Top 30 Leukste Netflix Series Voor Stellen

Met z’n tweeën een keuze maken uit de vele honderden series op Netflix is nog niet zo makkelijk. Iedereen heeft een andere voorkeur, en dan heb je nog niet eens naar het aanbod op Netflix zelf gekeken. 

De beste Netflix serie voor stellen is Stranger Things. Deze heerlijke serie is volledig in de jaren 80 style opgenomen en perfect om samen te kijken. Mocht dit genre toch niet helemaal jullie ding zijn, bekijk dan eens de andere opties in deze lijst.

Er zijn namelijk genoeg series die perfect zijn om samen te kijken. Of je nou van humor houd, of kiest voor spanning en actie. Het leuke aan samen Netflix kijken is dat je ook samen in het verhaal duikt.

Om je op weg te helpen, hebben wij de 30 beste Netflix series voor stellen op een rijtje gezet. Bekijk ook onze top 10 leukste Netflix series van dit moment.

1. Stranger Things

Op de eerste plaats staat Stranger Things. Voor velen is deze serie het beste wat er op Netflix te vinden is. Het mooie van Stranger Things is, dat deze serie niet zomaar in een categorie te plaatsen valt. Het is een combinatie van horror, drama, actie en humor, gegoten in een jasje van de jaren 80. Dat is ook te merken aan de vele referenties en de muziek.

Stranger Things kan soms wat eng zijn, maar daarvoor heb je elkaar toch. Kruip lekker dicht tegen elkaar aan, en doe bij voorkeur het licht uit om helemaal in de sfeer te komen. Er staan al een aantal seizoenen op Netflix, maar er komen er nog meer aan. Je kan dus een tijdje vooruit!

2. How To Get Away With Murder

How To Get Away With Murder is een thriller van de bovenste plank. Annalise Keating geeft les een rechtenstudenten, maar heeft een aparte aanpak. Ze leert ze hoe ze ervoor kunnen zorgen dat iemand met moord wegkomt. 

Deze serie kan vrij lastig te volgen zijn als je niet goed oplet. Doe je dat wel, dan zul je verbaast staan van alle plot twists die er in voorkomen. Het geheel gaat vooral om de spanning, het plot en de interactie tussen de personages, waardoor dit de perfecte serie is voor stellen die ervan houden om samen naar series te kijken met flink wat diepgang.

3. Peaky Blinders

Op drie staat één van de grootste successen van Netflix, namelijk Peaky Blinders. In deze historische serie wordt een criminele familie in het Birmingham van 1919 gevolgd. Tommy Shelby, gespeeld door Cillian Murphy, weet een perfect personage neer te zetten. 

Peaky Blinders bestaat uit seizoen van 6 afleveringen, met ieder seizoen een diepgaand verhaal. Hierdoor kom je veel te weten over de personages. Maar pas op, als jullie eenmaal beginnen met Peaky Blinders, dan wil je direct het hele seizoen afkijken. Dus zeg niet dat niemand je heeft gewaarschuwd!

4. The Missing

Wil je eens lekker tegen elkaar aankruipen en elkaar vasthouden omdat de spanning te snijden is? Dan is The Missing de perfecte serie voor jullie. Tony en Emily Hughes gaan op vakantie met hun 5 jarige zoontje Olivier, wat een verschrikkelijke wending krijgt. Olivier verdwijnt spoorloos. 

Deze award winnende serie mag niet gemist worden, en de spanning is soms letterlijk te snijden. Houden jullie allebei van drama’s met een complexe verhaallijn? Dan is The Missing perfect om te kijken.

5. Ozark

Ozark gaat over een gezin wat moet verhuizen van Chicago naar de Missouri Ozarks, waar een financieel adviseur de georganiseerde misdaad helpt om geld wit te wassen. Als jullie eenmaal beginnen met kijken, dan stop je niet meer. Op dit moment zijn er drie seizoenen, maar er komen er nog meer aan. Ozark is een leuke serie voor de vrijdagavond, met een wijntje en borrelhapje.

6. La Casa De Papel

Op zes staat de spannende Spaanse serie La Casa De Papel. Een groep van overvallers doet in deze serie een poging om meer dan 2 miljard uit een bank te stelen. Het resultaat van deze serie is een hele spannende serie waar je niet mee wilt stoppen. 

