Top 30 Beste Engelse Series Ooit Gemaakt

Televisie, we houden er allemaal van. Althans, hielden. De populariteit van televisie neemt steeds verder af. Echter, de series die erop te zien zijn of waren worden nog altijd geliefd. Vandaag de dag kijken we ze echter niet meer op televisie. We kijken ze op platformen als Netflix, Videoland, Disney + of Amazon Prime.

De beste Britse serie ooit gemaakt is Fawlty Towers. Fawlty Towers is een serie, gemaakt door John Cleese en Connie Booth, die te zien was op BBC2 tussen 1975 en 1979. De serie is door BFI (British Film Institute) verkozen tot beste Britse serie aller tijden en in de serie spelen acteurs en actrices als Prunella Scales, Andrew Sachs en Ballard Berkeley. De serie speelt zich af in het fictieve hotel Fawlty Towers. Over de serie later in het artikel meer!

Veel films en series worden gemaakt in Hollywood. Het is het walhalla van de film- en tv-industrie. Echter, Hollywood is niet de enige plek waar deze vorm van entertainment geproduceerd wordt. Het gebeurt overal op de wereldbol, in Nederland, in Australië, in Azië, in Zuid-Amerika, en ga zo maar door. Zo worden er ook films en series gemaakt in Groot-Brittannië. Maar wat zijn de beste Britse series ooit gemaakt?

Weten welke 29 andere series er in het lijstje van beste Engelse series ooit gemaakt staan? Lees dan snel verder!

1. Fawlty Towers

 • Te zien van – tot: 1975 – 1979
 • Te zien op: BBC2

Fawlty Towers is een Britse komedieserie die te zien was op de Engelse televisie, namelijk op het kanaal BBC2. Van de serie kwamen er in totaal 2 seizoenen uit, die beiden bestonden uit 6 afleveringen. In totaal kwamen er dus 12 afleveringen uit. Ook in Nederland werd de serie uitgezonden, namelijk door KRO. In Nederland heette de serie Hotel Op Stelten. Ook in België werd de serie uitgezonden. In België gebeurde dit onder de naam De Zoete Inval.

In het jaar 2000 werd de serie verkozen tot het allerbeste Britse televisieprogramma van de 20e eeuw. De eerste aflevering was te zien op 19 september 1975 en de laatste aflevering werd uitgezonden op 25 oktober 1979.

De serie vertelt het verhaal van de familie Fawlty. De familie Falty, bestaande uit Basil Fawlty en Sybil Fawlty, runde een hotel aan de zuikdkust van Engeland, in het plaatsje Swanage. In de serie komen veel misverstanden voor. De gevolgen hiervan zorgen voor interessante momenten en ontmoetingen.

2. The Wednesday Play

 • Te zien van – tot: 1964 – 1970
 • Te zien op: BBC1

The Wednesday Play was een Britse anthologieserie die in total 6 seizoenen duurde er te zien was op BBC1. De eerste aflevering was te zien in oktober 1964 en de laatste aflevering werd uitgezonden in mei 1970. De serie bestond uit toneelstukken, die wel specifiek voor televisie geschreven werden.

De serie werd bedacht, gerund en gemaakt door Sydney Newman en was te zien in het Engels. Het vervolg op de serie was de eerder genoemde serie Play for Today.

3. Doctor Who

 • Te zien van – tot: 1963 – 1989, 1996 – 1996
 • Te zien op: BBC1

Doctor Who is een Britse sciencefictionserie, gemaakt door de BBC (British Broadcasting Corporation). De serie werd in verschillende termijnen uitgezonden, maar begon in 1964. De serie werd bedacht door Sydney Newman, C.E. Webber en Donald Wilson en werd door tal van schrijvers geschreven. Ook waren er verschillende regisseurs actief als regisseur voor afleveringen van de serie.

De serie vertelt het verhaal van Doctor Who, een tijdreiziger.

