Top 7 Beste Toepassingen Voor Azijn In Het Huishouden

Het gebruik van azijn om de meest lastige klussen in en rond het huis te klaren wordt vaak onderschat. Maar iedereen die het wel eens heeft geprobeerd, is het erover eens; azijn is het ideale wondermiddel voor in huis. Lees snel verder om er achter te komen wat er allemaal mogelijk is.

1. Verwijder kalkaanslag met azijn

Last van kalkaanslag in de badkamer, het doucheputje of de douchekop? Geen zorgen! Met azijn is de karwei in een handomdraai geregeld. Dep een sponsje volledig in het azijn en poetsen maar. Vaak is op deze manier het meeste van de aanslag al verdwenen. Zo niet, bind dan een doekje met azijn om het onderdeel en laat het een nachtje staan, succes is dan gegarandeerd.

2. Stinkende was

Ruikt je was vaak muffig of is het niet zacht genoeg? Ook in dit geval is azijn de voordelige en simpele oplossing. Gooi wat van dit spul in het voorwasvakje en in een mum van tijd is niet alleen je wasmachine grondig schoon van binnen, maar ook je was zal er stralend en heerlijk zacht uitkomen.

3. Behang verwijderen

Gaat u uw huis opnieuw behangen en kijkt u op tegen het weghalen van uw huidige behang? Niet nodig! Met een flesje azijn en een spuitfles is je oude behang eenvoudig en snel weggehaald. Je trekt er hele rollen behang mee weg zonder dat je hier veel moeite voor hoeft te doen.

4. Groene aanslag verwijderen

Komt u net terug van vakantie en is uw tuin helemaal overwoekerd van het onkruid en groene aanslag? Ook in dit geval is azijn uw beste maat. Met wederom een spuitfles in de hand kunt u deze laten verdwijnen als sneeuw voor de zon. Zo kunt u snel genieten van de lange zomeravonden in uw mooie tuin.

5. WC of wasbak ontstoppen

Zit je wasbak of wc verstopt? Azijn biedt de uitweg. Dure oplosmiddelen die ook nog een allerlei schadelijke stoffen kunnen uitstoten zijn verleden tijd. Giet eerst een bekertje baking soda in de afvoer of wc en meteen erachter aan een bekertje azijn. Bij samenkomst van deze twee middelen ontstaat er een reactie van schuim die leidt tot het ontstoppen van uw afvoer / wc. Warm water erdoor heen en je hebt een perfect resultaat op een voordelige en snelle manier.

6. Magnetron schoonmaken met azijn

De magnetron is een apparaat die onmisbaar is in uw drukke huishouden. Echter, het schoonmaken ervan is vaak niet de meest welkome klus om te klaren. Met azijn bent u hier zo klaar mee. Vul bijvoorbeeld een beker met azijn en laat de magnetron op het hoogste niveau gedurende 30 seconden draaien. U veegt hierna heel eenvoudig al het vuil en uw magnetron ruikt ook nog eens heerlijk fris.

7. Aangebrande pannen snel weer schoon met azijn

Eten aangebrand? Dat is natuurlijk heel vervelend en niet alleen maar omdat uw maaltijd verpest is. Het schoonmaken van een pan die is aangekoekt is een nachtmerrie. Zelfs de vaatwasser kan er vaak niet tegenop. Azijn kan er echter zeker wel tegenop. Giet een laagje azijn in uw pan en laat deze inweken voor een uurtje. Hierna kun je de pan direct afwassen en weer in gebruik nemen. Indien het vuil erg hardnekkig is, wordt aanbevolen om het azijn een nachtje te laten staan in de pan.

Dit is slechts een greep van de mogelijkheden die azijn biedt in en rondom uw huis, maar er zijn er uiteraard nog veel meer. Kortom, je kunt niet voldoende azijn in huis hebben.

Wat vond je van dit artikel?

One Comment

  1. Azijn is inderdaad een heel nuttig en duurzaam schoonmaakmiddel. Ik maak overigens onderscheid tussen natuurazijn uit de supermarkt dat ik gebruik voor schoonmaakdoeleinden. Voor evt. ontstopping over preventief onderhoud van de afvoeren gebruik ik een mengsel van schoonmaakazijn en soda.

Top 5 Beste Aliexpress Auto Gadgets

Deze ‘naaktfoto’ van Doutzen Kroes wordt niet goed ontvangen