Top 7 Beste Manieren Om Bakpoeder Te Gebruiken

Bakpoeder wordt al eeuwen gebruikt voor bakken maar met dit witte poedertje kun je meer doen dan jij denkt. Eigenlijk zou iedereen altijd een doosje in de voorraadkast moeten hebben staan. In deze blog leggen wij jou uit waarom.

Nog net geen wondermiddel

Bakpoeder is voor de bakkers onder ons een veelgebruikt en handig middel. Niet heel Holland bakt, dus sommigen kennen dit helemaal niet. Voor de nieuwkomers, bakpoeder is GEWELDIG! Rutger van Rutgerbakt.nl legt op een heldere manier uit wat het eigenlijk is:

Bakpoeder is een samengesteld poeder; de ingrediënten zijn een carbonaat en een zuur. Ook wordt er nog zetmeel gebruikt als vulmiddel/stabilisator. Carbonaat zorgt tijdens het bakken, in combinatie met vocht uit het deeg of beslag en het zuur, voor de vorming van koolzuurgas. Dat gas zorgt ervoor dat je deeg of beslag rijst“.

Wie het heeft ontdekt en wie weten wij niet, maar buiten ermee bakken, kan het voor veel meer worden gebruikt. Sterker nog, wat kun je er niet mee?

7 handige tips voor het gebruik van bakpoeder

Handig in gebruik en veelzijdig. Heb je het in huis, dan zul je merken dat het steeds vaker gebruikt wordt. De toepassingen van bakpoeder lopen nogal uiteen. Is het geen wonderbaarlijk product? Kijk eens, wat je er allemaal mee kunt.

1. Maak je eigen gezichtsmasker

Er zijn verschillende manieren om bakpoeder om te toveren in een gezichtsmasker. Het fijne is dat jij zelf bepaalt wat erin gaat. Ga je voor een lekker geurtje? Daarnaast is het stukken goedkoper dan de dure potjes van de winkel.

2. Was groente en fruit van de supermarkt ermee

Het wassen van groente en fruit van de supermarkt wordt extra makkelijk. Doe een eetlepel bakpoeder in een bak water, fruit en groente erbij, even wachten en 10 minuten later is het vrij van pesticiden en andere gespoten stoffen.

3. Gebruik bakpoeder als luchtverfrisser

Drijfgassen zijn niet zo goed dus is dit een goede vervanger. Meng 2 koppen water met 15 tot 20 druppels essentiële oliën naar keuze. Doe dit in een plantenspuit en sprayen maar. Ruikt toch heerlijk!

4. Stinkende tapijten worden er schoon van

Een tapijt is niet heel hygiënisch maar als je na het stofzuigen bakpoeder als poedersuiker eroverheen sprenkelt, zul je wat beleven. Laat dit minimaal een uur liggen en zuig het dan met de stofzuiger op. Ruikt het niet heerlijk fris?!

5. Kom snel van jeuk af

Ook van muggenbulten kom je gemakkelijk af met een beetje bakpoeder. Doe een pasta van bakpoeder en water op je bultje, laat het opdrogen en als het eraf valt, is er niets meer te zien.

6. Schone en witte tanden

Verhit kokosvet in een pannetje en doe er bakpoeder bij. Hoe meer bakpoeder, des te steviger de substantie wordt. Vervolgens doe je er nog heerlijk geurende druppels essentiële olie naar keuze bij. Bewaar het wel in de koelkast en gebruik een lepel om een beetje eruit te scheppen. Let wel op, bakpoeder schuurt ook. Poets je glazuur er niet af!

7. Gemorste olie ruim je moeiteloos op

Ben jij een prutser in de keuken? Dan heb je vast wel eens een olie gemorst. Strooi er de volgende keer bakpoeder overheen en zuig het na een uur op. Vergeet niet van tevoren het grootste deel met een doek op te vegen.

Ken jij nog meer handige tips? Laat deze dan achter in een reactie

Wat vond je van dit artikel?

6 nieuwe Disney films die binnenkort in de bioscoop te zien zijn

Nostalgie! Pippi Langkous terug in de bioscoop