Top 6 Beste Redenen Waarom Je Een Hond Moet Nemen

De hond staat al jaren in de top 10 van de meeste gewilde huisdieren. Momenteel staan zij op nummer 5 na aquariumvissen, vijvervissen, katten en vogeltjes. Nummer 5??? Maar, die hoort toch op nummer één te staan? Dit zijn 6 redenen waarom wij dat vinden.

Mens en hond zijn al jaren best friends

Het is een welbekend feit dat mens en hond al eeuwen optrekken met elkaar. De hond is een gedomesticeerde ondersoort van de wolfshond, hoewel wij ons daar tegenwoordig weinig van kunnen voorstellen. Speuren en jagen kunnen zij als geen ander en wij profiteerden daarvan. Jagen en speuren doen wij alleen nog maar op koopjes, maar ons eten komt nu voornamelijk uit de supermarkt.

Daar hoeft Lassie niets voor te doen. Gelukkig heeft een hond voor ons een taak als herdershond, trekdier, politiehond of hulphond. De belangrijkste reden om een hond te nemen is natuurlijk omdat het zulke lieve, leuke, trouwe, beschermende, schattige, stoere huisdieren zijn. Maar wat maakt een hond nou zo leuk?

Het is pure wetenschap waarom wij honden zo waarderen!

Onze liefde voor honden is niet gek. Het kan zelfs wetenschappelijk worden onderbouwd!

1. Honden geven sociale steun

Vooral na een tegenslag kan een hond troost bieden en jou het gevoel geven dat alles goedkomt.

2. Honden reduceren stress en angst

Ook tijdens het werk, dus misschien mag jij jouw trouwe viervoeter mee naar kantoor?

3. Goed voor je verantwoordelijkheidsgevoel

Vooral kinderen kunnen door honden al op jonge leeftijd leren wat het is om voor een ander te zorgen en mee te draaien in de maatschappij.

4. Opgroeien met huisdieren verkleint de kans op allergieën

Hoe jonger je aan huisdieren wordt blootgesteld, des te kleiner de kans op ontwikkeling van allergieën op latere leeftijd.

5. Je beweegt meer

Een hond moet eruit, dus jij ook. Zo blijf je fit en gezond.

6. Je blijft gezond

Ook als je ouder wordt. De hond houdt je fit en houdt je gezelschap. Dat is in ieder geval prettig oud worden, toch?

Genoeg wetenschappelijke redenen dus om eens rond te gaan snuffelen in een dierenasiel en je te verdiepen in wat het inhoudt, de verzorging van een viervoeter.

Zorg goed voor je hond!

Ren alsjeblieft niet ondoordacht naar het dierenasiel! Bezint, eer gij begint. Een hond is geen goudvis. Je moet er de tijd, geduld en genoeg financiële middelen voor hebben. Oh, dat zeiden wij al. Een hond kan namelijk nét even maffer dan die goudvis in de vissenkom. Is dit herkenbaar? ;0)

Bron: NSMBL

Wat vond je van dit artikel?

Dit is waarom nijlpaard Hasana na autopsie wel heel bijzonder blijkt

Met deze truc val je snel en moeiteloos in slaap