De serie is niet te gewelddadig, maar richt zich vooral op het psychologische aspect. Perfect om samen naar te kijken. Bovendien is de hele serie in het Spaans, wat perfect is voor stellen die graag hun Spaanse taalkennis met elkaar willen oefenen.

7. Orange Is The New Black

Een gevangenisserie met vrouwen in de hoofdrol? Dat is weer eens wat anders, en het heeft perfect uitgepakt. Orange Is The New Black is een comedy drama die draait om een vrouw die voor anderhalf jaar in de gevangenis beland. De serie heeft diepgang, maar je rolt lekker makkelijk in de karakters en het verhaal. Je kunt Orange Is The New Black ook nog prima volgen als één van de twee in slaap is gevallen halverwege.

8. Suits

Suits is een langlopende serie over een jongeman genaamd Mike Ross die wilt werken bij het bekende advocatenbureau van Harvey Specter. De karakters in Suits zijn perfect uitgewerkt, en de acteurs zorgen voor de nodige spanning. Suits is een heerlijke serie om in het weekend te kijken. Heb je op zondag allebei even niets te doen, kijk dan een paar afleveringen Suits met een lekkere pizza op de bank.

9. New Girl

New Girl is niet alleen een serie voor vrouwen. Ook samen kijken naar deze serie is heel leuk. New Girl draait om Jess, die na een kapotte relatie intrekt bij drie mannen. Kijk New Girl gezellig samen, want voor veel koppels is deze humoristische serie een feest der herkenning. Met 7 seizoenen ben je ook wel even zoet. Dit is een heerlijke en luchtige serie om samen te kijken na een werkdag.

10. Narcos

Narcos is eigenlijk te bizar voor woorden. Heel de serie lijkt regelrecht uit een boek te komen, maar niets is minder waar. In deze spannende actie serie wordt het leven van de beruchte crimineel en drugshandelaar Pablo Escobar gevolgd. Met drie seizoenen ben je gegarandeerd wel een aantal avondjes zoet. 

Het leuke aan samen Narcos kijken, is dat je ook samen achteraf nog wat informatie kunt opzoeken. Je gelooft het namelijk niet altijd, dat wat er in de serie gebeurt ook in het echt is gebeurt. Narcos is daarom ook perfect om samen tijdens een lazy saturday te kijken.

11. Breaking Bad

Het plot van deze serie is op zich eenvoudig. Een keurig nette leraar, genaamd Jesse, krijgt van zijn dokter te horen dat hij kanker heeft. Met dat oordeel op zak wil hij er vervolgens voor zorgen dat z’n familie over voldoende geld beschikt als hij komt te overlijden. Om die wens in vervulling te laten gaan begint hij met het maken en dealen van drugs. Iets waar hij uiteindelijk ook heel erg goed in blijkt te zijn.

Breaking Bad is volgens velen nog verslavender dan de drugs die erin verhandeld worden. Dit is mede te danken aan de sterke karakters die de serie dragen. Als je na vele uren binge-watchen nog steeds geen genoeg hebt van de avonturen van Jesse, dan biedt Netflix je ook nog eens het filmvervolg op de serie aan dat de titel “El Camino” heeft meegekregen.

12. Russian Doll

Natasha Lyonne speelt de hoofdrol van Nadia in deze zwarte comedy. Oplettende kijkers zullen haar ongetwijfeld herkennen uit de serie “Orange Is The New Black”. Het basisprincipe van Russian Doll doet denken aan de film “Groundhog Day”.

Nadia gaat namelijk elke keer weer op haar 36ste verjaardagsfeest dood, waardoor ze in een surrealistische tijdlus terecht komt. De serie schakelt op een knappe manier razendsnel tussen hilarische en cynische levensgebeurtenissen en de verwoestende droefheid, die bij sterven om de hoek komt kijken.

13. Mindhunter

Mindhunter is gebaseerd op het gelijknamige boek van John Douglas en brengt het leven van een FBI-agent in kaart, wiens taak het is om seriemoordenaars op te sporen. Het verhaal speelt zich in eerste instantie in de jaren ’70 af en schuift in later afleveringen door naar de vroege jaren ’80.

De interviews met beroemde seriemoordenaars vormen de constante rode draad in elke aflevering. Het zijn veelal gespannen ontmoetingen, waarbij de hoofdpersonages alles op alles zetten om de waarheid boven tafel te kunnen krijgen.

