Top 10 Best Betaalde MBO Banen

De meeste mensen denken bij een goed betaalde baan dat je per definitie een universitaire studie moet hebben gevolgd, maar dat is zeker niet altijd het geval. Er zijn namelijk best wel wat MBO banen die goed betalen. MBO banen zijn meestal toegepaste, praktische beroepen.

Als je speelt met de gedachten om een MBO diploma te behalen of je hier net voor geslaagd bent en werkzoekende bent, het is altijd goed om te bedenken welke banen het meeste geld in de la brengen.

Let op: het kan zijn dat het starterssalaris iets minder hoog is, maar gemiddeld kun je binnen een jaar tijd doorgroeien naar een hogere functie en dus meer geld verdienen. Daarnaast is er na een MBO opleiding ook de mogelijkheid je eigen bedrijf te beginnen.

Bekijk ook: Top 10 Moeilijkste MBO Opleidingen | Top 10 Best Betaalde Banen Zonder Diploma | Top 10 Best Betaalde Banen Bij De Overheid | Top 10 Slechtst Betaalde Banen Van Nederland | Top 30 Leukste MBO Opleidingen | Top 30 Leukste Beroepen voor Vrouwen

Je werkt dan waarschijnlijk wel extra hard, maar je verdient ook nog meer als je eigen baas bent. Je leest hier alles over de 10 best betaalde MBO banen.

De best betaalde MBO baan is die van Hardware Deskundige. We vallen maar meteen met de deur in huis: een Hardware Deskundige kan tot wel 7.000 tot 8.000 euro bruto per maand verdienen. Dat is niet mis voor een MBO baan, en deze staat dan ook met stip op nummer 1.

Wil je alles weten over de 10 best betaalde MBO banen? Lees dan gauw verder.

1. Hardware Deskundige

7.000 bruto per maand

Zoals gezegd, loont het zich ontzettend om Hardware Deskundige te zijn. Maar wat doet zo iemand eigenlijk? Een Hardware Deskundige houdt zich bezig met alle hardware, de elektronische installaties, systemen, computers en ICT, binnen een bedrijf.

Dit is vandaag de dag onmisbaar en ontzettend belangrijk voor alle bedrijven, iets wat het hoge loon wellicht verklaard. Hardware en veiligheidssystemen van bedrijven moeten nu eenmaal op en top werken binnen hedendaagse bedrijven, anders worden er grote verliezen geleden.

Houd je dus van ICT en wil je graag veel verdienen? Zoek dan naar een baan als Hardware Deskundige.

2. Offshore Werker

4.500 bruto per maand

Wellicht ben je niet bekend met de term Offshore Werker, maar dit beroep biedt een mooi maandsalaris van 4.500 bruto per maand.

Een Offshore Werker werkt op een booreiland en je werk kan heel veelzijdig zijn. Er zijn op zo´n platform arbeiders en technici aan het werk. Afhankelijk van de taak die je vervult, loopt je salaris op.

Het is dan ook hard werken op een boorplatform en je bent vaak langere tijd van huis. Zo wordt er meestal in ploegendiensten gewerkt die bijvoorbeeld 2 weken op het platform wonen en werken, en 2 weken vrij hebben.

3. Systeem Analist

4.000 bruto per maand

Nog een IT-gerelateerde MBO baan die goed verdient is Systeem Analist. Een Systeem Analist zorgt ervoor dat de operationele en zakelijke kant van software in een bedrijf goed werkt.

Zoals met de baan Hardware Deskundige, is ook die van de Systeem Analist vandaag de dag onmisbaar in een modern bedrijf. Het is een erg veelzijdige baan omdat ieder bedrijf vaak een eigen softwaresysteem heeft die jij moet analyseren en soms zelfs ontwerpen.

Soms kan de werkdruk hoog zijn, omdat alles altijd op rolletjes moet lopen. Maar daar staat dan ook een mooi salaris tegenover, van wel 4.000 euro bruto per maand.

4. ICT-specialist

3.550 bruto per maand

We blijven nog even in de technische sferen, op nummer 4 vinden we ICT-specialist die maar liefst 3.550 bruto per maand in the pocket heeft.

Deze specialist zorgt ervoor dat de informatica en communicatie binnen een bedrijf volledig goed werkt. Alle ICT in het bedrijf moet probleemloos zijn werk doen, en daar moet de ICT-specialist voor zorgen.

