30 Beste Websites Om Gratis Online Films & Series Te Kijken

De leukste films en series gratis online streamen? Bekijk nu een spannende film of goede serie met een van deze handige gratis streamingwebites. Om wat uurtjes heerlijk relaxed op de bank te spenderen hoef je echt geen duur abonnement meer te hebben.

Tegenwoordig zijn er honderden, al niet duizenden websites waarop je gratis films, series en documentaires kunt kijken zonder ervoor te moeten betalen. De websites doen niet onder voor andere diensten, en je kunt met een paar klikken een film in HD bekijken.

Maar niet iedere website heeft films met goede kwaliteit, of een uitgebreid aanbod aan series om te kijken. Ook kan het voorkomen dat de website vol met advertenties staat, of al offline is gehaald. Om je op weg te helpen hebben wij de allerbeste sites op een rijtje gezet. Dit zijn de 30 beste websites om gratis films & series te kijken.

1. 123movies

Deze website is zonder meer een regelrechte schatkist voor een ieder die graag films en series bekijkt. Alleen al het filmarchief bestaat uit bijna 55.000 verschillende titels. Daarnaast biedt 123movies plaats aan duizenden series, die soms nergens meer op tv vertoond worden en dus alleen nog maar via deze site bekeken kunnen worden.

Buiten alle beschikbare toeters en bellen, om het vinden van je favorieten zo makkelijk mogelijk te maken, beschikt 123movies ook over de sectie TV Today, waarin je kort na de officiële uitzendtijd de allernieuwste afleveringen van series online kunt bekijken. Tussen de verschillende landkeuzes op de site staat overigens ook Nederland, zodat je ook producties uit ons eigen polderlandje kunt bekijken.

2. PutLockers

Als je op zoek bent naar een Engelstalige serie, die nergens meer op tv vertoond wordt en ook niet langer via reguliere kanalen gedownload kan worden, dan is de kans groot dat je hem nog wel via PutLockers kunt bekijken. De site heeft namelijk meer dan 8.000 verschillende series in haar archief.

Daarnaast beschikt PutLockers over een imposant filmbibliotheek met meer dan 40.000 titels. Kortom, voldoende beeldmateriaal om voor de rest van je leven te blijven bingewatchen. En blijkt dat je tussen het enorme aanbod tóch nog iets mist, dan kun je dat gewoon online aanvragen.

3. MoviesJoy

Als je de website van MoviesJoy opent, verschijnen meteen de meest trendy films van dat moment pontificaal in beeld. Scroll je verder naar onderen, dan ontdek je een overzicht van zowel de allernieuwste films alsook van de meest recente tv-series. Daarnaast beschikt de site over een imposant archief, dat je op tal van verschillende manieren kunt doorzoeken, waaronder zoeken op land.

Kies je in dat geval voor Netherlands, dan krijg je een fraai overzicht van alle beschikbare films en series die volledig in het Nederlands zijn gesproken of deels of volledig in ons land zijn gemaakt. MoviesJoy beschikt ook een super handige Androids-app.

4. Moviestars

Op de homepage van Moviestars wordt elke dag nauwgezet bijgehouden welke films op de site trendy zijn. Daarnaast worden de meest actuele releases op het vlak van films en tv-series aan je gepresenteerd. Is het je bedoeling om rechtstreeks naar een specifieke film om tv-serie te zoeken, dan kan dat via de grote zoekbalk, in de bovenste helft van je scherm.

Daarnaast zijn er selectiemethodes waarbij je het genre of het jaar aangeeft waarin de film werd uitgebracht. Volgens de keuze-opties loopt het archief van Moviestars terug tot en met 1950. We konden niet nalaten om dat te checken. En ja, het klopt. En de links naar deze oude films bleken ook nog eens gewoon goed te werken. Kortom, Moviestars heeft een rijk aanbod, waarin gegarandeerd iedereen wat leuks kan vinden.

5. IO Movies

De homepage van IO Movies biedt je in wezen slechts 4 keuzemogelijkheden: klikken op de Movies of Television Shows, gericht zoeken met behulp van de zoekbalk of doorklikken naar een tweede homepage waar alle nieuwe releases middels een mozaïek aan covers aan je worden gepresenteerd. Deze tweede homepage biedt je ook meteen de mogelijkheid om gerichtere selecties op basis van onder meer genre, land van herkomst en releasejaar te maken.

Het archief van IO Movies loopt in ieder geval terug tot 1991 en bevat zowel een grote verzameling overbekende toppers alsook allerlei bijzondere producties, die je niet snel ergens anders tegen zal komen. De videostreams laden snel en de reclame-activiteiten die je daarvoor in ruil moet accepteren zijn zonder meer redelijk.

