Dit zijn Alle 14 P+R terreinen in Rotterdam

Tijdens een dagje Rotterdam is parkeren bij de beste P+R in Rotterdam de beste keuze om te maken. Je betaald niet alleen veel minder dan bij een gewone parkeergarage in het centrum van Rotterdam, maar dankzij de goede ligging van de P+R parkeerplaatsen ben je ook zo weer op de snelweg. 

De P+R terreinen in en rond het centrum van Rotterdam zijn makkelijk te bereiken. Bovendien liggen alle parkeerterreinen naast het openbaar vervoer, waardoor je binnen een kwartier in hartje Rotterdam staat, voor bijna niks. Ook krijg je vaak korting op het parkeren als je met een OV kaart de stad bent ingereisd. Dit zijn de 14 beste P+R in Rotterdam en omgeving.

1. P+R Alexander

Beeld: Rhalda Jansen

Het grote P+R Alexander terrein heeft 473 plaatsen en wordt beperkt bewaakt. Je kunt hier makkelijk parkeren om naar het centrum van Rotterdam af te reizen met de metro, die er 15 minuten over doet, of met de trein naar Rotterdam Centraal, die er 9 minuten over doet. De P+R is gelegen aan de A20, bij afrit 16 Prins Alexander. Dit is de perfecte P+R voor een dagje Rotterdam, en dit te combineren met een bezoek aan het winkelcentrum Alexander.

2. P+R Capelsebrug

Beeld: Rhalda Jansen

P+R Capelsebrug is een groot parkeerterrein met 430 parkeerplaatsen. Het terrein is gelegen naast de metrohalte Capelsebrug, en makkelijk te bereiken door de afslag Capelle a/d IJssel vanaf de A16 te nemen. Iedere 3 tot 5 minuten gaat er een metro naar het centrum van Rotterdam die er 10 minuten over doet. Als je met de metro naar het centrum reist, is parkeren bij deze P+R gratis.

3. P+R Hoogvliet

Beeld: Rhalda Jansen

P+R Hoogvliet is gelegen aan het metrostation Hoogvliet, aan de A15. Het terrein heeft in totaal 229 parkeerplaatsen en wordt deels bewaakt, iets wat bij de meeste P+R terreinen niet het geval is. U bereikt het parkeerterrein door op de rijksweg richting Groene Kruisweg te rijden en de borden te volgen. De metro vertrekt vanaf Hoogvliet iedere 8 minuten richting Rotterdam Centraal, en zelfs iedere 5 minuten richting de andere stations in het centrum.

4. P+R Noorderhelling

Beeld: Rhalda Jansen

je kunt de P+R Noorderhelling met 350 parkeerplaatsen bereiken door op de rijksweg A16 de afrit 24 Feijenoord te nemen. Met de metro sta je in 15 minuten in het centrum. Let erop dat deze P+R niet open is bij voetbalwedstrijden of evenementen die plaatsvinden in de Kuip.

5. P+R Slinge

Beeld: Rhalda Jansen

Op de P+R Slinge kun je parkeren om snel in het centrum te staan. Iedere 10 minuten gaat er een metro die je in 8 minuten naar het centrum brengt. Voor het parkeren op Slinge betaal je een bedrag van 2 euro, indien je met het OV naar het centrum reist. Deze grote P+R heeft 850 parkeerplaatsen.

6. P+R Kralingse Zoom

Beeld: Rhalda Jansen

Naast de A16 in het Oosten van Rotterdam ligt P+R Kralingse Zoom met 600 parkeerplekken. Op loopafstand liggen de Erasmus Universiteit Rotterdam en de Hogeschool Rotterdam. Je staat binnen 10 minuten in het centrum van Rotterdam, maar kunt vanaf hier ook de trein nemen richting Den Haag. 

7. P+R Beverwaard

Beeld: Rhalda Jansen

P+R Beverwaard ligt in de buurt van de A16 langs de Groenix van Zoelelaan en heeft in totaal 508 parkeerplaatsen. Je kunt hier 24 uur per dag parkeren, en met de tram sta je in 25 minuten op Rotterdam Centraal. Vanwege de centrale ligging is dit een uitstekende P+R om te parkeren als je vanuit Zeeland of Noord-Brabant naar Rotterdam komt.

8. P+R Hoogvliet Tussenwater

Beeld: Rhalda Jansen

P+R Hoogvliet Tussenwater is een andere parkeerplaats in Hoogvliet, gelegen in de buurt van Poortugaal, en naast de Groene Kruisweg (N492). Je kunt hier 24 uur per dag parkeren, en de rit met het openbaar vervoer duurt 20 minuten. Mocht Hoogvliet Zalmplaat vol zijn, dan kun je makkelijk uitwijken naar deze P+R.

9. P+R Hoogvliet Zalmplaat

Beeld: Rhalda Jansen

Dit P+R parkeerterrein ligt centraal in de wijk Zalmplaat in Hoogvliet. Het is een kleine P+R met maar 18 plekken, maar ligt wel direct naast metrohalte Zalmplaat. Het is een makkelijke P+R om te bereiken vanaf de ring, en binnen 25 minuten sta je in het centrum.

10. P+R Meijersplein

Beeld: Rhalda Jansen

P+R Meijersplein is met 500 parkeerplaatsen een grote P+R in Rotterdam. Deze parkeerplaats is ideaal voor mensen die een dagje Rotterdam in willen, of richting het vliegveld gaan. Neem de tram of de metro naar het centrum, en je parkeert hier gratis. 

11. P+R Melanchtonweg

Beeld: Rhalda Jansen

Vanaf P+R Melanchtonweg sta je met Randstadrail binnen 7 minuten in het centrum. Deze parkeerplaats ligt naast de A20, in Schiebroek. Parkeren is gratis als je met het OV reist, en er zijn 80 plekken in totaal. Deze P+R ligt op de lijn die ook naar de koopgoot gaat.

12. P+R Nesselande

Beeld: Rhalda Jansen

De P+R Nesselande ligt aan de noordzijde van Rotterdam, gelegen aan de A20. Dit is een prima P+R als je vanuit het noorden naar Rotterdam komt. Met een klein half uurtje sta je op Rotterdam Centraal. Naar het centrum van Rotterdam neem je metrolijn B richting Schiedam Centrum. In totaal zijn hier 80 beschikbare plekken om te parkeren.

13. P+R Pernis

Beeld: Rhalda Jansen

Vanaf P+R Pernis sta je binnen 18 minuten in het centrum van Rotterdam. Neem metrolijn C richting De Terp om op Rotterdam Centraal te komen. Dit is een vrij kleine P+R, met maar 33 plekken. Volg op de Ring vanaf de A4 de borden P+R Pernis. Ook hier kun je gratis parkeren indien je met het OV naar het centrum van Rotterdam reist.

 

14. P+R Schenkel

Beeld: Rhalda Jansen

Je kunt bij P+R Schenkel gratis parkeren als je met het OV naar het centrum van Rotterdam reist. In 12 minuten sta je met de metro op Rotterdam Centraal. Vanaf de ring is deze P+R makkelijk te bereiken. Er zijn in totaal 100 parkeerplekken te vinden op het parkeerterrein, maar het kan wel druk worden. Het is aan te raden op tijd te komen in het weekend om een plekje te vinden.

Wat vond je van dit artikel?

Top 10 Grootste Oceanen en Zeeën op Onze Planeet

Top 10 Meest Voorkomende Soorten Zeilboten