Dit zijn de 8 beste tips om dagelijks geld te besparen

Door online uw producten aan te schaffen kunt u de prijzen vergelijken van meerdere aanbieders en zo altijd het product bij de goedkoopste aanbieder aanschaffen (let ook op de verzendkosten bij het vergelijken, dit maakt soms het verschil). Maak ook zeker gebruik van een kortingscode als deze beschikbaar is. Hiermee kunt u vaak al een aardig bedrag besparen op uw online aankopen.

1. Prijzen vergelijken

Zoals hierboven ook al vermeld, loont het altijd om de prijzen te vergelijken. Als u dat via internet doet kan dat veel tijd schelen. Bezoek verschillende vergelijkingssites en bekijk waar de prijs het goedkoopst is. Vaak kunt u op deze vergelijkingssites ook reviews lezen over de webwinkel zelf, zo weet u of de winkel ook betrouwbaar is.

Enkele populaire websites zijn:

2. Profiteer van aanbiedingen

Als u uw producten in de aanbieding of in de uitverkoop koopt, kan dat veel schelen. Let wel op dat u niet wordt verleid om producten aan te schaffen die u helemaal niet nodig hebt!

3. Doorzie reclame

Reclames proberen u te verleiden om aankopen te doen. Probeer altijd reclames te doorzien en onthoud het commerciële doel van de aanbieder. U kunt uzelf hiertegen beschermen door bijvoorbeeld een nee-nee sticker op uw brievenbus te plakken en uw telefoonnummers te laten opnemen in het bel-me-niet register. Bedrijven mogen u dan niet bellen met telefonische aanbiedingen. U kunt zich inschrijven op het register door u aan te melden op bel-me-niet.nl.

4. Denk 2 keer na

Als u toch besluit een aankoop te doen, denk dan 2 keer na. Zo kunt u voorkomen dat u spijt krijgt van uw aankoop. U kunt uzelf bijvoorbeeld de volgende vragen stellen:

  • Kan ik het geld echt missen?
  • Ga ik dit product echt gebruiken?
  • Kan ik het product elders goedkoper aanschaffen?

5. Kies bewust

Als u geld wilt overhouden moet u bewuste keuzes maken over uw uitgaven. Zo kunt u bijvoorbeeld uw uitgaven per maand plannen. Plan vooruit, zo houdt u geld over. Bedenk altijd of u het product echt nodig hebt en of u het wel kunt betalen, doe geen spontane aankopen. Doe niet meteen de aanschaf maar denk er een paar dagen over na. Als u het product nog steeds wilt aanschaffen kunt u dit dan doen. Bij veel banken is het mogelijk om automatisch te sparen, uw geld wordt dan automatisch naar uw spaarrekening overgemaakt. Mocht u het geld toch nodig hebben kunt u dit altijd opnemen.

6. Kies voor een ouder model

Vaak kunt u voor een ouder model van een product kiezen. Vaak gaan deze in de uitverkoop als er nieuwe modellen beschikbaar zijn, let hier dus op. De prijzen zijn vaak een stuk lager van oudere modellen terwijl deze producten qua functionaliteit weinig van elkaar zullen verschillen. Ook kunt u informeren naar de showroom modellen, soms zijn deze ietwat beschadigd. Let wel op dat de producten nog werken en informeer naar de garantie!

7. Tweedehands producten kopen

Als u echt flink wilt besparen kunt u gaan voor tweedehands producten. Hiervoor kunt u terecht bij kringloopwinkels, rommelmarkten en natuurlijk op internet. Ook in kranten of bij de supermarkt (op de aanplakborden) kunt u hiervoor terecht. Let ook hier goed op, is de aanbieding te mooi om waar te zijn, dan is dit vaak ook zo.

8. Veilingen

Als u verstand van zaken heeft kunt u goede zaken doen op veilingen. Hier kunt u vaak zeer voordelig inkopen. Denk bijvoorbeeld aan faillissementen van winkels en bedrijven. Let wel goed op de voorwaarden voor het bieden en bedenk dat u altijd verplicht bent om het product te kopen als u een bieding doet.

Wat vond je van dit artikel?

Dit is wat BMW in de toekomst nog meer gaat verkopen

12 Dingen Die Je Met Oude Koffieprut Kunt Doen