6. Look Movie

Hoeveel verschillende films en series het archief van Look Movie bevat is onduidelijk, maar dat het er heel veel zijn is wel een vaststaand feit. Via het zoeksysteem van de site vonden we regelmatig tal van verrassende producties, waarvan we tot op dat moment nog niet eens wisten dat ze bestonden.

En alle links naar de streams werkten feilloos. Net als praktisch elke andere site in deze top 30, kun je kiezen uit verschillende genres en wordt er een onderverdeling in films en series gemaakt. Enige forse minpunt: een overdosis aan reclame pop-ups, die letterlijk bij elke tweede of derde klik op de site tevoorschijn blijven komen.

7. Bmovies

Zoeken naar je favoriete films en tv-series wordt gemakkelijk dankzij Bmovies. Op de homepage prijkt namelijk een grote zoekbalk, die je naar de meest relevante resultaten loodst. Wil je een totaaloverzicht op basis van onder meer genre en land, dan kun je dat via de links bovenaan de pagina bewerkstelligen.

De laadtijd van de videostreams is aangenaam kort en tijdens het kijken constateerden we geen vervelende haperingen vanwege bufferproblemen. Bmovies bevat een indrukwekkende collectie aan beeldmateriaal, maar is zeker niet de meest omvangrijke in z’n soort. Desondanks is een sitebezoek absoluut de moeite waard.

8. YesMovies

Wie de website van YesMovies bezoekt, krijgt een beetje het idee dat-ie op een soort van Google-site voor films en tv-series is beland. Een dominerende zoekbalk nodigt je uit om de naam van een film of serie in te voeren, die vervolgens voor je wordt opgezocht. Wil je liever een totaaloverzicht met kleurrijke covers? Klik dan op de movies- of tv-serieslink bovenaan het scherm.

De overzichtspagina die dan verschijnt biedt je vervolgens een aantal extra selectiemogelijkheden, waaronder genre en land van herkomst. Ook prettig: zowel de site zelf als de videostreams laden aangenaam snel, zodat je binnen enkele seconden al van het geselecteerde beeldmateriaal kunt genieten.

9. M4ufree.TV

Als je deze website bezoekt, kom je op een vrij kale interface terecht. Daar waar veel soortgelijke sites een bonte verzameling covers tonen, beschikt M4ufree.TV op de homepage over slechts enkele zoekfuncties. Je kunt in de zoekbalk films en series op naam zoeken en via 6 afzonderlijke pull-downmenu’s onder meer op genre en releasejaar sorteren. Daarnaast vind je op de homepage eveneens 6 knoppen, die de meest gangbare zoektermen weergeven.

We testen een aantal random film- en seriestreams en alles bleek te werken zoals het hoort. M4ufree.TV heeft een breed en uitgebreid aanbod waar je gegarandeerd wat leuks tussen kunt vinden. Enige minpuntje: de collectie niet-Engelstalige films. Dat is eerlijk gezegd een bij elkaar geraapt zooitje en zou veel beter geïndexeerd kunnen worden.

10. C Movies HD

De beheerder van deze site is erop gebrand om beeldmateriaal in de beste kwaliteit aan te kunnen bieden. Als het even kan in HD. De homepage is opgedeeld in 4 secties: actuele bioscoopfilms, de nieuwste toegevoegde films, de meest recente tv-series én een deel waarin verzoeken worden ingewilligd.

Die laatstgenoemde optie is behoorlijk uniek en biedt je dus de mogelijkheid om – met een beetje geluk – films en series te zien, die ergens anders niet of nauwelijks beschikbaar zijn.

Als we even snel door het genre-aanbod van de site heen snuffelen, dan valt op dat de focus meer op het presenten van series in plaats van films ligt. Dat is op zich niet slecht, maar het is wel iets om rekening mee te houden als je deze site bezoekt.

11. SolarMovie

Bezoek je de SolarMovie-site, dan krijg je op de homepage slechts 4 keuzes voorgeschoteld: je kunt op de movies-, tv-series- of featured-knop klikken om naar een relevant totaaloverzicht te gaan.

Of je vult in de grote zoekbalk, midden op je scherm, de naam van de film of tv-serie in waarnaar je op zoek bent. Kies je voor 1 van de 3 eerstgenoemde opties, dan kun je op de volgende pagina desgewenst nog nauwkeuriger je persoonlijke voorkeuren weergeven.