4. The Thick of It

 • Te zien van – tot: 2005 – 2012
 • Te zien op: BBC1

The Thick of It is een Britse komedieserie die van 2005 tot en met 2012 op televisie te zien was. De serie stond bekend om zijn donkerdere humor en werd door 8 schrijvers geschreven, onder andere door Jesse Armstrong en Jesse Blackwell.

De serie duurde in totaal 4 seizoenen die alles bij elkaar bestaan uit 23 afleveringen. Elke aflevering duurde 29 minuten.

5. Monty Python’s Flying Circus

 • Te zien van – tot: 1969 – 1974
 • Te zien op: BBC1 / BBC2

Monty Python’s Flying Circus was een Britse komedieserie die te zien was op BBC. De eerste aflevering was te zien op 5 oktober 1969 en de laatste aflevering werd uitgezonden op 5 december 1974. Er werden in totaal 4 seizoenen gemaakt die bij elkaar bestonden uit 45 afleveringen. De muziek werd gecomponeerd door John Philip Sousa en in de hoofdrollen van de serie waren onder andere Graham Chapman, John Cleese en Terry Gilliam.

De serie bestond uit verschillende sketches. Deze sketches werden bedacht, geschreven en uitgevoerd door de komediegroep die bekends stond als de Monty Python’s.

6. The Crown

 • Te zien van – tot: 2016 – heden
 • Te zien op: Netflix

The Crown is één van de populairste series van de afgelopen jaren. De Britse historische dramaserie werd geschreven én bedacht door Peter Morgan. Peter Morgan is onder andere ook bekend van The Queen, Frost/Nixon en Rush. In totaal kwamen er al 4 seizoenen uit die bij elkaar bestonden uit 40 afleveringen. De serie wordt geproduceerd door Sony Pictures maar is te zien op Netflix.

De serie vertelt het verhaal van Elizabeth II gedurende haar regeerperiode over het Verenigd Koninkrijk. Het eerste seizoen werd uitgebracht op 4 november 2016 en het meest recente seizoen, het vierde, kwam uit op 15 november 2020. Vanaf nu zullen er nog 2 seizoenen gemaakt worden.

7. Boys from the Blackstuff

 • Te zien van – tot: 1982 – 1982
 • Te zien op: BBC2

Boys from the Blackstuff is een Britse televisie dramaserie die bestaat uit 5 afleveringen. De serie was origineel te zien van 10 oktober 1982 tot 7 november 1982 op het netwerk BBC2. De serie werd bedacht en geschreven door Alan Bleasdale en geregisseerd door Philip Saville.

In de hoofdrollen speelden Bernard Hill, Michael Angelis, Agan Igbon, Peter Kerrigan en Tom Georgeson. Naast de 5 afleveringen die er werden gemaakt voor de serie, waren er nog 2 extra afleveringen die onder de eerder genoemde serie Play for Today vallen. Deze behoren wel tot het verhaal van Boys from the Blackstuff.

8. Parkinson

 • Te zien van – tot: 1971 – 1982, 1987 – 1988, 1998 – heden
 • Te zien op: BBC1

Parkinson is één van de bekendste talkshows ooit op de Britse televisie. De eerste aflevering werd uitgezonden op 19 juni 1971 en was te zien op BBC. De presentator van de talkshow is Michael Parkinson. In totaal is de talkshow al in verschillende termijnen op de Britse televisie te zien geweest. De afleveringen, waarvan er inmiddels al 540 zijn, worden altijd goed bekeken.

Inmiddels zijn er al 31 seizoenen gemaakt, die in totaal dus bestaan uit 540 afleveringen. Elke aflevering duurt 60 minuten. In totaal is er dus al voor 32.400 minuten aan Parkinson gemaakt en te zien geweest op de Britse televisie.

