Top 10 Meest Bekende Mannelijke Amerikaanse Acteurs

De lijst van bekende mannelijke acteurs afkomstig uit Amerika is lang, heel lang. Er staan zoveel grote namen op, dat het moeilijk is de allerbeste aan te wijzen.

Onze lijst bevat de grote namen van het begin van het millennium tot nu.

Op nummer 1 van onze lijst ‘meest bekende Amerikaanse acteurs’ is ingenomen door Leonardo DiCaprio. De acteur heeft een indrukwekkend aantal films achter zijn naam staan.

Wedden dat jij ook de films van de nummers 2 tot en met 9 kent?

1. Leonardo DiCaprio

Leonardo DiCaprio

Leonardo DiCaprio is geboren in 1974. Zijn acteercarrière begon in 1989 met een klein rolletje in de tv-serie The new Lassie (Lassie is een hond). Daarna was Leo niet meer van het doek weg te slaan.

Ook toen Leo de status van kindster eenmaal was ontgroeid bleef hij geliefd bij het grote publiek. Sterker nog, de knappe jongeman deed veel meisjesharten sneller kloppen.

Enkele filmtitels waarin Leo meespeelt zijn What’s eating Gilbert Grape (zijn doorbraak als filmster) Romeo and Juliet, Titanic, The Beach, The Aviator, Blood Diamond, The Wolf of Wallstreet, en zijn laatste succesfilm Don’t Look Up

2. Brad Pitt

Brad Pitt is in het jaar 1963 geboren in Illinois. Na zijn journalistieke opleiding in Missouri te hebben afgerond vertrok hij naar Los Angeles.

Niet lang daarna werd hij gecast voor bijrolletjes in tv-series zoals Growing Pains en de soapserie Dallas.

Zijn grote doorbraak op het witte doek kwam met de film Thelma & Louise uit 1991.

Enkele andere titels van films die door het grote publiek zeer gewaardeerd werden zijn Ocean’s Eleven (tot en met Fifteen) Interview with a Vampire, Se7en, Seven Years in Tibet, Mr & Mrs Smith, Inglorious Basterds en zijn laatste film Once Upon a Time in Hollywood.

3. Johnny Depp

Johnny Depp

In 1963, in een klein dorpje in Kentucky werd Johnny Depp II geboren als zoon van een gewone, middenklas familie.

Hij wilde graag muzikant worden, en stopte op zijn 16e met school om met zijn band naar LA te gaan en daar op te treden.

Zijn toenmalige vriendinnetje stelde hem voor aan acteur Nicolas Cage. Deze hielp hem bij het verkrijgen van zijn eerste acteerrol in de film Nightmare on Elmstreet.

Zijn grote doorbraak kwam met de tv-serie 21-Jumpstreet. Maar Johnny heeft vooral veel bekendheid gekregen door de vertolking van het personage Captain Jack Sparrow in de Pirates of The Caraïben reeks.

Andere grote films waarin Depp is te zien zijn The Tourist, Alice in Wonderland, Secret Window, Charlie and the Chocolate Factory, Finding Neverland, Platoon, en What’s eating Gilbert Grape (met Leo Di Caprio).

4. John Travolta

John Travolta

De Amerikaanse acteur John Travolta timmert al langer aan de weg. Zijn eerste succes kwam met de muziekfilms Saturday Night Fever uit 1977 en Grease uit 1979, de jaren van de disco.

In de jaren 80 ging het even niet zo goed met zijn acteercarrière. Maar in de jaren 90 kwam hij weer keihard terug met de lollige film Look who’s Talking en de films Face/Off en Get Shorty.

Zijn rol in de film Pulp Fiction van producer Quentin Tarantino wist hem opnieuw in de schijnwerpers te zetten.

Andere succesfilms waarin John Travolta mee heeft gespeeld zijn Domestic Disturbance, Swordfish, Ladder 49, Be Cool, From Paris with Love en Gotti.

5. Will Smith

Will Smith

De in 1968 geboren acteur Will Smith, aka The Fresh Prince is acteur, rapper en producent.

Alhoewel hij het als rapper/hiphopper niet slecht deed, brak Will Smith pas echt door bij het grote publiek als acteur in de tv-serie The Fresh Prince of Bel Air.

Deze serie was door de NBC speciaal voor hem geschreven.