Tijdens enkele random checks van de kwaliteit van de videostreams stuitten we met name bij ouder materiaal helaas op tal van niet werkende links. Slordig. Als het je echter om het bekijken van vrij nieuwe releases gaat, dan is Solar Movie daarvoor prima geschikt.

12. YifyMovies.TV

Als je op zoek bent naar vrij recente films en series die in de afgelopen 10 a 15 jaar zijn verschenen, dan is de kans redelijk groot dat je deze op YifyMovies.TV aantreft. Op de homepage kun je diverse voorselecties op onder andere genre en releasejaar maken. Daarnaast biedt de site je een handige zoekfunctie, zodat je onder meer op titel en acteur of actrice kunt zoeken.

Zoals gezegd richt deze site zich vooraf op nieuw beeldmateriaal, maar dat betekent niet dat je er helemaal geen oude films aantreft. Het aanbod op dat vlak is echter wel een stuk beperkter dan bij andere soortgelijke sites.

13. Cinebloom

Het design van de Cinebloom-website ziet er strak en stilistisch uit. Op de homepage prijken naast een reeks recente filmtoppers ook de laatst toegevoegde films en series. Je kunt beeldmateriaal via de zoekbalk rechtsboven in beeld proberen te vinden, maar het is ook mogelijk om een persoonlijke voorselectie te maken, door genres en jaartallen aan te klikken.

Met die methode kun je als het ware ook een schatkamer op het vlak van filmmateriaal openen, want Cinebloom biedt je een collectie, die in sommige gevallen tot wel 100 jaar terug in de tijd gaat. Helaas constateerden we vooral in dat oudere materiaal regelmatig niet werkende links. Daarnaast is de aanwezige film- en seriecollectie verre van compleet.

Wie het heerlijk vind om tussen oude en nieuwe films in z’n favoriete genres te grasduinen, zal het op deze site desondanks waarschijnlijk toch prima naar z’n zin hebben.

14. iStream-It

Als er nieuwe Engelstalige films uitkomen, dan is deze site er snel bij om ze aan het aanbod toe te voegen. Ditzelfde geldt voor populaire Engelstalige tv-series. Desondanks is het totaalaanbod op deze site behoorlijk schaars.

Je kunt weliswaar verschillende voorselecties maken, bijvoorbeeld via een keuzemenu met genres, maar vervolgens krijg je slechts enkele tientallen titels gepresenteerd waar je het mee moet doen.

De site beschikt helaas ook niet over een concrete zoekfunctie, zodat het vinden van je favoriete film of serie op deze site ronduit lastig of vanwege het beperkte aanbod helemaal niet mogelijk is.

15. GO movies

Veel websites die online films en tv-series aanbieden, hebben in de basis dezelfde look. Het verschil zit ‘m dan meestal in de details. We hadden wat dat betreft goede hoop, toen we de uitgebreide landenselectie zagen, maar toen we die uitprobeerden, belandden we nog steeds veelvuldig gewoon op standaard Engelstalig beeldmateriaal.

Tussen het totale aanbod aan films en series zitten weliswaar regelmatig leuke vondsten, zeker als je voor ouder beeldmateriaal kiest, maar we komen toch wel erg veel gebroken links tegen. Daarnaast duurt het vrij lang voordat een videostream start en voor het zover is, heb je eerst talloze reclames weg moeten klikken.

GO movies is op zich best een aardige site, maar zoals je boven in deze top 30 kunt zien, kan het (veel) beter.

16. Vumoo

Op Vumoo tref je weliswaar vele duizenden films en tv-series aan, maar als je de beschikbare opties ervan met sites in deze top 30 vergelijkt die een betere ranking hebben, dan zie je al snel dat Vumoo een aantal essentiële handigheidjes mist. Zo is de website eigenlijk een grote vergaarbak van films en series, waarin gericht zoeken uiteindelijk alleen maar mogelijk is als je de titel al weet.

Op elke pagina worden alleen maar een reeks covers getoond, waarop je kunt klikken. En dan is het maar hopen dat je een film te pakken hebt waarvan de videolink nog werkt, want ook met het updaten daarvan laat Vumoo helaas veel steken vallen.

17. Lunchflix

Lunchflix lijkt meer op een blog dan op een reguliere site waar je films en series kunt bekijken. Het aanbod is dan ook erg beperkt. We krijgen daarnaast sterk de indruk dat de beheerder van de site vooral zijn eigen voorkeur etaleert, want bepaalde genres zijn duidelijk oververtegenwoordigd. Voor het streamen van het aangeboden beeldmateriaal maakt de site gebruik van een externe videodienst, die niet bepaald van hoge kwaliteit is.