14. The Crown

Deze serie was het eerste Britse prestigedrama dat op Netflix te zien was. Normaal gesproken beschikt alleen de BBC over zulke ruime budgetten om een serie als The Crown te kunnen maken. Omdat Netflix bereid was om diep in de buidel te tasten, kunnen kijkers volop genieten van een verhaal over het leven van de Britse koningin Elizabeth II.

De jonge versie van de koningin werd door Claire Foy gespeeld, terwijl Olivia Colman de rol overnam op het moment dat een oudere vorstin in beeld moest worden gebracht. Zelfs als je geen royaltyfan bent is het bekijken van deze serie absoluut de moeite waard.

15. The Office

Ook al worden er al vele jaren geen nieuwe afleveringen meer gemaakt, toch blijft The Office onverminderd een van de populairste series op Netflix.

De comedyserie, die allerlei absurde gebeurtenissen in een alledaagse kantooromgeving in beeld brengt, is weliswaar de Amerikaanse variant op het Britse origineel, maar los van dat basisidee volgt de Amerikaanse versie een geheel eigen verhaallijn.

Elke aflevering duurt weliswaar slechts 20 minuten, maar in totaal zijn er ruim 100 van gemaakt, waardoor je er gemakkelijk een heel weekend zoet mee kunt zijn.

16. Better Call Saul

Better Call Saul is een spin-off van de serie “Breaking Bad”, die we verderop in deze lijst nog tegen zullen komen. Dat betekent dus ook dat je karakters uit de laatstgenoemde serie in Better Call Saul tegen kunt komen.

De serie speelt zich af in de periode voordat de verhaallijn van “Breaking Bad” officieel van start gaat en draait om het leven van advocaat en ex-zwendelaar Saul Goodman.

Deze crime/dramaserie is niet alleen populair vanwege de sterke karakters die er een rol in spelen, maar ook vanwege de gepresenteerde humor, die een tikkeltje zwarter is dan in “Breaking Bad”.

17. Community

Deze cultcomedy, van de makers van “Rick en Morty”, is op zich weliswaar al ongeveer 10 jaar oud, maar heeft dankzij Netflix een nieuw publiek voor zich weten te winnen. In de sitcom wordt het leven van een universitaire studiegroep gevolgd.

In de eerste afleveringen moesten de acteurs en producenten duidelijk nog hun komische draai zien te vinden, maar hou vol tijdens het binge-watchen, want vanaf de aflevering “Modern Warfare” in het eerste seizoen wordt de echte, extravagante humoristische toon gezet waar de serie 6 seizoenen lang bekend om zou blijven.

18. Tiger King: Murder, Mayhem en Madness

Bij deze documentaireserie kun je je terecht afvragen of alles wat je te zien krijgt ook echt waar is. In Tiger King krijg je een kijkje achter de schermen van een grote toeristische kattenattractie. En wat daarbij op het scherm aan je voorbij trekt is ronduit verbluffend. De serie begint als een documentaire over een excentriekeling met veel grote katten in een kooi.

Maar de honger naar roem die hij daarmee probeert te stillen escaleert al snel in een serieuzer en duisterder gebeuren. De onvergetelijke karakters in deze serie zorgen voor ronduit verrassende verhaallijnen, waardoor Tiger King terecht al snel de meest spraakmakende documentaireserie van de afgelopen jaren werd.

19. Dead To Me

Omdat Netflix aan de lopende band nieuw materiaal uit blijft brengen, loop je de kans dat je bepaalde pareltjes volledig over het hoofd ziet. Dead To Me is daar een van. Het is een zwarte komedie over 2 rouwende weduwen, die een vriendschap met elkaar opbouwen.

Dat klinkt misschien als behoorlijk zware kost, maar hoofdrolspeelsters Christina Applegate en Linda Cardellini bewijzen dat het prima mogelijk is om van dit concept een fris en opwindend geheel te maken.

20. American Crime Story

De 2 seizoenen van American Crime Story, die je op Netflix kunt vinden, zijn eigenlijk 2 afzonderlijke verhalen. In het eerste seizoen komt de moordzaak rondom OJ Simpson aan bod, terwijl het in de tweede serie draait om de moord op mode-ontwerper Gianni Versace. Beide misdrijven haalden destijds het wereldnieuws.

