Top 10 Meest Bekende Disney Vogels

Hoewel in de meeste Disney films mensen centraal staan, zijn er ook behoorlijk wat rollen weggelegd voor dieren. Een veelgebruikte soort uit het dierenrijk is dan ook de vogel. De vogelpersonages in Disney films zijn altijd interessant en hebben vaak een intelligente rol, juist een hele domme, of maken je enorm aan het lachen.

Wellicht komen namen van personages als Iago, Zazu, Jutter, Flit, en Heihei je bekend voor. Wist je dat er in alle Disney producties meer dan 100 personages zijn weggelegd voor vogels? Dat is een indrukwekkend aantal, en wij hebben de 10 meest bekende Disney vogels voor je samengesteld.

De meest bekende Disney vogel is zonder twijfel Donald Duck. Dit was ook een van de eerste Disney producties, en de eerste film kwam dan ook al in 1934 uit. Een echte klassieker dus, deze vogel die ons al bijna een eeuw laat lachen, gieren en brullen.

Wil je weten welke Disney vogels nog meer bekend zijn? Lees dan gauw verder.

1. Donald Duck

Wie kent hem niet, de snel boze eend met vlinderdas, pet en matrozenhemd. We hebben het uiteraard over niemand minder dan Donald Duck, een van de eerste vogelpersonages in de geanimeerde films van Disney.

De eerste film van deze gehumeurde eend kwam in 1934 uit. Donald Duck komt steevast in moeilijkheden, maar weet alles op te lossen door zijn moed en vastberadenheid. Hoewel hij altijd pech heeft en snel boos wordt, weet hij zich altijd uit de penarie te helpen.

Het feit dat deze vogel al bijna een eeuw onder ons is, is nogal bijzonder. Daarom een verdiende plek op nummer 1.

2. Iago

De beroemde rode vogel Iago speelt een belangrijke rol in de Disney film Aladdin. Lago is namelijk de sidekick van schurk Jafar.

Het is een grappige vogel, die daarnaast niet te missen is in de verhaallijn waar hij eerst aan de kant van Jafar staat, en later Aladdin en Jasmine helpt.

Hoewel hij in het begin ook gemeen en sluw lijkt, blijkt dat hij eigenlijk zachtaardig is en het beste met iedereen voor heeft.

3. Zazu

Op nummer 3 vinden we raadgever van Koning Mufasa en later van Simba: de neushoornvogel Zazu. Deze vogel speelt een rol in De Leeuwenkoning en heeft een nogal gespannen karakter.

Zijn snavel is rood-oranje en als hofmaarschalk van Koning Mufasa neemt hij zijn bestaan erg serieus.

Zazu is in alle 3 de films van De Leeuwenkoning te zien, en ook in de film Hakuna Matata.

4. Kevin

De tropische loopvogel met het kleurrijke uiterlijk is een van de hoofdpersonages in de prachtige film Up.

De vogel heeft de naam Kevin, en hij wordt per toeval ontdekt door Russell wanneer hij en de oude man op een paradijsrots terechtkomen. Russell neemt hem mee op reis, maar de schurk van de film is precies op zoek naar deze vogelsoort.

Het blijkt dat Kevin dol is op chocolade. En hoewel hij de mannelijke naam Kevin draagt, blijkt hij uiteindelijk een vrouwtjes vogel te zijn wanneer hij (zij) kleintjes krijgt.

5. Uil

Op nummer 5 vinden we de Uil uit de verhalen van Winnie de Poeh, die in een boomhut woont.

Deze klassieke Disney vogel is een personages met een goed karakter, dat door de bewoners van het bos, Winnie de Poeh, en Christopher Robin als goede vriend wordt gezien.

Toch hij heeft ook een vervelende kant. Uil kan het namelijk niet laten altijd en overal zijn mening en advies te geven, met irritatie van zijn medebewoners als gevolg.

6. Jutter

Jutter is de vrolijke zeemeeuw uit De Kleine Zeemeermin en De Kleine Zeemeermin 2. Naast dat hij ronduit hilarisch is, speelt hij ook een belangrijke rol.

Hij zorgt er uiteindelijk namelijk voor dat de bruiloft tussen schurk Ursula en prins Erik niet doorgaat, zodat Erik de ware aard van Ariƫl ontdekt en met haar kan trouwen.

Jutter is daarnaast degene die Ariƫl verteld waar alle spullen van mensen die ze in de zee vindt voor zijn. Ook al heeft hij het niet altijd aan het juist eind, zoals met de vork die volgens hem een kam is.

7. Flit

Flit, het trouwe vriendje en huisdiertje van Pocahontas, is een schattige kolibrie. Samen met wasbeer Meeko en Pocahontas maken ze heel wat avonturen mee. Beide huisdieren vergezellen Pocahontas in haast elke scene, en zijn erg nieuwsgierig.

Daarnaast is Flit beschermend naar Pocahontas toe, en schermt haar af tijdens een bijna ontmoeting tussen haar en John Smith.

De rol weggelegd voor Flit is behoorlijk, onder andere omdat hij haar moeders ketting meeneemt nadat deze van haar net wordt getrokken. Ook probeert hij Pocahontas en Meeko buiten gevaar en problemen te houden, wat lang niet altijd lukt.

8. Heihei

De hilarische Heihei is een personage uit DisneyĀ“s Moana. Heihei is een ontzettend domme haan.

Hij is ongevoelig en stuntelig, en wordt ook wel gezien als de dorpsgek van het eiland Motunui.

Als Moana op reis gaat en het eiland verlaat, komt ze er te laat achter dat Heihei onbedoeld met haar mee op avontuur gaat. Nu moet Moana dus, behalve op zichzelf, ook op deze vogel letten.

9. Marahute

Marahute is de indrukwekkende steenarend met een spanwijdte van wel 12 meter. Ze is te zien in de film De Reddertjes in Kangaroeland.

Hoewel de vogel enorm is, is haar karakter zachtaardig. Haar omvang helpt echter niet mee, en hierdoor slaat ze Cody per ongeluk van de klif nadat hij haar bevrijd.

Marahute is geĆÆnspireerd op een kruising tussen een wigstaartarend en een witbuikzeearend, die beiden in AustraliĆ« voorkomen.

10. Ace Chicken Little

Het schattige vogeltje Ace Chicken Little, uit de film Chicken Little, is de hoofdpersoon van deze Disney animatiefilm.

Chicken Little is een aardige vogel en geeft veel om de mensen om hem heen. Met zijn groene bril, korte broek, gestreept T-shirt, witte veren en rode hanenkam is hij een schattige en opvallende verschijning.

Dit vogeltje is slim, vlijtig en doet enorm zijn best om iedereen te overtuigen van zijn gelijk. In Chicken Little zie je of hem dat lukt.

Wat vond je van dit artikel?

Top 10 Meest Bekende Nederlandse TV DuoĀ“s

Top 10 Gemeenste Disney Schurken