9. Yes Minister / Yes, Prime Minister

 • Te zien van – tot: 1980 – 1988
 • Te zien op: BBC2

Yes Minister / Yes, Prime Minister is een serie Britse komedies die tussen 1980 en 1988 op de Britse televisie uitgezonden werden. Het eerste deel was Yes, Prime Minister en het tweede deel was Yes Minister. Het werd bedacht door Anthony Jay en Jonathan Lynn en in de hoofdrollen speelden Paul Eddington, Nigel Hawthorne en Derek Fowlds.

In totaal werden er 39 afleveringen gemaakt en deze waren allen te zien op BBC2. Elke aflevering duurde 30 minuten.

10. Brideshead Revisited

 • Te zien van – tot: 1981 – 1981
 • Te zien op: ITV

Brideshead Revisited was een Britse televisieserie die in 1981 te zien was op ITV. De serie was gebaseerd op de het gelijknamige boek van Evelyn Waugh. Dit boek werd gepubliceerd in 1945. De hoofdrollen in de serie werden gespeeld door Jeremy Irons, Anthony Andrews, Diana Quick en John Gielgud.

De serie vertelt het verhaal van Charles Ryder. Hij ontmoet veel leden van de familie Flyte, die katholiek en aristocratisch zijn. Deze ontmoetingen vinden allemaal plaats tussen 1920 en 1945. De serie is opgenomen in Castle Howard in Yorkshire.

11. Play for Today

 • Te zien van – tot: 1970 – 1984
 • Te zien op: BBC1

Play for Today is een anthologieserie die van 15 oktober 1970 tot 28 augustus 1984 op de Britse televisie te zien was. In totaal kwamen er meer dan 300 afleveringen uit. Allemaal waren het een soort televisie musicals. Het waren adaptaties van toneelstukken, boeken en andere verhalen.

Sommige afleveringen duurden ‘maar’ 50 minuten, waar andere afleveringen wel bijna 2 uur konden duren. Verschillende toneelstukken die aan bod zijn gekomen in de serie zijn bijvoorbeeld Rumpole of the Bailey en The Long Distance Piano Player.

12. Peaky Blinders

 • Te zien van – tot: 2013 – heden
 • Te zien op: BBC2 / Netflix

Peaky Blinders is een Britse dramaserie, bedacht en geschreven door Steven Knight. De serie vertelt het verhaal van de criminele bende genaamd The Peaky Blinders, die actief waren in Birmingham. Het verhaal speelt zich af tussen de Eerste- en de Tweede Wereldoorlog. Hoewel grote delen van de serie verzonnen zijn, zitten er ook kenmerken in die echt gebeurd zijn, daar het gebaseerd is op de echte bende.

De eerste aflevering was op 12 september 2013 te zien op BBC2. In totaal kwamen er al 5 seizoenen uit, waar nog een 6e achter aan gaat komen. Dit 6e seizoen zal het laatste seizoen van de serie Peaky Blinders worden. De vijf seizoenen die al uit kwamen bestaan bij elkaar uit 36 afleveringen. De serie werd geproduceerd door de BBC Studios.

13. Dad’s Army

 • Te zien van – tot: 1968 – 1977
 • Te zien op: BBC1

Dad’s Army was een Engelse komedieserie die van 31 juli 1968 tot 13 november 1977 in Groot-Brittannië te zien was op BBC1. De serie werd bedacht door Jimmy Perry en David Croft en werd geproduceerd door de laatstgenoemde David Croft. In de hoofdrollen speelden acteurs en actrices als John Le Mesurier, Arthur Lowe en Clive Dunn.

In vele landen internationaal werd de serie uitgezonden, zo ook in Nederland. De VARA zond de serie uit onder de titel Daar Komen De Schutters.

14. The Morecambe & Wise Show

 • Te zien van – tot: 1961 – 1983
 • Te zien op: BBC2 / BBC1 / ITV

The Morecambe & Wise Show was een Britse komedieshow waarin voornamelijk sketches voorkwamen. De serie draaide om de komedie act Morecambe & Wise en werd origineel geschreven door het schrijversduo Dick Hills en Sid Green. De taak als schrijver werd later overgenomen door Eddie Braben.

