Top 30 Best Betaalde Sporters ter Wereld

Topsporters verdienen heel veel geld. Ondanks dat de pandemie ervoor zorgde dat honderden sportevenementen geannuleerd werden ontvingen de best betaalde sporters van de wereld meer geld dan ooit.

Over het algemeen ontvingen de sporters 16% méér dan het jaar ervoor. Maar welke topsporter verdiende in het seizoen 2019-2020 het meeste geld? Wij hebben het voor je uitgezocht! Hier volgt een lijst van de 30 best betaalde topsporters ter wereld!

1. Conor McGregor

De Ierse bokser en free fighter Conor McGregor is misschien niet bij iedereen bekend, toch is hij volgens het Amerikaanse zakentijdschrift Forbes de meest verdienende topsporter van het afgelopen seizoen.

Alhoewel hij het laatste gevecht in de Ultimate Fighting Championship in juli 2020 van zijn tegenstander Dustin Poirier verloor, ontving hij maar liefst 38.000 euro per seconde voor dit gevecht. Maar het meeste geld verdiende hij het afgelopen jaar met de verkoop van zijn aandelen in de Ierse Whiskey met zijn naam.

In het totaal ontving deze rossig bebaarde sporter een inkomen van maar liefst 152 miljoen euro. En daarmee is hij met kop en schouders de meest verdienende topsporter van het seizoen 2019- 2020.

2. Lionel Messi

Lionel Messi

Lionel Messi is de beste voetballer aller tijden. Hij staat met een jaarinkomen van maar liefst 110 miljoen euro op de tweede plaats. Ondanks het publieke melodrama over de mislukte poging om Barcelona te verlaten en de weinige wedstrijden die gespeeld werden dit jaar door de pandemie ontving de Argentijnse topvoetballer een salaris van 71 miljoen euro.

Daarnaast wist hij nog een extra zakcentje te maken met zijn levenslange deal met Adidas en de kledinglijn ontworpen door Ginny Hilfiger, de zus van Tommy Hilfiger.

3. Christiano Ronaldo

Christiano Ronaldo

De 36-jarige Portugese voetballer Cristiano Ronaldo is de eerste persoon ter wereld die in februari 500 miljoen volgers op Facebook, Instagram en Twitter bereikte. Een maand later wist hij het record van de Braziliaanse legende Pelé te verslaan met een totaal van 770 doelpunten in competities. De voetballer is in dienst van Juventus en ontvangt een salaris van gemiddeld 54 miljoen euro per jaar.

Zijn inkomen wordt aangevuld door zijn levenslange deal met Nike, en inkomsten uit de CR7-business, waarbij hij zijn naam verbonden heeft aan merkkleding, accessoires, hotels en sportscholen. Zijn totaalinkomen in het afgelopen seizoen betrof ruim 100 miljoen euro.

4. Dak Prescott

Amerikaans voetbal speler Dak Prescott speelt voor de Dalles Cowboys heeft het afgelopen jaar maar liefst 90,5 miljoen euro aan inkomsten ontvangen. De uit Lousiana afkomstige speler ontving een tekenbonus van 55 miljoen euro en een salaris van 20 miljoen euro per jaar voor de komende 4 jaar.

Daarnaast wist hij nog ruim anderhalf miljoen euro in de wacht te slepen met zijn business deals met Sleep Number, een Amerikaanse beddengigant, de supermarktketen 7/11 en Direct TV.

5. Lebron James

De uit Ohio afkomstige Lebron James is een Amerikaanse basketballer die momenteel voor de Los Angels Lakers in de NBA speelt. Hij wordt in de wereld van het basketbal gezien als één van de beste basketbalspelers aller tijden.

De inmiddels 36-jarige topspeler heeft een prima seizoen achter de rug en verdiende ruim 26 miljoen euro met de sport. Hij wist daarnaast nog eens een spectaculaire 55 miljoen euro binnen te halen met zijn rol in de film Space Jam; a New Legacy, die in 2022 zal worden uitgebracht.

