Top 10 Beste Aziatische Automerken

Het valt nog niet mee om zomaar even een top 10 van de beste Aziatische automerken te maken. Aziatische auto’s zijn namelijk in vrijwel alle gevallen gewoon goed. Dat blijkt elk jaar opnieuw uit de test die door de Consumentenbond uitgevoerd wordt.

Ondanks het auto geweld uit Duitsland, Italië en Frankrijk, krijgen de auto’s uit met name Japan en Korea al jaren de hoogste rapportcijfers. Razend knap, zeker gezien de miljoenen die in Europa elk jaar opnieuw geïnvesteerd worden.

De Aziatische auto’s blinken uit in technologie en zuinigheid en laten je vrijwel nooit in de steek. We zetten hier de beste tien Aziatische automerken voor je op een rij. Dat doen we uiteraard wel in de wetenschap dat over smaak niet te twisten valt.

Wat wél zeker is, is dat als je een auto uit deze lijst van tien automerken kiest, je altijd een betrouwbare en kwalitatief uitstekende auto aanschaft. Zorg dat je deze lijst paraat hebt, dan koop je nooit een kat in de zak maar altijd een excellente wagen.

1. Toyota

Toyota hoort bij de drie grootste automerken ter wereld en strijdt elk jaar weer om de koppositie met General Motors en Volkswagen. Toyota produceert rond de tien miljoen auto’s op jaarbasis.

Toyota is al vanaf 1937 actief en richt zich tegenwoordig behalve op auto’s ook op robots en biotechnologie. Nadat de focus eerst lag op onder meer weefmachines, werd de focus later met ontzettend veel succes gelegd op het maken van de beste auto’s ter wereld.

2. Hyundai

Hyundai is een Zuid Koreaans merk. Het houdt domicilie in Seoul en produceert behalve auto’s ook vrachtwagens. Ook produceren ze steeds meer elektrische auto’s. Hyundai is in elk geval de grootste van Zuid Korea. In eerste instantie begin dit merk in 1968 met de assemblage van de Ford Cortina.

Pas in 1973 ontwikkelde Hyundai een eigen model, een model dat een jaar later in Turijn gepresenteerd werd. Het was de legendarische Hyundai Pony.

3. Suzuki

Suzuki is een Japanse multinational. Het produceert behalve auto’s ook motoren. Het merk is al vanaf 1909 actief. Tegenwoordig werkt het nauw samen met Mazda. Suzuki is toch al van de samenwerking en neemt bijvoorbeeld dieselmotoren af van Fiat.

Suzuki richtte zich overigens eerst op de productie van weefgetouwen en wapens. Nadat de weefgetouwen tak verkocht werd, was er ruimte om met auto’s aan de slag te gaan. Dat is het merk met onder meer de Alto en Swift zeer goed afgegaan.

4. Mazda

Mazda is een Japans merk dat al in 1920 actief was. Bij het automerk werken rond de 50.000 mensen en Mazda geldt als een van de grootste Japanse automerken. Elk jaar rollen er anderhalf miljoen Mazda’s van de band.

Mazda heeft vijf grote fabrieken en was lang partner van Ford. Dat merk heeft nu echter nog slechts 2 procent aandelen. Mazda werkt momenteel inniger samen met Toyota.

5. Mitsubishi

Mitsubishi produceert elk jaar opnieuw meer dan een miljoen auto’s. Het merk bestaat al vanaf 1970 en een van de eerste modellen was de Leo. Het hoofdkantoor van Mitsubishi vind je in Tokio. Het merk maakt overigens ook lichte vrachtwagens.

In de loop der tijd kwamen er met succes verschillende modellen uit. Wie kent niet de Colt, Galant, Eclipse en Pajero? Overigens heeft Nissan een klein aantal aandelen in Mitsubishi, aandelen waar het wel vanaf wil.

6. Lexus

Lexus is vanaf 1989 de naam van de meest luxe uitvoeringen van het Toyota concern. Zeker in Amerika is Lexus er in geslaagd de concurrentie met gevestigde namen met succes aan te gaan.

De eerste Lexus die op de markt kwam, was de Lexus Excelsior, een auto die in Europa bekend werd als LS400. Deze auto ging meteen de concurrentie aan met de BMW 7 en de Mercedes-Benz S-klasse.

7. Honda

Honda staat bekend als producent van niet alleen auto’s, maar ook van motor- en bromfietsen. Tegenwoordig doet Honda nog veel meer en is het ook in de watersport actief en produceert het tuinmachines. Honda bezat ooit overigens de licentie van de Harley Davidson.

Van Honda kwamen in de loop der jaren enkele legendarische modellen op de markt. Wat dacht je van bijvoorbeeld de Accord en de Civic. Ook de auto’s van dit merk staan te boek als buitengewoon betrouwbaar.

8. Daihatsu

Het hoofdkantoor van automerk Daihatsu vind je in Osaka. Daihatsu is eigendom van Toyota en staat vooral bekend om de productie van de kleinere stadsauto. Daihatsu produceert overigens ook voor andere merken, waaronder Toyota.

Daihatsu heeft ook vestigingen in Maleisie en Indonesie en richtte zich in eerste instantie alleen op de productie van verbrandingsmotoren. De eerste motor die geproduceerd werd, was de 10-pak motor.

9. Kia

Kia is een merk uit Zuid Korea en is een onderdeel van Hyundai Motor Company. Kia ontwikkelt en produceert eigen personenauto’s en bedrijfswagens. Meest bekende Kia uitvoeringen zijn zonder twijfel de Picanto, Rio, Optima en de XCEED.

De eerste Kia rolde al in 1944 van de band, al betrof het toen nog Kia fietsen en motorfietsen. Pas veel later startte Kia ook met het produceren van zeer betrouwbare auto’s.

10. Subaru

Subaru is een Japans automerk, dat onderdeel uitmaakt van de Fuji Heavy Industries. Het merk is vernoemd naar het Zevengesternte, en dat zie je ook nadrukkelijk in het logo terug. Subaru is een ervaren rot in het valk overigens.

In 1954 werd namelijk al het eerste model, de Subaru 1500, uitgebracht. De codenaam van deze eerste auto was overigens P1 en de auto was gebaseerd op de Peugeot 403.

Maar er is meer

Met de top 10 zijn overigens niet alle Aziatische merken benoemd. Integendeel; zelfs. Zo kun je bijvoorbeeld ook kiezen voor een Acura, een Datsun, Grigliato, Hino, Infinity, Daewoo of SsangYong. Ook deze merken doorstaan de toets der kritiek met glans en verdienen stuk voor stuk het predicaat betrouwbaar.

En zo is de Aziatische automarkt de beste markt ter wereld. Steeds weer weet men in Azië te verrassen met nieuwe technologieën. Daar kan men in Europa nog een stevig puntje aan zuigen.

Wat vond je van dit artikel?

Top 30 Grootste Motorclubs Ter Wereld

Top 10 Leukste Vissen Voor In Een Vissenkom