De specialist moet bijvoorbeeld goed in de gaten houden of alle programma´s en computers up-to-date zijn, en of er nog genoeg ruimte in het systeem is. Dat kan soms dus stressvol zijn, maar er staat ook een goed salaris tegenover.

5. SEO-expert

3.335 bruto per maand

Heb je weleens gedacht hoe het kan dat precies dat artikel of die reclame opduikt, over die vakantie waar je het net over had? Of hoe het kan dat na één keer zoeken bij een online zoekmachine je op elke andere pagina dezelfde soort advertenties ziet?

Dat heeft allemaal te maken met Search Engine Optimization, een term waarin een SEO-expert in gespecialiseerd is.

Een zeer belangrijke taak dus in vele moderne bedrijven, en daarom goed betaald. Je kunt terecht bij bedrijven of als freelancer aan de slag.

6. Maatschappelijk Werker

3.197 bruto per maand

Het eerste sociale beroep in deze lijst, Maatschappelijk Werker. Een heftige MBO baan met veel verantwoordelijkheid en mensenwerk.

Maatschappelijk werkers ondersteunen bijvoorbeeld kinderen, verslaafden, gevangenen of vluchtelingen. Ze moeten complexe plannen opstellen en uitvoeren en bijvoorbeeld helpen met het vinden van een verblijfplaats of werk.

Dit werk is nooit saai, en doordat het af en toe emotioneel zwaar kan zijn, is het goed betaald met 3.197 euro bruto per maand.

7. Procesoperator

3.111 bruto per maand

Een Procesoperator zorgt ervoor dat (technische) processen van een bedrijf allemaal goed werken.

Je wordt Procesoperator door de MBO opleiding Procestechniek te volgen die bestaat uit de niveaus A, B, en C. Het meest krijg je betaald wanneer je Procesoperator C bent, met gemiddeld 3.111 euro bruto per maand na minimaal een jaar werkervaring.

Een Procesoperator C heeft dan ook de meeste verantwoordelijkheid en vaak de leiding over een team Procesoperators niveau A en/of B.

8. Verpleegkundige MBO

2.877 bruto per maand

Ook een Verpleegkundige MBO krijgt een goed salaris voor zijn of haar werkzaamheden. Verpleegkundigen MBO niveau gaan meestal aan de slag in een woonzorgcentrum, in een ziekenhuis of als (zelfstandig) thuisverpleger.

Het werk is ontzettend gevarieerd en geen dag is hetzelfde. Als Verpleegkundige help je mensen, en dat kan veel voldoening geven.

Gemiddeld verdienen Verpleegkundigen MBO zo´n 2.877 euro bruto per maand een jaar na het tekenen van hun eerste contract.

9. Autocad Tekenaar

2.700 bruto per maand

Wist je dat projecten in de bouw, de petrochemie en infrastructuur meestal een Autocad Tekenaar in dienst hebben om alle ideeën uit te tekenen? Een belangrijke rol dus, en een Autocad Tekenaar verdiend dan ook 2.700 euro bruto per maand met een jaar werkervaring.

De tekeningen worden met de computer gemaakt en worden in 3D-techniek uitgevoerd zodat constructies en concepten goed vormgegeven worden.

Uitkomsten van deze tekeningen moeten duidelijk zijn omdat onderaannemers en leveranciers ze goed moeten kunnen interpreteren.

10. Weg- en Railtransport

2.411 bruto per maand

Als je een passie hebt voor transport, onderweg zijn of treinen, kom je met deze MBO baan goed weg. Weg- en Railtransport inkomsten per maand staan namelijk als laatste in deze top 10 met 2.411 euro bruto per maand.

Weg- en Railtransport medewerkers zijn bijvoorbeeld trambestuurder, busschauffeur, vrachtwagenchauffeur of machinist. Ook bestaat de mogelijkheid om de planning voor deze beroepen uit te voeren, als je zelf liever niet constant onderweg bent.

Zo zijn er Weg- en Railtransport medewerkers die routes en werkroosters maken voor het team van het transportbedrijf. Erg veelzijdig dus en je komt zeker altijd voor nieuwe uitdagingen te staan!

Wat vond je van dit artikel?

Top 10 Grootste Amerikaanse Multinationals (Jaaromzet)

Top 10 Meest Gebruikte Soorten Anticonceptie