Schokkend: automobilisten stoppen niet voor geleidehond en blindenstok

Het is verplicht om blinden en slechtzienden te laten oversteken als automobilist. Toch stond een vrouw met een geleidehond en een blindenstok lang te wachten voordat ze uiteindelijk kon oversteken. Geen één auto stopte. Dit was te zien in een video die massaal bekeken en gedeeld werd op Facebook.

Stoppen voor de witte stok? Nee joh, waarom zou je ?

Geplaatst door Marlia Oosterhof op Woensdag 26 februari 2020

De vrouw die te zien is in het filmpje, Marlia Oosterhof, traint geleidehonden en is zelf niet blind of slechtziend. Wanneer ze haar honden aan het trainen is, heeft ze meerdere keren per dag te maken met dit soort situaties. Haar slechtziende en blinde cliënten maken de situatie in het filmpje ook dagelijks mee, wat voor hen erg eng is.

Niemand is te spreken over de doorrijdende automobilisten in de reacties onder het filmpje, maar Marlia blijft positief. Ze denkt dat mensen het niet expres doen, maar simpelweg niet weten dat je moet stoppen. Om dit toch onder de aandacht te brengen, maakte ze het filmpje. De kentekenplaten en personen in het filmpje heeft ze geblurd voordat ze het plaatste op Facebook. Dat deed ze omdat het niet haar bedoeling was om mensen op de schandpaal te nagelen. In plaats daarvan wilde ze mensen iets bewustmaken. Dat bleek te werken: in de reacties onder het filmpje gaven sommige mensen toe eerst niet te weten dat je hiervoor moest stoppen.

Wat vond je van dit artikel?

Zó viel Adele tientallen kilo’s af met het sirtfood dieet

Bekijk nu seizoen 4 van La Casa de Papel op Netflix