Top 10 Meest Bekende Nederlandse Homo’s

In het open en inclusieve Nederland vinden we de meest bekende Nederlandse homo’s terug in allerlei branches. Van televisie, tot de radio, en van schrijvers tot politici. Vele weten zich op een unieke manier te presenteren, en groeien dan ook uit tot geliefde personen die hebben gezorgd voor miljoenen kijkcijfers en Nederland hebben veroverd.

Sommige bekende Nederlanders hebben het niet altijd even makkelijk gehad, maar met doorzettingsvermogen en een grote ambitie, zijn ze de sterren onder de BN’ers geworden. Bovendien zijn het graag geziene gasten in magazines en reclames, of zelfs politici. Dit zijn de 10 meest bekende Nederlandse homo’s.

1. Gordon

Beeld: Wikimedia / Richard Broekhuijzen

De meest bekende Nederlandse homo is niemand minder dan Gordon, de bekende naam van Cornelis Willem Heuckeroth. Gordon is een echte alleskunner. Hij is zanger, presentator, columnist, schrijver en ondernemer. Gordon is onderdeel van de succesvolle Toppers, die ieder jaar een hele arena uitverkopen. Ook is hij samen met de nummer 3, Gerard Joling onderdeel van Geer & Goor. 

Op televisie is Gordon te zien geweest in tientallen programma’s zoals Gillend naar huis, Holland’s Got Talent, Just the Two of Us, Hotter Than My Daughter, X Factor en Idols. Gordon staat daarom ook op de eerste plaats van de meest bekende Nederlandse homo’s.

2. Hans Klok

Beeld: Wikimedia / 9EkieraM1

Hans Klok is wereldberoemd geworden als goochelaar-illusionist. “The fastest magician in the World” is niet alleen een bekende homo in Nederland, maar geniet ook faam in andere landen. Zo heeft hij in Las Vegas met Pamela Anderson gewerkt in het Planet Hollywood Resort & Casino. Maar ook in Europa trad Hans Klok jarenlang op en tourde hij langs diverse landen.

De magiër heeft naast een overvolle carrière, ook een overvol liefdesleven. Hij had onder andere een relatie met Hans van den Berg, maar dat was niet van lange duur. Tegenwoordig woont hij samen met Dann van Ling, die 22 jaar jonger is.

3. Gerard Joling

Beeld: Wikimedia / KKOPPI

Op de derde plaats staat de bekende Nederlandse zanger en presentator Gerard Joling. Joling is één van de bekendste zangers van Nederland en onderdeel van het succesvolle trio de Toppers, die ieder jaar in een uitverkochte Amsterdam Arena staan.

Naast een uitstekende zangcarrière is Gerard Joling ook al jarenlang op de televisie te zien. Hij maakte geschiedenis met Gordon in de Geer & Goor-reallifesoaps. Met z’n tweeën zijn ze jarenlang in verschillende formats op de televisie te zien geweest. Daarnaast was Gerard Joling jurylid in onder andere The Voice Senior en The Masked Singer.

4. Paul de Leeuw

Beeld: Wikimedia / DWDD

De veelzijdige Paul de Leeuw heeft carrière gemaakt als televisiepresentator, komiek, cabaretier, programmamaker, acteur en zanger. De lijst met programma’s en shows die Paul de Leeuw heeft gemaakt is zeer lang, en hij was dan ook geliefd onder het publiek.

Hij presenteerde onder andere 7 keer het songfestival, en presenteerde shows als De Kwis, Ranking The Stars en Mooi! Weer De Leeuw. Ook was Paul de Leeuw zes jaar lang de verteller van het verhaal bij De Indische Waterlelies in de Efteling. Op muzikaal vlak heeft hij onder andere Symphonica in Rosso geproduceerd, en scoorde hij met nummers als ‘k Heb je lief, en Blijf Bij Mij met Ruth Jacott.