Ook de overstap van Coca-Cola naar Pepsi Cola en zijn aandelen in Fenway Sports Group, (eigenaar van de Boston Red Sox, Liverpool FC en Roush Fenway Racing) zijn hierin meegenomen. Totaal inkomen van deze lange basketballer: 81 miljoen euro

6. Neymar

Neymar

De Braziliaanse voetballer Neymar da Silva Santos Júnior speelt al sinds 2017 bij de Spaanse voetbalclub FC Barcelona. Hij staat op een welverdiende 6e plaats op de Top 30 Best Verdiende Sporters 2020. Bij de Spaanse voetbalclub ontvangt hij een salaris van 64 miljoen euro per jaar.

Neymar heeft 282 miljoen volgers op de Sociale Media en dat maakt hem na Christiano Ronaldo en Lionel Messi waardevol als gezicht voor topmerken. Na zijn contract met Nike’s Jordan Brand werd hij merkambassadeur voor het sportmerk Puma, en bracht hij zijn signature King-schoenen daar onder.

Deze bijbaantjes leverde hem nog eens een inkomen van 16 miljoen euro op. Hiermee komt zijn totaal inkomen op 80 miljoen euro, en daarmee eindigt hij net onder Lebron James in deze Top 30.

7. Roger Federer

Roger Federer

Stond de uit Zwitserland afkomstige toptennisser vorig jaar nog op de eerste plaats in de lijst van Best Betaalde Topsporters, dit jaar is hij gezakt naar de 7e plaats. Dit is onder andere te danken aan de corona pandemie en een knieblessure waardoor hij niet kon deelnemen aan de wedstrijden die alsnog gespeeld werden.

Hij liep als gevolg hiervan een hoop commissie mis. Toch wist deze bijna 40-jarige tennisspeler alsnog 76 miljoen euro binnen te slepen door zijn sponsordeals met Rolex, Credit Suisse en Uniqlo.

Het grootste gedeelte van het inkomen van de tennislegende komt van zijn aandeel in het Zwitserse atletiekkleding bedrijf met de naam On.

8. Lewis Hamilton

Lewis Hamilton

Formule 1 coureur Lewis Hamilton is geboren in Engeland en is inmiddels 36 jaar, wat vrij oud is voor deze sport. Hij rijdt al 7 seizoenen voor Mercedes en slaagde er in 2020 in zijn zesde Formule 1-kampioenschap met hun raceauto te winnen.

Zijn 11 raceoverwinningen van het vorige seizoen leverden hem zeer gezonde bonusbetalingen op, totaal goed voor 59 miljoen euro. Daarnaast ontving hij nog sponsorgeld van Tommy Hilfiger, Monster Energydrink en het sportmerk Puma.

Zijn totaalinkomen voor het raceseizoen 2019-2020 komt op een mooie 69 miljoen euro, en hiermee komt hij voor de tweede keer in de top tien van de best betaalde sporters van het jaar.

9. Tom Brady

Tom Brady

Op 43-jarige leeftijd heeft Tom Brady het meest lucratieve jaar van zijn legendarische carrière in het Amerikaanse voetbal achter de rug. De quarterback van de Tampa Bay Buccaneers sloot afgelopen jaar sponsordeals af met de brillenontwerper Christopher Cloos en het kledingmerk Fanatics.

Hij wist ook nog een flinke som geld te verdienen door zijn stem te verkopen aan virtuele Amerikaanse voetbalspellen en als commerciële pitcher. Ook het voor de zevende keer winnen van de Super Bowl legde hem zeker geen windeieren. Brady, die met zijn wellnessmerk TB12 al een voet in het ondernemerschap had ondergedompeld, lanceerde onlangs een filmproductiebedrijf en een NFT-platform.

Hij wist het afgelopen jaar een kleine 38 miljoen euro te verdienen met zijn sport, en nog eens 26 miljoen euro aan neveninkomsten te incasseren, wat zijn totaalinkomen op een bescheiden 64 miljoen eurootjes brengt.

