8 Meest Bijzondere Bezienswaardigheden in Hamburg

Hamburg is de op één na grootste stad van Duitsland. Het is ook een van de belangrijkste havens van het land, en is de thuisbasis van de beroemde “Speicherstadt” warenhuiswijk. Het is een van Hamburgs populairste toeristische attracties, een doolhof van smalle geplaveide straatjes en bakstenen en houten gebouwen, waar je een aantal kunstgaleries, restaurants en designerwinkels vindt.

Hamburg is een geweldige plaats om heen te gaan als je iets te doen zoekt. Je kunt er musea bezoeken, naar het strand gaan, de haven bewonderen en nog veel meer. Er zijn veel dingen te doen als je in Hamburg bent. Als je een reis naar Hamburg plant, kun je ook overwegen een bezoek te brengen aan de Reeperbahn, een strook met bars en clubs, die een muzikaal en creatief publiek aantrekt.

Natuurlijk wil je een wandeling maken over de rivier de Elbe, en als je er toch bent, breng dan zeker een bezoek aan de Hamburg Dungeon, een spookachtige attractie die je meeneemt op een avontuur door Hamburgs bloedige en turbulente verleden.

Hamburg is een gevarieerde plaats waar veel te doen is, en ze is de laatste decennia een belangrijk cultureel centrum geworden. In het onderstaande artikel ontdek je een aantal van de belangrijkste bezienswaardigheden en hoogtepunten die je eigenlijk niet mag missen tijdens je bezoek aan deze Duitse stad!

1. Reeperbahn

De Reeperbahn is zonder twijfel hét uitgaanscentrum van Hamburg. De Reeperbahn in Hamburg is vooral bekend om zijn rosse buurt en nachtleven, maar het biedt veel meer dan dat. In feite zijn veel reizigers verrast als ze ontdekken dat hier ooit een van de meest gevierde rosse buurten van heel Duitsland lag.

Het is een kilometerslange weg dat onderdak biedt aan talrijke nachtclubs, restaurants, winkels, theaters en bioscopen die er allemaal op gericht zijn je te vermaken. Het gebied heeft een lange en kleurrijke geschiedenis, en hoewel het een beetje een cliché is geworden, is het nog steeds een echte aanrader voor elke toerist die de stad bezoekt.

2. Chocoversum

Je hebt misschien al gehoord over een van Hamburgs nieuwste attracties, Chocoversum, ’s werelds grootste chocolademuseum en proeverijcentrum. Wat je misschien niet weet is dat deze bezienswaardigheid eigenlijk een chocoladefabriek in vermomming is.

Het museum en proefcentrum is de eerste halte van een rondleiding met eigen gids door de fabriek, die de bezoekers ook een diepgaande blik gunt op het vakmanschap en de tradities die gepaard gaan met de productie van ’s werelds populairste lekkernij. Hierdoor is Chocoversum een ideale plek voor een dagje uit!

3. Elbstrand

Als je van watersport houdt, is de surfscene in de noordelijke stad Hamburg van Duitsland een droom die uitkomt: tijdens de zomermaanden zijn de stranden en de pier van Elbstrand overvol met mensen die gekomen zijn om hun dagen in de zon door te brengen en te leren surfen.

Het strand en de pier zijn dagelijks tot middernacht open, en in het weekend worden gratis surflessen aangeboden door gekwalificeerde instructeurs van de surfscholen. Er is ook een speelplaats voor kinderen en een café. Surfplanken en wetsuits zijn te huur, en het strand is voorzien van strandwachten om een oogje in het zeil te houden.

4. Elbe Tunnel

De Elbe Tunnel in Hamburg is een openbare tunnel waar inwoners en bezoekers van de stad doorheen konden rijden en schepen overheen kunnen varen.

Hoewel hij eerst voor industriële doeleinden gebouwd werd, is hij onlangs gerenoveerd om weer een openbare tunnel te worden. Daardoor is het nu gemakkelijk geworden om de stad Hamburg over de weg te bezoeken, terwijl het de plaatselijke bevolking en toeristen ook een nieuwe plaats biedt om een dagtocht te maken.

