth.

Han en Leia kunnen ontsnappen naar de Cloud City, maar worden er uiteindelijk gevangengenomen door Darth Vader. Luke reist naar de planeet Dagobah waar hij getraind wordt door de oude Jedi-meester Yoda. Dit dient hem voor te bereiden op de onoverkomelijke confrontatie met de kwaadaardige Darth Vader. Alleen met de hulp van Yoda zal Luke overleven wanneer hij uitgenodigd wordt tot het ultieme duel met Darth Vader.

17. Goodfellas

 • IMDb-score: 8,7
 • Genre: Biografie, Misdaad, Drama
 • Jaar: 1990

Goodfellas, een film van regisseur Martin Scorsese, vertelt het verhaal van Henry Hill en zijn leven in de maffia. Henry droomde sinds jongs af aan om een gangster te worden. Misdadiger Jimmy Conway (Robert de Niro) neemt hem onder zijn hoede en leert hem de kneepjes van het vak. Hij begint klein en krijgt steeds grotere opdrachten.

We krijgen een blik op zijn relatie met zijn vrouw Karen en op die met de misdadigers Conway en Tommy DeVito binnen het Italiaans-Amerikaans misdaadsyndicaat. In zijn samenwerking met deze twee maffiapartners, wordt Henry zich echter steeds meer bewust van de nood om voor zichzelf te gaan staan in een complexe maffiawereld. Zal Henry erin slagen om op te klimmen in de hiërarchie van de misdaad?

18. One Flew Over the Cuckoo’s Nest

 • IMDb-score: 8,7
 • Genre: Drama
 • Jaar: 1975

McMurphy (Jack Nicholson) heeft een crimineel verleden achter de rug en heeft zichzelf opnieuw in de problemen gebracht. Hij wordt schuldig geacht. Om het werk in de gevangenis te kunnen ontlopen, doet hij zich voor als waanzinnig.

Eens hij wordt opgenomen in een psychiatrisch instituut, wordt hij echter geconfronteerd met misbruik en vernederende praktijken van de autoritaire verpleegster Ratched. De wanhoop nabij, beslist McMurphy de medebewoners op te zetten tegen de ijzeren hand van Ratched. “What do you think you are for Christ’s sake, crazy or something? Well, you are not.”

19. Interstellar

 • IMDb-score: 8,6
 • Genre: Drama, Mysterie, Sciencefiction
 • Jaar: 2014

De Aarde wordt geteisterd door rampen, hongersnoden en droogte. Alle regeringen en economieën van de wereld zijn ingestort. Het voortbestaan van de mensheid op deze planeet kan slechts op één manier verzekerd worden: interstellaire reizen.

Wanneer een mysterieus gat in de ruimtetijd opengaat in de verre uithoeken van ons zonnestelsel, kunnen de laatste astronauten van de NASA een plek verkennen waar niemand ooit nog geweest is. Een planeet die mogelijks over de juiste omgeving beschikt om het voortbestaan van de mensheid te verzekeren. Een visuele ontdekkingsreis van de regisseur Christopher Nolan.

20. Se7en

 • IMDb-score: 8,6
 • Genre: Misdaad, Drama, Mysterie
 • Jaar: 1995

Regisseur David Fyncher voert de spanning hoog op in zijn film Se7en. Detective William Somerset (Morgan Freeman) start zijn laatste week alvorens hij met pensioen gaat. Hij toont hierbij de nieuwkomer, de jonge David Mills (Brad Pitt), de knepen van het vak. Alleen blijkt Somerset’s laatste week ongezien te zijn. Ze geraken in de greep van een seriemoordenaar die gefascineerd is door de zeven hoofdzonden.

De gemartelde overblijfselen van het ene slachtoffer, kondigen ineens al het volgende aan. De rechercheurs houden er verschillende meningen op na. Beide trachten ze zo goed mogelijk de modus operandi van de sociopaat “John Doe” (Kevin Spacey) te begrijpen, om zo de reeks van zeven te doorbreken.