10. Kevin Durant

Kevin Durant

Basketballer Kevin Durant is de superster van de Brooklyn Nets. In het basketbal seizoen van 2019-2020 stond hij niet opgesteld vanwege een achillesblessure. Dit gaf hem veel tijd en hij ontwikkelde zich als een volwaardige mediamagnaat bij het bedrijf Boardroom en voor zijn eigen firma Thirty Five Ventures.

Daarnaast werkte hij als uitvoerend producent van Two Distant Strangers, wat een Oscar voor beste live-action korte film ontving. Hij kocht afgelopen zomer aandelen in Philadelphia Union van MLS. In 2016 investeerde hij ongeveer 85.000 euro in de start-up van Uber en deze verzilverde hij in 2020 met een prima winst.

Het grootste gedeelte van zijn inkomen, 37 miljoen euro, komt uit deze neveninkomsten en ondanks dat hij dit seizoen niet veel basketbalwedstrijden heeft gespeeld wist hij toch nog een gezellige 26 miljoen euro van de Brooklyn Nets te ontvangen. Totaal inkomen dit seizoen 63 miljoen euro, goed voor de 10e plaats.

11. Steven Curry

Basketballer Steven Curry wist tweemaal de titel van ‘best betaalde speler in de NBA’ te veroveren. In 2017 tekende hij zijn eerste contract van 168 miljoen euro. Sindsdien heeft hij gedurende vier seizoenen het hoogste salaris van de competitie ontvangen.

In 2017 richtte Curry een nieuw bedrijf op, SC30, waarin hij zijn investeringen, merkgerelateerde partnerschappen en filantropische ondernemingen beheert. In November 2020 lanceerde hij zijn eigen sportlijn, Curry Brand, in een poging om te concurreren met Nike’s Jordan Brand.

Als basketballer ontving de 33- jarige een inkomen van 29 miljoen euro en als selfmade business man verdiende hij nog eens een kleine 33.5 miljoen euro. Het totaal van 62.5 miljoen euro is gelukkig genoeg om in het zonnige Californië een leuk stulpje te bekostigen.

12. Naomi Osaka

Naomi Osaka

Noami Osaka is met een totaal inkomen van 51 miljoen euro de eerste vrouw op de lijst met Best Betaalde Sporters.

De Japanse toptennisster ontving 4.2 miljoen euro aan prijzengeld en wist dit met sponsordeals van Airbnb, All Nippon Airways, Beats Electronics, BodyArmor, Frankies Bikinis, GoDaddy, Google, Hyperice en Levi Strauss & Co flink naar boven op te schroeven.

Vrouwen krijgen over het algemeen veel minder betaald in de topsport. Dit heeft niets te maken met de prestaties, maar met de aantrekkingskracht van het publiek.

13. Tiger Woods

Tiger Woods

Eldrick “Tiger” Woods is een Amerikaanse golfspeler die ook wel wordt gezien als één van de beste golfers aller tijden. In 1996 werd hij professional en in april 1997 won hij de meest prestigieuze golfwedstrijd van de wereld, The Masters.

Woods liep in februari 2021 ernstig been- en voetletsel op als gevolg van een ernstig auto-ongeluk en heeft daardoor dit jaar geen deel kunnen nemen aan de professionele wedstrijden.

Toch slaagde hij er vanuit zijn ziekenhuisbed in een lucratieve businessdeal af te sluiten met de verkoop van zijn gelijkenis aan de “PGA Tour 2K”-videogame franchise. In 2020 werd de eerste openbare golfbaan ontworpen door Woods, in Payne’s Valley in Missouri geopend. Zijn totale jaarinkomen wordt geschat op ruim 50 miljoen euro.

14. Russell Westbrook

Russell Westbrook

Een jaar nadat basketballer Russell Westbrook was aangekocht voor de Houston Rockets werd hij in December 2020 verhandeld aan de Washington Wizards. In 2017 tekende Westbrook een 5-jarige contractverlenging met het kledingmerk Thunder ter waarde van $ 207 miljoen dollar, destijds het grootste contract in de NBA.

De negenvoudig All-Star verlengde zijn deal met Nike’s merk Jordan in 2017 met nog eens tien jaar en in 2018 ontving hij zijn eerste signature-schoen.