5. Joop Braakhekke

Beeld: Wikimedia / Sebastiaan ter Burg

Joop Braakhekke was jarenlang de favoriete televisiekok van Nederland. De in Apeldoorn opgegroeide Joop, wilde in eerste instantie acteur worden, maar koos uiteindelijk voor het koksvak. Dit heeft hem bepaald geen windeieren gelegd. 

Joop Braakhekke is jarenlang op televisie geweest met Kookgek en Topkok, waar hij Nederland de fijne kneepjes van het vak leerde. In 2008 won Braakhekke de Loden Leeuw-persoonlijkheidsprijs voor de meest irritante Bekende Nederlander in een reclamespotje

6. Albert Verlinde

Beeld: Flickr / Nina

De in ‘s-Hertogenbosch geboren Albert Verlinde is uitgegroeid tot een bekende Nederlandse homo die bekend is geworden met zijn televisieoptredens en theaterproducties. Albert Verlinde is altijd openlijk geweest over zijn seksualiteit, en dat verwerkte hij ook in zijn presentaties. Hij heeft ook wel de bijnaam ‘de valse roddelnicht van Hilversum’ hierdoor gekregen.

Verlinde is op televisie vooral bekend geworden van de programma’s Shownieuws en RTL Boulevard, waar hij als presentator optrad. Daarnaast was hij tot 2014 eigenaar van Albert Verlinde Entertainment, die uiteindelijk fuseerde met Joop van den Ende Theaterproducties. Albert Verlinde verkocht al zijn aandelen, en werd in 2015 directeur van Stage Entertainment Netherlands.

7. Jan Kees de Jager

Beeld: Rijksoverheid

We kennen Jan Kees de Jager als Staatssecretaris van Financiën en Minister van Financiën. Hij vertelde in een interview met de Telegraaf in 2011 dat hij een vriend had, en is daarmee de eerste CDA’er die openlijk voor zijn seksualiteit uitkwam tijdens een politieke loopbaan. Naast Gerda Verburg en Joop Wijn is hij hiermee de derde CDA-minister die aan heeft gegeven homoseksueel te zijn. De andere twee ministers hebben dit echter wel pas na hun loopbaan aangegeven.

8. Jos Brink

Beeld: Wikimedia / Beeld en Geluid

De in 2007 overleden Jos Brink was een voorvechter van homorechten, en getrouwd met Frank Sanders. Jos Brink werkte als presentator voor maar liefst 25 verschillende programma’s tussen 1965 en 2006. Ook schreef hij diverse boeken en korte verhalen, en wist hij een aantal nummers uit te brengen. 

Jos Brink was een van de eerste bekende Nederlandse homo’s die een veelzijdige duizendpoot was. Hij was geliefd bij het publiek en sloeg een brug tussen de homo’s en hetero’s door openlijk voor zijn homoseksualiteit uit te komen.

9. Marc-Marie Huijbregts

Beeld: Wikimedia / DWDD

Marc-Marie Huijbregts is beroemd geworden als cabaretier, acteur en presentator. Hij heeft in heel wat theaters diverse tours gedaan als solo cabaretier door de jaren heen. Op de televisie heeft Marc-Marie rollen gehad in series zoals Goede Tijden Slechte Tijden, Baantjer en ’t Schaep in Mokum.

Marc-Marie Huijbregts was de eerste gast van VPRO Zomergasten, en vanaf seizoen 14 was hij te zien als vast jurylid bij De Slimste Mens Ter Wereld.

10. Maik de Boer

Beeld: Flickr / TBWABusted

Maik de Boer is een bekende Nederlandse stylist met een voorliefde voor mode en kleding. Hij was te zien in diverse Nederlandse programma’s zoals Koffietijd, Vijf uur show, rolletjes in GTST, De Garage, Zonder Ernst, Life & Cooking, LookingGood en Dancing with the Stars. 

Ook was Maik de Boer veel terug te zien als lifestyle-deskundige en society-watcher in het programma RTL Boulevard. Kenmerkend voor Maik is de manier waarop hij zich stijlvol kleed.

Wat vond je van dit artikel?

Top 10 Rijkste Muzikanten Ter Wereld

Top 10 beste boodschappen bezorgservices van Nederland