In American Crime Story speelt een cast van top-acteurs de gebeurtenissen weliswaar op treffende wijze na, maar voegt er wel een eigen ‘trashy’ laagje aan toe, zodat je nooit echt het gevoel krijgt dat je naar iets zit te kijken dat nog niet zo heel lang geleden daadwerkelijk is gebeurd.

21. The Witcher

The Witcher is gebaseerd op de gelijknamige boeken van Andrzej Sapkowski. Het is de eerste grote fantasy-serie die Netflix in eigen beheer heeft gemaakt. Als je het einde van “Game Of Thrones” teleurstellend vond, dan zul je deze serie als een traktatie beschouwen.

De hoofdpersoon in The Witcher is monsterjager Geralt of Rivia, die in in een setting van een tientallen jaren durende oorlog tussen meerdere naties wordt gevolgd. In elke aflevering gaat hij de strijd met een ander monster aan, wat soms tot erg verrassende plottwists kan leiden.

22. Hannibal

Deze uit 3 seizoenen bestaande misdaadthriller is gebaseerd op de boeken van Thomas Harris en gaat over de fictieve kannibaal Hannibal Lecter.. In de serie zie je hoe FBI-agent Will Graham samen met psychiater Hannibal Lecter probeert om allerlei seriemoorden op te lossen.

Daarbij beseft Graham echter niet dat Lecter in het geheim zelf ook gruwelijke misdaden pleegt. Naarmate de serie vordert wordt het verhaal complexer. Om alles goed te kunnen blijven begrijpen is het dus belangrijk om de serie vanaf het begin af aan te bekijken.

23. Halt And Catch Fire

Halt and Catch Fire gaat over de start van het informaticatijdperk en een groep genieën die computerfabrikant IBM daarbij de loef probeert af te steken. Dat lijkt op het eerste gezicht misschien niet zo’n opwindend verhaal, totdat je kennismaakt met de fantastische cast die er een een overtuigende karakterdrama van heeft weten te maken.

De serie speelt zich in de jaren ’80 af en wordt vaak vergeleken met “Mad Men”, aangezien beide series een periodedrama vormen waarin een belangrijke Amerikaanse industrie uitgebreid aan bod komt. Voor alle duidelijkheid: je hoeft geen computernerd te zijn om van Halt And Catch Fire te kunnen genieten, omdat het in de serie om veel meer dan alleen maar het ontwikkelen van innovatieve IT-producten gaat.

24. Dark

Deze Duitstalige dramaserie zorgt er ongetwijfeld voor, dat je regelmatig op het puntje van je stoel zit om alles goed te kunnen blijven volgen. Dark is in het namelijk niet bepaald een makkelijke serie, die je onderuitgezakt op de bank kunt consumeren. De afleveringen zijn echte hersenkrakers, die er op een knappe manier mede aan bijdragen dat je snel de volgende aflevering wilt gaan bekijken.

Het concept van Dark omvat avonturen die middels tijdreizen tot stand komen. Kortom science fiction pur sang. Probeer vooraf zo weinig mogelijk over Dark te lezen, zodat het verrassingseffect van deze kwalitatief hoogwaardige serie tijdens het kijken in stand blijft.

25. The Last Dance

The Last Dance is de grootste en beste sportdocumentaire van 2020. In 8 afleveringen wordt de basketbalcarrière van Michael Jordan uitgebreid belicht. Er is met name veel aandacht voor zijn allerlaatste speelseizoen in 1997/1998, toen hij voor de Chicago Bulls uitkwam. De documentaire beval heel veel beeldmateriaal, dat nog nooit eerder op tv te zien is geweest.

In de serie komt Jordan sowieso zelf uitgebreid aan het woord. Daarnaast vertellen onder meer Dennis Rodman en Scottie Pippen wat hun rol in het victorieteam van die tijd was. Zelfs als je geen fan van basketbal bent is de kans groot dat je deze serie weet te waarderen, omdat zowel allerlei hoogte- als dieptepunten achter de schermen in beeld worden gebracht.

26. Cursed

In Cursed wordt aan de kijker een alternatieve versie op de Arthuriaanse legende gepresenteerd. Hoofdrolspeelster Nimue gaat na de dood van haar moeder op zoek naar tovenaar Merlijn. Daarbij wordt ze geholpen door de knappe krijger Arthur.