5. Miniatur Wunderland

Hamburg is een stad van eilanden, waar elke vogel een vliegende boot kan zijn. De haven wordt overgestoken door ’s werelds grootste brug, de straten zijn omzoomd met groen water, en het treinstation heeft een treinwagon die een echte boot is. Maar hoewel Hamburg vaak de mooiste stad van Duitsland wordt genoemd, zijn het de miniaturen die de show stelen, althans in Miniatur Wunderland.

De grootste modelspoorbaan ter wereld is een attractie voor alle leeftijden midden in het centrum van de stad, en het is de enige plaats waar je op dezelfde dag de Eiffeltoren en de Taj Mahal kunt bezoeken. Het Miniatur Wunderland is niet alleen een populaire bestemming is voor gezinnen, maar ook voor volwassenen. Als je je afvraagt waar je deze zomer met je gezin heen moet, is een bezoek aan deze reusachtige modelspoorbaan absoluut de moeite waard!

6. Kunsthalle

De Kunsthalle is een van de belangrijkste musea van Hamburg, en een bezoek aan de Kunsthalle is altijd een goed idee, of je nu een inwoner of een toerist bent. De kunst aan de muren rouleert regelmatig, waardoor er altijd iets nieuws te zien is.

Maar je hoeft geen kunstzinnig type te zijn om van een uitstapje naar de Kunsthalle te genieten: als je gewoon op zoek bent naar een ontspannende middag, kun je een wandeling maken door de mooie tuin of een hapje eten in het restaurant van het museum.

7. International Maritime Museum

Er zijn heel wat leuke plaatsen om te zien tijdens een bezoek aan Hamburg, en het Internationale Maritieme Museum is er hier absoluut een van. Het vertelt het verhaal van de roemruchte maritieme geschiedenis van de stad, en geeft een kijkje in een groot assortiment van oude modelschepen en nautische voorwerpen die inzicht geven in het verleden van de industrie.

Het museum opende zijn deuren in 2005 en heeft een fascinerende invloed op de stad, want het is het eerste in zijn soort in Duitsland. Het Internationaal Maritiem Museum ligt overigens in de Speicherstadt waar we het net al even over hebben gehad.

8. Speicherstadt

Hamburg’s Speicherstadt is ’s werelds grootste pakhuiswijk. Het meest opvallende aan de wijk is zijn omvang – alleen al het havenfront is ongeveer 1,5 kilometer lang. De Speicherstadt zit vol geschiedenis en charme, met een interessante mengeling van gebouwen uit de 19de eeuw. De wijk geeft een duidelijk inkijkje in inmiddels vervlogen tijden.

Je zult merken dat de haven van de stad zowel een belangrijk deel van haar geschiedenis is als een van haar grootste attracties voor toeristen. Hamburg is lang een belangrijke zeehaven geweest, en het oude pakhuiskwartier van de stad is een mooie plek om over de geschiedenis ervan te ontdekken.

Veel gestelde vragen

Wat is de beste tijd voor een bezoek aan Hamburg?

De beste tijd om Hamburg te bezoeken hangt af van wat je wilt doen, wie je wilt ontmoeten en hoeveel je wilt uitgeven. Als een belangrijke wereldstad is Hamburg het hele jaar door een ideale reisbestemming, maar er zijn bepaalde tijden die beter zijn dan andere om de unieke cultuur en charme te ervaren.

De beste keuze is om tijdens de zomermaanden een bezoek te brengen aan Hamburg. Gedurende deze periode is de kans op zon en aangename temperaturen vrij groot en heerst er een levendige sfeer in de stad. Wil je echter de drukte vermijden die in de zomervakantie naar de haven komt kijken, dan kun je Hamburg het beste in de herfst of het late voorjaar bezoeken.

Wat vond je van dit artikel?

Top 10 Grootste Steden Van Duitsland

8 Mooiste Meren van Italië