Top 22 Beste 7-Persoons Auto’s van dit Moment

Grote gezinnen, ze brengen veel voordelen met zich mee. Veel gezelligheid, altijd iets te doen en altijd iemand die er voor je is. Echter, ze hebben ook één groot nadeel, vervoer. Voor gezinnen van zes, of soms zelfs zeven personen is het erg lastig een geschikte auto te vinden. Dit al voor het gezin zelf, laat staan als ze nog één of twee extra passagiers mee moeten nemen.

De autofabrikanten hebben hier dé perfecte oplossing voor bedacht, 7-persoonsauto’s. Steeds meer auto’s worden uitgebracht als 7-persoonswagen of hebben een optie twee extra stoelen toe te voegen aan de vijf al bestaande stoelen.

De Volvo XC90 is volgens ons op dit moment de aller beste 7-persoonsauto op de markt. De auto is te koop vanaf een consumentenadviesprijs van €82.690. Zeker aan de prijzige kant dus, maar dan heb je ook alles wat je behoeft. De auto biedt genoeg ruimte om zeven personen te vervoeren, en daarbij past dan ook nog eens een flinke lading. Tevens beschikt de auto over de nieuwste technische snufjes, zoals een achteruitrijcamera, of adaptive cruise control.

Weten welke 21 andere 7-persoonsautos er in de top 22 staan? Lees dan snel verder! Ook voor antwoorden op veel gestelde vragen over 7-persoonswagens kunt u onder het lijstje terecht.

1. Volvo XC90

 • Adviesprijs: vanaf €82.690

De nieuwste Volvo XC90 stond een zware klus te wachten toen hij werd uitgebracht. Namelijk zijn voorganger, die in de afgelopen 12 jaar ontzettend veel verkocht werd en een ware achterban had ontwikkeld, overtreffen.

De Volvo XC90 biedt buitengewoon comfort, een erg mooi en luxueus interieur en daarbij is het een zeer praktische auto.

Er passen twee volwassenen op de voorste rij, dan nog eens drie in het midden en vervolgens twee op de achterste rij. Alle stoelen zijn zeer comfortabel en er is genoeg ruimte voor iedereen. Wanneer je de achterste rij stoelen omklapt, ontstaat er een laadruimte van 775 liter. Wanneer je dan ook nog eens de middelste rij stoelen omklapt komt daar nog eens 1176 liter bij.

Het enige echte nadeel van de auto is dat hij aan de prijzige kant is. De auto is niet voor iedereen weggelegd, maar als je het kunt betalen is het zeker de moeite waard. Je weet wat je krijgt en dat is een top auto met alles erop en eraan!

2. Kia Sorento

 • Adviesprijs: vanaf €44.975

De Kia Sorento is de grootste en een meest praktische auto die Kia tot nog toe uitbracht. De auto staat bekend om zijn erg ruime en luxueuze interieur, iets dat voor velen erg belangrijk is bij een SUV. Wanneer niet alle stoelen worden gebruikt ontstaat er ook nog eens een enorme laadruimte. De auto beschikt ook over twee hybride-opties, voor de mensen die graag goed doen voor het milieu.

De fenomenale kracht waar de auto over beschikt wordt aangedreven door een vierwielaandrijving. Dit zit standaard op alle modellen en geeft je de zekerheid van rijcomfort en veiligheid.

Het Sorento-model is niet meer zo goedkoop als deze ooit was, maar hij is er flink op vooruit gegaan. Alsnog is het een goedkoper optie ten opzichte van de Volvo XC90 of de Land Rover Discovery.

Tevens zitten er vele technische snufjes op, zoals Bluetooth, airconditioning en een achteruitrijcamera.

3. BMW X7

 • Adviesprijs: vanaf €128.376

Mensen die op zoek zijn naar zevenpersoonsauto die tevens erg sportief, maar ook comfortabel rijdt, zullen de perfecte rijervaring beleven in de BMW X7. De auto is zowel beschikbaar met een benzinemotor als met een dieselmotor.