21. The Silence of the Lambs

 • IMDb-score: 8,6
 • Genre: Drama, Thriller, Misdaad
 • Jaar: 1991

FBI-stagiaire Clarice Starling (Jodie Foster) wordt op een moordzaak gezet, waarbij ze gevraagd wordt om de psychiater en seriemoordenaar Dr. Hannibal Lecter (Anthony Hopkins) te ondervragen. Hij zit intussen al acht jaar in maximale veiligheidsisolatie omdat hij zijn slachtoffers kannibaliseerde. De gesprekken met Dr. Lecter dienen om een andere moordzaak op te lossen, die van “Buffalo Bil” (Ted Levine), die intussen al vijf vrouwen heeft vermoord en van stukken huid heeft ontdaan.

Lecter vraagt emotionele blootstelling van Starling in ruil voor de hulp bij het interpreteren van bewijsstukken in de zoektocht naar Buffalo Bil. De tijd dringt, want na de intussen zesde moord, is het volgende slachtoffer mogelijks de dochter van Senator Ruth Martin (Diane Baker).

22. Saving Private Ryan

 • IMDb-score: 8,6
 • Genre: Drama, Oorlog
 • Jaar: 1998

Deze film van regisseur Steven Spielberg, vindt plaats tijdens de invasie van de geallieerden in Normandië in 1944. Op D-day, 6 juni, verliezen twee broers het leven tijdens de actie van het tweede Bataljon onder Kapitein Miller (Tom Hanks). Net daarvoor, betekende de strijd aan de zijde van het Amerikaanse leger ook de dood voor hun derde broer, die zich inzette tegen Japan in Nieuw-Guinea.

Wanneer de moeder de drie doodsberichten op dezelfde dag ontvangt, besluit het hoofd van het Amerikaanse leger acht mannen uit te zenden om de vierde jongste broer, James Ryan (Matt Damon), te gaan redden. Deze is aan de kant van de vijand beland, op het Franse platteland.

23. Star Wars

 • IMDb-score: 8,6
 • Genre: Actie, Avontuur, Fantasie
 • Jaar: 1977

Deze Vierde Episode – “A New Hope”, vindt plaats in het ruimtestation Death Star, dat in staat is om een hele planeet te vernietigen. Prinses Leia viel in de greep van de slechte Keizer Darth Vader.

Luke Skywalker, die aan de zijde van de Rebellen strijdt sinds de moord op zijn tante en oom, tracht samen met de Jedi-meester, de piloot Han solo en het droid duo R2-D2 en C-3PO de keizer Darth Vader en diens troepen te bestrijden. Ze hopen Prinses Leia te bevrijden en de vrijheid en gerechtigheid in de Melkweg terug te herstellen.

24. The Green Mile

 • IMDb-score: 8,6
 • Genre: Drama, Misdaad, Fantasie, Mysterie
 • Jaar: 1999

Gebaseerd op een verhaal van schrijver Stephen King, neemt The Green Mile ons mee naar het leven in de Death Row van de Cold Mountain gevangenis in de jaren dertig. De gevangenisbewaker Paul Edgecomb (Tom Hanks) ontwikkelt er een bijzondere band met één van de gevangenen, de zwarte reus John Coffey (Michael Clarke Duncan).

Coffey werd veroordeeld voor verkrachting en moord op twee kleine meisjes. In afwachting van de elektrische stoel, wordt het steeds duidelijker dat deze man over bijzondere gaven beschikt. De film toont het terugblikken van Edgecomb op deze fase van zijn leven waarin hij als bewaker geconfronteerd werd met morele dilemma’s. “Not all guards are good, not all prisoners are bad.”

25. Cidade de Deus

 • IMDb-score: 8,6
 • Genre: Misdaad, Drama
 • Jaar: 2002

Gebaseerd op waargebeurde feiten, brengt deze Braziliaanse klassieker van regisseur Fernando Meirelles een verhaal over gewelddadige bendes in de sloppenwijken van Rio de Janeiro in de jaren zestig. We volgen twee kinderen die er uiteenlopende dromen op na houden. Ze verbeelden elk een andere realiteit om de armoede te kunnen ontvluchten. De ene wenst spilfiguur te worden in de drugshandel, de ander kan alleen maar denken aan een toekomst als fotograaf.

De fotograaf dient zich te mengen in de spanningen tussen de laatst overgebleven bendes in één van Rio’s meest beruchte buurten ‘Cidade de Deus’ (Stad van God). Komt hier ooit een einde aan? En is hij in staat om zijn verhaal de wereld in te sturen?