Cursed is weliswaar niet bepaald een familieserie waar je gezellig samen met jonge kinderen naar kunt kijken, maar is ook wel weer een stuk minder rauw en bloederig dan wat je in “Game Of Thrones” te zien kreeg.

27. Parks And Recreation

Parks and Recreation is een sitcom-klasssieker over de afdeling ‘parken’ van de lokale overheid van de fictieve stad Pawnee, Indiana. Deze afdeling staat onder leiding van de bruisende Leslie Knope, die gespeeld wordt door Amy Poehler.

Deze setting vormt een geweldig kader voor een komedie waarin de werkplek het middelpunt vormt. In de serie maken telkens allerlei terugkerende lokale karakters hun opwachting, die elk zo hun eigen – soms erg absurdistische – nukken hebben.

28. The Hauting Of Hill House

Deze horrorserie gaat over een familie waarvan het leven op z’n kop wordt gezet door een reeks paranormale gebeurtenissen in een oud herenhuis. Jaren later verzoent de familie zich met deze traumatische levenservaringen in het Hill House. De serie is deels op het gelijknamige boek van Shirley Jackson gebaseerd en is zowel realistisch eng als verrassend innovatief.

Op het moment dat we deze top 30 voor je samenstellen is er nog maar 1 seizoen van deze serie beschikbaar, maar Netflix heeft al onthuld dat het aan een vervolg werkt. Daarbij zal het nieuwe seizoen echter een compleet nieuwe verhaallijn met andere karakters aan de kijkers presenteren.

29. Lucifer

Lucifer is losjes gebaseerd op het gelijknamige karakter uit de stripboeken van DC Comics. In de serie draait het vooral om de vraag wat er zou gebeuren als de duivel (Lucifer dus) zich in de hel zou beginnen te vervelen en daarom besluit om een eigen nachtclub in Los Angeles te openen.

De serie heeft veel weg van een politieserie, die in dit geval vervlochten is met een dosis zwarte humor. De hoofdrol in Lucifer is weggelegd voor acteur Tom Ellis.

30. Cobra Kai

Deze serie is een vervolg op de Karate Kid-serie van enkele tientallen jaren geleden. De nieuwe verhaallijn begint met het gegeven dat Johnny Lawrence zijn Cobra Kai dojo heropent om een nieuwe generatie kinderen te leren vechten. Deze actie blaast nieuw leven in de 34 jaar oude rivaliteit met ‘karate kid’ Danny LaRusso.

De hoofdrolspelers in Cobra Kai zijn William Zabka en Ralph Macchio. Inderdaad, dezelfde personen die ook in de originele Karate Kid-film en tv-serie de karakters van Johnny en Danny speelden. Let wel, beide heren zijn inmiddels dus in de 50, maar bewijzen in deze nieuwe serie, dat ze zowel als acteurs als in sportief opzicht nog steeds prima hun mannetje kunnen staan.

Overzicht van de beste Netflix series voor stellen

NummerSerieIMDB beoordelingSeizoenen
1Stranger Things8.84
2How To Get Away With Murder8.16
3Peaky Blinders8.87
4The Missing8.22
5Ozark8.44
6La Casa De Papel8.45
7Orange Is The New Black8.17
8Suits8.59
9New Girl7.77
10Narcos8.83
11Breaking Bad9.55
12Russian Doll7.92
13Mindhunter8.62
14The Crown8.76
15The Office8.99
16Better Call Saul8.76
17Community8.56
18Tiger King: Murder, Mayhem en Madness7.61
19Dead To Me8.03
20American Crime Story8.43
21The Witcher8.22
22Hannibal8.53
23Halt And Catch Fire8.44
24Dark8.83
25The Last Dance9.21
26Cursed5.81
27Parks And Recreation8.67
28The Hauting Of Hill House8.71
29Lucifer8.26
30Cobra Kai8.83

Wat vond je van dit artikel?

One Comment

  1. Ik heb samen met mijn vriend The 100 gekeken en die vonden we allebei echt leuk! Er zijn ook 7 seizoenen dus je bent er wel even zoet mee

10 Beste YouTube Filmpjes Met Kniptechnieken Voor Mannen

Top 10 Meest Voorkomende Soorten Bomen In Het Bos