Het is het populairste SUV-model dat BMW produceert, de rol die het overnam van de BMW X5. De auto is ruim vijf meter lang en heeft 8 versnellingen. De auto heeft tevens ontzettend veel mogelijke opties.

Het concept voor de auto lag al lang en er werd allang mee geëxperimenteerd door de Duitse autofirma. De auto werd namelijk al jarenlang tentoongesteld op verschillende autobeurzen en dergelijken.

De prijs is erg hoog en voor velen waarschijnlijk niet beschikbaar. De adviesprijs is startend vanaf €128.376, maar dit kan met opties zelfs oplopen tot €152.000. Deze SUV van BMW is dus erg duur, maar je krijgt er ook flink wat voor terug.

4. Audi Q7

 • Adviesprijs: vanaf €82.790

Met zijn unieke uiterlijk en erg ruime zitplaatsen biedt de Audi Q7 een goed gebalanceerde combinatie van stijl en kunnen. Het legendarische Audi-Quattro pakket zit er bij de Audi Q7 standaard op. Hierbij zit onder andere een vierwielaandrijving en een indrukwekkende 335 paardenkracht.

Tevens zit er een achteruitrijcamera op, dit mede doordat Audi veiligheid als topprioriteit ziet. Iets anders wat er om deze reden op zit, is dat de auto bijvoorbeeld uit zichzelf voetgangers herkent en hier het rijgedrag dan ook aan aanpast.

Het interieur van de auto zit er prachtig en modern uit en levert ook nog eens uiterste functionaliteit. Iets waar Audi wereldwijd om bekend staat.

5. Skoda Kodiaq

 • Adviesprijs: vanaf €38.605

De Skoda Kodiaq is de grootste auto die de autoproducent ooit maakte. Het model dient als de perfecte allrounder. De auto bevat een mooie combinatie van stijl, klasse en het is tevens een ontzettend praktische auto. Velen vinden de auto fijn rijden hij biedt het mogelijke comfort wanneer dat nodig is.

Het normale model van de auto komt met vijf stoelen, maar wanneer men de optie aanschaf voor ongeveer €900 meer, komt de auto met zeven zitplaatsen. De twee extra zitplaatsen zijn eigenlijk net niet ruim genoeg voor volwassenen. Dit maakt de auto natuurlijk niet minder geschikt voor grote gezinnen.

6. Citroën Grand C4 Spacetourer

 • Adviesprijs: vanaf €31.790

De Citroën Grand C4 Spacetourer is het bewijs dat een zevenpersoonsauto ook ontzettend stijlvol kan zijn. Het interieur is erg minimalistisch, maar bevat toch vele handige functies. Wanneer de achterste rij stoelen omgeklapt wordt, ontstaat er een ontzettende laadruimte. De Grand C4 Spacetourer van Citroën is duidelijk gemaakt voor families.

Wanneer men kiest voor de optie inclusief panorama dak, ontstaat er een ontzettend ruim zichtveld voor alle inzittenden, ook degene die op de achterste rij zitten. De prijs is niet krankzinnig hoog en daarmee is de auto waarschijnlijk een stuk geschikter voor vele gezinnen.

De auto rijdt ontzettend comfortabel en is door al zijn positieve kenmerken één van de beste zevenpersoonsauto’s op de markt op dit moment.

7. Toyota Highlander

 • Adviesprijs: vanaf €58.860

De Toyota Highlander is erg vergelijkbaar met de Toyota RAV4, maar dan stukken groter. De auto is enkel beschikbaar in een hybride-variant. Het model heeft tevens een enorme trekkracht, daar hij 2000 kilogram eenvoudig meetrekt. Een caravan of zware aanhanger kan er dus zeker achter.

