Top 10 leukste Amazon Prime series in Nederland

Ben je op zoek naar een overzicht van de beste Nederlandse series op Amazon Prime? Lang was Netflix vrijwel de enige optie voor het legaal streamen van films en series.

Toen andere bedrijven ook potentieel zagen in het online aanbieden van films en series met een abonnement, had Netflix al snel veel concurrenten.

Een daarvan is Amazon met haar streamingdienst Amazon Prime Video. Je krijgt automatisch toegang tot Prime Video met het Prime-abonnement van Amazon, maar je kunt ook een los abonnement voor Prime Video nemen.

Maar wat biedt Prime Video nu eigenlijk aan en welke series móet je er gezien hebben? In dit artikel noemen we de 10 beste Amazon Prime Video-series, om daar een antwoord op te kunnen geven.

Bekijk ook onze top 10 lijst met beste series op Netflix.

1. House

De vrij unieke dokter Gregory House staat in deze ziekenhuisserie centraal. Hij mag dan wel geniaal arts zijn, hij is ook erg cynisch ingesteld, communiceert erg direct en is liever op zichzelf. Hij is zo graag op zichzelf, dat als het kon hij zelfs geen contact met zijn patiënten had.

Als bovengemiddeld arts kan hij kan mensen waarvan gedacht wordt dat ze ongeneeslijk ziek zijn als enige een diagnose geven en ze vervolgens behandelen.

De ziekenhuisdirecteur vindt dat zijn eigenzinnige gedrag te wensen overlaat, maar waardeert zijn prestaties. Hierdoor wil het niet altijd boteren tussen de twee. De enige vriend die dr. House heeft, is het hoofd van de oncologieafdeling.

Deze oncoloog probeert ervoor te zorgen dat House zich nog enigszins sociaal gedraagt. Het gebruik van het verslavende medicijn Vicodin door dr. House maakt zijn collega’s ongerust. House speelt zich daarom niet af in een alledaags ziekenhuis. Zolang het in het voordeel is van een patiënt, wordt er bijvoorbeeld zelfs door het team van House ingebroken in het huis van de patiënt.

2. Downton Abbey

Met 15 Emmy’s, 69 Emmy-nomaties en 3 Golden Globes is Downton Abbey een van de best bekroonde series ooit. Het draait in deze serie allemaal om de familie Crawley die in 1912 samen met hun huishoudelijke hulp in het Downton Abbey-landhuis wonen. Boven in het landhuis woont de familie en beneden woont het personeel.

Dat het verhaal in 1912 afspeelt, merk je wel aan de kostuums die door de personages gedragen worden. Ook gaat het al snel over het nieuws dat de Titanic gezonken is en vervolgens over de Eerste Wereldoorlog.

Tussen de Crawleys, die duidelijk van hoge stand zijn, en de lagere standen zijn voortdurend conflicten. Maar ook binnen de Crawleys zelf wil het niet altijd even lekker lopen.

3. The Office

Deze Amerikaanse versie van de Britse The Office gaat over het 9 tot 5-leven van de werknemers bij de Dunder Mifflin Paper Company.  De comedyserie is geheel in stijl van een zogenaamde documentaire, wat het een zogenaamde mockumentary maakt. De werknemers op het kantoor zijn allemaal typische gevallen, waar je er misschien wel een paar qua gedrag zult herkennen aan je collega’s.

Zo heb je de niet al te snuggere baas Michael Scott en de verkoper Dwigth, die zijn werk misschien wel té serieus neemt. Als directe tegenhanger van Dwight is er de ongemotiveerde verkoper Jim, die juist alles niet zo nauw neemt.

Zo neemt hij Dwigth maar al te graag in de maling. En dan heb je ook nog de receptioniste Pam, die verloofd is maar stiekem een oogje heeft op iemand anders uit het kantoor. Deze personages beloven maar een ding: een kantoor waar elke dag anders is en waar je zeker om zult kunnen lachen.

4. The Shield

Nooit eerder haalde een dramaserie zoveel Emmy Award-nominaties als de politieserie The Shield. De rechercheur Vic Mackey leidt hierin een team politieagenten, het zogenaamde The Strike Team. Dit team lukt het erg goed om de criminaliteit een halt toe te roepen, maar ze doen dit dan ook op volledig eigen wijze.

Denk hierbij maar niet dat alles volgens het boekje gebeurt, want criminelen onterecht laten opdraaien voor iets wat ze niet hebben gedaan is niet ongebruikelijk.

Ook verdient het Strike Team naast het politiewerk geld met overvallen op criminelen en het dealen van drugs. Het hoofd van het politiedistrict is op de hoogte van de praktijken van de corrupte rechercheur Mackey en zou hem daarom maar al te graag weg willen hebben.

Toch doet hij dit niet zomaar: het team van Vic Mackey behaalt desondanks de illegale bezigheden goede resultaten en er heerst vriendjespolitiek bij de politie. De serie wordt erg realistisch afgebeeld en kon daarom zelfs op kritiek van de echte politieafdeling uit Los Angeles rekenen, die liever niet geassocieerd wilden worden met de corrupte politieagenten uit de serie.