De Olympisch Gouden medaillewinnaar bezit tien autodealers in de omgeving van Los Angeles die miljoenen dollars op zijn bankrekening bijschrijven. Sportinkomsten 27 miljoen euro, overige inkomsten 22 miljoen euro, Totaal 49 miljoen euro. Goed gedaan!

15. Patrick Mahomes

Patrick Mahomes

Alhoewel de Amerikaanse voetballer Mahomes niet goed scoorde in de Super Bowl van februari 2021, blijft hij wel goed scoren met het aangaan van nieuwe sponsors en businesspartners.

Na het winnen van een belangrijke wedstrijd vorig jaar wist hij een aandelendeal met BioSteel Sports Nutrition af te sluiten. In juli 2020 tekende Mahomes een contractverlenging van tien jaar met de Chiefs ter waarde van 425 miljoen euro. Zijn totale inkomen bedroeg afgelopen jaar iets meer dan 45 miljoen euro.

16. James Harden

James Harden

Er ging voor basketbal speler Harden een grote wens in vervulling toen hij in januari 2021 de Houston Rockets verliet en aangekocht werd om te spelen voor de Brooklyn Nets.

Hij tekende een vierjarig contract ter waarde van $ 171 miljoen en zal in het laatste seizoen volgend jaar een eindsom van $ 47 miljoen ontvangen. Hij werd het gezicht van Adidas en investeerde in juli 2019 $ 15 miljoen in de Houston Dynamo van MLS. Totaalinkomen van het afgelopen jaar ruim 43 miljoen euro, en hiermee komt hij op nummer 16 van deze lijst.

17. David Bakthiari

In November 2020 tekende de Amerikaanse voetbalspeler Bakthiari een contractverlenging bij The Packers van vier jaar, ter waarde van maximaal $ 105,5 miljoen. Het contract werd in februari 2021 veranderd en in het nieuwe contract van Bakhtiari werd een salaris van gemiddeld $ 23 miljoen per jaar overeengekomen, een record voor een aanvallende lijnverdediger.

Als gevolg van rib- en knieblessures werd hij in het seizoen van 2020 niet veel opgesteld, maar in de voorgaande vier seizoenen werd hij benoemd tot lid van het All-Pro eerste of tweede team. Vorig jaar ontving hij een dikke 40.5 miljoen euro aan salaris en nog eens een half miljoen aan bijverdiensten, totaal goed voor 41 miljoen euro.

18. Ronny Stanley

Stanley tekende in oktober 2020 een contract van vijf jaar met de Ravens, ter waarde van $ 100 miljoen. Helaas miste hij het grootste gedeelte van het Amerikaans Voetbal seizoen 2020 als gevolg van een enkelblessure, maar hij schijt dit seizoen weer mee te spelen.

Zijn salaris is vastgesteld op 39.5 miljoen euro per jaar, en nog eens 5 ton aan neveninkomsten, wat hem een totaal inkomen geeft van 40 miljoen euro.

19. Giannis Antetokounmpo

Giannis Antetokounmpo

In december 2020 tekende basketbalspeler Antetokounmpo een vijfjarig supercontract van $ 228 miljoen met de Bucks, met een opt-out na het vierde jaar. Antetokounmpo werd twee maal uitgeroepen tot Most Valuable Player van de NBA, wat enorme bonussen van sponsors zoals Nike tot gevolg had.

In 2019 bracht Nike de Zoom Freak 1 uit, de grootste signature schoenlancering in de basketbalgeschiedenis van Nike. Disney heeft in 2020 een deal afgesloten om een film te maken over het leven van Antetokounmpo.Giannis heeft het afgelopen jaar 18.5 miljoen aan salaris ontvangen, en nog eens 21 miljoen euro aan overige inkomsten.

Met een totaal inkomen van net onder de 40 miljoen euro valt Antetokounmpo nog net in de Top 20 van best betaalde sporters van het afgelopen jaar.