Van binnen lijkt hij dus ontzettend op de RAV4, die ook van Toyota is. Er zijn verschillende interieurpakketten beschikbaar. Mogelijkheden binnen deze pakketten zijn bijvoorbeeld een panoramisch dak, een achteruitrijcamera en een draadloze telefoonoplader.

De Highlander is zeker niet goedkoop, maar de vele opties die de auto heeft maken de prijs zeker goed. Het is de perfecte auto voor mensen die veel zitplaatsen en tegelijkertijd veel laadruimte, evenals rijcomfort en een modern interieur zoeken.

8. Peugeot 5008

 • Adviesprijs: vanaf €37.100

De Peugeot 5008 is een van de meest onderscheidende SUV’s op de markt. De auto biedt zeven zitplaatsen en tegelijkertijd mooie looks en een fijn interieur. Gezien de wat hoger gelegen zitplaatsen heb je als bestuurder een ontzettend breed een ruim zicht.

Het interieur oogt erg futuristisch, maar is tegelijkertijd zeer gebruikersvriendelijk. De voorste vijf stoelen zijn enorm ruim, maar de achterste twee enigszins krap. DE auto heeft tal van opties, waardoor de prijzen ook erg variëren. Ook al ziet de auto er een beetje als een off-road-auto uit, maar vierwielaandrijving is geen optie, waardoor de auto eigenlijk alleen op de weg te gebruiken is.

9. Volkswagen Sharan

 • Adviesprijs: vanaf €41.500

De Volkswagen Sharan is dé Volkswagen die voor meerdere doeleinden dient, nadat zijn voorganger de SEAT Alhambra zijn productie in 2020 werd stopgezet. Het Sharan-model heeft deuren die openen als die van een busje, wat zorgt voor eenvoudige toegang tot de auto. Het interieur is van grote klasse, beter dan dat van de meeste auto’s in het lijstje.

Hoewel het uiterlijk van de auto er niet bijzonder uit ziet, zijn kwaliteiten buitengewoon. Vooral in de kleine ruimte, maar ook zeker op de snelweg, biedt de auto fascinerend rijcomfort.

De auto is duurder dan de Citroën Grand C4 Spacetourer, maar is dan ook aanzienlijk groter. De auto biedt zowel ruime zitplaats, als ruime laadplaats. De auto bevat een erg sterke benzinemotor. Dit alles maakt het een ideale zevenpersoonswagen.

10. Nissan X-Trail

 • Adviesprijs: vanaf €37.706

De standaardvariant van de Nissan X-Trail komt met vijf stoelen, maar voor ongeveer €1150 krijg je daar twee stoelen bij. De zevenpersoonswagen heeft een oplopend verloop. Daarmee wordt bedoeld dat elke rij naar achter iets hoger ligt. De tweede rij ligt dus hoger dan de voorste rij, en de derde rij weer wat hoger dan de tweede rij.

De auto is iets kleiner dan zijn Nissan-broertje de Nissan Qashqai, maar de X-Trail is erg modern en praktisch. Tevens bevat de auto een goed geproduceerd interieur en heeft het de optie en vierwielaandrijving toe te voegen.

Hoewel de auto iets minder topfuncties heeft als sommige andere, verdient hij zijn plek op het lijstje zeker. De prijskwaliteitverhouding van de Nissan X-Trail is erg goed.

11. Volkswagen Tiguan Allspace

 • Adviesprijs: vanaf €44.625

Hoewel de Volkswagen Tiguan al jarenlang een ontzettend succes is, moesten mensen voorheen naar een andere auto op zoek wanneer zij meer dan vijf zitplaatsen behoefden. Met de Volkswagen Tiguan Allspace is daar echter verandering in gekomen. Dit model biedt de mogelijkheid twee extra stoelen toe te voegen.

De twee achterste stoelen zijn wel nog altijd aan de krappe kant, er is nog ruimte voor verbetering bij de Volkswagen Groep dus. De rest van de auto, voldoet zeker aan zijn verwachtingen. Het interieur is super en het bevat één van de meest geavanceerde dashboards op dit moment op de markt.