In de begindagen van de serie was deze te zien op BBC2, maar dankzij de enorme populariteit werd deze verplaatst naar BBC1. Vooral de kerstspecials werden goed bekeken. Deze werden soms wel door 20 miljoen mensen bekeken. De serie behoort daardoor tot de best bekeken Britse series aller tijden.

De serie liep in totaal voor 9 seizoenen, deze bestonden in totaal uit 71 afleveringen. De duur van de afleveringen waren gevarieerd, sommige afleveringen duurden 30 minuten, maar sommige duurden wel 65 minuten.

15. Edge of Darkness

 • Te zien van – tot: 1985 – 1985
 • Te zien op: BBC2

Edge of Darkness is een Britse miniseries die vooral zijn focus legt op de genres drama en thriller. De serie werd geschreven door Troy Kennedy Martin en geregisseerd door Martin Campbell. In totaal bestond de serie uit 6 afleveringen. Deze afleveringen waren te zien van 4 november 1985 tot 9 december 1985. Elke aflevering duurde 50 minuten.

In de serie volgen we het verhaal van Ronald Craven. Ronald Craven is een politieagent die onderzoek doet naar de moord op zijn dochter Emma. Dit onderzoek leidt tot verschillende ontdekkingen over corruptie binnen de overheidswereld.

16. Blackadder Goes Forth

 • Te zien van – tot: 1989 – 1989
 • Te zien op: BBC1

Blackadder Goes Forth is één van de 4 delen van de overkoepelende serie Blackadder. Dit specifieke deel werd uitgezonden in 1989 op BBC1. De gehele serie duurde van 15 juni 1983 tot 2 november 1989 en telde in totaal 24 afleveringen. 1 aflevering van de serie duurt 30 minuten.

De bekendste acteur uit de serie is Rowan Atkinson. Als je hem niet kent? Hij is onder andere bekend van zijn rollen als Mr. Bean en Johnny English.

Het verhaal speelt zich af tijdens de Eerste Wereldoorlog. De serie laat vooral de erbarmelijke omstandigheden voor de mensen die nauw betrokken waren bij de oorlog zien. Hierbij moet je denken aan soldaten, maar ook dokters die op het slagveld werkten. De serie is erg serieus, maar zeker een aanrader.

17. Absolutely Fabulous

 • Te zien van – tot: 1992 – 1996
 • Te zien op: BBC2 / BBC1

Absolutely Fabulous is één van de bekendste Britse sitcoms aller tijden. De sitcom draaide uiteindelijk voor 5 seizoenen. De originele serie liep van 12 november 1992 tot 11 maart 2005, maar er vond een naserie plaats van 2011 tot 2012. De bedenkers van de serie waren Jennifer Saunders en Dawn French en zij schreven de serie ook. De hoofdrollen werden gespeeld door Jennifer Saunders (één van de bedenkers), Joanna Lumley, Julia Sawalha, June Whitfield en Jane Horrocks.

De 5 seizoenen die in totaal uitkwamen bestaan uit 39 afleveringen en ze waren afwisselend op BBC1 en BBC2 te zien. Ook in Nederland was de serie te zien. De VPRO zond ze uit in 2015 en later zond ook de zender ONS ze uit.

In de serie zien we het verhaal van een gezin. In het gezin zijn verschillende mensen, die allen een andere blik op het leven hebben. We zien vooral hoe deze verschillen in visie en blik leiden tot interessante gebeurtenissen.

18. Peep Show

 • Te zien van – tot: 2003 – 2015
 • Te zien op: Channel 4

Peep Show is een Britse televisieserie. Het was een sitcom met daarin David Mitchell en Robert Webb. De serie werd geschreven door de twee eerder genoemde heren, met aanvulling van Jesse Armstrong en Sam Bain.

