Top 10 Beste Veilingwebsites Van Nederland

Je kunt behoorlijk wat geld besparen door goede deals te scoren bij de beste veilingwebsites van Nederland. In de winkel, of aan de kassa van een attractiepark of museum betaal je het hoogste bedrag. Maar door slim online de veilingen in de gaten te houden kun je al snel tientallen euro’s besparen, en je hoeft er de deur niet meer voor uit.

Veilingen gaan tegenwoordig niet meer uitsluitend over faillissementen van bedrijven, maar je kunt zoveel meer vinden op veilingwebsites. Van vakanties tot auto’s, en van dagjes uit tot waardebonnen voor restaurants, bij online veilingen kun je bijna alles terugvinden. Dit zijn de 10 beste veilingwebsites van Nederland.

1. Catawiki

De beste en meest uitgebreide veilingwebsite, de nummer 1 in deze top 10, is Catawiki. Catawiki is een gigantisch veilingplatform waar onder leiding van professionele veilingmeesters allerlei voorwerpen, kunst en artikelen worden geveild. Waar bij veel andere websites er vooral dagjes weg of faillissementen worden geveild, kun je hier terecht om mooie kunstwerken te kopen of een uniek beeldje te vinden. 

Alle veilingen worden begeleid door mensen met verstand van een specifieke categorie, en de meeste voorwerpen hebben ook een waardeschatting. Catawiki is de perfecte veilingwebsite om een uniek voorwerp te vinden voor thuis.

2. Vakantieveilingen

Vakantieveilingen is de grootste veilingwebsite van Nederland met dagjes weg. De bekende blauw-witte veilingsite heeft iedere dag duizenden korte veilingen met de leukste dagjes weg. Je kunt hier serieuze korting scoren door te bieden op entreetickets tot verschillende attractieparken, musea en theaters.

Naast dagjes weg kan er ook geboden worden op diverse producten die iedere week verschillend zijn, en hotelovernachtingen of zelfs op complete vakanties.

3. BVA Auctions

BVA Auctions is één van de grootste online veiling websites die er bestaan. Maandelijks zijn hier tienduizenden veilingen, met de meest uiteenlopende producten en apparaten die via veilingen te koop worden aangeboden. Bij BVA Auctions zijn niet alleen grote veilingen met onder andere auto’s, boten en campers te vinden, maar ook honderden veilingen met computers, meubels, en kleine huishoudelijke apparaten. 

De website is zeer overzichtelijk, en je ziet direct de biedgeschiedenis per product. Bovendien worden de gewonnen veilingen vaak gratis thuisbezorgd, zodat je deze niet hoeft op te halen.

4. Hotelkamerveiling

Wanneer je er even tussenuit wilt en een hotelkamer voor een goede prijs wilt scoren, dan moet je zeker bij Hotelkamerveiling een kijkje nemen. Dit is de perfecte veilingwebsite om een last-minute aanbieding voor een hotel te vinden. Met een beetje geluk kun je zelfs een hotelkamer vinden voor maar een euro of twintig.

De website is zeer overzichtelijk en modern. Je kiest waar je heen wilt, en ziet direct op welke hotelovernachtingen geboden kan worden. De biedingen worden in real-time verwerkt, en winnaars krijgen binnen een paar minuten een bevestiging.

5. SlaJeSlag

SlaJeSlag heeft diverse producten die ter veiling worden aangeboden. Het mooie aan deze veiling website is dat het aanbod iedere week weer kan veranderen, waardoor er altijd wel een product of veiling bij zit waar je op wilt bieden. Waar veel veilingsites van producten vaak een matig aanbod hebben, zie je bij SlaJeSlag veel producten waar je daadwerkelijk wat aan hebt. Van messensets tot tassen, en van sieraden tot verzorgingsproducten in bulk.

6. Ticketveiling

Ticketveiling is een mooie veiling website die zich richt op dagjes uit en activiteiten. De website ziet er strak uit, en het is makkelijk om tussen de verschillende veilingen te navigeren.

De leukste dagjes uit vind je bij Ticketveiling. De veilingen gaan vrij snel, soms duren ze maar een paar minuten. Maar dit zorgt ervoor dat je constant kans maakt om voor een goedkope prijs een paar tickets te winnen voor onder andere Hellendoorn, Duinrell of Avifauna.

7. ProVeiling

ProVeiling richt zich op de online veilingen van faillissementen. Ze bieden complete inboedels en inventarissen aan van allerlei soorten bedrijven. Op deze overzichtelijke en interactieve veilingsite kun je eigenlijk bijna alles terugvinden. De veilingen worden in categorieën ingedeeld, waardoor je snel kunt vinden wat je zoekt. 

Het loont om regelmatig op de website te kijken naar de nieuwste veilingen, want regelmatig staan er producten op die je tot wel 70% goedkoper op de kop kunt tikken dan in een gewone winkel. Bovendien zijn er veel veilingen te vinden die gewonnen producten gratis verzenden.

8. Troostwijk Auctions

Troostwijk Auctions is één van de grotere veilingwebsites als het gaat om machines en industriële zaken. Maar naast alle technische producten en machines die er te koop staan via veilingen, loont het om eens tussen de veilingen te kijken. 

Er staat op de veilingwebsite een aparte sectie met daarin alle veilingen van reguliere goederen. Je kunt hier banken, loungesets, juwelen, computers en allerlei andere soorten apparatuur terugvinden die per veiling worden verkocht. Dit is de perfecte website om grotere meubels of apparatuur te kopen voor een fractie van de nieuwprijs.

9. Centjesveiling

Bij Centjesveiling kan je nieuwe en tweedehands artikelen en producten op de kop tikken door deel te nemen aan een veiling. Deze veilingsite richt zich specifiek op het veilen van eigen producten, en niet zozeer door bedrijven. Er staan veel particulieren op de veilingsite die spullen verkopen die ze niet meer nodig hebben. 

Het loont om op Centjesveiling te kijken als je van plan bent om iets tweedehands te verkopen. De website ziet er overzichtelijk uit, en bij alle veilingen staan foto’s zodat je weet wat er precies te koop staat en wat de huidige gebruiksstaat van het aangeboden product is.

10. Marktplaats

Hoewel marktplaats niet voor 100% een veilingwebsite is, kun je hier dagelijks duizenden spullen en goederen vinden die via een veiling te koop aan worden geboden. Op de veilingen zitten over het algemeen geen tijdslimieten, maar bepaald de verkoper wanneer de gewenste verkoopprijs is bereikt. 

Je maakt bij marktplaats zeer gemakkelijk een account aan, en je kunt direct zoeken naar de spullen waar je naar op zoek bent. Bij de veilingen kun je direct zien hoeveel andere bieders geboden hebben, en zelf de hoeveelheid bepalen met wat je wilt overbieden. Marktplaats heeft een uitstekende klantenservice die altijd voor de kopers klaar staan.

Wat vond je van dit artikel?

Top 10 Beste Openbare Golfbanen Van Nederland

Top 15 Beste Sites Om Nederlandse Ondertitels Te Downloaden