12. Land Rover Discovery Sport

 • Adviesprijs: vanaf €53.977

De Land Rover Discovery Sport is de toevoeging die Land Rover al lange tijd nodig had. Hij is niet zo groot als een normale Discovery, maar alsnog zeer ruim. De stoelen op de middelste rij kunnen eenvoudig naar voren en naar achteren geschoven worden, wat er voor zorgt dat men simpel de beenruimte op elke rij aan kan passen.

Voor zeven mensen is de auto wel wat krap. Het model is zeer veelzijdig, wat het een goede allround SUV maakt. De auto rijdt eenvoudig door een laag water van ruim een halve meter en zorgt voor een ontzettend rijcomfort.

13. Opel Zafira

 • Adviesprijs: vanaf €52.755

De innovatieve Opel Zafira is dé vijfdeurse SUV van Opel die ruimte maakt voor zeven personen. De maximale snelheid van de auto zit tegen de 200 kilometer per uur aan en heeft een bereik van plus minus 800 kilometer.

De auto heeft, zoals eerder benoemd, zeven zitplaatsen. De achterste twee hiervan kunnen simpel weggehaald of neergezet worden, wat de auto erg flexibel maakt.

Wanneer de achterste rij stoelen wordt verwijderd, ontstaat er een enorme laadruimte. De Opel Zafira is dus perfect geschikt voor grote gezinnen, óf mensen die veel laadruimte nodig behoeven.

14. Mitsubishi Outlander

 • Adviesprijs: vanaf €36.530

De 150 PK-rijke Mitsubishi Outlander rijdt wanneer hij op zijn hardst gaat zo ongeveer 192 kilometer per uur. Op een volle tank kan ongeveer 1000 kilometer gereden worden, dat is helemaal van Amsterdam naar Lyon.

De rijervaring van de Mitsubishi Outlander is redelijk, maar kan niet bijzonder genoemd worden. Er is genoeg comfort, maar de auto’s hoger in het lijstje staan er beter voor. Echter, van binnen is het een top auto.

Hij beschikt over vrijwel alles wat een dagelijkse rijder behoeft. Navigatiesysteem, achteruitrijsensoren, cruise control en natuurlijk de stoelverwarming. Tevens is er enorm veel ruimte beschikbaar als laadruimte.

15. Volkswagen Touran

 • Adviesprijs: vanaf €38.465

Zeker niet de laatste Volkswagen in het lijstje, de Volkswagen Touran is een zevenpersoonsauto van Volkswagen die past in de MPV-categorie. MPV staat voor multi-purpose vehicle. Dit houdt in dat de auto zowel veel ruimte, als een hoge instap heeft.

De Volkswagen Touran zorgt voor een geweldige rijprestatie. De auto beschikt over 110 paardenkracht en hij tikt ongeveer de snelheid van 190 kilometer per uur aan.

De Touran heeft relatief een klein motortje, maar dit doet, zoals blijkt uit de cijfers, zeker niet ten onder aan de prestaties. De auto levert precies wat van een Volkswagen verwacht mag worden, maar dan in een groter dan normaal model.

16. Dacia Lodgy

 • Adviesprijs: vanaf €19.730

De enorm ruime Dacia Lodgy heeft, zoals elke auto in dit lijstje, maar liefst zeven zitplaatsen. Wanneer je minder personen vervoert in de auto, zorgt dat uiteraard voor meer laadruimte. Zo past bijvoorbeeld de driewieler of de fiets er nog makkelijk bij.

Een opvallend kenmerk van de Dacia Lodgy zijn de Smart Seats. Dit is een functie die ervoor zorgt dat stoelen ontzettend makkelijk verplaatst kunnen worden, waardoor er erg makkelijk geswitcht kan worden tussen laadruimte en zitruimte. Dit maakt de wagen erg flexibel, een enorm voordeel.