In totaal kwamen er 54 afleveringen van de sitcom uit, verdeeld over 9 seizoenen. Voor de serie werd onder andere een BAFTA Award en een Britisch Comedy Award gewonnen. De serie was te zien op Channel 4.

19. The World at War

 • Te zien van – tot: 1973 – 1974
 • Te zien op: ITV

The World at War is een Britse documentaireserie die het verhaal van de Tweede Wereldoorlog laat zien. De serie bestaat uit 26 afleveringen en was te zien van 13 oktober 1973 tot 8 mei 1974. De serie kostte in totaal 900.000 pond, rekening gehouden met inflatie is dit ongeveer 11.000.000 pond. Dit is omgerekend naar euro’s ongeveer 12,8 miljoen euro. Hiermee is het de duurste documentaireserie aller tijden.

Vele Britten vinden de serie een belangrijk stukje historie dat nooit vergeten mag worden. Je kunt het een beetje zien als de Briste Soldaat van Oranje. In de serie worden alle kanten van de oorlog laten zien, bijvoorbeeld hoe de levens van iedereen veranderen. Er wordt gekeken naar soldaten, burgers, slachtoffers, mensen in concentratiekampen en nog veel meer.

20. The Singing Detective

 • Te zien van – tot: 1986 – 1986
 • Te zien op: BBC1

Ook The Singing Detective is geschreven door Dennis Potter. Het is een Britse drama televisieserie die te zien was op BBC1 in 1986. In de hoofdrol van de serie speelde Michael Gambon en de serie werdd geregisseerd door Jon Amiel. De serie bestond uit 6 afleveringen, die de volgende titels hadden: Skin, Heat, Lovely Days, Clues, Pitter Patter en Who Done It.

De serie werd van 16 november 1986 tot 21 december 1986 en werd elke zonder uitgezonden op de Britse televisie. Later was de serie ook te zien op de Amerikaanse televisie, dit wel een tijdje later. Door vele professionals wordt het gezien als één van de beste Britse series ooit. Tevens wonnen de makers van de serie een Peabody Award in het jaar 1989.

21. Pennies from Heaven

 • Te zien van – tot: 1978 – 1978
 • Te zien op: BBC1

Pennies from Heaven was een Britse dramaserie die werd uitgezonden in 1978 op BBC1. De serie werd geschreven door Dennis Potter en geregiseerd door Piers Haggard. Er speelden ‘maar’ 3 acteurs/actrices in de serie. Dit waren Bob Hoskins, Cheryl Campbell en Gemma Craven. De serie was te zien in het Engels en bestond uit 6 afleveringen.

Het was één van Dennis Potter’s eerste series en wisselde het realisme van drama perfect af met spannende fantasie. Uit de serie zijn veel indrukwekkende acteerprestaties en verschillende populaire liedjes voortgekomen.

22. The Jewel in the Crown

 • Te zien van – tot: 1984 – 1984
 • Te zien op: ITV

The Jewel in the Crown is een Britse televisieserie die te zien was op ITV in het jaar 1984. De serie werd gemaakt door Cristopher Morahan, Jim O’Brien, Ken Taylor en Irene Shubik en was gebaseerd op de boekenserie van Paul Scott. Deze boekenserie bestond uit 4 delen en vertelde het verhaal van de Britse kolonie in India.

Deze serie specifiek vertelt het verhaal over de laatste dagen van deze Britse kolonie in India. Deze laatste dagen spelen zich af na de Tweede Wereldoorlog. De hoofdrolspelers waren Art Malik, Geraldine James en Saeed Jaffrey. De serie was te zien in zowel Engels als Hindi en in totaal kwamen er 14 afleveringen uit. Deze 14 afleveringen waren elk 53 minuten lang, behalve de eerste aflevering. De eerste aflevering was 1 uur en 46 minuten lang.