De film Bad Boys uit 1995 was zijn eerste grote succes. Andere grote titelfilms van deze veelzijde acteur zijn Men in Black, Independence Day, The Persuit of Happiness, en I am Legend.

6. Tom Cruise

Tom Cruise

De New Yorker Tom Cruise is in 1962 geboren. Tom kreeg zijn eerste acteerrol in 1981, in de film Endless Love, maar hij werd pas echt bekend met de film Risky Business uit 1983.

De scene waarin hij al play-backed en in zijn onderbroek een sliding door de gang maakt is later in veel andere films herhaald. Het succes van de film Top Gun bewees dat Tom geen eendagsvlieg was.

Verdere hits van deze New Yorker in hart en nieren zijn Cocktail, Rain Man, the Firm, Interview with a Vampire (met Brad Pitt), Mission; Impossible en Valkyrie

7. Denzel Washington

Denzel Washington

Denzel Hayes Washington is in 1974 geboren in Mount Vernon. Na zijn eerste film Carbon Copy uit 1981, kreeg hij een rol aangeboden in de tv ziekenhuis serie St. Elsewhere.

Dit heeft hij zes jaar gedaan en ontwikkelde zich als een lieveling van het publiek.

Dat Denzel nog meer in zijn mars had dan het spelen van een soap dokter bleek al snel. Denzel heeft in prachtige films gespeeld zoals Glory, Cry Freedom, Malcom X, The Book of Eli en zijn laatste film, The Little Things.

8. Kevin Hart

Kevin Hart

De in 1979 in Philadelphia geboren Kevin Hart is zijn carrière begonnen als stand-up comedian.

In het jaar 200 werd hij gecast voor de tv-serie Undeclared. Alhoewel de serie maar één seizoen op het scherm was, werd Kevin opgemerkt door de producenten in Hollywood.

Hij kreeg een rol in Scary Movie aangeboden en zo begon zijn acteercarrière van de grond te komen.

In tegenstelling tot Denzel, die vooral serieuze rollen speelt, ligt het talent van de slechts 1.65 meter grote Kevin vooral op het komische vlak.

Vooral in de films Central Intelligence en Jumanji waarin hij de 2 meter lange en even zo lollige Dwayne Johnson bijgenaamd The Rock) als tegenspeler heeft, komen deze goed tot zijn recht.

Ook in de Epic Movie en Meet Dave brengt de unieke komische stijl van acteren van Kevin de hele film op een hoog niveau.

9. Bruce Willis

Bruce Willis

Bruce Willis is in 1955 op een Amerikaanse legerbasis in Duitsland geboren, en opgegroeid in New Jersey. Op zijn 18e jaar trok hij naar New York om zijn droom om acteur te worden achterna te gaan.

Hij trad in het begin vooral op in het theater, maar werd in 1985 gevraagd voor de tv-serie Moonlighting, waar hij samen met Sybil Shepard in speelde.

De serie liep vier jaar en bracht hem bekendheid bij het grote publiek. In 1988 brak hij definitief door in de filmwereld met de eerste film uit de Die Hard serie.

Andere bekende films waarin Bruce Willis heeft gespeeld zijn The Expendables, Perfect Stranger, Sin City, Hostage, The Six Sense, Pulp Fiction, Look who’s Talking (beiden met John Travolta) en Miami Vice.

10. Tom Hanks

Tom Hanks

De laatste, maar zeker niet de minste Amerikaanse acteur van onze lijst is natuurlijk voor Tom Hanks. Hanks groeide op in een zwaar religieus gezin.

Ondanks dat zijn familie er zwaar op tegen was, besloot de 16-jarige Hanks met school te stoppen en het toneel op te gaan. Een paar jaar later vertrok hij naar New York waar het theater erg in trek was.

In 1980 kreeg hij zijn eerste filmrol aangeboden in de triller He knows you re alone. Zijn eerste echte grote rol was in de succesvolle, artistieke film Sleepless in Sealte.

In zijn rol van de aan AIDS leidende Andrew Becket in de film Philadelphia wist hij enorm veel respect af te dwingen.

Andere grote titels zijn natuurlijk Forrest Gump, Toy Story (hij is de stem van Woody), Apollo 134, Saving Privat Ryan, cast Away, The Green Mile, The Da Vinci Code en Finch.

Wat vond je van dit artikel?

Waar zit je hart?

Top 10 Meest Beroemde Amerikaanse Uitvinders