Top 10 Meest Beroemde Mensen Aller Tijden

Beroemd zijn klinkt voor velen zo aanlokkelijk, maar het is niet voor iedereen weggelegd.

Beroemdheden werken vaak jaren aan de weg en hebben naast successen ook met de nodige tegenslagen te maken.

De meeste beroemde mensen aller tijden hebben allen gemeen dat zet een grote persoonlijkheid hebben en over groot talent beschikken. Lees hier alles over de 10 meest beroemde mensen ooit.

De meest beroemde mens aller tijden is de Engelse autodidact in Geologie, Biologie en Natuurlijk Historie Charles Robert Darwin. Hij leefde van 1809 tot 1882.

Hij is degene die ontdekte dat evolutie van soorten en natuurlijke selectie is. Deze opvatting over evolutie werd rond 1850 door de meeste wetenschappers geaccepteerd.

1. Charles Darwin

Charles Darwin

De opvoeding van Darwin was gelovig maar gedurende zijn leven gin hij steeds meer twijfelen aan dit geloof door zijn waarnemingen en ontdekkingen.

Hij was vooral geïnteresseerd in de evolutie van levende wezens.

Voor zijn onderzoeken reisde hij naar Australië, Zuid-Amerika en het zuiden van Afrika. Ook bezocht hij verschillende grote eilandengroepen in de Indische en Grote Oceaan.

In al deze landen bestudeerde hij de plaatselijke fossiele en geologie. De bevindingen van deze studies Leiden tot zijn wereldberoemde evolutietheorie.

2. Albert Einstein

Albert Einstein

Er zijn maar weinig mensen op de wereld die zoveel van de hersencapaciteit gebruiken als Albert Einstein. Deze beroemdheid leefde van 1879 tot 1955.

Hij was Wiskundige, Natuurkundige en wetenschapper en filosofeerde vooral over deze onderwerpen waardoor hij de meest invloedrijke natuurkundige van de vorige eeuw werd.

Zijn vergelijking E=mc2 werd wereldberoemd.

Albert Einstein won de Nobelprijs voor het ontwikkelen van de relativiteitstheorie die er later voor zorgde dat de zwaartekracht verklaard kan worden

3. Michael Jackson

Michael Jackson

Op nummer drie staat niemand minder dan Michael Jackson geboren in 1958 en gestorven in 2009.

De King of pop is natuurlijk wereldberoemd en hij zorgde ervoor dat de entertainmentindustrie een verandering doormaakte.

Hij wordt gezien als een van de meest succesvolle artiesten van de vorige eeuw en heeft een typische stem en bijzondere dansbewegingen die hem onderscheiden van andere artiesten.

Zijn carrière begon als lid van de Jackson five. In de tachtiger jaren brak hij internationaal door met het album Thriller waar meer dan 65 miljoen exemplaren van zijn verkocht.

4. Prinses Diana

Prinses Diana

Diana Spencer, bekend als Prinses Diana van Wales, leefde van 1961 tot 1997. Haar bijnaam was Lady Di en ze was de eerste echtgenote van de Britse kroonprins Charles.

Ze zette twee kinderen op de wereld, de prinsen William en Harry. De prinses was meteen enorm populair en geliefd en werd beschermvrouw van vele projecten.

In de jaren 90 liep het huwelijk tussen de prinses en de kroonprins stuk en werd Diana door de pers belaagd.

Op 31 augustus 1997 of 4.00 uur kreeg prinses Diana een auto-ongeluk in Parijs waarbij ze op slag dood was.

Waarna er een publieke rouwperiode aanbrak. Onder andere Elton John pracht een nummer uit speciaal voor haar.

5. Leonardo da Vinci

Leonardo da Vinci

Leonardo da Vinci leefde van 1452 tot 1519 en is tot op de dag van vandaag nog beroemd.

Hij was kunstenaar, beeldhouwer, Architect, Cartograaf, Geoloog, Ingenieur, Botanicus, Wiskundige en schrijver.

Leonardo was dus van alle markten thuis en juist deze kennis en interesse zorgde ervoor dat hij veel dingen uitgevonden heeft en prachtige kunst heeft gemaakt.

Zo maakte hij de Mona Lisa, het Laatste Avondmaal, de Man van Vitruvius en de Dame met een Hermelijn. Ook is hij de uitvinder van onder andere de parachute.

6. Elvis Presley

Elvis Presley

De King of rock ’n roll: Elvis Aaron Presley, beter bekend als Elvis Presley. Deze legende leefde van 1935 tot 1977 en was een Amerikaanse zanger en acteur.

Zijn muziekcarriers begon in 1954 toen hij met zijn single Heartbreak Hotel op nummer 1 in de hitlijsten van de Verenigde Staten terecht kwam.

Elvis maakte vele nummers in de rockabilly, rock ’n roll, blues en gospel stijl.

Niet gek dus dat Elvis behoorlijk wat Awards en Grammy’s heeft gewonnen, en dat het een van de meest beroemde mensen aller tijden is.

7. Abraham Lincoln

Abraham Lincoln

De 16e President van de Verenigde Staten mag zeker niet in deze top 10 ontbreken. Abraham Lincoln leefde van 1809 tot 1865, het jaar waarin hij werd vermoord tijdens zijn ambtsperiode.

Hij maakte de bloedigste burgeroorlog van Amerika mee en deed er alles aan om een vakbond op te zetten en te behouden.

Daarnaast was hij de President die de slavernij afschafte, de nationale overheid wilde versterken en de economie wilde moderniseren.

8. Madonna

Madonna

De Queen of Pop, oftewel Madonna, is een van de meest beroemde mensen aller tijden. Madonna Louise Veronica Ciccone werd in 1958 geboren en is een Amerikaanse zangeres en actrice.

Ze brak door met nummers als Like a Virgin, Like a Prayer en Isla Bonita. Naast zangeres is ze ook danseres.

Met name door MTV was het mogelijk voor haar snel een imago op te bouwen en in 1983 een hit te scoren met Holiday.

Met haar vroege muziek wilde Madonna taboes doorbreken. Ze is tot vandaag de dag de bestverkopende en succesvolste vrouwelijke artiest ter wereld.

9. Steven Spielberg

Steven Spielberg

Steven Allan Spielberg werd in 1946 geboren en na een jeugd waarin hij dromerig en verlegen was, werd hij een wereldberoemde Amerikaanse regisseur en producent.

Zijn successen in de 20e eeuw zijn vooral in de jaren ’70, ’80 en ’90, met films als Jaws , E.T. The Extra-Terrestrial, Indiana Jones en Jurassic Park.

Al deze films hadden behoorlijk wat invloed op de filmindustrie. Zijn tweede film ooit, Jaws, brak alle bioscoop records met een winst van meer dan 100 miljoen dollar.

10. Mahatma Gandhi

Mahatma Gandhi

De Indier Mahatma Gandhi leefde van 1869 tot 1948 en was voorstander van de geweldloosheid beweging. Daarmee werd hij wereldberoemd is hij de 10e persoon in deze lijst.

Hij wilde vrijheid voor de mensheid en streefde voor etnische vriendschap, mensenrechten en zelfbestuur.

Hierdoor werd hij de leider van de onafhankelijkheidsbeweging in India, het land waar hij bekend staat als vader van de natie oftewel ‘bapu’. Gandhi werd in januari 1948 vermoord.

Wat vond je van dit artikel?

Top 10 Landen Met Het Hoogste IQ

Top 10 Grootste Griekse Eilanden