Dit is waarom een Zuid-Afrikaan is begraven in zijn Mercedes

Een oud-politicus uit Zuid-Afrika had wel een heel aparte laatste wens. De 72-jarige Tshekede Buffon Pitso, die eind vorige maand overleed, wilde niet zoals vele anderen begraven worden in een kist. Hij had namelijk de wens om in zijn geliefde Mercedes begraven te worden.

Verleden

In de provincie Oost-Kaap werd ooit de afdeling van de partij UDM geleid door de overleden Buffon Pitso. Naast politicus was de Zuid-Afrikaan zakenman. Als zakenman kon hij het zich verantwoorden veel Mercedessen aan te schaffen. Op een gegeven moment ging het zakenleven echter niet meer zo voorspoedig. De vele auto’s in zijn bezit moesten toen weer verkocht worden.

Tweedehands auto

Een tweedehands Mercedes E500 kon hij zich nog veroorloven. Dat de auto nog te veroorloven was, lag aan het feit dat de auto niet meer kon rijden. Dat was geen probleem voor de Zuid-Afrikaan. Hij vond het namelijk al fijn om in de auto te kunnen luisteren naar de autoradio. Op zijn oprit zakte de zakenman in elkaar in eind maart, waarna hij overleed.

De begrafenis

De Mercedes was hem dus erg geliefd. Zijn laatste wens was dan ook om hierin begraven te worden. Om deze wens in vervulling te laten gaan, stapte zijn familie naar begrafenisondernemer Thabiso Mantutle. Hoewel hij verklaarde nog nooit eerder zo’n verzoek te hebben gehad, stemde hij ermee in. Er moest hiervoor wel een hoop papierwerk verricht worden. Ook moesten de juiste afmetingen opgezocht worden. Zo moest er gezorgd worden dat er een helling was tot het graf die groot genoeg was.

Het lichaam werd achter het stuur geplaatst, waar hij voor zijn overlijden graag zat. Twee dagen voor de begrafenis werden er door de Zuid-Afrikaanse regering verregaande coronamaatregelen ingesteld. Het verbod op onnodige verplaatsing werd desondanks genegeerd door de nabestaanden om bij de begrafenis te kunnen zijn. Toen de nabestaanden foto’s deelden van de opmerkelijke begrafenis op social media, gingen deze viral.

Wat vond je van dit artikel?

Dit is hoe je verticaal kunt tuinieren in een kleine tuin

Top 19 Leukste Vakantieparken In Nederland