26. La vita è bella

 • IMDb-score: 8,6
 • Genre: Komedie, Drama, Romantiek
 • Jaar: 1997

Een film, geregisseerd en gespeeld door Roberto Benigni, die gaat over liefde, familie, humor en verbeeldingskracht in tijden van de Tweede Wereldoorlog. De Joodse bibliothecaris Guido leidt samen met zijn vrouw en zoon een zorgeloos leven in het Italië van de jaren dertig. Wanneer hun stad echter bezet wordt door het Duitse leger, worden Guido en zijn gezin meengenomen naar een concentratiekamp.

Guido tracht zijn zoon te redden van de verschrikking van de Holocaust via het fabuleren van het kamp als een spel en het winnen van een tank als trofee. Een ontroerend verhaal over de kracht van verbeelding als ultieme verzet.

27. Parasite

 • IMDb-score: 8,6
 • Genre: Komedie, Drama
 • Jaar: 2019

De Kim-familie leeft een krap bestaan in een klein appartement in Seoul, in een drukke buurt van de lagere arbeidsklasse. Hun zoon Ki-woo krijgt de gelegenheid om de baan van zijn vriend Min over te nemen: het bijscholen van één van de kinderen van de welstellende Parks. Op die manier treedt hij binnen in de wereld van het rijke gezin en hun modernistische woning.

De intrede van Ki-woo in deze luxueuze context gaat gepaard met leugentjes om bestwil. Deze nemen echter een steeds grotere schaal aan. Des te meer, wanneer hij zijn hele familie laat infiltreren in het huis van de Parks. Een fascinerende film over valse namen en valse realiteiten, om een eigen versie te kunnen creëren.

28. It’s a Wonderful Life

 • IMDb-score: 8,6
 • Genre: Drama, Familie, Fantasie
 • Jaar: 1946

De film van regisseur Frank Capra brengt het verhaal van George Bailey, een inwoner van het kleine Bedford Falls. Zijn droom om de wereld rond te reizen, dient hij op te bergen wanneer zijn vader sterft en hem zijn zaak doorgeeft. Hij huwt zijn jeugdliefde Mary, krijgt kinderen en leidt een volgens hem een doorsnee leven.

Wanneer het bedrijf in serieuze problemen komt en hij geen perspectieven meer ziet, overweegt hij uit het leven te stappen. Zijn engelbewaarder Clarence brengt hem echter een bezoek uit de hemel en toont hem hoe het leven zou geweest zijn indien hij nooit had bestaan.

29. Gladiator

 • IMDb-score: 8,5
 • Genre: Actie, Avontuur, Drama
 • Jaar: 2000

De Gladiator brengt ons naar de gloriedagen van het Romeinse Imperium. Maximus (Russell Crowe) is een machtig generaal, geliefd bij het volk en de ouder wordende keizer, Marcus Aurelius (Richard Harris). Wanneer de keizer zijn dood nadert en als troonopvolger Maximus verkiest boven zijn eigen zoon, Commodus (Joaquin Phoenix), ontstaat er een hevige machtsstrijd.

Deze eindigt in een verlies voor Maximus. Hij wordt samen met zijn familie ter dood veroordeeld en is niet in staat om hen te redden. De nieuwe wrede keizer Commodus maakt hem tot slaaf, waarna hij doorverkocht wordt om als gladiator het volk te vermaken. Strijder Maximus wordt de held van het volk en tracht op die manier opnieuw naar de top te stijgen. Klaar voor de wraak op keizer Maximus.

30. The Prestige

 • IMDb-score: 8,5
 • Genre: Drama, Mysterie, Sciencefiction
 • Jaar: 2006

Elke goede goocheltruc bestaat uit drie aktes. De eerste akte, de ‘belofte’, toont iets doodgewoon. In de tweede akte, het ‘keerpunt’, vormt de goochelaar dat gewone om in iets buitengewoon, waardoor je op zoek gaat naar het geheim. De derde akte heet ‘prestige’, wanneer iets schokkend plaatsvindt, iets dat je nooit eerder gezien hebt.

Regisseur Christopher Nolan brengt in zijn film een wereld van echte magie, iets waar goochelaars alleen kunnen van dromen. Een film over geheimen en het onmogelijke, over wetenschap en magie, over bedrog en jaloezie. Over twee goochelaars die elkaars rivaal worden en hierbij tot het uiterste gaan.

Wat vond je van dit artikel?

Top 30 Leukste Cadeaus voor Sportieve Vrouwen

Top 30 Rijkste Landen ter Wereld