Top 10 Beste K-Dramaseries Op Netflix Van Dit Moment

Koreaanse drama’s, kortweg K-drama’s, zijn wereldwijd razend populair.

Dat is mede te danken aan de verspreiding van de Koreaanse popcultuur (de zogenoemde “Korean Wave”) en hun wijdverspreide beschikbaarheid via streamingdiensten, waar je de producties met ondertitels kunt bekijken.

Hieronder vind je de 10 beste K-dramaseries van de afgelopen jaren die via Netflix te zien zijn.

1. Crash Landing on You (2019-2020)

Een vrouw uit Zuid-Korea was aan het paragliden, toen ze plotseling in een tornado terecht kwam en ze in Noord-Korea neerstortte. Yoon Se-Ri (Son Ye-Jin), een succesvolle onderneemster, bevindt zich in een boom in de Koreaanse gedemilitariseerde zone, precies boven de Noord-Koreaanse officier Ri Jeong-Hyeok (Hyun Bin).

Hoewel het uitgangspunt vergezocht is, volgt een overtuigende romance waarbij het hart van Jeong-Hyeok op hol slaat als hij Se-Ri probeert te verstoppen en vervolgens poogt om haar terug naar haar huis te sturen.

Het verloop van deze grensoverschrijdende relatie drijft het plot vooruit. Crash Landing on You is gemaakt met behulp van de input van Noord-Koreaanse overlopers, zodat het verhaal toch in grote lijnen waarheidsgetrouw overkomt.

Dit zorgt er tevens voor dat deze productie veel meer diepgang heeft dan de gemiddelde rom-com.

2. Itaewon Class (2020)

Na een ongeluk, waarbij zijn vader komt te overlijden, start Park Sae-Ro-Yi (Park Seo-Joon) een doelgerichte missie om het machtige voedselconglomeraat Jangga Group ten val te brengen. De CEO, Jang Dae-Hee (Yoo Jae-Myung), had zowel bij Sae-Ro-Yi’s schorsing van school als bij zijn driejarige gevangenisstraf in negatieve zin een handje geholpen.

Ondanks zijn verleden als veroordeelde opent Sae-Ro-Yi een bar-restaurant en streeft hij ernaar om er in Korea een topfranchise van te maken. Hij verzamelt een groep buitenbeentjes onder leiding van influencer Jo Yi-Seo (Kim Da-Mi), die de manager van het restaurant wordt en het opneemt tegen CEO Jang.

Dit drama is gebaseerd op de gelijknamige webstrip. Itaewon Class begint als een klassiek underdogverhaal, maar evolueert vervolgens naar een verhaal dat over de grenzen van wraak en de kracht van kameraadschap gaat.

3. Mr. Sunshine (2018)

Een jongen, die in slavernij aan boord van een oorlogsschip is geboren, weet in 1871 te ontsnappen, nadat zijn ouders door aristocraten zijn vermoord. Hij vertrekt vanuit Joseon naar Amerika. Decennia later keert Eugene Choi (Lee Byung-Hun) terug naar het thuisland dat hem ooit heeft afgewezen.

Nu echter als een kapitein van het Amerikaanse Korps Mariniers, dat op een politieke missie is. Hij wordt verliefd op een edelvrouw, Go Ae-Shin (Kim Tae-Ri), die in het geheim verbonden is met een netwerk van Koreaanse onafhankelijkheidsstrijders. In de jaren voorafgaand aan de Japanse bezetting van Korea, portretteert Mr. Sunshine een ontluikende romance in een verzwakkende natie waar de nationale identiteit niet altijd op één lijn met de politieke loyaliteit lag.

Naast de presentatie van verbluffende cinematografie, introduceert de show ook twee superdynamische vrouwelijke leads uit de wereld van K-drama: de ene draagt een geweer en de andere hanteert een zwaard. Daarnaast bestaat de productie uit een grote cast aan personages, die elk een unieke rol in het gevecht van Joseon vervullen.

4. Kingdom (2019-2020)

Tien dagen nadat de koning op mysterieuze wijze is ingestort, beginnen de geruchten zich te verspreiden dat hij dood is. Zijn zoon, kroonprins Lee Chang (Ju Ji-Hoon), gaat op zoek naar de waarheid over de toestand van de koning.

Ver van het paleis verwijderd ontdekt hij dat een plaag, die de levenden in zombies verandert, de natie begint te besmetten. De strijd tegen de geïnfecteerden intensiveert zich naast een even gruwelijke strijd tussen machten die naar de troon verlangen.

Gedurende de eerste twee seizoenen bevat Kingdom de meest opwindende elementen van een zombiethriller. Daarnaast komt in dit historische drama telkens weer de vraag terug of de zombies nu de vijanden zijn of toch gewoon de mensen.

5. When the Camellia Blooms (2019)

Dong-Baek (Gong Hyo-Jin) runt een bar-restaurant, genaamd Camellia, in de fictieve stad Ongsan. Ze is het doelwit van roddels onder de vrouwen van Ongsan, omdat ze een bedrijf runt dat alcohol aan de mannen serveert die Camellia vaak bezoeken.