23. Who Wants to Be a Millionaire?

 • Te zien van – tot: 1998 – heden
 • Te zien op: ITV

Who Wants to Be a Millionaire? is geen fictieserie, maar wel een enorm populaire televisieserie. Het is een spelshow die een Groot-Brittannië startte. De bedenkers van de show zijn David Briggs, Mike Whitehill en Steven Knight. Inmiddels wordt het format over de hele wereld uitgezonden. De actuele eigenaar van het format is Sony Pictures, maar dit is al de derde eigenaar van het format.

In de serie krijgen kandidaten de kans maar liefst 1 miljoen te winnen. Dit kunnen zij doen aan de hand van vragen. Hoe verder ze komen in de lijst van vragen, hoe meer ze winnen. Zo is de eerste vraag ‘maar’ €100 euro waard, en de laatste vraag uiteraard €1 miljoen. Ze kunnen kiezen op een bepaald moment te stoppen, want als ze een vraag fout hebben verliezen ze alles. Tevens kunnen ze gebruik maken van een lifeline, dit is een hulplijn. Ze mogen dan bijvoorbeeld een vriend, vriendin of familielid bellen.

De opvallendste winnaar ooit is misschien wel John Carpenter, nee niet de filmregisseur. John Carpenter is een man uit Connecticut die de volledige prijzenpot won. Pas in zijn laatste ronde gebruikte hij zijn hulplijn. Dit deed hij niet voor hulp. Hij belde zijn vader om hem te vertellen dat hij op het punt stond een miljoen te winnen. Erg leuk om eens te bekijken!

24. Hancock’s Half Hour

 • Te zien van – tot: 1956 – 1961
 • Te zien op: BBC

Hancock’s Half Hour begon ooit als een radio komedie, maar werd later ook een televisie komedie die te zien was van 1954 tot 1961. De serie werd geschreven door Ray Galton en Alan Simpson. Zij waren een komedie scriptschrijver duo dat meer dan 50 jaar samenwerkte. In de serie kwamen onder andere Tony Hancock en Sindey James voor.

De hoofdrolspeler Tony Hancock speelde een overdreven en veel minder welvarende versie van zichzelf. Hij speelde Anthony Aloysius St. John Hancock. Anthony Aloysius was een comedian die woonde in East Cheam, een wijk van Londen.

25. Our Friends in the North

 • Te zien van – tot: 1996 – 1996
 • Te zien op: BBC2

Our Friends in the North is een Britse dramaserie die gemaakt werd door BBC en uitgezonden werd op BBC2. Er werd maar één seizoen gemaakt. Dit seizoen duurde 9 afleveringen en werd geschreven door Peter Flannery. Hij werkte bijvoorbeeld ook aan een musical-versie van de film Burnt by the Sun.

De serie vertelt het verhaal van 4 vrienden die in de stad Newcastle upon Tyne wonen. Deze stad ligt in het noordoosten van Egneland. Het verhaal wordt verteld over een periode van 31 jaar, namelijk van 1964 tot 1995. In de serie komen veel echte evenementen voor. Denk hierbij vooral aan politieke en sociale gebeurtenissen. Hierdoor wordt goed weergegeven in welke tijdsperiode je zit tijdens het kijken. The Guardian noemde het al eens de derde beste televisie drama aller tijden, de serie won 3 BAFTA’s (British Academy Televsion Awards) en won tal van andere prijzen.

26. The Up Series

 • Te zien van – tot: 1964 – 2019
 • Te zien op: ITV

The Up Series was een Britse documentaireserie die in 1964 te zien was. In de serie worden de verhalen van 14 verschillende Britten vertoond in hun 7e levensjaar. Naarmate de serie zich vordert worden ze steeds ouder. Het eerste deel heet dan ook Seven Up!, in de latere delen wordt de ‘seven’ verandert door het levensjaar waarin ze zich op dat moment bevinden.