We constateerden tijdens enkele tests regelmatig haperingen vanwege bufferproblemen. Daarnaast is er geen garantie dat je de door Lunchflix gepresenteerde films en series ook echt kunt bekijken. Zeker bij het oudere materiaal en onbekendere titels stuitten we meerdere malen op streams die door de externe videodienst waren gecanceld, omdat er al enige tijd niemand meer naar had gekeken.

18. WatchMoviesFree

Als je niet veel verder kijkt dan je neus lang is, dan krijg je de indruk dat WatchMoviesFree in ieder geval een kleine 10.000 films en talrijke tv-series aan je kan presenteren. In de praktijk blijkt dat aantal flink lager te zijn, want tal van links naar videostreams werken niet meer. En als ze wel functioneren, dan word je eerst overladen met allerlei pop-up reclames, die je weg moet zien te klikken voordat het kijkplezier echt van start kan gaan.

Het lijkt er sterk op dat de site het haar gebruikers bewust zo moeilijk mogelijk maakt in de hoop dat ze zich dan maar registreren om van al die obstakels verlost te kunnen worden. Onze algemene ervaring: er zijn meer dan voldoende sites in deze top 30 te vinden die het je veel minder lastig maken om volop van streaming video te kunnen genieten.

19. Zmovies

Het aanbod van Zmovies ziet er redelijk overzichtelijk uit als je de homepage opent. In het bovenste gedeelte van de pagina kun je onder meer kiezen uit genres en het releasejaar. Het meeste aangeboden beeldmateriaal stamt uit de periode vanaf 2000, maar er zijn op de site ook een aantal producties van voor die tijd te vinden. Klik je op een van de covers om een film te bekijken, dan blijkt dat je je eerst moet registreren, ‘omdat de films niet in alle landen gestreamd mogen worden’.

Een behoorlijk ongebruikelijke hindernis, die snel kijkplezier behoorlijk kan bederven. Verder is het opmerkelijk dat men voor het aanbod aan tv-series rechtstreeks naar concurrent(?) M4uFree.TV linkt en dat er niet bepaald een logische volgorde in de toevoegingen aan de filmdatabase zit. Uit ervaring kunnen we je verzekeren, dat we inmiddels veel betere alternatieven hebben gezien.

20. Movie Watcher

Als we een eerste blik op de Movie Watcher site werpen, dan krijgen we sterk de indruk dat deze sinds eind 2019 niet meer actief wordt onderhouden. Er zijn al langere tijd geen nieuwe releases meer toegevoegd. Daarnaast lijkt ook het filmaanbod op zich tamelijk beperkt te zijn. Tenminste… totdat je gericht op filmtitels via de zoekbalk begint te zoeken.

Bij een site als deze, waarvan het onderhoud achterstallig is kun je er vrijwel zeker van zijn dat je veelvuldig op links naar videostreams stuit, die niet meer werken. Dat blijkt bij Movie Watcher dus ook duidelijk het geval te zijn. En als ze wel werken komt dat omdat ze doorverwijzen naar Moviestars, die we hierboven al in deze toplijst tegenkomen.

De zoekfunctie van Movie Watcher is daarom eigenlijk alleen maar handig om inspiratie op te doen voor films en series, die je vervolgens beter op een andere site kunt gaan bekijken.

21. YouTube

We openen de lijst met wellicht de bekendste streamingdienst ter wereld. YouTube is niet alleen de plek om compilaties te kijken of muziek te luisteren, maar ook een prima plek om gratis films en series te bekijken. YouTube staat vol met honderden films & series die gratis zijn uitgegeven, of behoren tot het publieke domein.

YouTube is een goede plek om unieke films te bekijken die door vaak onbekende en niche regisseurs worden gefilmd. Films als Better off Dead, Mad Money en Dirty Work zijn geheel gratis en de moeite waard om te kijken.

22. Classic Cinema Online

Voor de fans van oude, klassieke films is Classic Cinema Online de perfecte website. De films op Classic Cinema Online zijn over het algemeen uit de jaren 40, 50, 60 en 70. Deze website staat boordevol echte klassiekers, en het artwork van de films alleen al is prachtig. 

Deze website is geheel gratis, en alhoewel de kwaliteit van de films wat minder is, wordt je helemaal teruggevoerd naar die goede oude tijd. Met films als Copacabana, The Count of Monte Cristo en Pinocchio, ben je wel wat avondjes zoet.

23. Archive.org

Deze website verzamelt alle content, films, games en series van vroeger. De films en series op Archive zijn geheel gratis te bekijken, want de complete collectie bestaat uit films in het publieke domein. 