5. The Boys

De serie The Boys speelt zich af in een wereld waar superhelden als bekendheden worden gezien. Deze superhelden zijn in het bezit van het kwaadaardige bedrijf Vought International en er wordt veel geld over hen gewonnen. De meeste superhelden zijn corrupt, arrogant en ze gebruiken hun superkrachten voor de verkeerde dingen.

De zeven beste, en dus de kwaadaardigste, superhelden van Vought International vormen samen een team: The Seven.

Daarnaast heb je The Boys: een groep mensen onder leiding van ex-CIA-agent Billy Butcher die deze superhelden verafschuwen, met als enige doel de superhelden uit te schakelen. The Boys en de The Seven komen zodoende natuurlijkerwijze in conflict en daarbij kun je rekenen op veel actie.

6. Sneaky Pete

Wanneer oplichter Marius uit de gevangenis komt, zit de misdaadbaas die hij ooit beroofd had hem gelijk achterna. En wat doe je dan? Juist, je doet je voor als je ex-celgenoot Pete, wiens levensverhaal je vaak te horen hebt gekregen in de gevangenis.

Wat ‘Pete’ vervolgens als eerste doet, is zich zogenaamd herenigen met de grootouders van Pete, waarbij hij zich dus voordoet als de lang verloren kleinzoon.

De grootouders zien geen vuiltje in de lucht en geloven hem. Maar dan blijkt dat het bedrijf van de familie veroordeelden helpt vrij te komen op borgtocht, waardoor ze liegende criminelen maar al te goed herkennen.

En dan wordt het heet onder de voeten van Marius… Sneaky Pete werd geregisseerd door David Shore, bekend van de hierboven genoemde serie House, en Bryan Cranston, de acteur die Walter White uit Breaking Bad speelde.

7. The Man in the High Castle

Heb je je ooit afgevraagd wat er gebeurd zou zijn als de geallieerden nooit de Tweede Wereldoorlog gewonnen hadden? De schrijver Philip K. Dick in ieder geval wel, die hierover het boek The Man in the High Castle schreef. Dit boek is vervolgens verfilmd tot de gelijknamige serie, met inmiddels vier seizoenen.

Nazi-Duitsland en Japan hebben in deze serie samen Amerika in handen genomen en het vervolgens in drie delen onderverdeeld: het neutrale gedeelte rondom de Rocky Mountains, het gedeelte van de Japanners aan de Westkust en het gedeelte van de Nazi’s aan de Oostkust.

Hoewel de Japanners en de Nazi’s alles netjes verdeeld hebben onderling, groeit er een conflict tussen de twee. En geloof maar niet dat iedereen braaf onder het gezag is van de Nazi’s, want het verzet komt nog vaak in actie.

8. The Grand Tour

Jarenlang presenteerden Jeremy Clarkson, James May en Richard Hammond het enorm populaire autoprogramma Top Gear. Dat kwam allemaal tot een eind toen presentator Jeremy Clarkson in een ruzie een van de producers had geslagen.

Het contract van Clarkson werd daardoor niet verlengd en toen besloten de andere twee presentators het programma niet zonder hem te presenteren.

Prime Video was er toen snel bij om een contract met de drie te sluiten. Het gebruikelijke trio ging vervolgens het programma The Grand Tour presenteren. Elke week vond het programma plaats in een ander land, wat de naam dan ook logisch maakt.

Waar The Grand Tour zich ook afspeelt, het zal in ieder geval altijd gaan om de auto’s en de presentators als vrienden onderling.

9. Bosch

Net als The Man in the High Castle is ook Bosch gebaseerd op een boek. Ditmaal gaat het om de Harry Bosch-boekenreeks van de schrijver Michael Conelly. Het is een echte politieserie, waarbij rechercheur Bosch er twee jaar geleden van verdacht werd een verdachte te hebben vermoord.

Terwijl dit hem nog steeds achtervolgt, onderzoekt hij als rechercheur verschillende moordzaken.

De serie begint met de vondst van een vermoord jongetje in een bos, die al een hele lange tijd geleden vermoord blijkt te zijn. Het spannende verhaal en het goede acteerwerk zorg ervoor dat critici over de politieserie te spreken zijn.

Bosch is dankzij het succes keer op keer vernieuwd tot uiteindelijk een zesde seizoen. In februari is zelfs nog een laatste zevende seizoen aangekondigd.

10. The Marvelous Mrs. Maisel

Gesitueerd in New York City in 1958 is Midge Maisel de huisvrouw van een zakenman en stand-upcomedian. Althans, dat laatste mag nog niet helemaal lekker lukken en het succes is nog ver te zoeken. Op een dag komt Midge erachter dat haar man vreemdgegaan is.

Ze waagt zich vervolgens in een dronken en boze bui zelf aan stand-upcomedy en komt erachter dat zij hier, in tegenstelling tot haar ex-man, wel heel goed in is.

Haar verborgen talent heeft ze zo gevonden en haar carrière als stand-upcomedian is geboren, die ze voortzet onder de stagenaam Mrs. Maisel.

Niet alleen de stand-up optredens van de serie zijn grappig, maar ook de delen rondom zijn vaak erg komisch. De serie heeft dan ook niet voor niets in 2018 een Emmy én een Golden Globe mogen ontvangen voor beste komische serie.

Wat vond je van dit artikel?

Top 21 Beste Gratis Torrent Clients

Top 9 Redenen Waarom Avocado Zo Gezond Is