Dit is waarom wij denken dat Ali Express een winkel in Nederland gaat openen

Je kunt letterlijk alles kopen via AliExpress, onderdeel van het Chinese concern, de Alibaba Group. In Spanje is inmiddels de eerste echte AliExpress winkel geopend in Madrid en die loopt als een trein. Zouden wij de volgende zijn waar een fysieke winkel zal worden geopend?

AliExpress verovert wereldwijd alle markten

Na China, Rusland en de Verenigde Staten is nu Europa aan de beurt. Hoewel men in veel Europese landen bekend is met de online winkel, wil Ali Baba nog een stap verder gaan. Alsof de jaarlijkse omzet nog niet hoog genoeg was! Wie bestelt nou niet via AliExpress? Een woordvoerder van Ali Baba zegt het volgende:

Spain is an important country for the group, where the largest number of customers in both volume and value is now concentrated”, Rubén Bautista, operations director in Spain and Portugal, says. “For the Alibaba Group, it was as strategic choice to bet on Spain, because it’s the gateway to Europe.”

Hoe krijgen ze al die producten in één winkel?

Je denkt misschien dat zo een Store volgepropt is  met alles wat good old Ali verkoopt. Dit is echter niet het geval. In de winkel, die de grootte heeft van 740 vierkante meter. Je kunt er meer dan 1000 luxe, voornamelijk elektronische, producten uitproberen van bekende en minder bekende Chinese merken. Ja uitproberen, bestellen kun je namelijk via een QR code op het product en dan wordt het thuis afgeleverd. In de toekomst zul je er wellicht ook producten kunnen aanschaffen.

De winkel is nu al populair en mensen komen van ver om te zien hoe zoiets er dan uit ziet. Dat is precies wat de Ali Baba Group wil. Zij doen het meer om het begrip onder iedereen groot te maken, ook de fysieke shopper. Daarom staat de winkel in één van de meest bekende winkelcentra van Europa, Xanadu.

Neem een kijkje in de AliExpress Store in Madrid

Ben jij ook benieuwd naar hoe de winkel eruit ziet? Hier is alvast een voorproefje.

Zeg nou zelf, dat willen wij toch ook wel? En de eerder genoemde operations manager sluit meer winkels niet uit, dus wie weet. Laat ons weten of jij ook staat te springen tot zij hier een filiaal openen. Vind je dit een angstaanjagend idee? Ook dan horen wij graag van je!

Bron: RTLZ, Forbes en E-commercenews

Wat vond je van dit artikel?

Top 12 Verschijnselen Van Een Cafeïne Overdosis

Wetenschappers vinden verdacht DNA in het meer van het monster van Loch Ness