Archive is een bonte verzameling van oude klassiekers, aangevuld met onafhankelijke films in onder andere het science fiction en horror genre, en complete documentaires. De website is razendsnel, en je kunt gemakkelijk door de verschillende categorieën zoeken om de perfecte film te vinden. 

24. ConTV

ConTV is de perfecte website om gratis films en series te kijken voor fans van comics, science fiction en horror. Op ConTV zijn talloze klassiekers en cultfilms te zien die je bijna nergens anders tegenkomt. Daarnaast is op ConTV het jaarlijkse Comic Con te zijn, en zijn exclusieve titels die vanaf de conferentie worden gelanceerd direct op deze streamingdienst te bekijken.

Fans van Comic gerelateerde films en series kunnen dit bekijken vanaf Android of iPhone smartphones, maar ook gewoon via de browser. Ideaal om onderweg een film of serie te kijken.

25. Pluto TV

Pluto TV is een streamingdienst die de gewone televisiezenders vervangt. Je kunt hier films, series en live televisie kijken, helemaal gratis. Pluto TV is overzichtelijk ingericht, en je kunt gemakkelijk door de categorieën heen bladeren om een geschikt programma of film te vinden. 

Het aanbod aan films en series verandert maandelijks, en nieuwe titels komen en gaan. Vaak zijn er populaire, oudere James Bond films te kijken, maar ook tijdloze klassiekers zoals Charlotte’s Web en Dances with Wolves. Dankzij het goede aanbod, staat er altijd wel een leuk programma of spannende film op Pluto TV klaar.

26. Crackle

Crackle is een uitstekende, gratis video streamingdienst van Sony. Op deze website staan tientallen films en series met verschillende nieuwe titels die nog maar recentelijk zijn uitgebracht. Crackle ziet er een beetje uit zoals Netflix of HBO, maar dan helemaal gratis.

Oude bekenden zoals Seinfeld en Sanford & Son zijn terug te vinden bij Crackle, aangevuld met een wisselend aanbod van nieuwere series en films. Let er wel op dat je een VPN nodig hebt om het aanbod van Crackle af te kunnen spelen.

27. Popcornflix

Popcornflix is een zeer nette, en overzichtelijke website voor gratis films. De website richt zich een publiek die altijd op zoek zijn naar goede films in verschillende segmenten. Popcornflix heeft honderden films en televisieseries op de website staan, met daarbij een eigen app zodat je ook films op een smartphone kunt bekijken.

Filmliefhebbers kunnen hun hart ophalen met populaire en klassieke titels zoals What’s Eating Gilbert Grape, Rules of Engagement en Zodiac. Maar ook fans van series kunnen bij Popcornflix terecht voor series zoals 3rd Rock from the Sun, 21 Jump Street en The Man Show.

28. Top Documentary Films

Heb je eens zin om wat anders dan films vol actie of lange series te kijken? Dan is Top Documentary Films de plek waar je de beste documentaires voor niets kunt kijken. Deze website staat boordevol met documentaires over de meest uiteenlopende onderwerpen. 

Van populaire documentaires die diverse awards hebben gewonnen tot kleine onafhankelijke docu-series van filmmakers die jarenlang alles op alles hebben gezet om een onderwerp uit te lichten en er een meesterwerk van te maken.

29. OpenLoad

OpenLoad is een zeer populaire website waarop je gratis films en series kunt kijken. Kijkers kunnen hier bijna alles zien, van de nieuwste films die net uit zijn tot echte cult klassiekers uit de jaren 50 en 60. 

Films en series op OpenLoad zijn zeer overzichtelijk gesorteerd, en dat is waar de kracht van de website ook ligt. Je kan sorteren op naam, alfabet, genre of jaar. Hierdoor kun je een nauwkeurige selectie van films of series maken, en start je binnen no-time een goede film of serie op.

30. Popcorn Time

De onbetwiste koning onder de streaming websites is Popcorn Time. En met deze website is het ook altijd echt tijd voor popcorn. Deze dienst heeft letterlijk alle films en series in het assortiment zitten die je maar kunt bedenken.

De hele website is netjes georganiseerd, en Popcorn Time heeft diverse apps beschikbaar voor allerlei apparaten zodat je altijd en overal een film of serie kunt kijken. De kwaliteit van het aanbod is zeer goed, en films kunnen gemakkelijk gesorteerd worden. Popcorn Time staat garant voor heel wat avonden op de bank, met wat popcorn natuurlijk.

Wat vond je van dit artikel?

Top 10 Beste Gratis Alternatieven voor Winzip

Top 10 Mooiste Soorten Kleine Aquariumvissen