20. Dustin Johnson

Dustin Johnson

Op de 20ste plaats van deze top 30 staat weer een golf speler. Johnson veroverde de FedEx Cup 2020 en ontving de hoofdprijs van 15 miljoen dollar. Vertraagd door de pandemie wist hij twee maanden zijn tweede grote titel te claimen met een overwinning op de Masters.

Johnson sloot in 2020 een deal met Perfect Practice en verlengde in januari 2021 zijn deal met TaylorMade. Dustin won 20.5 miljoen euro aan prijzengeld en ontving nog eens een kleine 17 miljoen aan overige inkomsten wat een totaal geeft van 37.5 miljoen euro per jaar.

21. Klay Thompson

Klay Thompson

Basketballer Thompson wordt gezien als een band e beste spelers van deze tijd. Hij tekende in 2019 opnieuw bij de Golden State Warriors voor $ 190 miljoen over een periode van vijf jaar. Thompson stond tijdens het seizoen 2019-20 aan de kant nadat hij zijn kruisbanden had gescheurd en het seizoen 2020-21 miste hij vanwege een achillespeesblessure.

Maar zelfs in blessuretijd slaagde hij erin om sponsorcontracten af te sluiten met Waiakea Water, Bevel en NERF. Daarnaast heeft hij een 10-jarig contract met het Chinese schoenenmerk Anta ter waarde van $ 80 miljoen exclusief bonussen en royalty’s. Hij is ook medeoprichter van Just Live CBD.

De drievoudig NBA-kampioen en vijfvoudig All-Star staat gepland om samen met de nummer 4 van deze lijst Lebron James te verschijnen in de film ‘Space Jam: A New Legacy’. Zijn inkomen wordt geschat op iets minder dan 37.5 miljoen euro per jaar.

22. Joey Bosa

Amerikaans voetballer Joey Bosa tekende in juli 2020 een contract bij de LA Chargers van vijf jaar ter waarde van $ 135 miljoen, en was hiermee de eerste speler voor deze club met een contract van over de $ 100 miljoen.

Hij is de oudere broer van 49ers pass-rusher Nick Bosa, en speelde tijdens zijn universiteitsopleiding basketbal, maar besloot na zijn studie zijn broer te volgen in het Amerikaanse voetbal.

Zijn salaris voor seizoen 2019-2020 bedroeg 36 miljoen euro, en aan neveninkomsten ontving hij 8 ton, waarmee hij met iets minder dan 37 miljoen euro net onder Thompson eindigt op onze lijst.

23. Kyrie Irving

Kyrie Irving

Na 2 jaar voor de Boston Celtics gespeeld te hebben tekende basketballer Kyrie Irving in 2019 een vierjarig contract van $ 141 miljoen bij de Brooklyn Nets. In 2016 zorgde hij ervoor dat de Cleveland Cavaliers hun allereerste NBA-kampioenschap konden spelen, maar hij werd de zomer erna verkocht aan de Celtics.

De Nike schoen van Irving behoren tot meest verkochte sneakers en is zeer populair bij NBA-spelers. De Pepsi advertentie met Irving als de bejaarde oom Drew leidde uiteindelijk in 2018 tot een speelfilm; Irving is gedeeltelijk eigenaar van het personage.

De film maakte een brutowinst van $ 47 miljoen aan de kassa, en Irving tekende sponsorcontracten met General Mills en Aleve, die aan de film waren gekoppeld. Ondanks deze fantastische prestaties blijft zijn inkomen over het afgelopen jaar hangen op 36.5 miljoen euro.

24. Jalen Ramsey

Jalen Lattrel Ramsey speelde universiteitsvoetbal bij Florida State, en werd daarna opgesteld door de Jacksonville Jaguars als vijfde overall in de 2016 NFL Draft. De Amerikaanse voetballer met het goedlachse gezicht speelde vorig seizoen de sterren van de hemel voor de Rams.

Dit leverde hem een contractverlenging op voor de komende vijf seizoenen van $ 105 miljoen. Het afgelopen seizoen ontving hij een inkomen van ruim 35 miljoen euro. De 26-jarige Ramsey heeft aandelendeals met BioSteel Sports Nutrition en het alternatieve investeringsplatform Rally. Raising Cane’s Chicken Fingers en Grubhub.