17. Hyundai Santa Fe

 • Adviesprijs: vanaf €43.470

In alles is de Hyundai Santa Fe bijzonder en uniek. Het is een SUV die enorm veel klasse en kwaliteit uitstraalt, en tegelijkertijd heb je met deze auto ontzettend veel ruimte en veiligheid. De auto ziet er wat sportiever uit dan vele auto’s in dit lijstje.

Ook in de prestaties is dit model wat sportiever. De auto heeft enorm veel power, snelheid en reikwijdte. Hoewel hij er van buiten dus sportief en daardoor wat kleiner uitziet, is er in de binnenkant enorm veel ruimte. Hierdoor kunnen veel mensen, of veel lading, ineens vervoerd worden.

18. Peugeot Rifter

 • Adviesprijs: vanaf €30.580

De Peugeot Rifter is meer een busje, dan het een auto is. Hierdoor heeft de auto enorm veel laadruimte, ruim meer dan gemiddeld. Het is auto die ideaal geschikt is voor grote afstanden, zoals vakanties naar het buitenland. Dit met name doordat er naast de ruime zitruimte tegelijkertijd veel ruimte overblijft voor de lading.

Een ander voordeel aan de Peugeot Rifter is dat hij groot en ruim is, maar niet zo groot dat hij bijvoorbeeld niet meer geschikt voor steden is. De Rifter van Peugeot kan dus gezien worden als een ware alleskunner.

19. Renault Espace

 • Adviesprijs: vanaf €71.880

De Renault Espace wisselt ruimte, stijl en innovatie perfect gebalanceerd af. Dit is zowel aan het interieur, als aan het exterieur te zien. Een bijzondere mogelijkheid aan de Renault Espace, iets wat nog niet erg populair en vaak te zien is in de zevenpersoonswagen-wereld, is het automatisch inparkeren. Ook beschikt de auto over een uitstekend geluidssysteem.

20. Nissan Qashqai

 • Adviesprijs: vanaf €30.790

Om van de Nissan Qasqhai een 7-persoonswagen te maken moet je een extra optie toevoegen, die je twee extra stoelen geef. De auto is erg ruim van binnen, wat hem ideaal maakt voor grote gezinnen. De twee extra stoelen zijn echter ook voor kinderen bedoelt, wat zitruimte op de derde rij ook ietwat krapper maakt.

De Nissan zorgt voor uitstekend rijcomfort en vermaak. Hij is betrouwbaar en vergt niet veel onderhoud. Ideaal voor mensen die een functionele, grote auto zoeken dus!

21. Land Rover Range Rover

 • Adviesprijs: vanaf €132.960

Ook bij de Land Rover Range Rover is het mogelijk zeven stoelen te hebben. De auto is op het gebied van kwaliteit, uiterlijk en comfort zeker beter dan veel auto’s die later in dit lijstje komen, maar de auto is ook stukken duurder. Dat is de reden dat hij iets lager staat dan de volgende auto’s, die gezien de kwaliteit misschien net wat minder zijn.

De Land Rover Range Rover heeft een prachtig, stilistisch uiterlijk, met bijzondere kenmerken, bijvoorbeeld zijn bijzondere daklijn en unieke zijaanzicht. De auto biedt enorm veel verschillende technologieën die de communicatie tijdens het rijden enorm vereenvoudigen.

22. Tesla Model X

 • Adviesprijs: vanaf €99.990

De Tesla Model X heeft de optie als 7-persoonsauto aangekocht te worden. De achterste rij stoelen kan dan omgeklapt worden in de bodem om op die manier een enorme laadruimte te creëren. Een nadeel van de Tesla is dat hij maar ongeveer 460 kilometer kan rijden op een accu.

Hoewel Tesla’s natuurlijk fantastische voertuigen zijn, staat de Tesla Model X toch zo laag op het lijstje. Dit met name door enkele nadelen die de auto met zich meebrengt. Een voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld de redelijk lage actieradius.