Het eerste deel, kwam uit in 1964 en het meest recente deel kwam uit op 6 juni 2019. Of er nog nieuwe delen zullen volgen weten we op dit moment nog niet. De serie wordt geproduceerd door ITV. Echter, 1 deel (het deel dat uitkwam in 1998) werd geproduceerd door BBC en was dan ook op BBC1 te zien.

27. Fleabag

 • Te zien van – tot: 2016 – 2019
 • Te zien op: BBC1

Fleabag is een Britse dramedy. Dat betekent een combinatie van drama en komedie. De serie begon in 2016 en eindigde in 2019. In deze tijd werden er 12 afleveringen gemaakt, verdeeld over 2 seizoenen.

In de hoofdrol van de serie speelt Phoebe Waller Bridge, maar in de serie speelt onder andere ook Brett Gelman, die bekend staat om zijn rol als Murray Bauman in de Amerikaanse Netflix serie Stranger Things.

De film vertelt het verhaal over het bijzondere leven van Fleabag, een jonge vrouw uit Londen. De serie werd een tijdje ook uitgezonden in Nederland, maar werd erg slecht bekeken. Hierom werd besloten de serie van de buis te halen.

28. The Magic Roundabout

 • Te zien van – tot: 1965 – 1977
 • Te zien op: BBC1

The Magic Roundabout is een Engelse kinderserie die op televisie te zien was van 1965 tot 1977. De serie werd gemaakt door Danot Production en AB Productions onder leiding van Serge Danot. In totaal kwamen er 441 afleveringen uit.

De beelden van de Franse animatietelevisieserie Le Manège Enchanté werden gebruikt. Echter, de script en personages werden volledig aangepast. Het belangrijkste personage uit de kinderserie is Dougal, verschillende andere personages zijn Zebedee, Brian, Ermintrude en Dylan. Onder de personages vallen zowel mensen als dieren.

29. That Was the Week That Was

 • Te zien van – tot: 1962 – 1963
 • Te zien op: BBC

That Was the Week That Was was een Engels televisieprogramma die vooral aan elkaar hing van satire en komedie. De serie, die ook bekend stond als TW3, was te zien op BBC van 1962 tot 1963. In totaal werden er 2 seizoenen gemaakt, die bij elkaar bestonden uit 37 afleveringen. De eerste aflevering was te zien op 24 november 1962 en de laatste aflevering was te zien op 28 december 1963.

Er werd ook een Amerikaanse versie gemaakt. Deze gelijknamig Amerikaanse versie was te zien op NCB tussen 1964 en 1965. Hierin was David Frost, die ook in de Britse versie te zien was, ook te zien. Een aflevering van That Was the Week That Was duurde wekelijks 50 minuten en werd uitgezonden in zwart-wit formaat. Eén van de leden van de cast was Timothy Birdsall. Hij was tevens cartoonist en werkte bijvoorbeeld ook aan Private Eye en The Spectator.

30. Inside No. 9

 • Te zien van – tot: 2014 – heden
 • Te zien op: BBC2

Inside No. 9 is een Britse komedie anthologieserie die zich vooral focust op de wat donkerdere kant van komedie. De grappen zijn vaak gewaagd, maar de serie wordt erg gewaardeerd door het grote publiek.

De serie werd bedacht en geschreven door Reece Shearsmith en Steve Pemberton en zij spelen tevens de hoofdrollen. De regie wordt gedaan door tal van verschillende mensen. De beiden eerder genoemde heren hebben al afleveringen geregisseerd, maar naast hen ook 8 andere regisseurs.

De verhalen zijn elke aflevering weer anders, maar als je begint met kijken weet je dat je elementen van humor, horror en drama zult zien.

Wat vond je van dit artikel?

Top 30 Beste Restaurants in Leiden

Dit Is De Juiste Volgorde Van de Pirates Of The Caribbean Films