Hieruit ontving hij een inkomen van nog eens 1.25 miljoen euro. Totaal goed voor 36.25 miljoen euro.

25. Trent Williams

Williams tekende in maart 2021 een verlenging van zes jaar ter waarde van $ 138 miljoen om bij de 49ers te blijven. Williams is een actief handelaar in NBA Top Shots en heeft geïnvesteerd in het maken van NBA-verzamelobjecten, gemaakt door Dapper Labs.

Williams heeft ook een collectie vastgoedbeleggingen in appartementencomplexen en eengezinswoningen. Hij ontving 35.miljoen euro aan speelgeld en een half miljoen aan overige inkomsten, wat zijn totaal op 36 miljoen euro brengt.

26. Myles Garnett

Amerikaans voetbalspeler Myles Garnett tekende in juli 2020 een vijfjarig contract van 125 miljoen dollar met de Browns.

De verdediger ontving voor zijn inzet in het voetbalteam een inkomen van 35 miljoen euro en ruim 8 ton aan neveninkomsten. Totaal iets minder dan 36 miljoen euro.

27. Max Verstappen

Max Verstappen

Op nummer 27 dan de eerste Nederlander in de lijst. Formule 1 racer Max Verstappen werd in 2015 de jongste coureur ooit en het jaar daaropvolgend de jongste racewinnaar van de F1

Het Formule 1 seizoen 2019-2020 racete hij voor Red Bull en wist hij een derde plaats in het kampioenschap te bemachtigen. Dit leverde hem miljoenen euro’s aan bonussen op. Totaalinkomen 35.75 miljoen euro.

28. Serena Williams

Serena Williams

De tweede vrouw in de lijst van best betaalde topsporters van het seizoen 2019-2020 is tennisster Serena Williams. Williams heeft bijna 20 zakelijke partners en met haar tennisspel $ 94 miljoen aan prijzengeld verdiend, twee keer zoveel als elke andere vrouwelijke atleet.

De afgelopen zes jaar heeft Serena via Serena Ventures in meer dan 50 start-ups geïnvesteerd met een portefeuille van minimaal $ 10 miljoen. Ze lanceerde in 2018 een zelf gefinancierde, direct-to-consumer kledinglijn, S by Serena.

In april 2021 tekende Williams een first-look tv-deal met Amazon Studios met een docuserie over haar leven. Totaal ontving Serena 35.5 miljoen euro.

29. Phil Mickelson

Phil Mickelson

De 50-jarige Mickelson won in mei 2021 het PGA-kampioenschap en met een totaal van zes grote overwinningen werd hij de oudste grote winnaar in de golfgeschiedenis.

Het door hem gewonnen prijzengeld bedraagt in totaal meer dan $ 94 miljoen en maakt van hem de 2 na best verdiende golfer in de geschiedenis van het golfspel, net onder Tiger Woods.

“Lefty” was medeoprichter van Coffee For Wellness en sloot een partnerschap at met VistaJet. Met deze sport en zijn neveninkomsten verdiende Phil Lefty Mickelson een bedrag van 34.5 miljoen euro.

30. Damian Lilliard

Lillard staat momenteel onder contract bij Portland voor het seizoen 2024-25 met een gemiddeld salaris van meer dan $ 40 miljoen per jaar.

Zijn kenmerkende schoenenlijn van Adidas behoort tot de best verkochte producten van alle spelers De zesvoudig All-Star heeft in elk seizoen van zijn carrière de Trail Blazers naar de play-offs geleid, behalve in het eerste, toen hij werd uitgeroepen tot rookie van het jaar.

Lillard heeft drie studioalbums uitgebracht onder zijn rapnaam Dame D.O.L.L.A. en is daarnaast ook ambassadeur voor de Special Olympics. Met een totaalinkomen van ruim 25.5 miljoen euro is hij de laatste op de lijst van top 30 best betaalde sporters van 2019-2020.

Wat vond je van dit artikel?

Top 30 Leukste Beroepen voor Vrouwen

Top 30 Beste MPV Auto’s van dit Moment