Met enkele aanpassingen, zoals een flinke verhoging van de actieradius, zou de Tesla Model X zomaar in één klap op plek-1 in het lijstje terecht kunnen komen. Elektrische auto’s zijn natuurlijk de toekomst, dus wie weet zien we binnenkort enkel nog Tesla’s op de weg rijden!

Veel gestelde vragen

Waarom een 7-persoonsauto?

Een 7-persoonsauto brengt enorm veel voordelen. Naast het feit dat er zowel veel mensen als veel lading in vervoert kunnen worden, brengt het ook veel andere voordelen met zich mee.

Ook voor bijvoorbeeld gezinnen van vier personen kan het een groot voordeel zijn. Onder andere, omdat er voor iedereen erg veel zitruimte is, en er daarnaast nog meer dan genoeg ruimte overblijft om spullen te vervoeren. Zo hoeft er tijdens de zomervakantie naar Zuid-Europa geen dakkoffer meer op de auto geïnstalleerd te worden!

Wat is de beste 7-persoonsauto, gekeken naar prijs-kwaliteitverhouding?

De ‘beste’ 7-persoonsauto is niet per se de één of de ander. Wat de één een top auto vindt, vindt de ander misschien helemaal niet zo een bijzonder auto. Het is iets subjectiefs.

Volgens ons is de beste 7-persoonsauto die op dit moment beschikbaar is op de markt, gekeken naar prijs-kwaliteitverhouding, echter de Kia Sorento. Het is de grootste en meest praktische auto die de Zuid-Koreaanse autofabrikant, opgericht in 1944, ooit uitbracht.

De auto beschikt over alles wat de reguliere autogebruiker behoeft. Zo heeft hij bijvoorbeeld een achteruitrijcamera, vierwielaandrijving en bluetooth. Daarnaast heeft de auto een enorme kracht en een gigantisch bereik. Ritten door heel Europa kun je er makkelijk mee doen.

Dat alles voor ‘maar’ €44.975. Verschillende opties kunnen deze prijs eventueel nog omhoog drijven.

Wat is de sportiefste 7-persoonsauto?

Net zoals de ‘beste’, is het ook subjectief wat de ‘sportiefste’ 7-persoonsauto is. De Volvo XC90, door ons genoemd als beste 7-persoonsauto, is zeker een kanshebber. Naast het enorme comfort en gemak dat met de auto komt, brengt hij ook zowel een sportieve uitstraling, als een sportieve rijervaring.

Ook zeker een noemenswaardige, is natuurlijk Land Rover Range Rover. De Range Rover-modellen van de Britse-autogigant Land Rover staan over het algemeen bekend als luxueuze en sportieve automodellen. De auto heeft een topsnelheid van 225 kilometer per uur. Ruim hoger dan alle andere auto’s in dit lijstje.

Voor veel mensen is snelheid katalysator in de beoordeling van hoe sportief een auto is. Wanneer je naar de maximum snelheid kijkt, kan de Land Rover Range Rover dus zeker genoemd worden als de sportiefste 7-persoonsauto die op dit moment op de markt is.

Zijn er ook elektrische 7-persoonsauto’s?

Er zijn zeker elektrische 7-persoonsauto’s. De Tesla Model X heeft de optie tot 7-persoonsauto gebouw te worden.

De maximale snelheid die de Tesla Model X weet aan te tikken is 262 kilometer per uur. De Model X zit aan de 100 kilometer per uur in ongeveer 2,6 seconde. Erg snel dus.

Een nadeel aan de elektrische Model X is dat hij een actieradius heeft van ‘maar’ 460 kilometer. Voor grote gezinnen die lange reizen willen maken niet ideaal.

Wat vond je van dit artikel?

Top 10 Meest Bekende Modeontwerpers Aller Tijden

Top 10 Mooiste Soorten Vijvervissen