Top 10 Beste K-Pop Bands

De muziekcultuur in Zuid-Korea is groot, en de beste k pop bands zijn razendpopulair over de hele wereld heen. De bands worden vaak op jonge leeftijd al samengesteld uit de beste opkomende artiesten, en de sterren in de bands krijgen een complete opleiding. Het resultaat zijn een aantal zeer populaire en succesvolle bands, die zowel binnen als buiten Zuid-Korea door miljoenen fans op handen worden gedragen. 

Met een uniek type muziek, en perfecte shows zijn k pop bands dan ook niet meer weg te denken uit de muziekwereld. Maar voor veel muziekliefhebbers is het een vrij onbekende wereld. Want welke bands zijn nou het meest succesvol, en welke zijn de moeite waard om te leren kennen? Dit zijn de 10 beste k pop bands.

1. Big Bang

Op de eerste plaats staat de supergroep Big Bang. Big Bang bestaat uit de bekende zangers G-Dragon, T.O.P, Taeyang, en Daesung. De groep is één van de meest succesvolle en invloedrijke groepen ooit. Big Bang bestaat al sinds 2006, maar alleen maar successen meegemaakt door de jaren heen. 

De afgelopen jaren hebben de leden de militaire dienstplicht in Zuid-Korea voltooid, en zijn weer begonnen aan de terugkeer. Daarnaast heeft onder andere G-Dragon een zeer succesvolle solocarrière, en is hij ook druk bezig met zijn label PeaceMinusOne.

2. BTS

De van origine Koreaanse hip-hop groep BTS, ook wel Bangtan Boys genoemd is een echte k pop band vol met supersterren. De groep is in 2010 opgericht, en heeft zich door de jaren heen bewezen. Vanaf 2017 genieten ze ook van veel internationaal succes. BTS is zo populair, dat ze in Zuid-Korea verantwoordelijk zijn voor 0.3% van de economie. 

Het album Map of the Soul: 7 is het best verkopende album in Zuid-Korea ooit, en de groep behoort tot de best verkopende artiesten ooit. En terecht, met hits als Boy With Luv en IDOL zijn ze niet weg te denken. 

3. Blackpink

De 4 koppige k pop band Blackpink bestaat uit vier dames, Jisoo, Jennie, Rosé, en Lisa. De band is 2016 begonnen, en heeft zich in een aantal jaar razendsnel opgewerkt tot een wereldwijd fenomeen. De dames hebben meerdere records verbroken, onder andere die voor meest bekeken Koreaanse muziek video op YouTube.

Blackpink is niet alleen bekend in Zuid-Korea maar ook daarbuiten. Zo hebben ze onder andere Kiss and Make Up met Dua Lipa geproduceerd, en een zeer succesvolle wereldtournee in 2018 op hun naam staan. 

4. Seventeen

De razendpopulaire Seventeen is in 2015 opgericht onder leiding van rapper en zanger Kim Mingyu. Waar veel k pop bands worden begeleid door een entertainment organisatie, doet Seventeen zelf de productie van de liedjes die ze maken inclusief choreografie en het schrijven van de teksten. 

Naast zingen, heeft Seventeen ook een aantal televisieprogramma’s gemaakt. Dit heeft er mede voor gezorgd dat de populariteit van de groep is gegroeid, en worden ze gezien als één van de beste k pop bands. 

5. Girl’s Generation

Girl’s Generation, ook wel bekend als SNSD, bestaat uit Taeyeon, Sunny, Tiffany, Hyoyeon, Yuri, Sooyoung, Yoona, en Seohyun. In 2009 braken ze door met het nummer Gee, gevolgd door de razendpopulaire nummers Genie, Oh!, en Run Devil Run. Door de jaren heen heeft Girl’s Generation maar liefst 8 verschillende tours gegeven door verschillende landen, waarbij de kaarten binnen no-time uitverkocht waren. Ze worden dan ook gezien als de grondleggers van de nieuwere k pop bands.

6. Red Velvet

Op nummer 6 staat de vijfkoppige Red Velvet. Deze meidengroep heeft de billboards sinds 2016 beklommen en hebben verschillende awards gewonnen. Nummers als Red Flavor en Power Up hebben wekenlang op de eerste plaats gestaan, en hebben ervoor gezorgd dat Red Velvet niet meer weg te denken is uit de k pop scene.

Red Velvet was de eerste vrouwelijke k pop band die zich niet richtte op mannelijke fans, maar juist dankzij hun muziek en imago meer vrouwelijke fans hadden. Dankzij hun muzikale diversiteit en imago, is Red Velvet één van de meest populaire vrouwelijke k pop bands geworden.

7. EXO

De Zuid-Koreaanse k pop band EXO bestaat sinds 2012, en telt negen leden, namelijk Xiumin, Suho, Lay, Baekhyun, Chen, Chanyeol, D.O., Kai en Sehun. Muzikaal gezien zijn EXO één van de beste uit het k pop genre, met nummers als Call Me Baby en Love Me Right. 

EXO was in jaren de eerste groep die meer dan 1 miljoen albums in een jaar heeft verkocht, en hun succes is te wijten aan het ‘down to earth’ imago en de hechte band die de leden met de fans hebben.

8. H.O.T.

H.O.T. wat staat voor Highfive Of Teenagers wordt gezien als de eerste echte k pop band. De groep is ontstaan in 1996, en zijn een voorbeeld geweest voor veel andere succesvolle k pop bands die later zijn begonnen.

H.O.T. heeft meer dan 6.5 miljoen albums verkocht, en waren ook razend populair in Japan en China tijdens de hoogtijdagen. De groep heeft het uiteindelijk niet gered. Dit was te wijten aan contract problemen met SM Entertainment in 2001. Dit heeft ervoor gezorgd dat de groep uit elkaar is gegaan, waarbij fans op het hoofdkantoor zijn gaan protesteren. 

9. iKon

Onder leiding van B.I. is iKON één van de beste Koreaanse bands geworden. De groep is gevormd via een reality survivalprogramma op de Zuid-Koreaanse televisie. In 2015 hebben ze hun eerste album uitgebracht, wat direct een davernd success was.

iKon bestaat in totaal uit 6 leden. Net zoals bij veel k pop bands, zijn de meeste zangers uit iKon al actief sinds dat ze jong zijn. Wist je dat Koo Junhoe ook bekend staat als de “Young Michael Jackson”, en dat B.I. al vanaf jongs af aan rapt.

10. NCT

NCT staat voor Neo Culture Technology, en bestaat in feite uit vier verschillende groepen onder de namen NCT 127, NCT Dream, NCT U en WayV. De groep bestaat in totaal uit 21 leden, die sinds 2016 NCT vormen. Ze zijn doorgebroken met de nummers “The 7th Sense” en “Without You”.

Een leuk feit: NCT heeft nog nooit een volledige groepsfoto kunnen maken, omdat ze constant nieuwe leden aan de groepjes toevoegen. NCT is in Zuid-Korea zeer populair, omdat de groep voornamelijk bestaat uit vrienden en ze zeer geliefd zijn onder de fans.

Wat vond je van dit artikel?

Top 10 Mooiste Treinreizen Van Nederland

Top 10 Beste Action Producten Onder 1 euro