Top 10 Beste Gratis Websites Voor Huurwoningen

Het is best een uitdaging om de beste gratis websites voor huurwoningen te vinden. Naast alle websites die je alleen maar doorlinken naar andere sites, bestaan er ook nog tientallen websites waar je sowieso eerst jezelf moet registreren en een duur abonnement moet aanschaffen voordat je kunt reageren. Maar een woning huren kost al genoeg, en je wilt al helemaal geen geld kwijt zijn aan de zoektocht zelf.

Gelukkig bestaan er genoeg gratis websites waarop je huurwoningen en appartementen kunt vinden. Voor zowel sociale huur, als de middeninkomens en particuliere huur bestaan verhuurwebsites. Om ervoor te zorgen dat je niet te lang hoeft te zoeken naar de beste online platformen, hebben wij ze op een rijtje gezet. Dit zijn de 10 beste gratis websites voor huurwoningen.

1. Pararius

Het grootste, en meest uitgebreide gratis woningplatform van Nederland is Pararius. Maandelijks worden via Pararius meer dan 70.000 woningen gevonden, in alle delen van Nederland. Deze website heeft allerlei slimme functies zoals een kaart waarop je kunt zien wat er in de buurt van het huurhuis zich bevindt, naast alle benodigde informatie over het huis.

Het aanbod van Pararius wordt geplaatst door makelaars en andere professionele verhuurders. Hierdoor weet je zeker dat je een goed huis kunt vinden, en begeleid wordt door een professionele makelaar. Pararius is terecht de beste gratis website voor huurwoningen in Nederland.

2. Jaap

Jaap heeft met meer dan 20.000 huurwoningen op de website een zeer uitgebreid aanbod. Deze website doet precies wat het moet doen, en staat daarom op de tweede plaats. Je kunt filteren op plaats, radius, type woningen en budget. Vervolgens laat Jaap alle beschikbare woningen zien die voldoen aan jouw criteria. 

Jaap rekent geen kosten, en huurders komen direct in contact met verhuurders. Je weet precies met wie je in contact komt, en kunt via Jaap zelf een bezichtiging inplannen voor een huurhuis.

3. Funda

Op de derde plaats staat één van de grootste woningsites van Nederland. Funda staat vooral bekend als website voor het kopen en verkopen van woningen, maar heeft ook een gedeelte specifiek gericht op de verhuur. 

Dit gedeelte werkt precies hetzelfde als bij de koopwoningen. Je ziet in één alle informatie van de woning. Per huurhuis zijn de foto’s te bekijken, de afstand tot alle voorzieningen en de belangrijke gegevens. Funda is zeer overzichtelijk, en je weet precies wat onder andere het energielabel is, de huurprijs, servicekosten en de borg.

4. Woningnet

Sociale huurwoningen zijn schaars, en het kan lastig zijn om een sociale woning te vinden. Woningnet is een groot platform met daarop alle sociale huurwoningen in diverse regio’s van Nederland. Om te kunnen reageren op woningen van Woningnet dien je ingeschreven te zijn in de regio waar je een huurhuis zoekt. 

Woningnet werkt voornamelijk met wachtlijsten en lengte van inschrijven. Mensen met een lager inkomen of in speciale situaties krijgen bij Woningnet vaak voorrang in het vinden van een betaalbare huurwoning.

5. Directwonen

Directwonen is een grote gratis verhuurwebsite die niet alleen huurwoningen laat zien, maar ook potentiële verhuurders. Je maakt een profiel aan op deze website, en vult deze in met jouw gegevens. Je kunt vervolgens zelf gaan zoeken naar geschikte huurwoningen en contact opnemen met de verhuurder.

Andersom kan de verhuurder ook ook een huurder vinden op Directwonen. Met een compleet profiel, en jouw voorkeuren kan een verhuurder contact opnemen zonder dat de woning al op de website staat. Ideaal om dus zelf benaderd te worden voor een mooie woning.

6. Huurda

Huurda pakt het als verhuurwebsite totaal anders aan dan de meeste andere websites. Je hoeft je hier niet in te schrijven om te kunnen reageren op een huurwoning. Inschrijven om bijvoorbeeld als eerste het nieuwe aanbod in je mailbox te krijgen is wel mogelijk.

Huurda heeft een mooie mix tussen wat goedkopere huurwoningen, en wat duurdere huizen. Hierdoor is er in ieder segment wel een huurwoning te vinden op deze website. De website is makkelijk te navigeren en de filters werken uitstekend. 

7. Huursector

Huursector is een zeer overzichtelijke website met een groot aanbod aan huizen, appartementen en kamers. Deze website richt zich niet alleen op duurdere woningen, maar ook huisvesting voor studenten in de vorm van kamers en studio’s. 

Op deze verhuursite maak je een compleet profiel aan met allerlei informatie over jezelf, die je bij de reactie direct naar de verhuurder toestuurt. Ook zie jij direct alle informatie over de huurwoning. Zo weten beide partijen gelijk waar ze op reageren, en ontstaat er sneller een goede match. Voor je het weet heb je een mooie woning via een eerlijke verhuurder.

8. Woonnet

Woonnet heeft ongeveer 6000 huurwoningen door heel Nederland overzichtelijk op de website staan. Deze woningen zijn allemaal beschikbaar zonder wachtlijsten, en je hoeft niet te betalen om te reageren. Reageren via Woonnet kan gemakkelijk door te bellen met de verhuurder, of door even een mailtje te sturen. 

Woonnet is zeer transparant in het delen van gegevens. Je ziet bij iedere woning precies door wie het verhuurt wordt, en de contactgegevens staan erbij. Hierdoor weet je zeker dat je een woning huurt die echt bestaat, en voldoet aan de gestelde eisen door Woonnet.

9. Marktplaats

Marktplaats heeft een aparte sectie voor huurwoningen en appartementen. Je vindt hier voornamelijk huizen van particulieren die zonder tussenkomst van een makelaar hun woning gemeubileerd of gestoffeerd willen verhuren. Voordeel is dat de huizen vaak wat goedkoper zijn, omdat er geen bijkomende kosten bij zitten, je huurt direct van de eigenaar. 

Gebruik op websites als marktplaats altijd je gezonde verstand, en laat je niet verleiden door mooie praatjes of beloftes. Houd het hoofd koel, en je kunt een goede woning vinden via Marktplaats.

10. Facebook

We openen deze top 10 met een misschien wel ongewone website om een huurwoning op te zoeken en te vinden. Maar de afgelopen jaren is Facebook ook als verkoop- en verhuurplatform veel gegroeid. In vooral grotere steden zijn er diverse Facebookgroepen waarin particulieren en makelaars huizen en appartementen verhuren.

Je kunt gewoon lid worden van een groep, en direct door alle posts heen bladeren om te kijken of er een geschikte woning tussen zit. Reageren kan je doen door middel van privéberichten op Facebook.

Wat vond je van dit artikel?

Top 15 Beste Sites Om Nederlandse Ondertitels Te Downloaden

Top 10 Beste Xenon Verlichting Met De Hoogste Lichtopbrengst