En vanwege het feit dat ze een alleenstaande moeder is. Wanneer politieagent Hwang Yong-Sik (Kang Ha-Neul) als een blok voor Dong-Baek valt, ontwikkelt zich in eerste instantie een eenzijdige verliefdheid die uitmondt in een ontroerende relatie. Hierbij ervaart Dong-Baek het tegengestelde van de vijandigheid waaraan ze zo gewend is geraakt.

Yong-Sik blijkt daarnaast op het juiste moment op de goede plaats te zijn, aangezien een seriemoordenaar Dong-Baek als zijn volgende slachtoffer beschouwt. When the Camellia Blooms bevat de luchtige ingrediënten van een rom-com, die vermengd worden met de spanning van een thriller. Hierdoor wordt de chemie tussen de hoofdrolspelers nóg intenser.

6. Hi Bye, Mama! (2020)

Sinds een ongeluk, vijf jaar geleden, heeft Cha Yu-Ri (Kim Tae-Hee) geleefd als een spook. Op een dag wordt ze het onderwerp van een reïncarnatieproject. Yu-Ri keert terug naar haar menselijke vorm en krijgt 49 dagen de tijd om “haar plaats” in de familie terug te krijgen.

Lukt haar dat, dan mag ze blijven leven. Ze verschijnt voor haar vijfjarige dochter en haar man Jo Gang-Hwa (Lee Kyu-Hyung), die inmiddels hertrouwd is.

Ondanks een premisse beladen met fantastische elementen, biedt Hi Bye, Mama! een realistisch portret van verdriet en verlies en een hartverscheurende voorstelling van een moeder-dochter relatie, die vanwege een trauma nog eens extra ingewikkeld wordt.

7. Signal (2016)

https://www.youtube.com/watch?v=0rBH3jJJViU

Crimefighter Park Hae-Young (Lee Je-Hoon) kan de ontvoering van en moord op een klasgenoot van zijn basisschool niet loslaten. De dader is echter nooit gepakt. Wanneer de hedendaagse Hae-Young een mysterieuze walkietalkie vindt en deze beantwoordt, komt hij in contact met detective Lee Jae-Han (Cho Jin-Woong), die met hem vanuit het jaar 2000 toespreekt.

Dankzij dit gesprek ziet Hae-Young een kans om de zaak op te lossen. De onderlinge communicatie zorgt er ook al snel voor dat hij enkele misdrijven bijtijds kan verijdelen. Signal weeft op een slimme manier waargebeurde incidenten uit Zuid-Korea tot een snel verhaal dat de kijker onderdompelt in meerdere tijdlijnen, elk met hun eigen mysteries.

8. Prison Playbook (2017)

Een superster uit Korea wordt veroordeeld, nadat hij een man heeft aangevallen die zijn zusje aanrandde. Kim Je-Hyeok (Park Hae-Soo), die slechts dagen van zijn MLB-debuut in de VS verwijderd was, krijgt een straf van een jaar.

Terwijl hij zich aan het gevangenisleven probeert te gewennen, maakt Je-Hyeok opnieuw contact met Lee Joon-Ho (Jung Kyung-Ho), een jeugdvriend die nu een officier in de penitentiaire inrichting is.

Prison Playbook is een duistere komedie, die de corruptie in het gevangenissysteem onderzoekt, terwijl de hoofdpersoon zich in de warmte van kleine genoegens en het comfort van menselijk gezelschap koestert.

9. Stranger (2017)

Een man die nauwe banden met hooggeplaatste wetshandhavers heeft wordt vermoord. Aanklager Hwang Shi-Mok (Cho Seung-Woo), die in z’n kindertijd hersenchirurgie heeft ondergaan en daardoor geen empathie meer heeft, wordt aan de hartelijke politieagent Han Yeo-Jin (Bae Doo-Na) gekoppeld, zodat ze samen de zaak op kunnen lossen.

Terwijl het bijzondere koppel naar een spoor zoekt dat de dader mogelijk heeft achtergelaten, leggen ze de bloeiende corruptie bloot die zich binnen de structuren van de ogenschijnlijk keurige orderbewaarders afspeelt.

Stranger is een aangrijpende moordmysterie dat de bedoelingen van wetsdienaren in twijfel trekt.

10. The Reply (2012-2016)

De drie seizoenen van dit drama (Reply 1997, Reply 1994, Reply 1988) draaien elk om een groep vrienden en hun familie, waarvan het leven uit het gelijknamige jaar van de aflevering wordt verteld.

In de serie zie je hoe de karakters uit de serie volwassen worden en welke relaties daarbij op hun pad komen. Dit alles gebeurt tegen een achtergrond van historische gebeurtenissen uit het echte leven.

Kortom, van de Olympische Zomerspelen van 1988 in Seoel tot de ineenstorting van de Sampoong Department Store in 1995, waarbij meer dan 500 mensen om het leven kwamen. De serie staat vooral bekend om z’n aangrijpende verhaallijnen over de banden tussen vrienden, families en af en toe een geliefde.

Wat vond je van dit artikel?

Top 10 Beste X Factor Audities Ooit Ter Wereld

Top 10 Beste Toepassingen Voor Waterstofperoxide