10 Beste YouTube Filmpjes Met Kniptechnieken Voor Mannen

Er bestaan talloze filmpjes met kapsels, maar wat zijn nou de beste YouTube filmpjes met kniptechnieken voor heren? Waar mannen vroeger alleen even snel langs de kapper gingen voor een afspraak met de tondeuse, zijn er tegenwoordig overal professionele mannenkappers te vinden. 

Omdat je zelf wilt weten wat voor soort kapsel je krijgt, of je vriend / vriendin een kans wilt geven om zich te ontpoppen tot een heuse thuiskapper, hebben wij de 10 beste YouTube filmpjes met kniptechnieken voor mannen op een rijtje gezet. In deze top 10 staan de hipste en beste kapsels van dit moment, inclusief uitleg.

1. Undercut

De undercut is één van de meest diverse kapsels voor mannen die er bestaat, en een terechte nummer één. Bij deze stijl is de bovenkant ook wat langer, en ligt met een golvende stijl naar achteren of naar de zijkant. 

Dit kapsel past bij iedere man, want je kunt zelf bepalen hoe je een undercut wilt. Je kan de zijkant helemaal kaal houden, een stoere fade erin houden, of gewoon kort laten knippen. Bovendien kan je dit kapsel ook nog eens op verschillende manieren stijlen. De undercut is uitgeroepen tot mannenkapsel van 2019, en we verwachten dat deze nog lang niet zal verdwijnen.

2. Pompadour

Op nummer twee staat dit kapsel vol met volume. De pompadour is een klassiek kapsel waarbij het haar aan de achterkant kort wordt gehouden, maar aan de voorkant lang. Je kunt dit met een föhn perfect stylen zodat er veel volume in je haar komt te zitten. 

Een klassieke pompadour is zelf vrij lastig te knippen, maar je kunt het wel makkelijk zelf met een tondeuse de zijkanten en achterkant bijhouden. Let er wel op dat het stylen van een pompadour iets meer tijd kost, maar daar krijg je ook wel een stijlvol kapsel voor terug.

3. Slicked Back

Slicked back lijkt in eerste instantie veel op de quiff. Maar deze stijl was in de jaren 40 populair. Ook hier wordt de zijkant en achterkant kort geschoren, maar wordt de bovenkant strak naar achteren gestyled. Het is een tijdloos kapsel, die je zelf gemakkelijk bij kunt houden.

4. Side Part Fade

Loop je graag in een pak, maar wil je ook een stoer kapsel. Dan is de side part fade perfect. Dit kapsel kost wat moeite om te knippen, en we raden dan ook aan om dit alleen zelf te doen als jijzelf of iemand die je kent goed kan knippen. Kies anders voor een barbier. De side part fade zorgt voor een strakke en verzorgde look, ideaal om iedere dag te dragen.

5. Quiff

Helemaal uit de jaren 50 teruggekeerd is de quiff. Dit kapsel combineert een strakke zijkant met langer haar op de bovenkant wat door middel van wax en gel naar achteren wordt gekamd. Sinds een aantal jaar is de quiff weer helemaal in, en niet zonder reden. Je kunt een quiff altijd en overal dragen, en het kost je niet al te veel tijd om te stijlen.

6. Curly Fade

Speciaal voor alle mannen met krullen is er de curly fade. Bij deze haarstijl behoud je jouw mooie bos met krullen, maar wordt de zijkant in laagjes geknipt en geschoren. De nadruk bij dit kapsel ligt op de krullen, met een strakke zij- en achterkant die dit moderne kapsel voor mannen met krullen helemaal afmaakt. 

7. Man Bun

Terwijl iedereen dacht dat de man bun al snel weer zou verdwijnen, is deze toch als haarstijl voor mannen populair gebleven. Het kost enige moeite en tijd om een man bun te laten groeien, want je hebt een flinke portie haar nodig die je moet opsteken in een ‘bun’, oftewel een paardenstaart. Hoe lang deze bun is bepaal je helemaal zelf. Het voordeel van dit kapsel is dat je zelf bepaald hoe lang en in welke stijl je de zijkant geknipt wilt hebben.

8. French Crop

Op nummer acht staat de French Crop. Dit is een korte haarstijl, waarbij de zijkanten tot slechts enkele millimeters wordt geknipt of geschoren, maar op de bovenkant minstens een paar centimeter aan haar blijft staan. Het grote voordeel van deze stijl is dat je er maar weinig aan hoeft te doen. Met een beetje gel of wax, ben je al klaar om de dag te beginnen. Bovendien kan je een french crop ook gemakkelijk zelf thuis knippen en bijhouden.

9. Buzz cut

De buzz cut is een kapsel wat uit het leger is komen overwaaien. Dit kapsel is verrassend in trek in combinatie met een goed getrimde baard en zorgt voor een stoere look. Een buzz cut is gemakkelijk zelf thuis te knippen. Het enige wat je ervoor nodig hebt is een tondeuse. 

Bovendien is een buzz cut klaar in een paar minuten. Als je dit kapsel iets wilt aanpassen, kan je aan de bovenkant het haar een paar millimeter langer laten staan dan aan de zijkant en onderkant. Hiermee creëer je een verticale illusie, waardoor de nadruk op jouw gezicht wordt gelegd.

10. Back and Sides

We openen deze lijst met een klassieker. De back and sides is een tijdloos kapsel waarbij de zijkant en de achterkant wordt opgeschoren, eventueel in laagjes, en de bovenkant slechts minimaal in model wordt geknipt. Het resultaat is een strakke look die bij iedere kledingstijl past. 

Als je voor een back and sides kapsel gaat, houd er dan wel rekening mee dat je deze regelmatig laat bijwerken zodat alles goed in model blijft zitten. Als het te lang wordt, is het lastiger om dit kapsel makkelijk in model te brengen iedere ochtend.

Wat vond je van dit artikel?

Top 10 Lekkerste Spaanse Gerechten

Top 30 Leukste Netflix Series Voor Stellen