12 Dingen Die Je Met Oude Koffieprut Kunt Doen

Koffie wordt al eeuwen genuttigd en jij hebt zelf hoogstwaarschijnlijk de nodige liters zwart goud opgeslurpt. Het koffieprut (ook wel koffiedik genoemd) wat overblijft na het zetten van een ouderwetse pot filterkoffie heeft veel toepassingen.

Ken jij er een aantal? Hoe bijzonder is koffie dat zelfs het restant, het vieze bruine goedje, nuttig blijkt te zijn?! Dit zijn de 12 meest bijzondere dingen die je met koffieprut kunt doen. En als je er meer weet maar die staan er niet tussen, deel deze dan in een reactie.

Gooi je koffieprut dus niet meer weg, en spoel het ook niet door de wc. Maar recycle je koffiedik met een van de volgende toepassingen. Koffiedik kun je eenvoudig hergebruiken. Strooi het bij je rozen of bewaar het voor later gebruik.

Koffieprut heeft veel toepassingen

Koffie is niet alleen lekker, het prut is ook nog ergens goed voor. Sterker nog, online kun je allerlei toepassingen vinden. Waarom zou je het dan zomaar weggooien? Bewaar het en gebruik het voor allerlei doeleinden. Laat je ons weten of je wat aan onze tips hebt gehad? Overigens, wij weten niet zeker of er verschil is tussen koffiesoorten. Zou het zo zijn dat de ene koffieboon meer “kan” dan de ander? Wij zijn erg benieuwd. Succes met onze tips en laat wat van je horen!

1. Strooi een beetje om nare luchtjes te absorberen

Vieze luchtjes in huis zijn zeer onaangenaam. Om deze tegen te gaan, kun je buideltjes vullen met wat koffieprut. Leg deze op plekken waar je de narigheid ruikt en merk binnen een paar het verschil. En wat is nou lekkerder dan de geur van een bakkie pleur?

2. Geef je plantjes ook een beetje om beter te groeien

Waarom mest kopen of composthopen maken? Het een kost geld, het ander duurt langer dan onze remedie. Koffieprut kun je namelijk ook strooien in je moestuin. Kijk je plantjes nu eens floreren!

3. Weer slakken uit je moestuin

Slakken houden niet van ruwe oppervlaktes en koffieprut bestaat natuurlijk uit kleine korreltjes. Slakken zullen uit de buurt blijven van al jouw groens als je wat prut strooit.

4. Gebruik koffiedik als ontstopper

Een verstopte gootsteen? Ook daar kun je wat in strooien. Spoel het met heet water goed door en weg is de verstopping! Zo heb je geen chemische middelen meer nodig!

5. Scrub jezelf zo glad als een babyhuid

Een glad huidje krijg je door koffieprut met een lekkere olie te mengen en je huid, zachtjes, ermee in te smeren. Goed naspoelen en maak je niet druk om de geur. Die verdwijnt. Spoel wel de badkamer goed uit! Die korrels wil je niet iedere dag onder je voetjes voelen.

6. Geef beschadigd hout ook een goede scrub beurt

Oud hout gaat weer glanzen als je het een goede poetsbeurt geeft met koffieprut.

7. Boen je vieze pannen blinkend schoon

Heb je aangekoekte pannen? Een kleine schrobbeurt met wat prut helpt daar ook prima tegen!

8. Maak je donkere lokken nóg mooier

Deze tip is alleen voor de natuurlijke brunettes bedoeld. Wil je glanzend haar en ben je shampoos en beloftes zat? Probeer dan een beetje koffieprut. Spoel je haar na gebruik wel grondig uit. Het is even stinken maar zeker de moeite wel waard.

9. Laat je wallen verdwijnen

Wallen tot je knieën van het vele stappen of houden je kinderen jou misschien wakker? Fris en fruitig eruitzien is dan een must. Meng wat prut met olijfolie en smeer een dun laagje op je oogleden en je wallen verdwijnen als sneeuw onder de zon.

10. Houd binnen vlooien en mieren op afstand

Vieze kriebelbeestjes wil je niet in huis. Heb je er toch last van, dan is koffieprut een middel om ze te weren en er snel vanaf te zijn. Koffiedik schijnt ook goed te werken tegen muizen.

11. Weer vervelende katten uit je tuin

Niet iedereen waardeert een kleine boodschap in de tuin. Katten hebben daar maling aan tot ze koffie ruiken. Dan blijven ze wel weg.

12. Laat je handen heerlijk ruiken na het snijden van knoflook

Kruidig eten is nomnom, zoals ze dat zeggen. Na het snijden van geurige ingrediënten, zoals bijvoorbeeld knoflook, kun je de nare geur die achterblijft verwijderen door zeep met prut te mengen en hiermee te wassen.. Weg met de nare luchtjes aan je handen!

Eigenlijk zouden wij massaal weer terug moeten naar ouderwetse filterkoffie. Zo veel handige dingen die je kunt doet met dat koffieprut! Kun jij nog terug? Zou jij het doen nu je weet wat je allemaal met koffieprut kunt?

Wat vond je van dit artikel?

Top 8 Beste Tips Om Dagelijks Geld Te Besparen

Dit is waarom ruim 65.000 mensen zich hebben aangemeld om een nachtje te slapen bij Gordon